Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Гласът на растенията.  (Прочетена 1558 пъти)
Luna:)
Гост
« -: Юни 07, 2011, 17:29:57 »

Годината е 1966, а един американец, специалист по детекторите на лъжата  е поканен да обучава полицаи и специалисти по сигурността от цял свят (Томпкинс П., Бърд Кр.; сп. "Съвременник", бр. 1/2003 г., "Тайният живот на растенията"). В един момент, съвсем спонтанно му хрумва идеята да свърже електродите на един от своите апарати към листата на драцената, която се намира в кабинета. Стъблото жадно всмуквало водата, а за изненада на инструктора, галванометърът не отчел пад в съпротивлението, какъвто би могъл да се предполага при повишена електропроводимост. Писецът, вместо да се изидгне нагоре, слязъл надолу и изписал една трионообразна линия. Ето логиката: поливайки растението, то поглъща водата и съответно увеличава съдържанието си на вода. Това води до повишаване на електропроводимостта, а следователно - до намаляване на съпротивлението. Изследователят се нарича Клийв Бакстър, а този опит ще промени из основи неговия живот и изобщо представите на човечеството за растенията. Казано простичко, драцената реагирала точно както би реагирал човек, който в един момент бива изключително емоционално възбуден.
Дали растението е проявило чувства?
Най-силен скок в галванометъра предизвиква реакцията на човека спрямо физическа заплаха. Бакстър решава да приложи същото към растението - потапя един от листата на драцената в чаша с горещо кафе, която държи в момента. Не последвала реакция.
Но нещата не спрели до тук. Изследовятелят решил да стигне още по-далеч и намислил да изгори листа, към който били закрепени електродите. Само щом си представил пламъка и преди още да успее да отиде за кибрит, графиката рязко променила вида си. Писецът направил дълъг замах нагоре.
Дали растението е прочело мислите му?
Първоначалните опити били проверени с други негови колеги, апаратура и на други места. Наблюденията били близки по резултати и това дало възможност животът да се види по нов начин. До този момент се водили спорове относно Екстра Сетивното  Възприятие (ЕСВ). Тогава се предполагало, че ЕСВ е един вид възприемателна способност, която превъзхожда  и е отвъд всички разновидности на петте установени сетивни форми на възприятие - докосване, зрение, слух, мирис и вкус. Но тъй като растенията нямат очи, уши, нос или уста и тъй като ботаниците от времето на Дарвин никога не са им приписвали нервна система, Бакстър стига до извода, че възприятието е нещо по-основополагащо от отделните сетива.
След поредица от интересни и разнообразни опити с различни растения било доказано, че:
- при растенията има някакво подобие на чувства;
- реагират на физическата болка;
- различават истинската от фалшивата болка. Това означава, че могат да мислят;
- притежават Екстрасетивно Възприятие (ЕСВ), което е по-основополагащо от отделните сетива при човека;
- човешките пет сетива са ограничаващи фактори;
- може би растенията виждат по-добре, отколкото хората с очите си;
- не очакват друго растение да ги нападне, но реагират както на преднамерена заплаха, а така също и на застрашаващи ги фактори;
- когато са заплашени от непреодолима опасност или нараняване, изпадат в "безсъзнание";
- растенията и сочните плодове желаят да бъдат изядени, но само чрез един вид любовен ритуал, при истинско общение с поглъщащия.
Оказва се, че в наше време са намерени множество доказателства за това, че растенията са живи, дишащи, общуващи създания, надарени с индивидуалност и душевни качества.
Качествено нов етап в тази насока достига Марсел Вогел. Самият той е очарован от свръхестествените явления и особено от "психическата енергия". Заедно със своята приятелка, която има свръхсетивни способности установяват, че даже и откъснати листа могат да възприемат тази енергия и да реагират на нея. Нещо повече - чрез усъвършенстване на своите опити той доказва, че между растенията и човека може да се установи духовна връзка:
"Това е факт: човек може да общува с растителния свят и наистина го прави. Растенията са живи, чувствителни създания със свое място в пространството. Те може да са слепи, глухи и безсловесни от гледна точка на човека, но няма съмнение, че са изключително чувствителни инструменти за измерване на човешкия емоционален свят. Те излъчват енергийни сили, които са благотворни за човека. Човек може да ги усети! Те подхранват собственото му силово поле, което на свой ред излъчва обратно енергия към растението."

Източник : http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=90155
Активен
Gi
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 127


« Отговор #1 -: Март 22, 2013, 19:33:59 »

Ето и още един интересен факт от лични наблюдения: Имах коте, което обичаше да яде листата на детелината ми. Не знам дали лилавият цвят на това цвете, допринасяше за по-добър деликатес, но котето ми нападаше само него. Местих цветето, така че да не може котето да го докопа. Но можеш ли да опазиш нещо от котка, когато си е наумила нещо?! Естествено цветето почна да съхне и умира. Учудващото за мен обаче беше друго. Другите цветя в близост до детелината, които дори не бяха и помирисани от котката, изсъхваха и умираха наравно с детелината. Сякаш скърбяха заедно с нея. Наложи се да изнеса детелината, направо да я подаря на котката, но далеч от другите цветя, за да не измрат всичките.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Гробницата на Бастет е в Странджа!
Древни цивилизации
Аэ съм 1 4775 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
от Аэ съм
Сънища, свързани с НЛО, чужди планети и др. « 1 2 3 »
Моите сънища
Elvira1989 32 6290 Последна<br />публикация Декември 19, 2012, 20:00:15
от Ariam
Защита на тялото по време на сън « 1 2 »
Моите сънища
nia.boneva6 16 3152 Последна<br />публикация Април 11, 2011, 13:03:40
от cristo777
Избрани цитати от Учителя за Шестата раса и бъдещето
Езотерика
johny 4 2969 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 16:40:17
от Аэ съм
Странно усещане в областта на сакралната чакра « 1 2 »
Здрав дух здраво тяло
Soul 17 3307 Последна<br />публикация Май 13, 2011, 16:52:05
от Търсач

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright