Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Растителни средства за прочистване на организма  (Прочетена 3241 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Юли 23, 2011, 19:50:00 »

Предпочитайте плодове и зеленчуци, съдържащи много хранителни влакна.

По отношение на храненето често можем да чуем препоръката: ”Прочистете организма си от шлаката”. Действително в тялото на човека се натрупват обменни токсични вещества, свързани с нарушение в работата на отделителните органи. В такива случаи най-добре да започнем с прочистването на червата, но преди това трябва предварително да подготвим за това и отделителните органи.

Задачата на прочистващата процедура са състои в това да се премахне всичко, което се е натрупало в отделителните органи - преди всичко през кожата. За тази цел са подходящи термичните водни процедури.

Трябва да се опитаме да възстановим и микрофлората на дебелото черво и на неговата моторика с помощта на хранителните продукти. Моториката на дебелото черво се нормализира най-лесно чрез употребата на достатъчно количество продукти, богати на хранителни влакна. Към тях се отнасят плодовете, зеленчуците, житните култури. Тази храна създава в дебелото черво голяма маса и засилва двигателната активност на червата.

Целулозата силно абсорбира жлъчката, която дразнещо влияе на стените на дебелото черво. Така още веднъж се стимулира моториката и се способства за нормалната работа на червата.

От плодовете за добрата перисталтика способстват най-много смокините, сливите, гроздето и сушените плодове. Те силно “набухват” в червата, като увеличават своя обем и маса. Разслабващо действие пък притежават морковите, цвеклото и салатата от прясно зеле.

В бялото зеле има много целулоза и затова то е много полезно при запек. Но при колити то не се препоръчва.

Динята, пъпешите, медът, различните видове растителни масла и черният хляб са също много полезни за нормалното функциониране на червата.

Източник: http://www.dieti.info
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright