Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Българин спасил Европа от лапите на феодализма, Наполеон се учил от него!  (Прочетена 1611 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Юни 14, 2011, 17:57:35 »

  Наскоро учени от БАН направиха сензационно разкритие! Българин на име Илия Белев е водещата причина за падането на папската власт и разклащането основите на феодализма, а през 1814 година Наполеон изразил искреното си възхищение към нашенеца в писмо до бившия му външен министър Талейран, или поне така твърди светилото на родната история проф. Божидар Димитров.
  Илия Лазаров Белев е роден на 8-ми февруари, 1639 година, в Средец(днешна София), в семейството на сиромаха Лазар Белев и неговата съпруга Лора Белева. Той е тринайстото, от общо 13-те деца, които многодетното семейство имало. Докато баща му работел на полето на богатите земевладелци от сутрин до вечер, а майка му домакинствала и едвам се оправяла със своите деца, Илия растял като прост лентяй и пияница и прекарвал времето си с алкохол, по цели дни и нощи, в местната кръчма. Като навършил 15, заедно с другите разбойници, започнал да обира пътуващи скитници, странници, търговци и т.н. А като навършил 18 влезнал в редиците на местна разбойнишка група, която обирала не само пътници, но и цели преминаващи кервани. Със спечеленото Илия се напивал в местната кръчма, докато един ден в главата му не се зародила странната мисъл да стане крал. И тук започнало приключението - Илия продължил със обирите, макар властта да била все по-близо до неговото залавяне, но вместо да ги дава за алкохол и жени, той започнал да ги пести. На 23, нелегално, от Истанбул отплавал за Испания, където веднага се възползвал от политическата ситуация...
  Испанците, за разлика от французите, не били във война, не използвали оръжия и боеприпасите при тях били по-евтини. Тъй като не знаел език, на Илия му било по-трудно с общуването, но с времето свикнал и заговорил на някаква смесица от западните романски езици. Така той закупил оръжие от испанците, като не спирал с грабежите и обирите на случайни минувачи в безлюдни местности, както и на различни таверни. На 26 заминал за Франция, която тъкмо навлизала във война с Бохемия, и започнал да обикаля бойните полета, продавайки испанското оръжие с 10-20% по-скъпо. На 29 вече имал достатъчно средства, за да наема хора, които да вършат работата вместо него, като им давал проценти от печалбата. На 30 започнал сводничество, възползвайки се от тежкото положение на жените във Франция, принудени да изхранват сами своите семейства. Зарибявал ги с големи заплати, които намалявал драстично в последствие, но за жените било късно и страшно да се откажат, тъй като Илия винаги им отмъщавал. Някои от неговите наемници останали за постоянно при него под негов контрол. Докато те развивали престъпната му империя, той изградил перфектна йерархия, на чиито връх се намирал той. Когато войната свършила и Франция преживявала нова икономическа криза, Илия се възползвал от това и закупил свои владения с плодородна земя на безценица в Южна Франция, като така спасявал френската държава от тотален фалит, заради който тя започнала войната с бохемите. Тъй като мъжката работна ръка била в дефицит, Илия привлякъл младежи и жени от околността и ги държал в жестоко подчинения, но въпреки това бил справедлив и останал в местния фолклор под името Луи Справедливи. Произведената продукция от земеделието той давал на френската държава, която си затваряла очите за неговите кражби, рекети и убийства на други хора, които му пречели или от които нямал изгода. Империята му процъфтяла тъй като той имал и земи в Испания, а връзките му в Бохемия, Италия и Англия създавали един международен престъпен свят, чиято власт често задминавала тази на монарха. Папата и римокатолическата църква били безсилни срещу Илия, тъй като той бил подкрепян от всички кралски дворове в Западна Европа. Докрая на живота си останал православен християнин.
  През 1671 Франция изпаднала в нова икономическа криза. Крал Луи 14, наричан още Краля-Слънце, бил заловен и заточен на Корсика от негови приближени, подкупени от Илия Белев, който заел мястото на убития монарх без никой да разбере и така постигнал своята мечта - да стане крал. Не било изненадващо, че първото му действие като крал било да сложи ръка на всички морски и океански търговски пътища. Отстъпил влиянието на Франция в Северна Америка за сметка на англичаните, а те му дали някои важни колонии от Египет и Индия, които Илия подсигурил като стратегически точки за управлението на френската държава.
                                                 (Следва продължение)
                                                         
   
Активен
BaDBluEeYeS
Witness of a miracles
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


 • Град: Ямбол
 • « Отговор #1 -: Юни 14, 2011, 17:59:15 »

  С нетърпение , чакам продължението харесва ми !
  Активен

  За сините очи, розовата душа и животът ми в лилаво
  алдебаран
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #2 -: Декември 23, 2012, 20:54:03 »

  Знам... и Буда чух че е българин, защото започва с Б
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  За "света" и ролята ни в него...
  Духовни учения
  delfin 6 1582 Последна<br />публикация Септември 11, 2009, 16:39:26
  от delfin
  Няколко кичура коса от Наполеон Бонапарт
  Любопитни факти
  delfin 0 918 Последна<br />публикация Март 07, 2010, 13:48:26
  от delfin
  Българин да се наричам,първа радост е за мене! « 1 2 »
  За България
  Soenya 26 5011 Последна<br />публикация Декември 28, 2012, 14:45:06
  от nobody
  Наполеон Бонапарт - биография
  Любопитни факти
  Аэ съм 1 1857 Последна<br />публикация Март 09, 2011, 18:17:15
  от Аэ съм
  Българин две години яде слънце
  Любопитни факти
  Слънчев лъч 6 3160 Последна<br />публикация Октомври 23, 2011, 21:19:45
  от егоцентрична ексцентричка

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright