Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кармични числа  (Прочетена 15512 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « -: Юли 13, 2010, 10:13:11 »

  Кармичните числа са: 10, 13, 14, 16, 19.

  Навярно всеки от нас е имал усещането, че се е срещал и преди това с напълно непознати за него в този му живот хора. Или пък, че вече е попадал в дадена ситуация. При всеки случай едно е важно - имаме нещо да отработваме. Числата на кармичния дълг са двуцифрени  ( при тях се взимат под внимание негативните прояви на съставящите ги цифри ) и всяко едно от тях започва с единица – представляваща арена, на която главен изпълнител е егоизма. Цифрата 3 в 13 – творческата енергия и радостта се превръщат в лекомислие и повърхностност. Цифрата 4 в 14 – дисциплината, усърдния труд и стабилността се превръщат в бунтарство, небрежност и бягство от отговорността. Цифрата 6 в 16 – пренебрегване на любовта и задълженията. Цифрата 9 в 19 – духовното знание и силата се насочват за постигане на користни цели.
   
  ДЕСЕТ

  Корнелий Агрипа нарича числото 10 - всемирно и съдържащо в себе си пълния път на живота, а от десет нататък всички числа се считат повторяеми. По мнение на Деборал числото десет (съставено от единицата, означаваща битието и нулата, означаваща небитието), съдържа в себе си духа и материята. Десет е висшата точка на човешкия разум. Графически го изобразяваме като кръг с центъра му. Десет е и кабалистичното дърво с десетте сфери ( сефири ).
  Десет – декада, в десетичната система се отнася към единицата. В тетрактиса (триъгълника на Питагор, в който десет точки са наредени в четири намаляващи реда – като пирамида, четири, три, две и едно се сумират до десет ) се отнася към четири. Четири представлява статична цялостност и проява на идеалната устойчива структура на мирозданието.
  Кармичен дълг – възраждане. Колелото на Фортуна
  Десет се свързва с добрата карма. В този живот получаваме, освободени сме от кармичен дълг, защото в миналия сме си го изпълнили. Можем да започнем всичко отначало, затова и десет се нарича число на възраждането. Приема се за число на добрия късмет, успеха и съдържа обещание за победа в трудни ситуации в живота ни. Счита се, че в миналото сме били притиснати чрез сила от друг и сега можем да станем независим лидер.
   
  ТРИНАДЕСЕТ

  Тринадесет превишава с единица съвършената дузина – дванадесет, а това е твърде стремителен преход към ново качество и е опасно, като взрив. От тук идва и връзката на числото тринадесет с понятието смърт, въпреки че това е преход към нова фаза от живота. Още го наричат “дяволската дузина”, защото може да ни изиграе лоша шега – провалите обикновено настъпват внезапно, безпричинно, а сме разчитали на успешен завършек. Поради това в много страни не се изписва №13 на автобусите, вратите на домовете и хотелските стаи.
  Числото 13 е сбор от едно - началото и три - късмета.
  От древни текстове е останало следното писание – “ Този, който открие тайния смисъл на числото 13, получава ключа на могъществото и властта.”
  Кармичен дълг – незавършена работа
  Задачата ни в този живот е да се научим на дисциплина и самодисциплина. Ще ни се наложи да работим тежко. Възможно е да трябва да се справим с мързелуването, обхващащо ни от време на време и прехвърлянето на задълженията ни на близки и колеги. Като правило ще ни привлича възможността да минем по най-краткия път за изпълнение на дадена задача. Само да не забравяме, тринадесет е число на дисциплината и усърдния труд, така че това няма да ни се отдаде. Ще се стремим да проявим негативните черти на четворката - грубата материализация дори и на висока цена.
   
  ЧЕТИРИНАДЕСЕТ

  Число на движението, на съчетанието на хора и вещи и опасностите от природните сили – бури, наводнения, пожари, земетресения и други. Четиринадесет носи успех във финансови операции, спекулации и промени в бизнеса, но трябва да имаме “едно на ум”, ако провалите ни споходят – то е поради безразсъдството на другите включени в тези сделки. Числото 14 е сбор от едно - началото и четири - рамката, традицията.
  Кармичен дълг – съблазън, изкушение.
  В миналия живот сме злоупотребили със свободата, за сметка на някой друг. Били сме лекомислени и недостатъчно отговорни. Това е числото на свободния дух незнаещ предела на страстите си към приключения, риск, и бягство. Ще се стремим да проявим негативните черти на петицата – сменяйки работни места, приятели, партньори и търсейки други пътища на физически усещания. Може да попаднем във зависимостта на наркотици, алкохол. Длъжни сме да въведем ред в живота си.
   
  ШЕСТНАДЕСЕТ

  Според питагорейския символизъм се смята за щастливо число, защото представлява четири четворки – свещения тетрактис четири пъти.Числото 16 е сбор от едно – началото, съзиданието, лидерството и шест – любовта, красотата, интуицията. Седем – уединение, мистика, наблюдателност.
  Кармичен дълг – злоупотреба с любовта
  В миналия си живот сме се обвързвали в любовни отношения, чрез които сме причинили страдания на партньорите си – безотговорност, незачитане на чувствата им, интригантство. В сегашния си живот се отличаваме с егоцентризъм, отсъствие на честност спрямо чувствата на партньора, обичаме да ни възвеличават. На практика ще изпълним дълга си, ако не гледаме на другите от високо, не се подиграваме с любовта им като се измъкваме по най-циничен начин. Трябва да се поставим на мястото на отсрещната страна и да следваме принципа – “ Не прави това, което не искаш да ти направят”.
   
  ДЕВЕТНАДЕСЕТ

  Деветнадесет представлява оплодотворяването и оживяването на мисълта. Това е творческо число. Има интересен факт свързан с него. Всеки деветнадесет години затъмненията на Слънцето и Луната се повтарят в едни и същи дати на календарната година и в едни и същи градуси на зодиака, седем пъти, а на осмия то пропада. В затворената система на праволинейното време седем се свързва с фаталността, а осем с началото на освобождаването. Числото 19 е сбор от едно – началото и девет – завършека.
  Кармичен дълг – злоупотреба със сила
  Можем да бъдем сигурни, че в миналия си живот сме мислили само за себе си, преследвайки собствените си егоистични цели. В този си живот повтаряме същата схема на поведение, създавайки ситуация след ситуация, която изисква да поправим стореното от самите нас. Успеха ни ще дойде само ако обърнем внимание на нуждите на другите и им помогнем. Обикновено силните на деня имат в нумерологичната си карта числото деветнадесет.
   

   
  Активен

  kim
  Гост
  « Отговор #1 -: Юли 13, 2010, 11:01:21 »

  Много са интересни. А къде търсим тези числа в номерологичната ни карта(не намирам такъв тип число в моята) или по какъв начин да се индефицирам с някое от тях? Мерси Намигване
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #2 -: Юли 13, 2010, 12:58:46 »

  На мен обезпокоително често ми идват знаци с числото 14-почти постоянно!
  Активен
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #3 -: Юли 13, 2010, 13:15:12 »

  Много са интересни. А къде търсим тези числа в номерологичната ни карта(не намирам такъв тип число в моята) или по какъв начин да се индефицирам с някое от тях? Мерси Намигване
  Доколкото знам, става дума за родени на тези числа. Някъде четох и, че числата на кармична разплата са 4,8,13,17,22,26,31, на кармично наказание са 16,18,29, тези на кармична отплата са всички останали числа от месеца, а най - облагодетелствувани са родените на датите 23, 24. Но нямам повече информация...
  Активен

  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Юли 13, 2010, 14:11:45 »

  плутон, много хубава темичка.
  Много се интересувам от номерулогия.

  Аз съм родена на 14-то число и всички ключови моменти в моя живот са свързани с числото 14. Аз лично не го приемам като кармично число или може би съм усвоила тези уроци, за които се говори...
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #5 -: Юли 13, 2010, 14:32:38 »

  Много са интересни. А къде търсим тези числа в номерологичната ни карта(не намирам такъв тип число в моята) или по какъв начин да се индефицирам с някое от тях? Мерси Намигване
  Някъде четох и, че числата на кармична разплата са 4,8,13,17,22,26,31...

  Ясно, благодаря ти! Аз съм 22 и да ти кажа имах разплата сериозна - не се учудвам, че е така Усмивчица
  Активен
  До
  Гост
  « Отговор #6 -: Септември 14, 2010, 02:27:08 »

  Аз съм на 23-ти... Водят ни най-облагодетелствани, но от/за какво?
  Активен
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #7 -: Ноември 03, 2010, 14:05:06 »

  Кармичните числа са: 10, 13, 14, 16, 19.

  Здравей,

  10 и 13 не ги бях чувала, но има логика, за останалите си е точно така. 14/5 трябва да се научат на градивност, 16/7 да прощават и обичат, 19/1 през 10 да застават на 2рия ред.

  Търсете тези числа, най-вече в пътя на живота = на сбор от числата на рожденната дата. Ден, месец, година се свеждат до 1но число, и после се събират. Има и други методи на сбор, всяко за следващото.

  Числото на израза = сбор на трите имена (включително сласни и съгласни) ако се проявява като кармичен урок, също би имало по силно влияние, на целия живтейски път.

  Затова и някои събитат път на живот и израз - това е числото на зрялостта, и ако дава кавмичен дълг, означава, че има възможност да се изкупи, след съзряването на личността.

  Душата сама си избира пътя на живота, макар с планираните раждания това да е под въпрос...

  Намасте
  Активен

  Живей за мига...
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #8 -: Февруари 11, 2011, 16:32:22 »

  ех... това за рождените дати ли е,защото  съм родена съм на 10-ти.
  Активен
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #9 -: Февруари 16, 2011, 12:10:12 »

  ех... това за рождените дати ли е,защото  съм родена съм на 10-ти.

  Кармичните числа в нумерологичен хороскоп, имат реално влияние ако се проявяват в число на датата на раждане = пътя на живота или в числото на цялото име = израза. На други места в хороскопът, се каза, че не влият толкова на личността, колкото да напомнят на душата за кармата, която носи, а не че дълга не е отработен.
  Активен

  Живей за мига...
  кръгове
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  Слънчице

  « Отговор #10 -: Юни 06, 2012, 14:03:10 »

  Привет,никой не е писал тук 365дни така ,но аз имам въпрос и ако някой има отговор ще се радвам да пише.
  Кармичните числа и тълкуването да кажем са ясни,ако си знаеш точната дата ,но аз съм 7-маче,с рожденна дата 17 или 16 -ти странно майка ми не помни два дена мъки, ха това, ха онова,на всичкото отгоре съм и близнак..а тя не е имала идея че сме двама,,и след моето бързане все пак от официално плануван термин 9.09 съм се родила на 17-07 по документи ..станало е нещо, както и да е така пише в личните ми документи17-07.как да си пресметна със рождена дата или с термината дата-09-09.
  Благодаря.
  Активен

  Страданието съществува,защото хората са привързани към желанията си!
  Линк за посланията на доброто
  http://dreamland-bg.com/index.php?topic=4081.0
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #11 -: Юни 06, 2012, 17:04:01 »


  Термина няма значение, той е много условна дата:), гледа се деня, в който си се родил.
  Ако майка ти не помни дали те е родила на 16-ти или на 17-ти, смятай го 17, на документа вписват деня на раждането.
  Активен
  кръгове
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  Слънчице

  « Отговор #12 -: Юни 06, 2012, 17:49:33 »

  Да благодаря,ами не знам какво точно е било---или сме били критични много та са изчакали..другият ден, тя ми е казвала ,че по онова време освен ,че е нямало техника/поне в града ни нали/ за да се види ,че сме двама ..голяма веселба е било да ти кажат в последният момент ,че имало още едно ...мале мале.. ,та когато за деня до 7ч е родено дете са го писали ако е 16-ти на 16 ако е в другата смяна след 19ч на другата смяна тоест 17-ти
  странно ,тя е била в шок и два дена е била там странно ми е но приемам ,че е 17-ти
  Активен

  Страданието съществува,защото хората са привързани към желанията си!
  Линк за посланията на доброто
  http://dreamland-bg.com/index.php?topic=4081.0
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright