Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Раковата клетка е пряк потомък на дегенериралата храна  (Прочетена 1584 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Юли 23, 2011, 19:39:18 »

Много привърженици на готвената храна са склонни да вяр­ват, че човекът, като се е хранил с готвена храна от векове насам, е свикнал с нея и сега може да пострада, ако започне отведнъж да яде сурова храна. С други думи, ако ние сме на­пълнили мотора на една лека кола с мръсен и долнокачест­вен бензин за известно време, машината може да е свикнала с него и може да се повреди, ако нечистият бензин се замени с чисто гориво(?!).

Фактът, че съществуват болести, които изчезват и орга­низмът се възвръща към нормалните си функции, щом се премине към ядене на сурова храна също доказва, че човек не е привикнал към готвена храна. Вярно е, че според зако­ните на природата нашият организъм се опитва да се нагоди, към храната, която получава, но не по начина, който някои хора си представят. Много от хранителните съставни еле­менти на храната, които са естествени за комплицираните процеси и за специализираните главни функции на клетката, лесно се разрушават под влияние на огъня. Поради това именно в хранителните продукти, които се смятат за силно питателни от привържениците на готвената храна, липсват онези съществени съставни елементи. Вместо това те съдържат в изобилие протеини, мазнини и въглехидрати, които са няколко пъти повече от количеството, необходимо на клетката.

Когато са постоянно лишени от хранителните съставки, които са съществени за извършването на техните специфични функции, клетките или не достигат пълното си развитие и специализация, или веднъж достигнали ги, по-късно загубват способността да изпълняват тези функции.

След неколкогодишно лишение настъпва момент, когато един или няколко милиарда клетки, изгубили останалите си способности, най-после се освобождават от механизмите, които ограничават развитието на клетките. Тогава те се отде­лят от колективния живот, стават автономни и лакомо поглъ­щат материалите, които изграждат тъканите и плават в междуклетъчната течност в големи количества. Тези материали са били отказани от нормалните клетки като излишни за тех­ните нужди, но пък са високо ценени от гастробиолозите протеини (особено животинските протеини), мазнините и всички азотни вещества. След това автономните клетки за­почват да растат със застрашителна бързина, непослушни и непокорни, умножават се по безпорядъчен начин, за да обра­зуват една ужасна маса, едно ново, живо съединение, което в процеса на своя растеж заробва, разрушава всичко в зао­бикалящата го среда и накрая унищожава този чуден храм — човешкото тяло. Името на това ново творение е РАК. Той е истинският потомък на готвената храна, живо доказа­телство за това как клетките се нагаждат към струк­турата на хранителните материали, които ние консу­мираме.

За нещастие след откриването на огъня човешкото естес­твено развитие е спряло и което е най-лошо, то върви назад с гигантски крачки. Огънят и другите смешни средства за дегенериране, изобретени от цивилизования човек, разрушават всички тези висши хранителни елементи, които са били складирани в естествените материали, следователно и в животинските клетки, и ги връщат към техния примитивен тип: те с най-голяма прилежност доставят обикновени строител­ни материали, като с тях осигуряват безцелното растене на раковите клетки, които са истински образци на примитивни клетки. За късогледите биолози строителни материали на тя­лото са протеините (белтъците), т.е. камъните и тухлите на една съвсем обикновена структура. Те не се интересуват от различните видове спойки (цимент и вар) и от многобройните детайли, които са незаменими при построяването на една сложна фабрика и които не се намират в един бифтек или една пържола.

Във втория том на моята книга съм посветил близо 300 страници на изследване проблема за рака. За тази цел съм направил преглед на един важен трактат от прочутия американски цитолог Е.В.Ковори, озаглавен „Ракови клетки”, 1955 г. Това е най-изчерпателното проучване върху предме­та, в което са събрани всички други важни изследвания, дан­ни, мнения и заключения, публикувани от многобройни вид­ни учени. Върху базата на тези данни, изнесени от самия цитолог, аз окончателно съм доказал, че появата на раковите клетки е резултат от липсата на по-висши хранителни със­тавни елементи и от едно свръхизобилие на онези обновени строителни материали, които насърчават безцелното растене на клетките.

Откъс от книгата на Атерхов “Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство”
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright