Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Най-опасният от всички пороци  (Прочетена 1796 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Юли 23, 2011, 19:54:25 »

Може да се учудите защо никой от знаменитите учени и професори не вижда тези прости истини и защо никой не ни казва, че навикът да се яде готвена храна е неестествен и опасен. Причината е, че цялото човечество е възприело консумирането на готвена храна и този начин на хранене постепенно е ослепил всички за истината. НИКОЙ НЕ ОСЪЗНАВА, ЧЕ ЯДЕНОТО НА ГОТВЕНА ХРАНА Е ПОРОК и че това наистина е най-ужасният от всички пороци.

Не става въпрос за увличане само по един вид храна или питие, а за тоталната съвкупност от страстни човешки желания за хиляди субстанции. Освен това късогледите привърженици на готвената храна ценят твърде високо разнообразните изменения на храните при готвенето — именно тези изменения разрушават състава на хранителните материали и с това причиняват многобройни увреждания в организма, чиито отражения могат да се видят в голямото разнообразие от болести, наводнили света днес.

Човек привиква към веществата, които съдържат отрови, като чая, кафето, какаото, тютюна, алкохола, опиума, кокаина, морфина и други. Пристрастяването към тези вещества се стимулира от съответните отрови, натрупани в човешкия организъм. Те се произвеждат от готвените храни в голямо количество, като с течение на времето се натрупват в различни части на организма, например по стените на вените и капилярите, между ставите, в центъра на мастните клетки и навсякъде другаде. Точно както силното желание на един човек да вземе хероин не се предизвиква от нормалните физиологически нужди на неговото тяло, така и желанието на човек, пристрастил се към готвената храна, чувството му за глад не е нормално изискване на неговия организъм, а по-скоро изискване на създадения навик. То е израз на импулси, стимулирани от отровите, събрани в човешкия организъм, то е изискване на болестите, вгнездили се в тялото, зов на най-лошия човешки враг.

Ужасният порок е вложен в тялото на всяко човешко същество от собствените му родители, още от люлката. Ето защо от момента, в който детето е започнало да забелязва нещата и да говори, навикът към готвената храна вече е бил здраво всаден в него и от този момент до края на живота си то смята готвената храна за своя нормална храна, а силното си желание към нея — за свое физиологично изискване. Точно това човек погрешно взема за истински глад.

Суровоядството лекува всички болести именно като предпазва организма ни от тях, а децата отгледани по този начин живеят щастлив живот без болести и депресия. Суровоядството е път към спасение на човечеството и бич срещу огромните корпорации, които ни разболяват все повече за да могат да ни продават лекарствата си.

Павел Павлов

Източник: http://www.bgreporter.com/index.php/2007/08/22/nai-opasniqt-ot-vsichki-poroci/
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Всички сме едно ЦЯЛО!!! « 1 2 3 4 5 »
Послания
The One 74 6898 Последна<br />публикация Септември 17, 2010, 01:52:31
от The One
Deva Premal - Всички албуми
Музика
Админ 8 6906 Последна<br />публикация Февруари 26, 2012, 14:21:37
от vasilisa212
Послание към всички пробудили се! « 1 2 3 4 »
Послания
Evolution 55 7073 Последна<br />публикация Октомври 11, 2012, 22:29:19
от balar
До всички хора по целият свят. Др. Масару Емото Посланик на Водата « 1 2 »
Инициативи
estira 16 1726 Последна<br />публикация Май 10, 2011, 20:12:46
от estira
Един за всички и всички за един « 1 2 »
Инициативи
The One 20 1791 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 19:08:11
от Ru Alfa

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright