Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: По какъв начин подържате добро здраве и фигура?  (Прочетена 5519 пъти)
Soul
love
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 104

for heaven's sake

« Отговор #30 -: Април 15, 2012, 09:59:34 »

Правете разлика между фитнес, бодибилдинг и културизъм.
Не пропускаш грешки в изразяването, вожде.Определено си добър в поправянето.Благодаря. Естествено, че трябва да правим разлика между фитнес (тренировки за раздвижване и поддържане) и бодибилдинг и културизъм, които всъщност не подкрепям.
Всъщност, както и в първата си публикация тук, подчертах - нека някой ми докаже, че съм скован и че системата ми е рентабилна. Е, разбира се, не говоря за шпагати, цигански колела и подобни маймунджулъци, но примерно за бързина, взривност, сила, издържливост. Всъщност, само по последния параграф мисля, че може и да има шанс някой от тук, но не и ако става дума за ходене пеша или катерене.
Само да не се окаже, че има някой бодибилдър тука, защото шанса ти в силата ще спадне рязко.Няма нужда да си храним еготата.
Също така и навици, от сорта на - за 100м. разстояние да пали колата. При тази главозамайваща урбанизация, май хората, скоро ще са със закърнели крайници и всичко ще управляват с гласоподаване. Именно, поради това, мисля че извънземните са с такива - невръстни и кекави телца и големи глави с голям фронтален лоб. Това сме ние, след време, когато сигурно и ще дишаме чрез апаратура, за да не се претоварим случайно.
Да това е напълно основателно. Но, можем да погледнем ситуацията и от друг ъгъл. Приемайки напълно отговора ти за  "сомати", можем да приемем, че може би тези същества са открили начин да ползват телата си единствено за скафандри.Без да ги хранят с ненужни вещества, тъй като са постигнали такъв контрол над материята, че да не им се налага физическото натоварване.

Активен

We live in illusion and the appearance of things. There is a reality. We are that reality. When you understand this, you see that you are nothing, and being nothing, you are everything. That is all.^
Sita
13
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 344

« Отговор #31 -: Април 15, 2012, 10:14:42 »

Всъщност, както и в първата си публикация тук, подчертах - нека някой ми докаже, че съм скован и че системата ми е рентабилна. Е, разбира се, не говоря за шпагати, цигански колела и подобни маймунджулъци, но примерно за бързина, взривност, сила, издържливост. Всъщност, само по последния параграф мисля, че може и да има шанс някой от тук, но не и ако става дума за ходене пеша или катерене. Пък ако искате се занимавайте с 200 спорта, ходете на ръцете си по цял ден и ми говорете кое е безсмислено и кое е смислено, няма как да ви взема насериозно, по никакъв начин.
Виж, за катеренето не вярвам да съм добър, просто защото много рядко го практикувам, но за сила и издръжливост, до голяма степен и бързина и ловкост... чак ми иде да си спретнем една форумна олимпиада.  Усмивчица
Иначе силно адмирирам, че правиш разлика от едното и другото (маймунджулъците и останалото, а и не само).
Активен
Щуродино
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

« Отговор #32 -: Април 15, 2012, 12:18:51 »

;)публика и награди ще има ли на олимпиадата
Активен

Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
protoplasma
Гост
« Отговор #33 -: Април 15, 2012, 13:17:14 »

Цитат на: Sita
да си спретнем една форумна олимпиада.  Усмивчица
Ухилен
Едва ли е във вероятностите, да се организира подобно събитие.
Дори и да стане, вожда няма да участва. Обаче, който бъде определен като победител, ще спечели награда - да се съревновава с него.
Цитат на: Щиродино
публика и награди ще има ли на олимпиадата
Че как иначe?! За крайниия победител - едноседмична... тантра почивка, с момиче от форума, по избор, в някое хубаво кътче из китната ни родина.
Цитат на: Sita
Иначе силно адмирирам, че правиш разлика от едното и другото (маймунджулъците и останалото, а и не само).
Благодаря, за което!
Според мен, всеки, който прави, каквото и да било, трябва да го прави правилно, стига да цени себе си и здравето си. За радост, имаме много примери, които ни показват, как е неправилно да се прави (специално за спорта), което ни предпазва от грешки.
Активен
Щуродино
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

« Отговор #34 -: Април 15, 2012, 15:13:06 »

Плезещ се аз съм от бабите във форума-зависи от "схващането" Намигване
Активен

Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
protoplasma
Гост
« Отговор #35 -: Април 15, 2012, 15:45:25 »

Цитат на: Soul
Не пропускаш грешки в изразяването, вожде.Определено си добър в поправянето.Благодаря.
Моля! Предпочитам, обаче, вместо поправяне, да го наречем - корекция, уточнение и изясняване. Хубаво е, когато имаме какво да кажем - да го казваме, за повече яснота и коректност, към четящите.
Цитат на: Soul
Естествено, че трябва да правим разлика между фитнес (тренировки за раздвижване и поддържане) и бодибилдинг и културизъм, които всъщност не подкрепям.
Фитнеса не е тренировка за раздвижване. Ти, може би имаш предвид аеробиката, каланетиката и прочее занимания за дами, сутрин пред телевизора.
Фитнеса е единственото, което има отношение, не само към физическото, а и към цялостното състояние на човек - духовно, енергийно, мисловно... и каквото там се сетиш. Най-общо казано - фитнес е всяка грижа, която полагаш за себе си. Когато ходим във фитнес зала - съответно това е грижа за физическото ни тяло. По-правилно би било, тези зали да се наричат - зали за бодибилдинг, защото, именно това, широкоразпространено понятие "фитнес зала", обърква понятията на много хора.
Бодибилдинга, това е - скулптурирането на тялото. Всъщност, разликата между билдерите и културистите е, че вторите се занимават професионално, докато първите, просто се тъпчат с химия и най-често, поради невежество, си докарват куп здравословни проблеми и контузии. При културизъма, разликата е, че са под постоянно медицинско наблюдение и по-бавно, но по-сигурно и трайно си съсипват здравето. При тях контузии рядко, но всякакви жлези и органи, отговарящи за пречистването, детоксикацията и регулирането на метаболизма, се увреждат безвъзвратно. Като включим към това и трудната подвижност, която ситка спомена, сърдечно-съдовите неуредици и най-мразените проблеми, свързани с потентността, то, съвсем спокойно, можем да начислим културизма, към най-неблагодарните спортове. А и там, за да стигнеш до някакво ниво, трябва да имаш много стабилни спонсори и другото, което е - буквално, всяка крачка ти се определя от мениджъри и кондиционни треньори(то това е във всички професионални спортове).


Цитат на: Soul
Само да не се окаже, че има някой бодибилдър тука, защото шанса ти в силата ще спадне рязко.Няма нужда да си храним еготата.
Отново погрешна преценка. Типичния билдър не набляга на силата, нито на издържливостта, а на химията и бързото натрупване на мускулна маса. Има, разбира се и единици, които са чисти, но за тях, обикновено, е голямо постижение, ако вдигнат собствената си тежест и малко отгоре. Например, ако е 80кг. да вдигне 100 от лежанка. По-притеснително би било, ако има някой представител на силовите спортове. Например - трибоец, щангист, гюлетласкач и т.н. Но... как да ти кажа... такива хора, трудно ще ги видиш във форума, тъй като, повечето, които познавам, викат на монитора - телевизор а на cd рома - поставка за кафе. Едно от най-големите постижения, в областта на IT технологиите за тях е - да си пуснат успешно филм и да напишат в "гепиме.цом": "коте ща изпапкам". Отделно от това, да ги заинтересуваш с духовни теми, би било равносилно на това, да накараш робокоп да се запише водна топка.
А иначе, билдери си имаме във форума. Поне аз знам за един, със сигурност - Mitko R, който също, мисля, че е чист, но той е по-лек, с поне 15-20кг. И въпреки това, ако вдигне, например... собствената си тежест по две, директно го признавам за победител, тъй като, аз моята, със сигурност няма да мога.
А относно егото, ако исках да си го хрня, със сигурност нямаше да си го храня тук. Него има кой да храни и то... не заради това, което мога, нито заради това, което знам, а заради това, което съм.
Цитат на: Soul
Приемайки напълно отговора ти за  "сомати", можем да приемем, че може би тези същества са открили начин да ползват телата си единствено за скафандри.Без да ги хранят с ненужни вещества, тъй като са постигнали такъв контрол над материята, че да не им се налага физическото натоварване.
Да, доколкото съм запознат, техните енергийни източници нямат... почти нищо общо с храната или съня.
Цитат на: Щуродино
аз съм от бабите във форума-зависи от "схващането" Намигване
Специално за тях, ще организираме... надбягване с бастуни и надяждане без ченета!  Ухилен
« Последна редакция: Април 15, 2012, 16:27:20 от sanguinary » Активен
Щуродино
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

« Отговор #36 -: Април 15, 2012, 17:46:45 »

Активен

Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #37 -: Април 15, 2012, 17:59:15 »


Представям си тая форумна олимпиада.Един здрав мъж със добре скулптурирано тяло,седи на едно бюро с молив който му се губи в ръката и смята.До него на другото бюро един мършав и кокалест,даже и молива му тежи.
Кой печели съфорумката?
Мисля че мършавия, защото извършва тежък физически труд.А другия само хаби моливите щото му се трошат в ръката.Има мярка КПД.
Цитат
А ако говориш за прабългарите, тогава фитнеса им е бил друг. Пак са имали борби, вдигали са камъни, дървени трупи и какви ли не още изпълнения

Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=4827.30;num_replies=35#ixzz1s7ZArZSN
Доколкото знам тези борби са празнични.А през другото време носят камъни и дървета да строят.
Тъй че във зависимост от работат която вършим, тялото ни се променя спрямо работата за да бъде максимално ефективно.И според мене не е добре да му пречим.
А относно спорта имам мнение но не е това темата.
Живи и здрави.
П.с.А относно бабите.Една сутрин се тътрим с една баба към спирката.Бяхме някаде на 100м от нея.Автобуса спря на спирката.Бабата рече въх рейса дойде.Като драсна тя хвана рейса аз не можах.А бабата беше сгъната на две и със бастун.Предполагам че не е чувала ни за фитнес ни за бягане по стадионите.А аз бях ученик.
« Последна редакция: Април 15, 2012, 18:18:04 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Soul
love
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 104

for heaven's sake

« Отговор #38 -: Април 15, 2012, 18:43:50 »

Фитнеса не е тренировка за раздвижване. Ти, може би имаш предвид аеробиката, каланетиката и прочее занимания за дами, сутрин пред телевизора.
Не съм имал предвид аеробика ... точно това, което обясняваш по-долу имам и аз предвид.Игра на думи, бих казал, тъй като говорим за едно и също нещо. Защото към отношението на цялостното състояние, може да се включва именно "раздвижване и поддържане", просто това е част от доста по обхватен процес.Но не споря с теб, просто искам пълна яснота и затова ще кажа, че поредното ми неуточнение, е възможно да предизвика такива мисли в четящите, но също така е възможно да приеме част от схващането за фитнес.
По-правилно би било, тези зали да се наричат - зали за бодибилдинг, защото, именно това, широкоразпространено понятие "фитнес зала", обърква понятията на много хора.
Така е, вероятно 99% от хората на улицата, няма да са наясно с определението за фитнес, мислейки, че това е просто блъскане в залата.
Отново погрешна преценка.
Не не - Нарочно не исках да сравнявам със спортисти, като изброените от теб и подобни, а именно билдър, защото е по тази тема и дори един такъв човек, мисля, че ще те затрудни в съревнование за сила, щом ти самия не го правиш за спорта.
 
Но... как да ти кажа... такива хора, трудно ще ги видиш във форума, тъй като, повечето, които познавам, викат на монитора - телевизор а на cd рома - поставка за кафе. Едно от най-големите постижения, в областта на IT технологиите за тях е - да си пуснат успешно филм и да напишат в "гепиме.цом": "коте ща изпапкам". Отделно от това, да ги заинтересуваш с духовни теми, би било равносилно на това, да накараш робокоп да се запише водна топка.

Активен

We live in illusion and the appearance of things. There is a reality. We are that reality. When you understand this, you see that you are nothing, and being nothing, you are everything. That is all.^
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #39 -: Април 16, 2012, 23:57:19 »

  Изборът на спорт е въпрос и на естетика. С мускули или без, къде и колко. Сппоред мен това е движещият мотив при посещението на "фитнес зала" , а не функционалността на мускулатурата. Второто е от значение за профи спортистите. Съответно доста профи спортисти са мускулно асиметрични. Може и да не ви е правило вппечатление до сега. Това не означава, че крос-тренировките не се практикуват. Напротив, те са от изключителна важност. Пример- Кличко практикуват и ски-бягане, и плуване, и тенис на маса. За издръжливост и рефлекс.

  "маймунджулъците" са въпрос на психологическа нагласа, но едната проста "стойка на ръце" е комбинация от вдигане на собствената тежест, контракция на коремни, гръбни и мишнични мускули и баланс. Да не говорим за нуждата от здрав вестбулярен апарат.
  Забележка към Санги, не се отнасяй с пренебрежение към неща, които са ти чужди по психологически причини Плезещ се
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #40 -: Април 17, 2012, 01:27:26 »

  *Вестибуларен*, пиле  Намигване
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #41 -: Април 17, 2012, 11:37:27 »


  Цитат на: sue
  Изборът на спорт е въпрос и на естетика. С мускули или без, къде и колко. Сппоред мен това е движещият мотив при посещението на "фитнес зала" , а не функционалността на мускулатурата. Второто е от значение за профи спортистите.
  И да и не. От профи до профи, разлика от небето до земята. При културизма, няма никакво значение колко вдигаш. Ще ти покажа момчета, а и момчиета, които иглеждат като че ли ще поместят трактор, но всъщност не вдигат много повече, от обикновен човек - начинаещ.


  Цитат на: Sue
  доста профи спортисти са мускулно асиметрични. Може и да не ви е правило вппечатление до сега. Това не означава, че крос-тренировките не се практикуват. Напротив, те са от изключителна важност.
  Разстегателните, аеробните, кардиото и крос тренировките, са част от общата фитнес подготовка на абсолютно всеки спортист.
   Пример- Кличко практикуват и ски-бягане, и плуване, и тенис на маса. За издръжливост и рефлекс.

  Цитат на: Sue
  "маймунджулъците" са въпрос на психологическа нагласа, но едната проста "стойка на ръце" е комбинация от вдигане на собствената тежест, контракция на коремни, гръбни и мишнични мускули и баланс.
  Никоя стойка не е повдигане. Ако правиш лицеви опори, от това положение - тогава е повдигане. Същото би било, да сравниш стоенето на крака с клякане.
  Цитат на: Sue
  Забележка към Санги, не се отнасяй с пренебрежение към неща, които са ти чужди по психологически причини Плезещ се
  Подобни забележки няма как да приема, Су, не се сърди. Същото би било, ако ми кажеш "Санги, не убивай повече четричленни семейства!"
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #42 -: Април 17, 2012, 14:02:23 »

  Санги, да беше ползвал думи като "акробатика" и "спортна гимнастика" , вместо "маймунджулъци" , въобще нямаше да се обадя Усмивчица.
  Не мога да се съглася с коментара напълно. Фиксираното задържане в някоя позиция (стойка)е въпрос на задържане на определени мускулни групи в контракция и евентуално минимални корекции- за връщане на баланса (фиксиране на центъра на тежеста). Заходът в позиция може да бъде "силов". Погледни при спортните гимнастици вдигането в стойка на ръце от място, без засилка. Други акробатични фигури също могат да бъдат упражнявани така, че да се убие инерцията в изпълнението и да се добави силов елемент. Въпрос на желание е. Има хора , дето качват и слизат стълби на ръце, вместо лицеви опори.

  Дайте да не е олимпиада, а игричка на волейбол, баскет-, футбол, дама, ластк , въженце Усмивчица. Бе, който иска и табла може да разцъка.
  Активен
  Joy
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #43 -: Юли 17, 2012, 12:23:57 »

  Ходя 3 - 4 пъти седмично на фитнес или плуване. Поне 2 литра вода и чай на ден, не се храня след 18:00 часа. От 10 години не ям месо и яйца, не пия, не пуша. Ям много плодове, сурови ядки и разни готвени неща. Опитвам се да намаля млечните храни, но засега не ми се получава много.
  Гледам всеки ден да си открадна поне по 30 минути за медитация (колкото повече, толкова по-добре). Медитацията ми помага много да се възстановя след натоварения работен ден. Като един вид презареждане на батериите е.
  Чувствам се добре като цяло.  Усмивчица
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #44 -: Октомври 17, 2012, 17:47:41 »

  Моята формула за добро здраве се състои в няколко неща. Първо винаги се старая да неутрализирам негативните случки в живота си и да извадя положителните на преден план. Няма как да ги избегнем, а според мен от доброто състояние на психиката зависи и физическото ни здраве. Когато човек е щастлив и настроен положително за живот, това се отразява добре и на здравето му. Второ, спортувам. Спортът е много важен ако човек иска да поддържа добро физическо състояние. Трето, гледам да прекарвам повече време сред природата, когато е възможно и не съм в града.
  Активен
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ДОБРО И ЗЛО - КАК ПРОИЗЛЯЗОХА ДВЕТЕ НАЧАЛА?
  Космогенезис
  delfin 4 2846 Последна<br />публикация Октомври 10, 2009, 05:05:49
  от delfin
  Упражнения за здраве
  Здрав дух здраво тяло
  Админ 0 2487 Последна<br />публикация Декември 10, 2009, 02:05:20
  от Админ
  Йога за здраве
  Йога
  Админ 0 1803 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:21:41
  от Админ
  По какъв начин да разбера духовната си мисия ? « 1 2 3 4 »
  Духовни учения
  SPChild 50 7942 Последна<br />публикация Юли 07, 2012, 11:55:12
  от Щуродино
  В търсене на по-добро училище
  За родителите
  Турист 4 1884 Последна<br />публикация Април 26, 2011, 20:42:25
  от Турист

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright