Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Kissing You Good Night  (Прочетена 4938 пъти)
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « -: Август 11, 2011, 12:59:40 »

  Любов....
  Какво значи тя за съвременния човек?

  Повечето си мислят - свалка в кафето или някъде другаде навън, две приказки и половина за нашия живот, после на вечеря вкъщи и айде в леглото под завивките... Цуни-гуни, мляс-мляс, ох-ах и айдееееее.... Следващата бройка е наред!

  Но аз нали съм успял да намеря сродната си душа - онова хлапе, с което по страниците на блога в подписа ми сме вършили всякакви глупости през социализма. С него тогава не сме успѣли да оценим истински Любовта - сваляли сме гаджета, пребивали сме сахаджисти, напивали сме се по селата, вадели сме се един друг от тресавища и плаващи пясъци и прочие... Но не сме си казали нито една истинска дума. Само сме демонстрирали привързаност, която не може да се обясни по друг начин към 1985, освен, че това е, защото сме били братя.
  НО! Сега е 2011... Аз съм се самоубил в началото на 1990, той е умрял в края на 1989. Не сме познали Любовта. Дали заради свръхматериалната енергия на 1980те или заради факта, че България е била в епохата на развития социализъм, когато религията е била опиум за народните маси, а езотериката е била измама и луженаучна шашма (нищо, че Сталин и Ленин са се занимавали с окултизъм, но за това в друга тема), може само да се гадае.

  Та, родили сме се отново - аз през 1993, той през 1996 и сега пак сме заедно. Имаме да се учим на Любов.
  И това, смятам, не е толкова трудно. Просто трябва да откриеш себе си. Всеки е Любов. Без изключение. Този заряд го има дори в диктатора, неонациста, масовия убиец, серийния изнасилвач, наркомана или алкохолика. Те са станали такива заради обстоятелствата - тормоз, неуспехи, властова параноя, мъка... Но иначе всички сме светлинни същества със сърца, пълни с Любов. Ако си я активираме, аз мисля, могат да се случат велики работи - да направим невъзможни според науката неща, да създадем Утопията - както са си я представяли ранните социалисти - всички да са равни, да се обичаме и прочие мечтани от тях неща.... (Тъй като не ми се мисли какво точно искаха нататък да направят, вижте тук, тук или тук)

  Но да оставим сега маргиналните слоеве на обществото, за които едно Пробуждане ще бъде практически невъзможно на този етап или трудно осъществимо.

  Да се съсредоточим върху нас - хората с работа, семейства, деца, приятели, имоти...
  Ние имаме много неща, нали? Имаме последния модел Full HD 3D телевизор на SONY вкъщи, мобилен телефон NOKIA X7 в джоба, с бентли или майбах отиваме до работа, но дали имаме нашето най-важно нещо?

  А знаете ли какво е то?

  Повечето от вас от думите се досещат - става въпрос за онова, което в различните източници се нарича сродна душа, звезден брат или сестра, душа-близнак, и прочия....

  Аз съм го намерил. Сега ще попитате: "Добре, и какво следва, като си го намерил? Започна ли да получаваш по-добри оценки в училище (ако работите: "Започна ли да работиш по-малко за повече пари?")? Започна ли да се държиш по-добре със семейството си? Започна ли да имаш по-малко проблеми с другите?" и прочия други въпроси, които ще ви дойдат на момента...
  Но СТОП! Задръжте стрелката! Поемете дъх! Дали това има смисъл? Помислете!
  Защото семейството, вари го, печи го, обръщай го на скара, мажи го с майонеза и лютеница, си остава същото - бащата (както е при мене) ще си остане киселяк и материалист до дъното на душата си, а това, което той ще мисли за особено духовно - възпитанието в пионерските лагери и разни моментни мъдрости - все ще си е същия по социалистически постмодернистичен булшит, буламач и така нататък. Това не го гледайте. Майката (пак като при мене) - все ще си е мърмореща домакиня, която за да забрави за ежедневието и околния свят, се потапя в света на езотериката и езотеричната мъдрост, взета не съвсем от най-подходящите източници (имена няма да изброявам първо, защото не знам какво аджеба тя чете, второ - за да избегна конфронтация с някого от форума (бог знае кой), който мисли, че този автор е Vsö-vsã-painkiller, без да е опитал да погледне и друга гледна точка). По-малката сестра - шматка, заблеяна в нещо нейно си и мислеща само за това какво ще дават след еди-колко-си минути по Disney Channel или Cartoon Network, или пък кога ще се изтегли най-новата част от поредния момичешки филм за момиченца на 3-4 годинки (нищо, че самата тя е два и половина пъти по-голяма от горната граница). И тя ще си остане същата - с леки промени - по-късно ще се интересува не от поредния момичешки филм, а от поредната част на някой свръхнискобюджетен деветнайсеторазреден хорър, а по-късно от дявол знае какво. След години няма да гледа американските мозъкомиячки за най-малките по телевизията, а музикалните канали за измислена музика (която пак си е вид мозъкомиячка, ако го погледнем малко по-иначе).
  Но като характер човек ще си остане същия. Трябва да е преживял наистина много кардинални промени (като при мене) (извинете за повтарянето на моите примери Угрижен), за да е различен от това, което бил, да кажем, преди 5 или 10 години.

  И сега Феномена на намирането на Другия до теб:
  Намирате сродната си душа и разбирате от първия си поглед, че това е вашия човек - той само с вида си ви радва, започвате да храните една растяща правопропорционално на времето симпатия към него/нея, започвате да сънувате яркооцветени сънища с него/нея, да ви се иска да се отделите заедно с Другия, за да сте само вие и на километри от вас да няма жива душа - ни птичка, ни мушичка, ни животно, ни човек, за да си кажете най-съкровените си неща, които сте искали да споделите с някого през целия си живот.
  Това е Любовта в най-чистата й форма!
  Със своята сродна душа сте като две половини на нещо по-голямо. Може даже да ви се стори, че сте влюбени в своята астрална половинка, нищо, че може (както често се случва) да сте от един пол. Но това не би било любов материална - под завивките и с ох-ах и прочия междуметия, а на духовно ниво - да сте готови да дадете за Другия всичко, което имате - дори и живота си, само и само да е добре. А когато сте разделени, да тъгувате за своята Половинка и да не можете да мислите за нищо друго, освен за него/нея.

  Любовта най-добре се проявява, когато две енергии са от една и съща порода.

  Но тук ще се наложи да обясня що е това порода на енергията:

  Енергията е на две половини разделена - мъжка и женска


  Тези две енергии си имат две страни, които наричам породи за благозвучие. Те са изобразени на картинката много ясно - като двете точки с обратен цвят във всяка половинка.
  Така това обяснява основните принципи на действие на земните закони от много време насам - във всеки вид енергия се прокрадва по нещо от другата. Тези две породи ще нарека груба и нежна - и ето какви са комбинациите:

  1. Груба мъжка енергия - тя руши и управлява със сталиновски замах и е изцяло свързана с материалното;
  2. Нежна мъжка енергия - тя защитава, пази и поучава. Свързана е изцяло с духовното;
  3. Нежна женска енергия - тя съгражда, умножава, обича, подкрепя. Свързана е изцяло с духовното;
  4. Груба женска енергия - тя изкушава и прелъстява. Свързана е изцяло с материалното.

  Така виждате, че тези породи са изцяло полярни - грубата порода е материалната порода и в този план може породите да се разглеждат пак като цял ин-ян, а нежната порода е изцяло духовна и тя се противопоставя на грубата енергия, за да има баланс в света.

  За да стане това, трябва тези души да са от една порода, за да може да се взаимоуравновесяват при различни ситуации. Затова с моя пример мога да дам насоки за това какво да очакваме от сродната си душа.
  Аз и моята сродна сме от нежната порода. Това, че моята Половинка е момче не е проблем - касае се за душевна, а не за сексуална енергия, в какъвто случай биха ставали големи колизии със самоидентичността на въпросната личност заради честите унижения и подигравки, които би отнасял от околните за това, което е.
  Но не сексуалността е тема на размисъла ми... Неееееееееееееее.... Той е с женска нежна душевна енергия. Това значи, че той при подходяща стимулация би получил импулс да твори и да реформира света около себе си в името на всеобщия прогрес и благополучие. В същото време с мене той има договор от векове за векове, според който би трябвало срещу моите услуги, на които ще се спра по-долу, да ме подкрепя, обича и отдава енергия при нужда. Аз съм с нежна мъжка енергия - аз трябва да го пазя в замяна на неговите услуги. Така ние от векове за векове се движим през Вселената и съграждаме история и информация, карма и емоции. В миналия си живот не сме се придвижили напред нито на йота, даже може да сме деградирали до известна степен, но не се знае нищо със сигурност засега по отношение на регреса ни....
  Но сега идва уникална епоха. Решили сме, че трябва да се самонакажем, за да изкупим всичко, което по-рано сме творили и е повлияло зле на енергетиката на Вселената. Затова и двамата сме в една наистина кошмарна семейна среда, която е компенсация за смейната среда, която е била за нас в предишния ни живот - били сме братя, лозунгът, който ни е движел е бил: "Да живей, живей труда, на мама и на тате на гърба!", тъй като родителите ни са ни осигурявали всичко наготово (все пак, имали са пари). Е, после кажете, вие на наше място дали не бихте се самонаказали по този наистина гаден начин, особено ако знаете, че така ще искупите всичките си лекомислия и простотии, които сте навършили през вековете и хилядолетията, и които са останали в полето на Акаша като лекета върху добрата ви репутация пред Създателя?
  Всички сме негови творения и Той ни обича, независимо че може да сме убийци, педофили, садисти, военнопрестъпници, стачкоизменници, джебчии или нещо друго. Това е Божествената Любов! Ние също я храним към нашите деца, като примерно не ги пускаме да играят на строежите, да ходят примерно до блатата (ако сте в накой по-закътан район по-далеч от цивилизацията, да пипат в контактите, да си играят с газовия котлон или други по принцип опасни дейности. Тази любов я храним и към нашата сродна душа - ние искаме да го/я закриляме, да сме заедно с него/нея в най-тежките му/ѝ моменти и така нататък. А любовта не е само целувки и други материалистично-физически изяви.
  Тя също може да се изяви и в нежна дума, казана по време на труден период, помощ в някаква задача, малък и, според снобарите, смешен подарък, може и просто потупване по рамото, когато Другия навлиза в труден период или нещо съвсем различно.... Видовете изява на Любовта са може би стотици милиони. Няма нищо по-свято от чистата и безпрекусловна Любов между две души (не между две тела!!!!). Ние сме осъдени на Любов завинаги, особено като се има предвид наближаващия преход към ерата на Водолея


  * yinYang.gif (8.78 KB, 466x466 - видяно 305 пъти.)
  « Последна редакция: Август 11, 2011, 13:52:35 от Kissing You Good Night » Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #1 -: Август 11, 2011, 15:03:31 »

  богаството и изобилието, служещи като храна за израстването ни, не бива да се пренебрегват;
  богатството и изобилието, спомагащи за духовното ни работа, следва да се считат за полезни...

  няма проблем да ходиш на работа в бентли, щом можеш да си го позволиш, въпросът е КАКВО РАБОТИШ Намигване
  нещо повече, дори не е важно КАКВО работиш, а преди всичко КАК го работиш - качествено или не.
  и най-важно от всичко е какъв човек си:
  тясно ли е или широко е сърцето ти?
  в плен на сънища ли е или е трезв умът ти?
  балансиран ли си?
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #2 -: Август 12, 2011, 12:11:51 »

  Днес на закуска се сетих нещо, което може да ви се стори любопитно.
  В древността човек не е бил погребван, преди да са минали 3,5 дни от смъртта му.
  Помислих малко и се сетих за Кундалини, която също е с 3,5 навивки и по всяка вероятност (поне така си мисля), тя се "развива" от човешкото тяло със скорост 1 навивка на ден. Просто като бобена чорба!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #3 -: Август 15, 2011, 12:06:30 »

  Започнах да чета този вестник, който ми се видя доста интересен и затова реших да направя броевете му достояние на повече хора. Такъв бюлетин ще се представя всеки месец, около 15то число на месеца. Вестника е политематичен, което значи, че не се говори само за спиритизъм или само за билколечение, ами има от всичко по малко. Пожелавам ви приятно четене!!!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #4 -: Август 15, 2011, 12:56:40 »

  Всяка година магове и целители пристигат на езерото Катемако в Мексико за Congreso de Brujos - конгрес на вещици, бели и черни магьосници, лечители и знахари.
  Едноименният град, построен до езерото, от векове е център на алтернативната медицина и "място на силата" за всички, които общуват с отвъдния свят. Още в доколумбовските времена тук процъфтяват нетрадиционната медицина, шаманството и магията.
  Европа и до днес не познава силата мексиканските магически традиции, водещи началото си дълго преди испанското нашествие в Латинска Америка. И до днес в Мексико не се радват много на непосветените представители на цивилизования Запад, а участието им в мистичните и невероятно живописни оббреди е просто немислимо.
  В на пръв поглед тихия град до брега на огромното езеро животът е подчинен на магичните занаяти. В полезрението попадат огромни реклами от типа на: "ТИГРОВ СКОК. БОТАНИКА И ОКУЛТНИ НАУКИ. ТИТО ХЕИКСПАЛ, ВИСШ МАГ". Туристическите автобуси са окупирани от деца, за жълти стотинки те ще ви съпроводят до къщата на някой чудотворец.
  Ежегодните национални конгреси не приличат на шабаш, по-скоро те са среща на професионалисти, работни семинари и демонстрационни сеанси. Тук мирно и безконфликтно под едно небе разговарят черни и бели магове, лекари, екстрасенси и гадатели.
  Да си магьсник в Мексико никак не е просто. За да постигнеш дори средно ниво трябва да се обучаваш минимум осем години!
  Например местният маг дон Марио разказва, че когато се е посветил на обучението, е трябвало да прекара първите две години в изолирана стая. Не е виждал семейството и съпругата си, които буквално гладували, лишени от подкрепата му. Двете години са му били необходими, за да повярва в личната си сила. Останалото - заклинанията и ритуалите, е научил от тайните книги.

  РЕГЛАМЕНТ ЗА ПОЛЕТИ С МЕТЛА

  В Катемако се стичат хора от цяло Мексико, има много туристически агенции, строят се хотели, няма следи от вилнеещата криза. Магията е донесла за страната икономически растеж за разлика от останалите държави. В последните години все по-често идват богати американци с хронични и нелечими болести. Ето разказа на един от тях при знаменития маг Тигров скок. Той е заплатил за него много пари:
  "Седя в малка полутъмна стая. Около мен е пълен хаос. Рафтовете са претъпкани с буркани и шишета, пълни с разноцветни течности. На пода горят дебели свещи. Предстои ми да премина Limpia (обред за пречистване от зли духове). Процедурата е задължителна и е предварително условие, за да се срещнеш с шамана. Ако не премина Limpia, той изобщо няма да говори с мен."
  Тигров Скок охотно споделя за трудностите в работата си. Спи по два часа, тъй като приема пациенти по 22 часа в денонощието. Той е бял магьосник, както баща му и дядо му. Първоначално те са били привлечени от черните заклинания и ритуали, но после са се отказали от мрака. Практикува в Катемако вече 30 години. Лекува, разваля магия, коригира съдбата, предсказва, прави амулети за защита от всяка злина.
  Процедурата за пречистване от зли духове е дълга, но много здравословна. Събличате всичките си дрехи, намазвате се с тъмна течност и влизате в силно затоплена баня. Подът е настлан с палмови листа, които задържат изпаренията. Жегата е адска. Не всеки издържа, но достигналите края на ритуала твърдят, че са видели как злите духове напускат телата им.
  Екзотичните за нас полети с метли над Катемако са обичайна гледка, но и те са подчинени на определен регламент. На летящите вещици е забранено да издават страшни звуци и плашат минувачите, да плюят, да хвърлят предмети отгоре и да се държат непристойно. Всички правила се изпълняват безпрекусловно и многобройните туристи спокойно се разхождат по улиците без страх, че нещо ще падне от небето.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #5 -: Август 16, 2011, 13:22:23 »

  Лидерите и на двете противодействащи сили - Германия и СССР, едната започнала Втората световна война, а другата - победителка в нея, са притежавали тайни окултни знания и опитности. И Хитлер, и Сталин са проявявали изключителен интерес към паранормалното и са създавали щедро финансирани институти и групи за бързо реагиране. Те са кръстосвали света в опитите си да открият архиви, възкресяващи отдавна забравени феноменални способности и енергийни закони.
  Йосиф Джугашвили (იოსებ ჯუღაშვილი, Сталин), управлявал с желязна ръка "държавата на победилия социализъм" и се задържа във властта повече от 30 години, нещо, което се е случило за пръв път в историята на Русия. Кой е той? Обикновен диктатор и тиранин или зад него са стояли неизвестни сили?
  Същият въпрос и отговор се отнасят и до Адолф Хитлер (Adolf Hitler), но съхранените за неговото окултно обкръжение архиви са доста повече и не оставят никакво съмнение в изкушенията му.
  За Сталин се знаят малко неща. Той е учил в духовната семинария в Тифлис заедно с бъдещия знаменит маг, философ и окултист Георгий Гурджиев и е поддържал с него много близки приятелски връзки. За известно време е участвал в окултното "източно братство" на Гурджиев и съмишлениците му.
  В източници за Гурджиев се споменава за загадъчната личност на княз Нижарадзе (ნიჟარაძე). Под псевдонима се крие мъж, чиято същност е подменена и програмирана на енергийно ниво. Трансформацията практически го превръща в зомби.
  Гурджиев оставя писмени свидетелства, че при експедиция в Персийския залив, княз Нижарадзе се разболял от треска и е забавил за цял месец групата в Багдад. Между 1899-1900 Сталин е работил в Тифлиската геофизична лаборатория и напълно безпроблемно е могъл да участва в тази експедиция. лицето на вожда е силно обезобразено от дълбоки белези, следи, които може да са останали от "персийската треска".
  Партийния псевдоним на Сталин - Коба, е много странен. В превод от черковнославянски означава "влъхва" или "предсказател". Така са наричали персийския цар Кобадес. Византиския историк Теофан Изповедник потвърждава, че Кобадес е и велик магьосник. Останал е в историята като първоначален покровител, а по-късно - като палач на сектата на Маздакитите. Именно те проповядват първи идеите на ранния комунизъм - "Всекиму според възможностите, всекиму според потребностите", за равномерно разпределение на богатствата, за да няма бедни и богати.
  При управлението си Сталин създава военни отдели, които търсят следи от извънземни цивилизации. Същото е правил и Хитлер, успял, както се говори, да се свърже с цивилизация от Алдебаран, помогнала му да създаде общи бази в Антарктида. И двамата са хвърляли много усилия, за да се доберат до знания и технологии, които да направят държавите им непобедими.
  В началото на войната, когато Хитлер напада СССР и за кратко има превес, Сталин посещава знаменитата ясновидка Матрьона Дмитриевна Никонова (Матрёна Московская). Тя му предрича победа и го предупреждава никога да не напуска Москва, нещо, което той изпълнява безпрекусловно, въпреки заплахата от окупирането на столицата. Много силно го е интересувал и хипнотизаторът Волф Месинг (Wolf Messing), принуден да се спасява от Хитлер в Москва, защото предсказал на всеослушание в Полша победа за Червената армия.
  Сталин също е обадавал феноменални способности. на повечето си портрети той е изобразен с лула в ръка. Димът, както считат парапсихолозите, му е служил за магическа защите и е отклонявал чужди опити да се проникне в аурата му.
  Биографът му Даниил Андреев твърди, че Сталин е владеел особено състояние, наречено "хохха" и в транс е влизал в дълбоки етерни нива. Той е заспивал сутрин, тъй като техниката на астралното излизане му се е удавала само в опредеелно време. Тогава се е променял външният му вид - кожата му ставала гладка, бръчките изчезвали, цветът на лицето се променял. Чрез "хохха" е получавал прилив на енергия и е виждал развоя на бъдещите събития и прииждащи неприятности, които се е опитвал да предотврати. В транс Сталин е общувал с духове и демони.  Масовите екзекуции, ораганизирани нееднократно от него, изглежда са някакъв вид жертвоприновшения пред астралните същества, нещо което силно прилича на геноцида над евреите, осъществен от Хитлер.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #6 -: Август 18, 2011, 11:16:10 »

  Стигнах до извода вчера, както си посдъвквах баничка по пътя към нас, че факта, че съм голям провокатор и фитилджия си има значението. То е следното:
  1. Така, като пускам фитилите на тоя и оня да вършат глупости (предимно хлапета, по-малки от мене), помагам на приятелите си да трупат опитност заедно с мене;
  2. Аз също така участвам в глупостите, които съм инспирирал, така че и на себе си помагам;
  3. Освен всичко казано до момента давам възможност на ненаучените да не попиват чак толкова чуждо влияние (макар че аз на своята сродна душа й влияя постоянно, макар и да е с много устойчива структура).

  Освен това се уча и аз какво става например като намятам яйца на бабичката в квартала, която си живее като в XV в., или като метна димка на комшията на дядо на село и му подпаля градината (виж тук). Как мислите, дали това не е моята мисия?
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 581


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #7 -: Август 21, 2011, 18:14:07 »

  Kissing_You,
  отделно от мисиите, които си мислиш че изпълняваш с гореизброените бабички и хлапета искам да те попитам:

  Някога помагал ли си на човек от форума?
  Не говоря да ни забавляваш и да ръсиш простотии, на които да се хилим
  Не говоря за носене на пазарски чанти, когато организирахме онзи пикник...

  Някаква духовна, морална подкрепа на някого от форума оказвал ли си? Някой благодарил ли ти е от сърце за това?
  Нечий съвет от тези, които сме ти давали до сега боило то от форума или от розеа центъра или от Шуменската група последвал ли си до сега трайно, а не еднократно за експеримента...

  Задай си отново какво търсиш сред тези общности и дали им помагаш. Да ти дават е хубаво, но да се обръщаш само в консуматор не е много еволюционно, нали?

  ПП: Знам, че не съм постигнал някаква висока духовна опитност и нямам правото да се изказвам като духовен учител, но в ролята си на потърпевш, освен с погледа навътре към себе си, поглеждам и към групата....
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Do_It
  Eyes of consciousness
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 241


  Strange Bird

  « Отговор #8 -: Август 21, 2011, 18:48:17 »

  богаството и изобилието, служещи като храна за израстването ни, не бива да се пренебрегват;
  богатството и изобилието, спомагащи за духовното ни работа, следва да се считат за полезни...

  няма проблем да ходиш на работа в бентли, щом можеш да си го позволиш, въпросът е КАКВО РАБОТИШ Намигване
  нещо повече, дори не е важно КАКВО работиш, а преди всичко КАК го работиш - качествено или не.
  и най-важно от всичко е какъв човек си:
  тясно ли е или широко е сърцето ти?
  в плен на сънища ли е или е трезв умът ти?
  балансиран ли си?  А! Именно.
  Активен

  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #9 -: Август 22, 2011, 11:03:27 »

  Марто, в твой отговор ще кажа:

  Имам най-доброто желание да правя нещата, които вие, както и хората от център "Розеа" и шумналии ми предложихте. Но когато домът ти е като врящ вулкан откъм енергия - червено-оранжева и силно нагорещена, то как може да практикуваш нещо по-различно от скандали, разправии за най-дребната глупост и така нататък? Народът е казал: "Сред вълци вълк ставаш!". Точно това е една от главните причини 22 от 24 часа в денонощието да не може да се практикува каквото и да е било духовно! Ако седна да разправям какво става из къщи за едно денонощие, ще останете втрещени! А на мене целта ми е не да разправям какво става из къщи, както по телевизията показваха какво става в къщата на "Big Brother", ами чисто и просто да намерим решение на проблема, който е вкъщи - постоянния шум от всякакво естество - било механичен, енергиен или електромагнитен.
  Защото когато къщата заприлича на нещо свястно в енергийно отношение, а не на бардак, кочина, блато, тресавище, вертеп, катун или каквото там си харесате като "ласкаво" определение за подобен разсипан дом, тогава бих могъл да практикувам каквото си знам от вас.
  Засега домът ни е като осило, в което властва БКП и е на почит СССР (даже ми е чудно как още по стените в къщата ни няма портрети на Сталин, Ленин, Брежнев, Хрушчов и други соц-лидери.....). Абре, хора, викам им аз, вече е 2011, не е 1983 или 1985! Разкарайте ги тези навици на живот! Но като няма отсреща положителен отговор за желание за промени, какво може да се промени? Кога в световната история меншеството е успявало да пребори стабилно болшинството? Аз като съм сам, насреща с три тоталитарни типа от може би най-жестоките времена на развития социализъм (1983-1989) или направо времето на Сталин? Как може да се пребори човек с такава стара енергия? А с трима такива нейни носители? Нямате отговор, нали? Аз - също! Трябва да си намеря място, където да мога да си практикувам спокойно, без да ме безпокоят родителите ми, чалдисаната ми сестра и другите подобни фактори. Аз и без друго не мога да стоя спокойно вкъщи, защото там се говори на висок галс и аз чувам всичко - дума по дума! Затова не ми се получава нищо с духовните практики и аз не се и занимавам с тях, защото условия няма за тях!
  А колкото до моралната подкрепа на хора от форума - не правя опити, защото винаги все някъде се осирам много яко! И после аз ставам за посмешище! Ето защо съм много внимателен с подобни опити - не знам къде мога да сгреша и да засера процепа.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Ихра
  Гост
  « Отговор #10 -: Август 22, 2011, 12:14:14 »

  Цитат
  22 от 24 часа в денонощието да не може да се практикува каквото и да е било духовно!

  Ами през останалите два часа?

  И освен това.. вие там не спите ли. Или 22 часа се карате и спите само по 2 часа  Веселяк Веселяк

  И не е казано, че трябва да практикуваш само в къщи..

  Цитат
  Но като няма отсреща положителен отговор за желание за промени, какво може да се промени?
  Щом като вашите там са партийни секретари, ясно е, че няма да се променят. И всеки опит би бил загубено време..
  И като Те не могат да се променят (т.е. като Ти не можеш да промениш Тях), тогава какво следва да се промени? Няма да го казвам, защото е банално и ми е писнало; но така или иначе е абсолютно вярно. Усмивчица
  Активен
  Ихра
  Гост
  « Отговор #11 -: Август 22, 2011, 12:16:36 »

  Цитат
  И като Те не могат да се променят (т.е. като Ти не можеш да промениш Тях), тогава какво следва да се промени?

  тясно ли е или широко е сърцето ти?
  в плен на сънища ли е или е трезв умът ти?
  балансиран ли си?  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #12 -: Август 22, 2011, 16:49:59 »

  Нийче, душицо мила моя ненагледна - там постоянно има шум - механичен, електромагнитен, енергиен. Ако вкъщи никой не вдига шума, то задължително едни пияници от съседния парцел го правят - като седнат на маса в три следобяд, та до пет-шест сутринта не стават! И после как няма да съм депресиран? Вече и аз не знам какво да правя - кого първо да овикам - съседите ли, нашите ли, Господа ли, или мене си.... Угрижен Угрижен Угрижен Угрижен Угрижен
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Ихра
  Гост
  « Отговор #13 -: Август 22, 2011, 18:48:28 »

  там постоянно има шум - механичен, електромагнитен, енергиен.
  Там Навън да. Там Навън навсякъде има шум. А Тук Вътре има ли шум?

  тясно ли е или широко е сърцето ти?
  в плен на сънища ли е или е трезв умът ти?
  балансиран ли си?
  Цитат
  Вече и аз не знам какво да правя - кого първо да овикам - съседите ли, нашите ли, Господа ли, или мене си....
  Овикай всички едновременно! Таман да станеш част от целият шум, който ненавиждаш...
  Активен
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 581


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #14 -: Август 22, 2011, 18:58:43 »

  Марто, в твой отговор ще кажа:

  Имам най-доброто желание да правя нещата, които вие, както и хората от център "Розеа" и шумналии ми предложихте. ............

  Борко, чувал ли си една приказка:

  "Който иска - намира начин,
  който не може - си намира оправдания"

  Кого баламосваш друже? Нас ли или себе си?!
  Няма смисъл да спориш и да вадиш доказателства. Всяко нещо си има граници. Едва ли ще ти е толкова весело и забавно, когато преминеш всяка граница. Запомни го!

  Успех!
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Страници:  [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright