Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нeщо непознато за теорията на Айнщайн  (Прочетена 3092 пъти)
air_fairy
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « -: Август 15, 2011, 14:41:42 »

       По психотронен път Слава Севрюкова и доц. Лозенски преразглеждат и оспорват някои постановки на Айнщайн. Например, че скоростта на светлината е пределна. (Съвременни астрономи са открили обекти, движещи се по-бързо от нея - б. а.) Тандемът от суперсензитив и атомен физик се опира на конкретни наблюдения. И доказва - по-динамична от светлината е енергията на човешката мисъл. Да, тя е енергия.
  Веднъж доцентът помолил "асистентката" си да се пренесе по психотронен път на спътниците на Марс Фобос и Деймос, да ги "фотографира" и изследва. Чрез мисловната концентрация Слава за секунди се озовава там, прави конкретни описания на отстоящите на огромни разстояния от Земята сателити на "червената планета".
  Впечатлен, ученият разсъждава: ако мисълта се движи със светлинна скорост, за достигане далечните обекти, разглеждане и връщане, необходимо е немалко време. Според Айнщайн, времето е свързано със скоростта. При по-ускорено движение, то тече по-бавно.
  Приеме ли се продуктът на човешкия мозък за енергия, а той е такъв, ще се преодолеят въведените от физиката ограничения. Времето тогава не се връща назад, както би трябвало да е според "Теорията на относителността". Нещо в нея, следователно, куца...
       Лозенски се заема с нелека задача. Експериментира със свръхспособностите на Севрюкова, насочва я към най-отдалечени кътчета на Вселената. Към галактики и мегагалактически купове на милиарди светлинни години. Изисква подробни описания. Получава перфектни картини за минимум време. Резултатите са потресаващи. Оказва се, че мисловният енергиен поток се движи хиляди пъти по-бързо от светлината.
  "С Иво Лозенски влязохме в спор с Айнщайн" - усмихва се Слава. -  Изхождайки от постулатите си, той развива математически стройна теория. Това е чудесно. Ние работим по нов за световната научна практика метод. Извършваме психотронични визуални наблюдения на обектите. Затова сме абсолютно точни."
   Друго разминаване с Айнщайн е представата му за "безкрайния Космос". Някога най-велекият физик на всички времена иронично бе подхвърлил: "Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост. За първото обаче не съм сигурен..." Резултатите от психотроничните опити на двамата парадоксални български изследователи все пак доказват -
  Вселената е действително ограничена Отвъд нея съществува "мъртво пространство".  Ако Алберт Айнщайн се е пошегувал, родните ни опоненти не се шегуват. Нещо повече - възникват и други различия.
   - Веднъж с Иво будувахме до 2 часа след полунощ върху устройството на водородното атомно ядро - разказва Слава. -  Работихме отговорно и  упорито, без да се отвличаме. По онова време, съсредоточена в заниманията, не съм и помисляла за контакти с духове. Правя го само при жизнена необходимост. Широк е кръгозорът им, но са от друг свят. Не трябва да се безпокоят. Връзките са по изключение. Само по мое желание. Наложи ли се, викам ги от Отвъдното. За да се проявят, предавам им енергия. Материализират се. Тогава  "разговаряме". Оная нощ обаче усетих - Сила от Отвъдното сама се стреми да проникне в земните измерения.
  Ще запитате как? Ето така. Работихме с Иво до късно след полунощ. Внезапно почувствах - сетивата не ме лъжат - тревожен полъх. Озърнах се. Дух. За да поеме отдалеко, не бе трудно да се досетя - от съдбовно значение е. Инак не би се отправил към нашия свят. Връзката по тяхно желание е изключение. Силата прииждаше, кръжеше. Все и все по-настойчиво. Напираше. Настояваше. Молеше. Бях преуморена.
  Почувствах отговорността на мига и реших да не отпращам напористия дух. Подадох му енергия. (Светкавично, с ловко движение извива десница от лакътя надолу. Лицето є е съсредоточено, замечтано-усмихнато, уверено.) Гледам - духовната същност полека-лека почна да се материализира. Какво видях? Първо - две вторачени черни пронизващи очи. Изгря над тях къдрава бяла коса. Очертаха се гъсти мустаци. С изскочилия изгърбен нос, помислих - арабин е или евреин.
   Нематериализирана изцяло, духовната същност припряно, но делово се представи: "Аз съм духът на Айнщайн..." Визитката му бе по немски стегната, акуратна. Не се лъжех - дух на известен евреин."Наблюдавам ви дълго отгоре. Трудите се върху онова, с което се занимавах, докато обитавах Земята..."
  Думите звучаха тежко, авторитетно, но достигаха трудно. От гласа струеше умора и мъчителна разяждаща тъга. "Искам да ви предпазя от грешките, които допуснах, докато бях жив. Виждам ги ясно като на длан. И ми е тъжно, много тъжно..." Проявилият се в земните измерения тревожен дух се умълча. След кратка измъчена пауза, събрал сили, задъхано продължи:"С доцента сте близо до правия път, но трябва да навлезете още и още... Дълбоко в структурите на материята. Тогава може да проникнете до корените на микрокосмоса(Точно така се изрази "корените на микрокосмоса".) Взрете ли се все и все по-навътре, ще достигнете първоосновата на материята. Докато бях на Земята, не съм и помислял за нея. В Отвъдното вече знам - има такава."
  По онова време с Иво едва прохождахме в психотронните изследвания на микросвета. Години след тази случка разкрихме и описахме недосегаеми за най-съвършената техника елементарни микрочастици. Едва тогаз разбрахме какво е искал да предаде тревожният дух на великия Айнщайн.
  "В Отвъдното всичко знам... Тежи ми, че подведох човечеството... Да можех да започна отначало "Теорията на относителността"... Някои постановки са верни, другите...Знам, след време колегите ще ги открият..." (Контактът се извършва през 70-те години на миналия век - б. а.)
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  miauu
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #1 -: Август 15, 2011, 16:08:41 »

  Според ОТО времето не се връща назад.

  Приемам ,че професор Лозанов е разполагал със снимки на Фобос и Деймос, което му е позволило да провери описанията на Слава и да се убеди, че тя не го лъже. Обаче от къде професор Лозанов разполага със снимки на най-отдалечениет кътчета на вселената та да сравни тези снимки с описанията на Слава и да е сигурен, че тя не го лъже?
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #2 -: Август 15, 2011, 18:25:41 »

  Много хубава тем Айр.
   В интерес на истината преди два- три дни си мислех именно по тези въпроси. Още като дете си спомням една притча за кое е най-бързото нещо на света - мисълта. Значи не е новост просто го преоткриваме или по-точно научно се регламентира. Няма как Мяуче да се провери ,освен ако няколко души наведнъж не го наблюдават. Но има разлика ,едно е да достигнеш някакво пространство ,друго е да можеш да го "наблюдаваш". Трудно е за себе си да се научиш да различаваш ,кое е плод на разума ти и е обременено от получена информация и кое е "реално". Предполагам ,че всеки по пътя си намира методи да го разграничава. Аз лично зададох ли, незнам как да го нарека ,но при наблюдения ,ако разумът ми започне да деформира картината от многоизмерна става плоска.
  Та мисълта е транспортното средство , насочвател от там нататък се включват други механизми.

  Също съм съгласна от части за пределите на вселената и микровселената. Незнам дали след границата има мъртво пространство ,според мен е по-скоро метода на матрьошката ама така че най-голямата е в най-малката също.Голяма мешаница.Усмивчица
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #3 -: Август 15, 2011, 18:30:10 »

  Когато се стремим към Источника, всъщност това е движение навътре, т.е ние сме в периферията, както пространствено така и като осъзнатост.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #4 -: Август 15, 2011, 19:00:01 »

  Намерих нещо свежо и любимо Усмивчица

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=LyzIau5dBao" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LyzIau5dBao</a>
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Fox Muldar
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Август 16, 2011, 10:14:47 »

  "Мъже в черно",браво наистина е от любимите,много хубав и интересен филм Усмивчица!
  Активен

  Истината е някъде там!
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #6 -: Октомври 18, 2012, 12:10:31 »

  Космосът е генератор на живот. Енергия и материя, която непрекъснато се трансформира, движи и развива във времето и пространството. Всяка частица заема определеното и място в този огромен пъзел и става част от цялото. Елементите се свързват в една обща система. Тя се разширява като постоянно възниква нов живот и нови системи отвъд видимите граници, създавайки илюзията за безкрайност.

  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #7 -: Декември 05, 2012, 01:21:07 »

  Нещо любопитно, на което попаднах, относно детските години на А. Айнщайн.
  За разочарование на всички мързеливи ученици, които се оправдават с великия физик, трябва да кажем, че Алберт Айнщайн изобщо не е бил слаб ученик. Вярно, че някои предмети – като физкултурата и езиците – не го интересували особено, но дори по тях младият гений изкарвал съвсем прилични бележки. Айнщайн особено не харесвал зубрачеството и назидателния тон на учителите: „Учителите в началното училище се държаха като старшини, учителите в гимназията – като лейтенанти”, пише по-късно нобелистът.

  6-годишният Айнщайн  Всъщност, Айнщайн от сърце и душа мразел потискащата йерархичност и субординация, характерни не само за Прусия и Германия, но и за армията. Ето още едно негово изказване: „Всеки, комуто се харесва да марширува в стъпка под команда, заслужава моето презрение. Такъв човек е получил погрешка големия си мозък, на него изцяло му стига гръбначният мозък.” Ясно е, че ученик, който има подобно отношение към дисциплината, не ще да е бил любимец на учителите. Въпреки това Айнщайн нито веднъж не е повтарял учебна година, а учителите тъй и не успели да го изхвърлят от училище заради лоша дисциплина. „Би било хубаво да се махнете някой ден,” казал му веднъж един особено раздразнен учител. Айнщайн възразил, че не е сторил нищо нередно, а учителят обяснил: „Самото ви присъствие, вашата мечтателност и безразличието ви към всичко, което се опитваме да ви научим, подкопава целия ни респект в очите на класа.” Да, в този смисъл Айнщайн наистина е бил „лош” ученик. А иначе по предметите, които истински го интересували – математика и физика – той още като ученик бил блестящ.

  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Странник
  Global moderator
  *****
  Активен Активен

  Публикации: 1381


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Декември 05, 2012, 01:36:01 »

  Мечтателността и безразличието към несъществените неща
  са характерни за детството и старостта.
  През останалото време всеки е категоричен в своите мисли,
  заключения,опит и знания.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Свързан
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 185


 • Град: Монреал, Канада
 • « Отговор #9 -: Март 17, 2013, 07:58:58 »

  Мечтателността и безразличието към несъществените неща
  са характерни за детството и старостта.
  А при него и за зодия риби.
  Активен

  Сатчитананда ...
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #10 -: Септември 03, 2013, 11:20:14 »

  Мечтателността и безразличието към несъществените неща
  са характерни за детството и старостта.
  А при него и за зодия риби.
  Към несъществените, да  Намигване
  Той е от "нашите" риби Усмивчица
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Непознато досега на науката животно бе открито в Китай
  Любопитни факти
  Аэ съм 0 1504 Последна<br />публикация Юли 06, 2010, 13:06:20
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright