Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какви са вашите способности и умения?  (Прочетена 3984 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Юни 12, 2011, 13:54:30 »

Интересно ми е да разбера какви способности притежавате. Става дума за всякакви умения:

 - творчески талант(дърворезба, рисуване, писане на разкази или стихове, пеене, танцуване, свирене и всякакви такива дарби)

 - ръчен труд(поправяне и сглобяване на електроуреди - компютри, печки и т.н., изработване на различни материали и умения във всякакви занаяти)

 - социални умения(общуване с различни типове хора, договаряне, убедителност на изказването, красноречие, подходящо облекло и впечатление и т.н.)

 - духовни умения(владеенето на различните добродетели и духовни качества)


 Бих искал да разбера вашият поглед към самите вас. Благодаря предварително за задоволеното ми любопитство!
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Юни 12, 2011, 17:15:43 »

О Рабенски в какафонията за малко да ти изпусна поста, отговарям.
 
- мога да рисувам и правя дрехи ( това ми е професията) , дълги години се занимавам с танци най-различни , отскоро открих караокето и ми достава голямо удоволствие , щом ми пляскат сигурно се спрвям и там горе-долу Усмивчица , стихове не пиша ,винаги съм мислила ,че думите ме ограничават да изкажа това ,което чуствам , с цветовете май ми е било най-лесно.

- с ръчните работи имам проблем ,защото мисълта ми се движи много по-бързо от ръцете и ми липсва търпението, но като си го наложа се справям даже и с електротехниката.

- мисля ,че най-много съм си доказала уменията на организатор и обединител в работна среда , била съм шефка на 80 женки 

-тук с духовните умения ми е по-абстрактно , вярвам в Бог и общението с него и вярвам ,че уменията се развиват следствие това общение. Случвало ми е е от всичко , телепатия, ясночуване , ясновиждане, пророчески съновидения и мисля ,че това е достъпно за всички вярващи ,търсещи и учещи се ,чрез вярата .

Понеже е поглед към себе си трябва да си кажа и над какво имам най-много да работя.

Над повече доверие в себе си и Бог. На търпение и смирение. Над контрол над емоциите си. Над баланса си - собствения и на средата ми. На енергиен обмен ,който да не ме наранява и трансформациите на енергии да не е засметка на личният ми баланс. Да спра пустите цигари  и още много ,много УсмивчицаАктивен

"weird " is indication for creative force ♥
Турист
почиващ на стари лаври
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 581


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #2 -: Юни 13, 2011, 21:16:17 »

   - творчески талант - мисля, че нямам, ама се интересувам от тва да почна да свиря на някакъв музикален инструмен и да зарисувам

   - ръчен труд - ами на работа ми се налага да правя ремонт на разни машини, двигатели, контактори, у дома съм правил ел. инсталации - ама не ми е тръпка; като малък се научих да плета и ми харесва, но после не съм се занимавал с това, ама не съм го забравил де)

   - социални умения - общуване с различни типове хора, договаряне, убедителност на изказването; имам ги тия неща, ама са малко недоразвити, изследователство

   - духовни умения - добродетели и качества - да. Но в различна степен - скромност, състрадание, жертвоготовност, магнетизъм, ентусиазъм
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Яница
  Гост
  « Отговор #3 -: Юли 19, 2011, 13:25:07 »

  Яаа, каква интересна тема Усмивчица  И току-що открих,че има виртуална клавиатура Усмивчица  Ами аз пея, танцувам, пиша текстове на песни, а понякога и мелодии, но повечето ми български текстове са измислени върху чуждоезични песни и правя това само за удоволствие. Някои са сериозни, а други са весели. Ще дам пример: Има една песен на Elize- Lovesick и там се чува нещо като "Дончо пуши, пуши" и аз така го пея и приятелите ми се забавляваха много с нея като беше хит и още много такива имам. Освен това ми се отдават езиците. Първо започнах да ходя на уроци по испански, а после сама, без уроци научих и румънски криво-ляво:) Ноо, най-говоримият език- английският за съжаление най не ми харесва и го знам съвсем слабо. Социални умения-  винаги гледам да се поставя на мястото на другия човек и в крайна сметка прощавам на тези, които са ме наранили.Като бях студентка имах много силно развита интуиция и предчувствията ми често се сбъдваха. За съжаление обаче много трудно се справям с всякакъв друг тип работа, а работя в държавната администрация. А когато стажът ми изтече, не знам какво ме очаква. Тук добих някакви умения, но нещо не ми достига. Реално погледнато, нямам нито музикално образование, нито филологическо по съответните езици, завърших съвсем други специалности, защото тогава си мислех, че така трябва и малко късничко осъзнах какво искам наистина. Години наред се лутах. Първо исках да стана детска учителка, но майка ми, понеже е учителка, каза, че тази професия не е хубава, че вече учителите нямат авторитет и че всички ще ми се качват на главата. Когато бях на 16-17 години мечтаех да стана актриса и след като науча испански да замина за Латинска Америка и да стана актриса в сериали, а също и певица и сама да си пея песните от серилите. Но за целта си мислех, че първо трябва да стана манекенка и щом не ми потръгна в това, изведнъж реших, че сигурно и актриса няма да стана. А освен това майка миискаше да уча нещо сериозно, защото музиката и актиорството не са сигурни професии. Освеен това нейна приятелка, която е оперна певица каза, че в тези среди трудно се пробива, а аз съм крехко създание, което няма да може да се пребори. И така реших да уча нещо сериозно. Първо се насочих към психологията, но според майка ми това е професия, която ще ми изсмуче енергията защото аз много тежко изживявам проблемите на другите. И така, записах специалността книгоиздаване. Но на майка ми и се видя без бъдеще тая професия сама по себе си и ме накара да кандидатствам пак. И така на следващата година ме приеха връзки с обществеността и аз ги изкарах и двете заедно, а после завърших и магистратура медии и реклама. А после цяла година стоях без работа и сега съм тук, работейки някаква скучна работа, а все още ми се иска да пея :'(Съжалявам за дългописа, но аз съм си такава, трудно ми е да се ограничавам само в една тема:)
  Активен
  Яница
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 19, 2011, 13:28:41 »

  Ееее, ама защо пак съм гост, нали се регистрирах вече? Забравиха да кажа- и с техниките съм много зле. По принуда се научих да работя с компютър:)
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #5 -: Юли 19, 2011, 16:05:50 »

  Цитат
  Първо исках да стана детска учителка, но майка ми, понеже е учителка, каза, че тази професия не е хубава, че вече учителите нямат авторитет и че всички ще ми се качват на главата.

  Цитат
  А освен това майка ми искаше да уча нещо сериозно, защото музиката и актьорството не са сигурни професии.

  Цитат
  Освеен това нейна приятелка, която е оперна певица каза, че в тези среди трудно се пробива, а аз съм крехко създание, което няма да може да се пребори.

  Цитат
  Първо се насочих към психологията, но според майка ми

  Цитат
  Но на майка ми и се видя без бъдеще тая професия сама по себе си и ме накара да кандидатствам пак.

  Цитат
  и сега съм тук, работейки някаква скучна работа, а все още ми се иска да пея  Сълзи

  Тъжен


  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #6 -: Юли 19, 2011, 17:02:49 »

  Здравей,Яница! Вижда се ясно,че си артистична натура,която обаче не е повярвала достатъчно в себе си а и не е намерила необходимата подкрепа.В такива случаи виждам колко е важно разбирането на родителите и тяхната подкрепа.Не винаги обаче нашето мнение събпада с това нахората около нас и нашето семейство.На доста места видях 'майка ми каза....' 'майка ми мисли,че...и тн. А къде е твоето АЗ което е трябвало да се бори за да постигне желанията извиращи от сърцето ти? Може би пък е добре човек да се полута за да разбере какво всъщност иска и да извади своите поуки за да стане в последстие по силен и да отстоява идеите и мечтите си Усмивчица Независимо от всичко нашият път си е само наш и всички наши избори взети от нас самите или наложени от нашите близки ще късаят само НАШИЯ живот! Хотара са различни и е нормално да имат различни виждания за нещата от живота,защото всеки има своята лична съдба и е тук точно за да следва нея и уроците които трябва да научи.Това че за майка ти дадено нещо не е ок не означава,че не е правилното за теб!Майките винаги ни мислят доброто и се притесняват за нас,но често пъти неслушайки гласа и желанията на децата си и опитвайки се да променят избора те насъзнателно пражят грешки.Както децата се учат и порастват така и родителите се учат да бъдат родители Усмивчица Можеш да постигнеш всичко просто се бори за него и когато докажеш,че си дала всичко и вярваш и щом ти е отредено то ще стане реалност независимо както си учила и на колко си години Намигване Искренно ти пожелавам успех,следвай сърцето си,защото то е най верният ти компас по пътя на израстването и щастието Усмивчица
  « Последна редакция: Юли 19, 2011, 17:10:53 от stefanica » Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #7 -: Юли 19, 2011, 17:52:02 »

  Ето пък аз какво мога:

    + служа за амплификатор на енергия - ако едно място е с ниска енергия, аз я занижавам допълнително, ако е с висока, аз я завишавам допълнително;
    + мога да общувам с деца - така ме радват, че не е истина за какво става въпрос, като видя някое усмихнато хлапе;
    + виждам ангела си хранител - няма какво да обяснявам за него, самия факт на общението ми с него е уникален като преживяване;
    + мога да пиша разкази, чат-пат поезия (питайте някои хора от форума - Eona Lightholder, Дидо, BaDBlUeEyEs и още някои);
    + имам спомени от предишния си живот;
    + мога да се свързвам с етера;
    + мога да подлудя всеки психиатър
    + събран съм със своята душа-близнак или сродна душа, или както щете си му викайте, което ме прави сравнително щастлив като номинално състояние;
    + имам най-добрата компания в лицето на варненската част от форума.....
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #8 -: Юли 19, 2011, 18:41:58 »

  Отностно уменията ми :
  -печелила съм конкурси по рисуване
  -писала съм стихотворения,които са били издавани
  -участвала съм в театрални постановки
  -печелила съм състезания по модерен балет
  -усет към естетичният грим,прически,декоративен маникюр,усет към модата
  -музикална съм
  -усет към търговията,занимавала съм се самостоятелно с импортно експортна дейност
  -добър организатор смятам,че съм,имала съм туристическа фирма
  -водене на преговори и стресови ситуации
  -умея да рискувам следователно съм смела затова знам как да печеля
  -говоря няколко езика и имам сертификат за симултанен преводач
  Духовни умения:
  телепатия,емпатия,ясновиждане и чуване,боравене с енергия и преобразуване,сгъване на времето,сканиране,общуване с различни същности,боравене с информационни канали,разкодиране на различни вибрации-букви,цифри,ноти и тн както и финните метерии,минали инкарнации,откриване на хора...  тн.
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Юли 19, 2011, 22:02:21 »

  Яни, опитай се да бъдеш диригент на своя собствен живот, а не страничен наблюдател.
  Много ми хареса това, което Stefanica ти е написала.

  Що се отнася до моите способности- имам една много голяма способност да дразня хората
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #10 -: Юли 19, 2011, 22:11:08 »

  Е това със сигурност не сме разбрали до сега значи Джи , виж имаш дарбата да успокояваш със сигурност и да можеш да влизаш в гащите на другият за да го разбереш.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #11 -: Юли 19, 2011, 22:18:59 »

  Хах Ео, туй за гащите не трябваше да го казваш, щото ще ми тръгне друго име и имидж Усмивчица
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #12 -: Юли 19, 2011, 22:53:56 »

  - творчески талант
  Свирене на пиано. Обичам като седна, да свиря час-два измишльотини; това, което ми хрумва, или което просто чувам от не знам къде. Понякога се получава добре, друг път пак е добре, но е много объркано.. но така или иначе ми помага да се разбера.

  - ръчен труд
  Квалифициран изработвач на станиолени човечета, цветя и всякакви дреболии от станиол и не само от станиол. Веселяк

  - социални умения
  Мълчане и хилене. Когато хората не са ми интересни или мълча, или се хиля и те ми се радват. А ако знаеха защо се хиля, изобщо нямаше да го искат. Когато хората са ми интересни (т.е. - имат какво да кажат от себе си), или мълча, или разговарям.. (или се смея - но по друг начин, разбира се)

  - духовни умения
  Нетърпение и яд. Веселяк
  Ее... случва се да съм търпелива и спокойна, но това е рядко срещано.
  « Последна редакция: Юли 19, 2011, 23:14:28 от Ихра » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #13 -: Юли 19, 2011, 23:40:04 »

  Влизането в чужди гащи бе метафора за енергиен обмен хахахахахахаха
  то си е изкуство  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #14 -: Юли 20, 2011, 11:10:01 »

  - творчески талант
  Свирене на пиано. Обичам като седна, да свиря час-два измишльотини; това, което ми хрумва, или което просто чувам от не знам къде. Понякога се получава добре, друг път пак е добре, но е много объркано.. но така или иначе ми помага да се разбера.
  И обичам да рисувам, де, ама не чак толкова.
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright