Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Неро  (Прочетена 892 пъти)
Лястовицата
Неро Луциус Кардиа
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« -: Октомври 24, 2013, 23:55:00 »

Бих казал, че съдбата ме доведе тук... Но това означава да излъжа...

А може би ще излъжа каквото и да кажа? Или пък ще кажа истината без значение от думите си?

Може би сам избрах да дойда тук, и именно това бе съдбата ми? А може би сам реших съдбата ми да е такава?

За това обаче малко по-нататък...

Позволете ми да се представя...

Аз се зова Неро. Да, АЗ избрах името си, понеже смятам, че съдбата ми бе поднесла подарък, и не би било в моя полза да го отхвърля. Първоначално просто ми хареса как звучи, но с времето се оказа, че има къде-къде по-голямо значение.

На двайсет и две години съм, или поне толкова са минали от раждането ми... Поредното ми раждане? Не мога да съм сигурен колко пъти съм се раждал. Само знам, че "Възраст" е въпрос на моментно усещане - понякога се чувствам като пет годишен, понякога като на деведесе...

Имам цел, която трябва да достигна, но пътят не ми е предварително начертан - аз трябва сам да намеря пътя си.

И подозирам, че тук би било добро място да потърся следващото стъпало - надявам се да срещна мъдри и отворени хора, които да ми помогнат... Или да ми помогнат да си помогна сам. А пък кой знае, може би и аз ще мога да помогна некому?

И така, тук ще бъдат описани приключенията ми в този форум, очевидно. Чувствайте се поканени да се включите в пътешествието...
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 19:59:44 от Лястовицата » Активен

Nusqvam est vervs. Pantom est permissvm.
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #1 -: Октомври 25, 2013, 01:19:21 »

Моите искрени приветствия Неро!
Добре дошъл!С радост се глася да чуя за твоите приключения!
Активен
Лястовицата
Неро Луциус Кардиа
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #2 -: Октомври 25, 2013, 23:09:17 »

Благодаря ти за топлото посрещане, Ариам. Имаш красиво име и съм сигурен, че това не е единственото красиво у теб.

Като увод на моя дневник ще изложа разсъжденията си върху... Съдбата, и дали всъщност можем да й влияем или не. Но преди да се опитваме да променим нещо, ние трябва да го познаваме, нали? За това поставям въпроса по този начин:

Какво е съдба?

За повечето хора, съдбата е предварително написана, и тя не подлежи на промяна - като една утъпкана пътека, която трябва да следваш до края. Само че това обяснение не ме удовлетворява, понеже много от нас действително не знаят каква е целта им, а ако пътят е ясен, то в края на пътя ще се вижда и целта, която трябва да се постигне.

Според мен е по-смислено да се приеме, че щом целта не е ясна от самото начало, то и пътят не е ясен - бихте ли тръгнали по някоя улица само защото така трябва? Аз не бих.

За мен съществуват два варианта - в единият вариант вие избирате тръгнете по пътя, който привидно е начертан, а в другия избирате постоянно в коя посока да отидете. И в двата случая е намесен избор, който трябва да направите сами за себе си - реално, и в двата случая можете да влияете на Съдбата си... Първият е по-лесен, а вторият изисква много повече отговоност... Но пък и наградата в края на Вашият собствен път е далеч по-голяма - каквато и да е целта ви в този живот, ако се стараете винаги да държите бъдещето си в собствените си ръце, вие получавате Свобода.

Но мога да се съглася че има нещо, което е предварително написано относно Съдбата на всеки от нас - това е неговият Потенциал да достигне определени висоти. Естествено, човек сам избира как и дали въобще да ги достигне. А, предполагам, със старание - дори да ги задмине.За пример за потенциал и реализация ще дам един наистина велик Българин, който, макар и никога да не съм срещал, е мой ментор:

Васил Иванов Кунчев, Левски

Мисля, че всички знаем кой е бил Левски, най-малко от обща култура, така че няма да се впускам в подробности относно живота и делата му. Тук ще говоря за неговият потенциал, или по-точно това което е било "написано" в момента на неговото раждане.

За жалост твърде много детайли относно раждането му не са ми ясни, така че не съм способен да изградя пълна картина на това, което символизира потенциала му при неговото раждане, но това не ми пречи да кажа това което знам.

Нека започнем от неговата дата на раждане - 18ти Юли, 1837 г. . . . Какво особено има тук?

Първо, датата определя неговата зодия - зодията Рак.
Второ, с употребата на онлайн лунен календар, които може да проследява фазите на луната хилядолетия назад (или напред), бързо може да се забележи, че той е роден на Пълнолуние.
Трето, след бързо изчисление (което предполагам някои от вас ще разберат на мига) се стига до извода, че неговото число е 8.

Ето го изчислението: 18 07 1837 = 1+8 / 0 + 7 / 1+8 / 3+7 = 9+7+9+10 = 9+7+9+1 = 26 = 2+6 = 8

Какво значи всичко това?

Раците са чувствени създания, често се оказват революционери, непоправими романтици... Свободолюбиви са и са патриоти. И това се доказва многократно в историята на света. Какъв човек е бил Левски според вас?

Всички знаем, че родените под знака на Рак са подвластни на Луната, особено на пълнолунието. Колко раци по света не им се спи по пълнолуние? Представете си сега колко буден е един Рак роден тогава, когато Луната е пълна. И имам предвид духовно буден.

Знака на зодията Рак прилича много на числото 69, но значението му е далеч от "перверзно", въпреки че понякога  перверзността не е неприсъща за раците. 69 символизира нещо друго, а именно...

Влага и Суша. Прилив и отлив. Новолуние и Пълнолуние. Начало и край.

Две крайности, редуващи се във вечен Цикъл. Нещо, което аз бих нарекъл още "Баланс".

След това имаме числото 8, символ на безкрайния кръговрат...

И действително, той е бил балансирана личност, винаги е мислел за всички, които биха били засегнати от действията му, винаги е мислел как да постигне хармония за себе си и как да помогне на другите да я постигнат... Той вечно се е стремял да има равестно. Баланс.

Васил Кунчев е можел да бъде обикновен човек. Но съдбата му бе поднесла дар - името Левски, и всичката мощ, която струи от него, като от извор. Имал е избор и е избрал да тръгне там, където няма пътека - и да остави следа за всички нас...
Активен

Nusqvam est vervs. Pantom est permissvm.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Дневникът на Яница « 1 2 ... 6 7 »
Лични дневници
Ianica 102 5346 Последна<br />публикация Август 14, 2012, 22:15:10
от sahaj
Дневникът на Тайственият ;)
Лични дневници
Tainstven 13 1613 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 07:32:19
от Tainstven
Дневникът на Крем « 1 2 »
Лични дневници
krem 18 2112 Последна<br />публикация Ноември 05, 2013, 13:04:46
от krem
Дневникът на Роси
Лични дневници
rosi_999 2 1121 Последна<br />публикация Декември 20, 2012, 00:33:25
от rosi_999
Дневникът на До
Лични дневници
Do_It 10 1397 Последна<br />публикация Май 13, 2013, 16:25:18
от Ru Alfa

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright