Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Преки и косвени заболявания вследствие на погрешно хранене  (Прочетена 1460 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Юли 23, 2011, 19:38:21 »

Заболяванията, свързани с храненето, се делят на две главни категории: преки и непреки (косвени) заболявания. Преки заболявания са тези, които са причинени от свръхизобилие на известни съставни хранителни елементи или от липса на други. Огънят и храните от животински произход концент­рират и увеличават протеините и мазнините в диетата, като в същото време елиминират субстанции с висока хранител­на стойност. Досега науката е успяла да изучи само незначи­телен брой от тези субстанции, назовани витамини, без кои­то животът не може да съществува. Между преките храни­телни болести трябва да бъдат споменати почти всички хра­нителни разстройства и болести, дължащи се на липсата на даден хранителен елемент. Тези болести се развиват много бавно и подмолно. Докато болестта не е стигнала до послед­ния си стадий и органите не са престанали да работят, инди­видът се смята за здрав. При заболявания, дължащи се на частична или смесена липса на витамини, болестта не се проявява чрез симптомите, които са описани в наръчниците и се смятат за типични за авитаминозата. Най-често тя се проявява с оплаквания, които не е лесно да бъдат обяснени.

Непреки хранителни болести са инфекциозните болести. В човешкия организъм живеят голям брой разнообразни микроби, които при нормални условия извършват полезна служба в организма и са контролирани от високо диференцирани човешки клетки, на чиито заповеди те послушно се под­чиняват. Но поради неправилно хранене изродените и изто­щени клетки са така отслабени, че по силата на закона за оце­ляване на по-силните, микробите вземат връх, освобождават се от контрола на специалните клетки, въстават против гос­подарите си, стават патологични и причиняват така добре познатите инфекциозни заболявания. В един здрав органи­зъм нахлуващата армия от атакуващи микроби би срещ­нала непреодолима съпротива и веднага би била разбита, но в изтощения организъм микробите не срещат такава съпротива и причиняват специфична инфекция.

Във втория том на моята книга аз съм отделил значител­но място на проблема за инфекциозните болести, като за тяхното изследване съм анализирал отделни части от пър­вия том на трактата „Патологична анатомия и патогенеза на човешките болести” на известния руски учен И.В.Давидовски, издаден през 1956 г. Посредством многобройни убе­дителни факти авторът доказва, че виновни за причи­няването на инфекциозните болести са не самите мик­роби, а лошите условия в тялото, отклоненията в сила­та на неговия ИМУНИТЕТ. Но за нещастие, подобно на всички привърженици на готвената храна, Давидовски също е неспособен да даде обяснение относно това как можем да възстановим този имунитет или още по-добре — как можем да предотвратим отслабването му.

Страхът от микроби е толкова голям у хората, че за да ги избегнат, те прибягват до най-строги мерки и при това полу­чават напълно противоположни резултати. Варенето на су­ровите хранителни продукти, с цел да се унищожат микробите, е една от съдбоносните грешки в медицинс­ката наука. Ние не можем да заличим микробите от ли­цето на Земята. Те се намират навсякъде, винаги ще съ­ществуват и могат да навлязат в организма ни през многобройни вратички. Специално чрез варенето на хра­ната ние преди всичко отслабваме съпротивата на на­шите клетки, като разрушаваме онези естествени антибиотици в хранителните продукти, които са предназначени от природата да се борят срещу тези микроби. Дори лекарите, привърженици на варената храна, твърдят, че много витамини имат бактериални свойства. Но защо животните, които се хранят по бунищата, не са изложени на толкова инфекциозни заболявания, както човекът?

Откъс от книгата на Атерхов “Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство”
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Здравословното хранене по празниците
Природосъобразно хранене
Админ 0 1675 Последна<br />публикация Декември 14, 2009, 13:19:01
от Админ
Формула на високоенергийното хранене
Природосъобразно хранене
Админ 0 2588 Последна<br />публикация Януари 28, 2010, 21:25:40
от Админ
Хранене според кръвната група
Природосъобразно хранене
naturu 13 40641 Последна<br />публикация Април 07, 2012, 00:35:25
от true_terre
ЗАБОЛЯВАНИЯ И ВЪЗДЕЙСТВАЩИ МИНЕРАЛИ
Минерални и скъпоценни камъни
naturu 13 12561 Последна<br />публикация Януари 27, 2013, 01:43:44
от Свързан
Пирамида на здравословното хранене
Природосъобразно хранене
Evolution 2 2972 Последна<br />публикация Април 19, 2011, 00:35:10
от Важните подробности!!!

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright