Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Магента пикси и колективните крилати 9  (Прочетена 1407 пъти)
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « -: Декември 23, 2011, 18:57:42 »

  http://www.youtube.com/watch?v=CuVhIPHvsqU&list=UUYW6FNCMbVxevaTDA5pyqEw&index=2&feature=plcp

  Ченълинг за многообразието на световете и живота във Вселената. И малко още за творческата сила на ума.
  « Последна редакция: Март 14, 2012, 14:35:10 от Eona Lightholder » Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #1 -: Март 14, 2012, 13:37:10 »

  http://www.youtube.com/watch?v=BBfImeucfxY
  Questions on God


  Уважаема Пикси, ти ни пита, дали ние душите-деца на първоначалния Бог-създател на всичко, което съществува, сме получили живот от Бог, взимайки много малка част от неговия/вата/вото битие- съзнание, за да позволим на това парче съзнание да съществува като отделна душа, така че всеки живот на душата да бъде отново преживян от Бог, тъй като Бог не може да живее в своето съзнание така, както го правим ние. Означава ли това, че Бог може да живее единствено чрез нашите опитности, тъй като извън Божието съзнание не съществува нищо и Бог не може да преживее нищо извън себе си.
  Ние ще разделим въпроса ти на части, за да можем да отговорим. Правилно е да се каже, че сме получили живот от Бог , защото сме децата на Божия дух също е правилно да се каже, че ние като Бог, първоначалния създател на всичко , което съществува, сме си дали живот или сме си дали опитност в 3-дименсионалното пространство, а в нашия случай – опитност в 6-тото пространство. Също е правилно да се каже, че всяко същество въплътява малка част от Божието съществуване. Обаче това не е взимане на малка част от цялото и слагането и в малко пространство. Цялото, което е Бог, е във всяко същество, както идеална реплика или холографно копие. Тогава е правилно да се каже, че всеки живот на душата е преживян от Бог, тъй като всяка душа е Бог. Тогава от една страна е правилно да се каже, че Бог не може да живее вътре в своето съзнание по начина, по който вие живеете в 3-дименсионалното пространство; от друга страна Бог живее във Вас и поради тази причина, Той живее в своето съзнание.
  Единственият Първичният Създател обхваща всичко и всеки в един безкраен момент едновременно. Няма линейно време, няма разделение и няма „други”. Има само Себе Си (Аз). Въпреки това, чрез преживяването на „другите” , Азът разбира какво е Аз.
  „Означава ли това, че Бог може да живее единствено чрез нашите опитности, тъй като извън Божието съзнание не съществува нищо” – този въпрос не може да бъде отговорен по правилен начин, тъй като не съществува такова нещо като „извън Божието съзнание”. Божието съзнание е всичко, което съществува. То няма „извън”, няма начало и няма край. Не съществува такова нещо като „нищо”, в смисъла, който вие влагате в него. Но има съзнание, преживяващо съзнание, за да открие, дали съзнанието съществува. Поради тази причина действително може да съществува „нищо”, но това „нищо” от своя страна ще бъде съзнание. Което ще го превърне (концептуално) в „нещо” и ще премахне концепцията за „нищо”.
  Вярно ли е също така, че Бог наистина сам не знае от къде е възникнал?
  Този въпрос отново не може да бъде отговорен правилно, тъй като Бог не е възникнал. Няма начало. Бог съществува. И в този момент на чисто съзнание не съществува друго, с което да се сравни, не съществува друго пространство или време. Бог съществува в момента „СЕГА”, защото моментът сега е всичко, което е и няма произход.
  Дори ако съществуването на Бог е в действителност сбор от всички отделни души, събрани в едно, и вероятно този Бог е резултат от парадокс, къде са възникнали първите или първата душа в самото начало?
  От една страна е правилно да се каже, че съществуването на Бог е сбор от индивидуализираните души, събрани заедно, но от истинската гледна точка, в абсолютния момент „сега” преди каквото и да било смущение съществува само Съзнание, което не е нито Едно, нито Много. Просто е Единствен И Множество. Първата душа след смущението от Единствения Момент Сега, източник, който познаваме като Бог, е осъзнаване (awareness). Тъй като Съзнанието се е осъзнало (съзнанието се е пробудило). Обаче това смущение е все още толкова близко до първоначалното единство, че този аспект също няма начало, както вие го наричате, но все пак ще бъде определено като „първата душа”. Така, че няма „начало”. Само един момент „сега”, който е по окръжност, след това спирала, флуиден и в постоянно движение. И началото и краят не могат да бъдат определени в тази Чиста мисъл. Защото в това схващане (перцепция), нищо не е линейно. В това схващане „линейно” е илюзия. „Време” е илюзия.
  Тъй като в действителност не е възможно всичко винаги да е съществувало, трябва винаги да има начало за всичко.
  На това бихме отговорили, че не съществува такова нещо като „наистина невъзможно”, когато говорим за Едното Чисто Съзнание, което обхваща всичко – Бог. Защото в това възприемане е само неограничената и безкрайна възможност. Защото в това възприемане е само безкрайността, а в безкрайността няма начало. Твоят въпрос е логичен само, когато се задава от линейно съзнание. А субектът под въпрос е нелинеен и безкраен. Поради тази причина „наистина невъзможно” не може да бъде ползвано във въпроса, защото „наистина невъзможно” принадлежи на линейността. „Винаги трябва да има начало”. Това отново е перфектно вярно, ако се мисли с линейно съзнание, но отново не може да се използва във въпрос, който отнася нещо, което никога не е започвало.
  Чистата мисъл е чиста мисъл. Чистото съзнание е чисто съзнание. Няма начало, няма край.
  Животът атеистичен ли е и без предназначение?
  Винаги има предназначение, защото винаги има сътворение, а сътворението е предназначение.
  Има ли интелигентен създател на сътворението и предназначението?
  Има интелигентен създател и има предназначение. Всяка душа отразява (копира) Единият Чист Източник, който е интелигентен и е сътворение.
  Защо тогава не може да се намери твърдо доказателство за съществуването на Бог и свръхестественото?
  Има достатъчно доказателства за съществуването на Бог и свръхестественото във всяко кътче, в което някой реши да провери. Но този някой трябва да има очите, за да види какво гледа. Ако под твърди доказателства имаш предвид научни доказателства, отново – те съществуват, но не са достигнали до проявяване в колективното съзнание на човечеството във вашата времева линия. Що се отнася до свръхестественото, това е в процес на проявяване и ще дойде. Но когато свръхестественото вече ще може да бъде описано от науката, този тип доказателства вече няма да са ви нужни и няма да ги искате . Ние нямаме отговор, дали научните доказателства ще докажат, че има Бог. Защото как можете да докажете онова, което не може да се докаже на себе си?


  Wwc of 9
  « Последна редакция: Март 14, 2012, 14:35:31 от Eona Lightholder » Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #2 -: Август 15, 2012, 18:13:01 »

  Интервю с "Джоузеф".

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=q40gb8QV-AM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=q40gb8QV-AM</a>

  Astral travel/OBE/Merkabah
  Raising of light in mainstream systems/health/education/justice/law etc
  Zero Point Field
  Decoding the metaphor/truth in science fiction/Star Trek/The Matrix
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright