Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Няма Време (Минута е много!)  (Прочетена 3417 пъти)
praiseyou
Гост
« -: Юли 23, 2011, 15:58:27 »

Здравейте, пускам тази тема да отбележа някои неща които ми правят впечатление от около година и нещо, а и не само на мен… Ще се радвам на вашите коментари независимо какви са те.

Темата е доста комплексна..  да започнем от Духовното „издигане“  -  повечето от нас вече са тръгнали по този Път.. Ще обясня набързо моята гледна точка за нещата:
Да кажеме, че е тази точка – . е Бог/Твореца/Първоизточника и т.н., та в нея се съдържа Всичко – Добро/Зло, майонеза, Земя, Вселена… Аз смятам, както и повечето от вас предполагам, че всички сме Едно Цяло(т.е. точката - .), но трябва да се поясни, че „Енергията е обща по произход, НО РАЗЛИЧНА по предназначение.“ Това го казвам, за хората отишли в крайността на Доброто/Злото, безусловната любов и подобни.. неща.. разберете истината е в Баланса, не отричайте Истинската си същност – а тя е, че изпитваме и отрицателни мисли и емоции, както и положителни независимо в коя крайност сме се забили.  За това хората които се правят на много хрисими или лъжат себе си и/или лъжат околните.  А това е кофти за себеразвитието.

Добре, значи сме едно Цяло.. и произлизаме от едно и също място.. Какво сме ние за Твореца тогава? -  След като знаем, че имаме част от него в нас, а частта има свойствата на по-Голямото, следователно ние можем да сме Съзнателни Творци понеже можем да боравим с инструментите на Бог!

Съзнателни Творци…, съзнателни Творци.. искаш да кажеш, че съм равен/равна  на Бог ?
-   Емчи да.

Тук има обаче един тънък момент – не всеки е достоен/достатъчно осъзнат за да му бъдат отключени тези възможности, защото макар, че сме равни на него, не сме над него и има някое и друго Вселенско законче което трябва да се спазва.

Защо ви ги разправям тези небивалици ще се запитате сега?

1во.  За малко повече разбиране и намаляване на Егоизма, разберете че всичките сме свързани и това някой да се величае, че може нещо което друг не може на този етап е доста жалко. Все едно аз да се имам за голяма работа понеже мога да свара едно яйце, а Митко да кажеме не може и аз да му викам: ееее Мите Бог се отрекъл от тебе. Или да му се присмивам.. Един ден Митко ще вари яйца и нали знаете „Най-добре се смее този който се смее последен“. От Високо най-лошо се пада..  За това идеята е Заедно да правиме нещата и взаимно да хвърчиме нагоре. Това е начина - СЕБЕОТРИЦАНИЕТО – не съм важен Аз а този до мен! В тази връзка ще  разкажа личната история на един приятел – навремето когато бяхме ученици, той беше нещастно влюбен в една негова съученичка, която като цяло го правеше на 5 стотинки. Та покрай тези истории това момче започна да пие и да се друса прекалено много. Един ден след поредната доза се е замислил за самоубийство и така  с времето, това желание нараствало. Просто не разбирал Света и защо Всичко е толкова нечестно. Тогава един наш общ приятел ни каза, че дядо му е казал, че Света се върти от Наркотици, Проституция и продажба на оръжия и ние много го дискутирахме това. Та един ден това момче взе решение да се самоубие. Взе си дозите и легна да размишлява като за последно „Кое Върти Света ?“, вътрешно не можеше да се примири с това, че света се върти от тъпни. Преди да сложи край на живота си, му се появило „видение“ – Земята гледана от космоса, и как около нея се въртят едни червени облаци. Тогава той Осъзнал, че Света се върти от Любовта, и останал да се бори за Нея, не за Себе си. В това се изразява Себеотрицанието.
  Искам да помоля хората с различни способности, да не забравят че не всеки се е родил с отключени и осъзнати дарби и знания за живота на Земята, така че разберете ни, нас „Събуждащите“ се, че е трудно да се възприеме цялата тази информация. Все едно цял живот да си живял затворен в тоалетната и изведнъж да откриеш, че имало и коридор и кухня – разума се опитва да полудее в първия момент. Така, че съобразявайте се повече. Няма какво да се сравняваме кой кво може – важно е да го прилагаме на практика да помагаме на Другите!  Много са ми смешни хора, които се имат за крайна истанция понеже разбрали нещо за някви защити или няква хава – презирам ви с цялото си сърце и безусловна любоф.


2ро. Ограниченията/ОПРАВДАНИЯТА/Страха  –  както разбрахме имаме няква връзка с Бог, че даже и част от него.. та защо за Бога са тези ограничения ? Примерно Зодиите – напоследък е доста модерно и става явно все по-модерно да се оправдаваме със зодиите. Пример: „Аз съм Лъф и затова ям много“…  Ок, не отричам че има няква игра на планетите която ни влияе на действията, мисленето и т.н. Обаче допускаме това да е над нас.. ЗАЩО? Поемайте си отговорността за действията и мислите, не се оправдявайте! На силния човек и небето не може да заповядва.. Друго ограничение – КАРМАТА, видите ли по цял ден ще си седя в къщи и ще медитирам да „чистя“ кармата, че току виж ако съм излезнал от нас съм натрупал още карма. Да кажем, че сме в ситуация/избор пред това да убием или нас да ни убият. Едното цяло и кармата са добро оправдание да се наведем.. сам избираш. Аз предлагам кармата, зодиите, кристалите, съществата, астралите, божествата/извънземните, цвета на очите, дължината на ноктите  и така нататъка да ходят на майната си. И сега без тях какво остана… останах само аз със собствената си Отговорност.. без Страх от наказание.

4. Очакванията – 2012 ще стане нещо се, от мене нищо не зависи, готините спартанци.. прощавайте Плеадинци ще дойдат и ще ни спасят щото сме готини  и добри, ще слезе новия Иисус и т.н. .. ай сектир! Поеми си отговорността, ЗЕМЯТА има нужда от теб, не чакай „другите“ да дойдат да бачкат вместо теб. Не поставяйте между себе си и Бога никой друг – извънземни, същества, Гурувци още по малко пък някви Зодии.

3то. Смъртта – неизбежно е, свиквайте. Преди да приемеш, че един ден ще умреш – ти си безполезен.

 
Няма време, разберете. По добре от мен знаете, че сме в период на Преход, стига сте се Ограничавали и обяснявали колко сте велики, какви проблеми имате, с какви очи сте, секс или не, Крион, баба Трънка и  т.н. Заедно можем, стига поставяне в по-нисшо, висшо положение! Ще цитирам подписа на един съфорумник:
АКО НЕ СЕГА – КОГА ? АКО НЕ НИЕ – КОЙ ?

Позволявам си да прибавя и други две сходни теми:
Гурувците, Егото, Пътят и Илюзията
Разбиране -> Хармония -> Прогрес


* gwp_shogun2_4_7.jpg (703.7 KB, 1680x1050 - видяно 431 пъти.)
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 17:28:42 от Власти » Активен
Чиста енергия
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 118


 • Град: Варна
 • « Отговор #1 -: Юли 23, 2011, 17:07:18 »

  Браво!! Исках да се изразя с емотикони, но не ми ги отваря, затова с думи. Браво! Ето такива публикации ме карат да проверявам какво стаа тука Усмивчица
  Активен
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #2 -: Юли 23, 2011, 17:59:24 »

  Много добре написано . Всичко зависи от нащите собствени задружни сили . Ние сме тези които трябва да работят задружно за постигането на благоденствие а не да чакаме вечно някой друг да ни оправя нещата , не напразно хората са казали  "Помогни си сам за да ти помогне и господ"  разбирасе не пренебрегвам Божествената сила , но за да ни помогне Бог ние трябва първо да покажем , че имаме воля за борба и че можем да бъдем единни и да се обичаме истински без да се делиме на можещи , по не можещи и нищо неможещи трябва да си помагаме и да работим заедно а не да изтъкваме различията си и недостатъците на другите . Всеки прави грешки затова трябва да се научиме да си прощаваме и да работим заедно въпреки различията си . Трябва да бъдем колективни само в колективноста и истинската любов се корени истинската сила.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #3 -: Юли 24, 2011, 21:35:33 »

   Поздрави с тези музикални ченълинги от Твореца (Свързани са с Темата):

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ia4Tlo5MYdg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ia4Tlo5MYdg</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=gsb38WmlHsQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=gsb38WmlHsQ</a>
  « Последна редакция: Юли 24, 2011, 21:48:16 от Власти » Активен
  dreek
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 14


  « Отговор #4 -: Август 03, 2011, 19:47:55 »


  Много точно казано.

  Адмирации!

  Активен
  Mitko R
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Август 03, 2011, 21:27:22 »

  , темата доста ми допада както и втория добавен клип отдолу .

  Във връзка с това ,че всички заедно - Можем , бих добавил и ето това като подчертавам - не се вглеждайте в заглавието!!!

  http://www.vbox7.com/play:e551c5f2aa
  Активен

  "If you wish to find the Buddha,
  first you must look into your own mind,
  outside of the mind,there is no Buddha."
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #6 -: Август 09, 2011, 01:44:42 »

  Реших да взема участие, продължавайки в тази тема.

  Ще започна от обектите на дискусия, около които разговорите образуват един кръг - основната, разбира се е Егото.

  Духовно-наритваното Его!

  Въпросът е как аджеба хората ще продължим развитието си ако само за Егото си мислим, ако само пренебрегваме другите, виждайки Его в техните действия. Състезание по Его ли си обявяваме? На базата на това се определя кой по-силен, кой по-слаб, кой по-отговорен, кой по-невеж, кой по-най?

  Ако не минем на следващата стъпка, толкова по-зле за всички!

  Ще ни се налага ли да малтретираме егото си, ако вместо това се научим да орем по-добре нивите си ?! Ако някой се е объркал с този въпрос, ще отбележа, че да ореш нивата си не значи да мислиш за себе си. Значи да се грижиш за онази част от Земята, която храни теб!

  На Земята не й пука за Нашето Его, не й пука как го мачкаме в безбройни битки, в които си бием шамари за това кой какво не е направил, кой се чувства виновен, за кого другия е виновен. Тези прожекции са между хората които съпреживяват гледани вече филми и с гордост се наричат герои на доброто! През това време Земята търпеливо наблюдава човешкото взаимно потъпкване.

  От другата страна на монетата се случва следното - научаваме се да се грижим за онова което ни заобикаля и Егото ни си тръгва само, признавайки се за победено, без битка.

  Защо без битка? От спор истина ражда ли се ?

  Истина се ражда когато я видим всички в непринуден синхрон. Когато я осъзнаем колективно без да си налагаме вяра един на друг, а когато я изградим с единен труд. Тогава тя става Истина която може да се види отгоре!

  Още не споменавам думичката Любов и това навярно е много лошо!!!

  Но нима не споменах досега онова отношение което я изразява най-добре - грижата с конструктивно намерение. Способността да прозреш потенциала на един човек и въпреки това да се съобразиш с желанието му дали да го постигне. Сложно стана нали... сложно защото в днешно време се случа често варианта един човек да прозре там където друг не може. И тогава пред първия са сложени на масата два варианта - дали да остави втория да си "троши главата" или да му сподели знанието си. Дали да го натупа за дето не разбира Любовта или да му я предаде.

  Когато става дума за споделяне от едната страна, тогава става дума и за разбиране от ответната. Любовта значи и Разбиране, ако ще е взаимна! Колко често човек благодари за знанието което не разбира ? Ако не благодари, а пренебрегва отсрещния, то трябвало ли е да му се споделя въобще? НЕ!!! Разбирането е израз на Любовта. Разбирането изисква Търпение. На Търпението израз е Благодарността.

  За понятието "МНЕНИЕ":

  Случвало ли ви се е някой да ви нахрани до девето коляно в своя публикация и да ви каже че това е неговото мнение? Това всъщност е форма на пренебрежение, която чисто и просто действа срещу РАВЕНСТВОТО.

  В истинското мнение се говори със свои думи. Обръщенията и изразните се подбират така че да запазят
  РАВЕНСТВОТО между теб и човекът, на когото говориш!!!

  Примери за нарушаване на РАВЕНСТВОТО са вменяването на чувство за вина, етикирането на личността ("Ти си такъв такъв и такъв") или действията му, принизяване или извисяване на вижданията му, изискване на отношение/ търсене на сметка ("Дължиш ми извинение след като направи еди какво си"), самоизтъкване и сравнение ("За разлика, от твоите глупости, аз се занимавам с далеч по-стойностни неща")

  Примери за запазване на РАВЕНСТВОТО са: даване на определения за състояние ("Разбирам че си по-добре след като си направил това", "С очаквания за бързи резултати няма да си доволен"), предвиждане на последствия ("Ако направиш това, което казваш, ще се съсипеш още повече", "Ако се информираш всеки ден, винаги ще си в час"), излагане на личен опит ("По въпроса за който говориш, преди време направих това и това и резултатът беше близък до това което търсиш"), даване на обратна връзка към мнението на отсрещния ("Ако правилно съм разбрал, ти искаш да кажеш това това и това, така ли?) , излагане на знания (Доколкото ми е известно, нещата стоят така, така и така), предлагане на идеи ("За да решиш въпроса ти предлагам да направиш еди какво си").

  Май примерите за запазване на равенството станаха повече, нали ?
  И ако сте съгласни с тях, вместо толкова много да се теоретизира за ценностите Мир, Равенство и Любов, то нека започнем да ги прилагаме ?
  « Последна редакция: Август 09, 2011, 02:05:41 от Sine Wave Zero » Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #7 -: Август 09, 2011, 02:03:09 »


   Благодаря ви Хора! Чудесно продължение на темата!

   Поздрави и от mita6ki с един музикален ченълинг към всички Пробудили се Хора, Пробуждащи се Хора и.. другите Хора, които някой път се нуждаят от Вашата Човешка подкрепа. Егото/Гледането-на-собственият Интерес не е Пътя..

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=iDMyDQwv9IE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=iDMyDQwv9IE</a>

     
  Цитат
  Под небето всеки вижда красотата като красота,
  само защото има грозота.
  Всеки познава доброто като добро,
  само защото има зло.

  Ето защо, да имаш и да нямаш възникват заедно.
  Трудно и лесно се допълват.
  Дълго и късо контрастират помежду си;
  Високо и ниско зависят едно от друго;
  Глас и звук са в хармония;
  Задното следва предното.

  Ето защо мъдрецът не прави нищо,
  а само учи на мълчание.
  Десетте хиляди неща се въздигат
  и падат безспирно,
  Създаваш, но не притежаваш,
  Работиш, но без възнаграждение.
  Свършената работа се забравя.
  Затова остава вечна.
  Лао Дзъ


  ЗАЕДНО МОЖЕМ! 
   
  « Последна редакция: Август 09, 2011, 03:11:00 от Власти » Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Август 09, 2011, 04:04:17 »

  Но тук може да се каже, че тези, които са постигнали висшите духовни сили и са злоупотребили с тях, ще имат ужасна съдба и махът на Махалото на Ритъма неминуемо ще ги върне обратно до най-крайната точка на Материалното съществуване, откъдето те трябва да се насочат обратно към Духа, по криволиците на Пътя, но винаги с допълнителното бреме на спомена за висотите, от които са паднали поради своите зли дела. Легендите за падналите ангели се основават на действителни факти, както напредналите окултисти много добре знаят. Резултатът от стремежа към егоистична сила на Духовните нива неминуемо е егоистична душа, която изгубва духовното си равновесие и пада обратно там, откъдето се е издигнала. Но дори и за такава душа съществува възможността за връщане - и тези души осъществяват обратното пътуване, понасяйки ужасното наказание в съответствие с неотменимия Закон.

  цитат от Кибалион

  Едва ли има нужда от коментар.
  Спомнете си известни екстрасенси които се поизгубиха с времето и никой не чува повече за тях.
  Все още се надявам повечето да разбират колко сериозно е това.
  Промяната на съзнанието Ви ще отключва по естествен път всяко познание и способност.
  Както ви е дадено,така давайте и вие...

  и ще цитирам нещо интересно на което попаднах в нета:

  Пет изречения

  "Когато срещнеш някого, помни, че това е свята среща.
  Както го видиш, така ще видиш и себе си.
  Както се отнасяш с него, така ще се отнасяш и със себе си.
  Както мислиш за него, така ще мислиш и за себе си.
  Никога не забравяй това, защото в него ще откриеш, или ще загубиш себе си."
  « Последна редакция: Август 09, 2011, 04:28:29 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #9 -: Август 10, 2011, 14:08:09 »

   Искам да уточня нещо много важно, което съм пропуснал:
   Да, ние можем да боравиме с инструментите на Бог/Твореца/Първоизточника/Цялото/Шефа , но не можем да достигнем неговата степен на Осъзнаване на този етап, понеже когато я стигнеме вече ще сме се слели с него Усмивчица Така, че смисъла не е в това да се разбере всичко в Безкрая, а да се Твори отговорно! Важното е да се разбере на какви принципи/закони се държи всичко, а не какво е то в момента, понеже единственото сигурно нещо е Промяната - няма нищо статично, всичко се гради, всичко се разпада на части..
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #10 -: Август 19, 2011, 22:16:46 »

   Усмивчица Прикачам една снимка която е близка до разбирането ми за това как гледат повечето прохождащи в Духовната Материя на тези които има претенции да са се развили духовно.. В случая, че е куче не е важно, важен е погледа Усмивчица Как ще отвърнете на този поглед ? Поемете си отговорността! Не отвръщайте на Любовта със Знание което носи Страх.


  * 102_4876.jpg (1020.78 KB, 2832x2128 - видяно 393 пъти.)
  Активен
  Do_It
  Eyes of consciousness
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 241


  Strange Bird

  « Отговор #11 -: Август 23, 2011, 04:03:51 »

  Примера ти е хубав.
  Активен

  praiseyou
  Гост
  « Отговор #12 -: Август 26, 2011, 13:40:05 »

   Радвам се,че ти допада До Усмивчица Май трябваше да е с някво бебе или нещо от сорта ама нали разчупваме мисловните модели..
  Активен
  notlike
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 73


 • Град: Варна
 • Възходът на планетата на идиотите

  « Отговор #13 -: Август 26, 2011, 16:03:07 »

  Ние ще се оправим. Достатъчно създания се грижат за населяващите тази планета. Аз поне спрях да го мисля това.. да, трябва да допринесем това и се радвам, че вие хората тук се стараете да направите нещо, но нека не пресилваме нещата, Майката Земя си знае работата.
  Активен

  Зад всяка хвалба се крие завист. Зад всеки упрек се крие добро намерение. Зад всяко хубаво нещо стои интерес, а зад всяка тежка ирония дебна аз и се хиля на идиотщината на тоз' прост народ!
  Bласти
  Гост
  « Отговор #14 -: Август 26, 2011, 16:10:13 »

    Е да като цяло най лесно е другите да се грижат Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Няма случайни неща « 1 2 »
  Обща тематика
  AIA 29 3563 Последна<br />публикация Юли 21, 2009, 20:45:29
  от Бунтарката
  Дали няма да ме срещне някъде на кръстопът..... :) « 1 2 3 »
  Извънземни цивилизации
  Eona Lightholder 42 3907 Последна<br />публикация Октомври 06, 2010, 23:03:07
  от ssacrifice
  няма невъзможни неща!!!!!
  Видео клипове
  estira 0 1057 Последна<br />публикация Април 15, 2011, 22:27:24
  от estira
  Въпросникът, след който няма да сте същите
  Обща тематика
  Evolution 5 1210 Последна<br />публикация Май 20, 2011, 16:16:02
  от Lola
  Неприязъм към цигари
  Анкети
  Слънчев лъч 11 2032 Последна<br />публикация Август 11, 2011, 12:13:56
  от air_fairy

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright