Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Седем въпроса, които ще променят живота ви  (Прочетена 1861 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Юли 04, 2011, 16:02:33 »

Тези седем въпроса са подбрани, за да ви помогнат да се освободите от ограничената триизмерна реалност и да сътворите живота си според желанието си.
    1. Моя ли е тази енергия?
    2. Какво ще се случи, ако...?
    3. Какво трябва да привлека, за да сбъдне лесно....?
    4. Кое е хубавото на това, което го нямам?
    5. Как създадох това?
    6. Какво би станало, ако не беше тази болка?
    7. Как това може да се подобри?

Според Квантовата физика теоретично Вселената съществува като безкрайност от вероятни събития до момента, в който не бъде избрано едно от тях. Тези възможности са представени на вълновия принцип, където всяка вероятност е на върха на вълната (синусоидата). Всеки път, когато изборът е направен, вълната (синусоидата на вероятностите) вече не съществува. Всеки последващ въпрос създава нова вълна възможности. При откриването на реда от възможности/вероятности, единственото, което ви остава да направите е да изберете най-подходящата.
 
Въпросите, за които ще говорим по-долу, са достатъчно обемни и натоварени с огромна сила. Когато си ги задавате, не чакайте бърз отговор, дори и да стане това. Понякога самият факт на задаване на въпроса твори чудеса и променя живота. Обръщайте внимание на сънищата си и забелязвайте знаците. Те може да са думи от книги, картина, спомен и др., но помнете, че процесът на промяна в енергиите започва веднага след като въпросът е зададен. Продължавайте да се питате до момента, в който почувствате, че въпросът вече не е актуален за вас

    1. Моя ли е тази енергия?
В периода на преход към Ново ниво на Енергия честотата на заобикалящите ни вибрации може да се колебае значително и рязко да се променя. Когато вибрациите на планетата се повишават, вие изпитвате усещане за блаженство и пълнота на чувствата. В такива моменти ви се струва, че наистина приемате, чувствате и разбирате новите енергии. Спокойни сте и сте уверени, че всичко ще е наред.
 
Когато вибрациите на планетата се понижават, вие усещате напрежение. Старите ограничаващи програми, от които, както ви се струва, вече сте се избавили, ще се появят отново. В такива моменти ви се струва, че нещо не ви достига и не знаете накъде, и как да се движите. Раздразнени сте или сте много изтощени. Струва ви се, че всичко става не както трябва, и че старите ви навици могат да се върнат. Може дори да се учудите и да си кажете: „Мислех си, че отдавна съм се разделил със старите програми. Да не би отново да греша?” – това познато ли ви е?
 
Екстрасензорните способности у вас са толкова добре развити, колкото не си и представяте. Вие не само усещате смяната на вибрационните честоти на планетата, но и хващате мислите, емоциите, физическите усещания на другите хора. Проблемът е, че вие възприемате тези енергии неосъзнато и се стараете да ги впишете в някаква изживяна в миналото програма, като напасвате честотите им. Старите програми може да са негативни емоции, ограничителни мисли, болки, болести и стари навици, от които вече сте се отказали в настоящето. Още повече, че възприемате чуждата енергия за ваша.

Моят личен опит беше свързан с болка в гърба, която беше моя отколешна програма практически през целия ми живот, физическите ми действия бяха ограничавани от ишиаса. Отскоро се избавих от този проблем, но болката не изчезна просто така. Дълго работих над себе си и се учех да живея в хармония с тялото си. Когато болката се върна отново, първоначално осъдих себе си „Оооооо, не, как така отново си създадох тази болка?”. Но после спрях и реших да гледам на проблема от страната на разширеното ми ефирно тяло. Тогава разбрах, че транслирам получаваните нови енергии в старите програми. С вътрешното си зрение видях, как течението минава през мен. Но не му позволих да преминава през мен, а създадох кукички за хващане на ветреца от течението и закрепването му в тялото ми. Тъй като енергиите си приличаха, аз си мислех, че това е моята енергия.
 
Или друг пример – забелязах, че натрапчиво ме следват спомените от ужасните постъпки на бившия ми съпруг по време на развода. Лабиринтът от неприятни мисли почти ме погълна, но накрая осъзнах „Та нали отдавна изчистих тази история, как така отново съм в нейния капан с мислите си”. Така разбрах, че съм приела емоции, които не са ми принадлежали. Енергията на тази програма е съвпадала, с изпитваната от мен преди, когато съм била погълната от драмата на развода си. Тъй като тази енергия ми беше позната, аз предизвиках в себе си същите емоции. Съзнанието ми проектира мислите, които са били сходни на тази енергия.
 
Работата е там, че не сте длъжни да приемате тези чужди енергии. Когато се отнасяте осъзнато към случващото се, можете да се абстрахирате и да не допускате реакцията на тези енергии като така ги прекратявате. Оставайте осъзнати и се съмнявайте във всичко отрицателно, което чувствате или мислите. Попитайте се – мое ли е това? Вътрешното ви осъзнаване ще помогне за получаването на отговора, който ще дойде с мисълта, или с кинезиологията, а може би с помощта на картите таро и т.н. Ако тази енергия не е ваша, то тя ще се издаде веднага след задаването на въпроса. Тогава кажете следното „Благодаря за осъзнаването, но това не е моя енергия. Нека тя да отмине.” Използвайте въображението си, дишайте бавно и я освободете. Махнете кукичките и освободете тези енергии – облекчението няма да е светкавично, имайте търпение. Продължете да дишате и да се отпускате.
 
Ето и упражнение, полезно в тази насока. Излезте в парка на квартала. Забелязвайте всяка мисъл емоция или усещане, които идват при вас по време на разходката и се питайте – това мое ли е? Бях учудена, когато правех това упражнение. В един момент се натъжих, но след като се попитах дали това състояние е мое, отговорът беше – категорично не. „Тогава нека енергията си отиде”, казах си аз и енергията сама си отиде. После започнаха да ме болят краката, но след осъзнаването, че това не е моя енергия, болката стихна. Такива моменти се повтаряха отново и отново и нито една от преминаващите, но приемани от мен енергии, не беше моя.
 
Осъзнавайки постоянно този процес, мисля, че ще се удивите от откритието, колко малко реално са мислите, емоциите и физическите усещания, които реално ви принадлежат.

    2. Какво ще стане ако...?
Всяко създадено някога нещо, първоначално е възникнало във въображението. Когато се питате „какво ще стане, ако..?”, си представете, как ще се чувствате при това положение. Когато опирате до собствените усещания за възприемане на потенциалната реалност, във вас се активира тази част, която отговаря за сътворяване на реалността. Съсредоточете въображението си за създаване на ново усещане. Това ще отпуши потока или вълната енергия, която ще прояви желания ефект. Фокусирането само на физическото проявление ви ограничава само в тази опция. Но вие имате нужда от свобода на избора, затова е необходимо да се отчитат всички варианти, дори и тези, които засега не можете да си представите. Ето няколко примера: Какво ще се случи...
    - ако имам много пари?
    - Ако тялото ми е такова, каквото аз искам?
    - (и най-добрия вариант) ако обичам тялото си независимо, как то изглежда?
    - ако съм необичайно успял?
    - Ако знаех, как да постъпвам във всички ситуации?
    - Ако не се вълнувам за детето си (близките и приятелите си)?
 
Ако ви е трудно да си представите физическите си усещания и емоции, не се отчайвайте. Продължавайте с опитите. Дори може да попитате – „А какво ще стане, ако мога да си представя себе си?”. и колкото повече време отделяте за чувстване на желания ефект/състояние – толкова по-добре.

    3. Какво да привлечем, за да се сбъдне лесно....?
В периода на новата енергия творим без усилия. Когато искаме нещо да стане, но не сме сигурни, какво точно трябва да се направи за целта, трябва да си зададем въпроса – „какво да привлека, за да се осъществи....?”. В никакъв случай не питайте – „Какво да правя или каква трябва да е следващата ми стъпка? Усещате ли разликата в енергията на тези въпроси. Ако се питате, какво да правите, вие привличате линейни начин на творчество, който изисква усилия от вас. „Какво да привлека” – това е покана за постигане на желаното без борба и усилия и тя разкрива възможности, които дори не си представяте. Този въпрос привлича Вселената да ви подкрепя в процеса на творчеството ви.

    4. Какво е хубавото на това, че нямам?
Много често се концентрираме върху това, кое е неправилното и лошото в ситуацията. После започваме да осъждаме себе си или другите, за това, че не са постъпили правилно и са допуснали такъв вариант на събитията. Съответно това, върху което фокусирате мислите си, привлича все повече енергия. Затова въпросът „Какво хубаво има в това, че не ми се получи...” привлича енергията ви към това, което е хубаво и елиминира процеса на осъждане.
 
Помислете си, колко пъти в живота ви са ставали събития, в които сте се осъждали. Примерно, загубили сте работата си. Един нов поглед към този проблем (може би след като получите по-добра работа), ще ви помогне да разберете, че този факт е бил за вас положително събитие. С такъв въпрос променяте възприемането и съответно влияете на по-нататъшния си опит.

    5. Как създадох това?
Когато се питате „Как създадох това?”, вие насочено обръщате внимание на взетото несъзнателно от вас решение, което ви е довело до не много положителни последствия. Веднъж на дъщеря ми се възпали ухото. След няколко дни се почувствах зле – бях отпусната, уморена и слаба. Попитах се „Какво направих” и си спомних, че още сутринта имах болки в ухото. Разбрах, че съм приела страданието и болката на дъщеричката си. В този момент реших, че мога по-бързо и леко да се справя с това заболяване, отколкото дъщеря ми, боледуваща вече 6 дни без видимо подобрение. След това превключвайки вниманието си на друго, бях в състояние на неосъзнатост. След няколко часа се почувствах зле. Въпросът – как направих това? Ми помогна да си спомня този момент на неосъзнатост, от който започна всичко, след като успях да отменя тази програма. Скоро и на двете ни стана по-добре.
 
Не питайте „Защо направих това?” – така се връщате към момента на миналите си неудачи, когато сте правили нещо подобно и така възкресявате всички емоции и отрицателни оценки, които са предизвиквали тези неуспехи. Този въпрос привлича всички тези енергии, които ви карат да повтаряте грешките си (примерно отношенията с бившата половинка, която е изневерила). Въпросът заковава, ограничава реалността в текущата ситуация. Затова попитайте „Как започна това?”, и кой е момента на създаване на този опит.

    6. Какво ли би станало, ако не болеше толкова?
Този въпрос е удачен, когато питайки „мое ли е това състояние/тази енергия”, вие изпитвате видимите промени или подобрения. Внезапните болезнени усещания са интерпретация на сензорните/чувствените сигнали. Затова този шести въпрос ви създава възможност за транслиране на такива сигнали по друг начин. Примерно, ако някой се опитва да общува с вас, но вие изобщо не реагирате, то чуждата енергия от нереализираното общуване може да се изрази под формата на физическа болка. Емоциите също могат да се превърнат в болка.

    7. По какъв начин може да се подобри това?   
Задавайте си този въпрос винаги, когато ви се случва нещо хубаво. Ако сте намерили пари си кажете „как тази ситуация може да стане още по-добра?”. Ще ви разкажа историята на една жена, която намерила пени на земята и малко след този въпрос намерила 10 доларова банкнота на задната седалка на таксито. Задавайки си още един път този въпрос, след известно време забелязала нещо блестящо върху шахтата на улицата, което се оказало диамантена гривна. За съжаление с вдигането му си казала „Нищо не може да е по-добро от това” и така веригата прекъснала.

Казвайте си също „Как да подобря това?”, когато имате неприятности. Ако сте спукали гума се попитайте „Как да подобря това?, при неприятности на детето ви в училище също. Това е покана към Вселената, да ви покаже, как може да се подобри ситуацията.
 
Ако не можете да измислите въпроса към себе си независимо от темата, то опитайте с този – „Какво да попитам, ако знаех какво да попитам?”. Дори и да ви е странен този въпрос може да се окаже най-добрият и ефективният!
 
Периодичното задаване на тези въпроси, може постепенно да промени реалността ви. Тайната е в това, че вие сами създавате тази реалност и живота си на Земята! Вие я творите ежедневно. Защо да не го правите по собствено желание? Защо да не се забавлявате и да получите удоволствие от този творчески процес?
   
Какво ли ще стане, ако можете да създадете реалността по ваше желание?

    Автор: Сара Биерман
    Превод: Анита
    Източник: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3336
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Svetoslav
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


всичко е наред

« Отговор #1 -: Юни 09, 2013, 23:25:04 »

Полезно бих добавил :

Какво бихте правили ако днес не бяхте на работа а денят беше почивен ?
« Последна редакция: Октомври 05, 2013, 08:43:33 от Svetoslav » Активен

Колкото различни звезди има на небето - толкова различни хора има и на земята .
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Няколко Въпроса ? « 1 2 »
Въпроси и отговори
praiseyou 29 3471 Последна<br />публикация Юли 21, 2010, 14:26:10
от nia.boneva6
Седем нива във всяка възраст на душата
Духовни учения
Administrator 1 3315 Последна<br />публикация Септември 06, 2010, 10:51:49
от Емилиян
Индиговите деца идват, за да променят света
Децата индиго
giti 5 4038 Последна<br />публикация Декември 22, 2009, 17:38:13
от delfin
Сънища, които са се отразили трайно в живота ни
Моите сънища
nia.boneva6 12 2076 Последна<br />публикация Декември 07, 2011, 18:18:44
от Sue
Седем притчи за любовта - Вера Гюлгелиева « 1 2 3 »
Книги
Ich 33 3707 Последна<br />публикация Декември 25, 2012, 13:07:39
от Ich

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright