Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4] 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Kissing You Good Night  (Прочетена 4944 пъти)
viosta
Гост
« Отговор #45 -: Октомври 28, 2011, 17:03:12 »

Борко, мисля че не е редно да обявяваш публично и без разрешение името на момчето от разказа ти , особено във връзка с лични и здравословни проблеми. Може би ще е добре модераторите да редактират текста в тази част с името и адреса на детето.
Активен
mddimi
Гост
« Отговор #46 -: Октомври 28, 2011, 17:12:38 »

Борко, мисля че не е редно да обявяваш публично и без разрешение името на момчето от разказа ти , особено във връзка с лични и здравословни проблеми. Може би ще е добре модераторите да редактират текста в тази част с името и адреса на детето.

Редактирано.
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #47 -: Октомври 28, 2011, 17:28:47 »

Хареса ми разказа ти, приятелче, но не ми харесват, някои неща, които се случват с теб. Защо така се отнасят съучениците ти към теб? С какво си ги предизвикал или провокирал?! Това не бива да продължава. От София ли си?
Активен
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #48 -: Март 10, 2012, 16:14:45 »

  Добър ден, отдавна не съм писал по подобни теми, но ще се престраша.
  От 08.02.2012 си влизам в един свят, в който човек може да влезе само в алфа-състояние на мозъка (виж тук). Приятно е, и то доста, но е и много интересно - мястото е много богато на всякакви интересни неща от всякакъв порядък.
  Сега ще започна с описанието на всичко, което досега съм описал там:

  Винаги влизам там по един и същи и неизменен начин: заставам пред една врата на един голям и труден за прескачане зид. Вляво от вратата има кула, вдясно табела с надпис "улица "ПРАКТИКА". На самата врата има табелка с числото 1991. Това, оказа се, не е никакъв адрес, а лично послание и принцип на духовна работа. Сега ще разчарковаме, за да видим какво може да значи всичко това.
  "улица "ПРАКТИКА" е някак си по-ясно - не се изисква кой знае каква абстрактна мисъл, за да разбереш конкретното значение - улицата е вид път, а "практика" е синоним на "действие". Това, което се иска дотук е, да поема по пътя на действието. 1991 малко ни хвърля в размишление - та нали ако е до годината, аз не съм се родил тогва, а през 1993... А и освен това, немалко бедствия са се случили тогава - войната в Персийския залив и подпалването на петролните кладенци на Кувейт от войските на Саддам Хюсеин, което е едно от най-големите бедствия на нашето време, няколкото едновременнни граждански войни в разни части на Африка, сътресенията около разпадането на СССР, земетресения и много други.... Не е хубава годината, както е предсказала баба Ванга още през 1980. Отделно, дето и в България ситуацията не е цвете.
  Тогава нека се опитаме да редуцираме числото: 1+9+9+1 = 20 = 2 - оп-паааааа.... - какво виждаме тука: числото на мъдростта, но и на противоречията. Ако включим абстрактното си мислене в този момент, то много добре ще разберем посланието - преодолей противоречията си и вътрешните си конфликти.
  Сега комбинираме и се получава мисълта:

  ПРЕОДОЛЕЙ ВЪТРЕШНИТЕ СИ ПРОТИВОРЕЧИЯ И КОНФЛИКТИ И ПОЕМИ ПО ПЪТЯ НА ДЕЙСТВИЕТО. ТОГАВА В ДУХОВНОТО ТИ РАЗВИТИЕ НИЩО НЯМА ДА ТИ СЕ ОПРЕ И ЩЕ СТИГНЕШ ДАЛЕЧ!

  Ако трябва да го превърнем в принцип, то това би могло да е следното:

  ПРИНЦИП НА ДУХОВНА РАБОТА НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪТРЕШНИТЕ НИ ПРОТИВОРЕЧИЯ И САМОЗАБЛУДИ

  Този принцип е заложен във всеки от нас, но от нас си зависи дали ще го приемем и как ще се погодим с него.

  След като мина през вратата, виждам, че кулата отляво си е все там, но сега двора от малко вилно парцелче се е превърнал в някаква безкрайна шир с гори, поля, езера, реки, градове, села и прочия. Посреща ме един мой много близък приятел, който, на когото трябва, е много добре познат. Той явно е домакинът там. След това ме отвежда до една голяма лимоненожълта къща, на четири етажа, с голямо мазе, с веранда, много добре осветена през нощите (които, доколкото се случи да ги има, са ясни и пълнолунни)... На верандата сядам, наяждам се с всякакви руски гозби (поразителното е, че усещам вкуса на всичко, което сложа там в уста) и си пийвам порядъчно количество биричка (ех, живоооооотец!!!). След това гледам на един телевизор, който много от приятелите ми определиха като привлекателно грозен, как е минал денят на всеки от групата ми, с която вършим делата си там. След това отнякъде е разнася като сигнал песента на ФСБ "Пак ще се прегърнем" и те идват. Прегръщаме се с всички, а след това отиваме да си вършим работата.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #49 -: Април 29, 2012, 19:59:31 »

  Луд съм днеска ееееееееееееееееееееееееееееееееей!
  Това, което ще ви дам като информация, се е случило реално - от 11-ти април 29-ти април.
  11.04.2012 - Най-добрият ми приятел ми звънна да се видим (някой го знаят кой е). Добре бе.... Беше ме заразил с едни настроения да си угаждам на корема, а то всички знаете, че хич не е хубаво така. Let it be… Карай да въри… Видяхме се с него. Той по принцип сега е в пубертета (на 15 е), ама беше си сложил добрата кожа и беше направо ангел с мене. Говорихме си за всичко - за сексуалните му предпочитания (та едно случайно видяно от мене на улицата момиче, което би накарало всекиго да умре от ужас, той си назначи за любовница, при условие, че намери навреме кашон да й го нахлупи на главата, за да не я гледа колко е страшна), за приключенията на кака му (която понякога не се прибирала със седмици в квартирата им), за това как завъдил бизнес да продава на далавера телефони, таблети, извинителни бележки, лаптопи и други стоки по поръчка (буквално за едните му хубави очи - той има една много мила физиономия, съчетана с една особено подкупваща усмивка, които го правят неустоим по всички параграфи)(бел.авт. - кой го знае.... може и той да стане новия Вестител на мира с благата си подкупваща усмивка, а може той да е Антихристът - да разпалва войни със същата тази усмивка), най-накрая с него се наядохме с дюнери и бюреци.
  Преди да се разделим, някъде около 5:30 следобед беше, той ме прегърна и ми каза, че ме иска за негов батко - всичко би дал да съм му наистина брат. После отправи към мене една доста екстравагантна молба (то добре, че бяхме сами - щяха да решат хорицата, че сме хомосексуалистчета) - да намеря някакъв по-закътан плаж или някакъв азмак, в който да се заровим/топнем до шиите и да стоим ако трябва цял месец, докато "му дойдела душата на място". В неговия случай какво е значело това като понятие - може само да се гадае - при него няма нищо тясно и докрай дефинирано. Голям добрушанчо си е той, ама не иска да го парадира пред някои свои познати, че ще му се качат на главата. И оттам - се държи като кръгъл идиот - а е много интелигентен и обичлив.
  После отидох в център "Розеа" - супер беше обстановката - скипрено като за сватба…    чудя си се аз, и не съм в състояние да разбера защо е така празнично нагласено всичко. И гледам в календара им две редчета: "18:15 - Риния; 19:30 - Вальо"… Вярвайте Бога, хора, дорева ми се! първата персона е в състояние първо да ти напълни с най-големите си глупости главата, а после да я изпразни от всичко - и глупаво, и полезно - и да я натъпче с олово и да те прати да си налагаш компреси и да гълташ аналгин после цяла неделя… Пфюуууу, аман, отде това нещастие! Започнах да се моля на Бога по най-истеричния начин, дето мога да се сетя, наум, и изведнъж дамата с това кодово название иде, аз се тръшвам натежал на един стол и в прясно напарфюмисаната заличка се оригвам мощно на чесън от изядения преди три и половина часа кралски дюнер, стабилно подправен с чеснов сос дотолкова, че половината сос ми се изтече на краката през хартиите, преди да успея да кусам дюнера.
  И тя много така вежливо попита: "Преди колко време си хапна дюнер?". "В два и половина" - й казвам аз. "Хммммм, колко хубаво - ще можем да работим днеска много леко - Учителят Петър Дънов казва, че два часа преди духовна работа, както и два часа след това, не бива да се яде или пие каквото и да е било". И точно в тоя момент влизат като хала всички, дето ще са на лекцията и аз виждам един приятел, дето го знам, че има чат-пат парици и му си примолих за някой лев, че след този цял кръгъл бюрек и този кралски дюнер бях почти умрял за сладко. Даде ми той пет лева. Вземам аз пъртушините си и айде на пазар за сладко!
  Връщам се след десетина минути, пълен със сладки работи. Мъча се да отворя - заключено. Звъня - звънецът разкачен. И точно тогава осъзнах, че Бог ме е чул за това да не съм при Риния баш днес… Затова в Негова чест подскочих до третия етаж на къщата, където се помещава "Розеа" и след това, в знак на благодарност към Бога, отворих единия пакет вафли, който си бях купил и го изядох. След това - айде и другия…
  По едно време идват другите хора - Вальо и неговите приятели, които всяка седмица пристигат от Шумен, за да разведряват с моята любезна помощ обстановката в града.
  Стана много блага раздумка - великолепен глич в думите на Учителя, ако можем да вярваме на Риния, се получи - само десет минути преди да почнем с Вальо, изпих горещия шоколад, който купих с последните пари. Разни хора - разни идеали… - рекъл Алеко Константинов преди 120 години.
  Прекарахме си чудесно с две думи…
  Утре очаквайте продължение на сериала!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #50 -: Април 29, 2012, 20:16:47 »

  Момче, едно че излагаш себе си, ами и останалите във форума. Хич не те слуша главата, май... Действат добре "оръжията"
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #51 -: Април 29, 2012, 20:35:02 »

  Кой е изложил Сита, има ли нужда от санкция, на мен лично ,никой не ми е познат.....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #52 -: Април 29, 2012, 21:38:40 »

  Кой е изложил Сита, има ли нужда от санкция, на мен лично ,никой не ми е познат.....
  Не съм сигурен, че те разбрах...

  Според мен, теми като тази трябва да стоят далеч от това място, освен ако целта ви не е друга.
  Бързо проучване ще ви даде отговор, че попадайки в този форум, един от най-отваряните раздели от непознати хора, които пак казвам, за пръв път са във форума, ще е "Лични дневници", просто защото се предполага, че писаното вътре ще е лично, а е в стила на човек да научава лична информация, клюки, дори несъзнателно да е.

  Какво мнение ще си изгради той за това място, което адмирира или най-малкото оставя подобни неща(и това само от последния му пост):

  и в прясно напарфюмисаната заличка се оригвам мощно на чесън

  знам, че има чат-пат парици и му си примолих за някой лев, че след този цял кръгъл бюрек и този кралски дюнер бях почти умрял за сладко. Даде ми той пет лева. Вземам аз пъртушините си и айде на пазар за сладко!
  Връщам се след десетина минути, пълен със сладки работи.

  И точно тогава осъзнах, че Бог ме е чул за това да не съм при Риния баш днес… Затова в Негова чест подскочих до третия етаж на къщата, където се помещава "Розеа" и след това, в знак на благодарност към Бога, отворих единия пакет вафли, който си бях купил и го изядох. След това - айде и другия…


  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #53 -: Април 29, 2012, 22:02:51 »

  Ще си създаде мнение за автора според мен. Какво предлагаш , личните дневници ги направихме тези словесни и емоционални изблици ,да не са пръснати навсякъде. Ако имаш други предложения , заповядай, защото от едната страна стои - да няма цензура - от другата - да се поддържа контрол и някакво реноме , аз някъде гледам да варираме така, че да не сме крайни.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #54 -: Април 30, 2012, 11:10:26 »

  Ще си създаде мнение за автора според мен. Какво предлагаш , личните дневници ги направихме тези словесни и емоционални изблици ,да не са пръснати навсякъде. Ако имаш други предложения , заповядай, защото от едната страна стои - да няма цензура - от другата - да се поддържа контрол и някакво реноме , аз някъде гледам да варираме така, че да не сме крайни.

  Мисля да си направя и аз дневник но искам да чуя вашето мнение
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #55 -: Април 30, 2012, 11:38:33 »

  Ще си създаде мнение за автора според мен. Какво предлагаш , личните дневници ги направихме тези словесни и емоционални изблици ,да не са пръснати навсякъде. Ако имаш други предложения , заповядай, защото от едната страна стои - да няма цензура - от другата - да се поддържа контрол и някакво реноме , аз някъде гледам да варираме така, че да не сме крайни.

  Мисля да си направя и аз дневник но искам да чуя вашето мнение
  Давай, пичага! Подкрепям те докрай! . Казвам го, защото може от там да си проличи някаква евентуална литературна дарба у тебе. Някои хора си казват - несериозна работа, ама излизат от тях едни произведения - не ти е работа - писано леко към смешновато, то се спраскваш, братче, от смях! Писано тежко, към тъжно - то ти иде от него да си нарежеш вените, като го четеш. Така че давай!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #56 -: Април 30, 2012, 12:56:19 »

  Какво мнение ще си изгради той за това място, което адмирира или най-малкото оставя подобни неща(и това само от последния му пост):
  Аз бих била доста резервирана към човек, който си изгражда мнение за такъв голям форум от една тема, или за автора на темата само по начина му на изразяване, Сита. Усмивчица
  На същият принцип, съдейки по аватара ти, бих могла да кажа, че си илюминат, и като потребител на форума, да реша, че форумът е илюминатски. Това причина ли е да спра да пиша и означава ли, че "преценката" ми ще е правилна? Усмивчица
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #57 -: Май 01, 2012, 12:29:18 »

  Ивеве, обичам те! Винаги успяваш да сложиш хората на място, като вземат да им знаят устите! Сърце Сърце Сърце
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #58 -: Май 01, 2012, 13:46:53 »

  Ами, аз сега чак схващам къде е излагацията - това, което пишеш, не звучи достатъчно умно и розово, в допълнение на факта, че не е безцелно плямпане (тоест, не се приема!).
  Бих ти казала да продължиш да се "излагаш" в тоя стил, понеже достатъчно се резилихме в областта на философията.
  Пък кой каквото ще да приказва.
  Активен
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #59 -: Май 01, 2012, 18:19:48 »

  Ами, аз сега чак схващам къде е излагацията - това, което пишеш, не звучи достатъчно умно и розово, в допълнение на факта, че не е безцелно плямпане (тоест, не се приема!).
  Бих ти казала да продължиш да се "излагаш" в тоя стил, понеже достатъчно се резилихме в областта на философията.
  Пък кой каквото ще да приказва.

  Е ивеве защо да се излага ? Казва истината човека която е много по добра в случая отколкото да земе да си измисля някви тъпи историики Усмивчица
  Активен
  Страници:  1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright