Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Детоксикация  (Прочетена 1859 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Юли 23, 2011, 19:58:52 »

Първото условие за оздравяването на организма е неговата абсолютна чистота. И най-малкото задържане или наслояване на нездрави вещества или някакви шлаки забавят процеса на оздравяването.

Органи на очистване са дробовете, порита на кожата бъбреците и червата.

# Потенето – това е действие на потните жлези, които изхвърлят вредните за организма токсини. # Бъбреците отделят крайните продукти от черния дроб от храната и обменните процеси в организма. # Червата отделят не само отпадъците от храната, но и отпадъците от организма във вид на отработени от клетките тъкани, явяващи се вследствие на нашата физическа и умствена дейност. Ако те не се излъчват, то те предизвикват разлагане на бетъчините, водещо към токсемия /отравяне на кръвта/ или към ацидора /повишаване на киселинността/.

Задържането на тези отпадъци в организма нанасят голяма вреда и тяхното излъчване е първата стъпка за постигане на резултати.

Един от най-бързите и ефективни способи за очистване на организма, особено при възрастни хора, е следният: (ВНИМАНИЕ: не прилагайте този метод на детоксикация при апандисит или при имащи склонност към това. При такива случаи прилагайте клизма 2-3 пъти на ден в течение на една седмица и повече!)

## Сутрин на гладно се изпива една чаша вода с разтворена една супена лъжица глауберова сол /натриев сулфат/ в топла или студена вода. Целта на вземането на този разтвор не е за да освободи червата, а по-скоро да извлече от всички части на организма, намиращите се там токсини и отпадъци, и да ги отстрани чрез червата. Този разтвор действа на токсичната лимфа и на оптадъците точно като магнит, който притегля металическите парченца. По този начин тези отпадъци се събират в червата и се елиминират извън организма. Количеството на изхвърлящите се мърсотии може да достигне до три-четири литра и повече. Това довежда до обезводняване на организма и затова е необходимо да се запълнят липсващите материали с изпиване на два литра пресен сок от цитросови подове, разреден с два литра вода, за да може да се абсорбира с бързина от организма. Такава смес дава алкална реакция в организма. Тази цитрусова смес се приготвя по следния начин: сокът от 4 големи или 6 малки грепфрута, сока от 2-3 лимона, останалото количество сок се добавя със сок от портокали, за да се получи два литра смес от цитрусови плодове. Към тези 2 литра се прибавят 2 литра вода.

Тази смес започваме да пием 30 минути след вземането на глауберовата сол и продължаваме да я пиеп по малко всеки 20 минути. През целия ден нищо не се яде. Вечерта, ако ви е много гладно, можете да вземете портокал или грепфрут, или чист сок от тях, или малко сок от целина. Преди спане е необходимо да се направи клизма с 2 литра вода, в която следва да се добави сокът на 1-2 лимона. Целта на тази клизма е да отстрани от гънките на червата, ако там има изостанали отпадъци.

Такава процедура на детоксикация следва да се прави 3 дни под ред, в резултат на което организмът ще е отделил примерно 13 литра токсична лимфа, заменена със същото количество алкализираща течност. Този процес ускорява алкализирането на организма. На четвъртия ден и през всички следващи трябва да се премина на зеленчукови сокове и хранене само със сурови подове ит зеленчуци.

В случай че през това време се появи слабост, не бива да ви безпокои. Природата използва енергията на организма за неговото почиствани и скоро тя ще се върне след очистването на организма.

Откъс от книгатана д-р Норман Уокър “Суровите зеленчукови сокове”
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
12-те Най-добри продукта за детоксикация
Природосъобразно хранене
The One 1 2654 Последна<br />публикация Април 03, 2012, 17:19:31
от Sunshine(sun)

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright