Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 3 4 [5]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Импулс за Родителство  (Прочетена 5003 пъти)
Теди
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 17


Да ви натеменужкам маргаритките! :))))

« Отговор #60 -: Юни 11, 2011, 16:16:41 »

Не е честно да се съди и анализира ,когато ти е непозната болката на друг.
На мен ми е позната.Мога единствено да съчуствам и да давам надежда ,че нещата могат да се променят , но то не е достатъчно да притъпят болката. Това че тази болка набира връх през определен период от време е нормално , както е нормално да си показваме и болките и страховете и слабостите тук , както каза Сахаж , тук очакваме да ни разберат.
Болките водят до неконтрулируеми емоции, но претендирайки за интуитивност ,би трябвало да имаме реакции като:

Успокой се Гити, ние се молим за теб и вярваме ,че рано или късно перфектния Божи план за теб ще се изпълни и както врабченцата не остават ненахранени и твоите най-искрени копнежи ще се изпълнят, защото ние също вярваме ,че го заслужаваш.


И НЕКА СБЪДНАТ СЕ ДУМИТЕ ТВОИ,И ОТ ДУМИ ИЗРЕЧЕНИ СЕ ПРЕВЪРНАТ В РЕАЛНОСТ! В ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ АМИН
Активен
mddimi
Гост
« Отговор #61 -: Юни 11, 2011, 17:25:05 »

Част от тази тема е преместена в Обща тематика

и слята с
Как да дискутираме върху темите

Моля да се придържате към темата, в противен случай ще се наложи тя да бъде заключена.
Активен
Турист
почиващ на стари лаври
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 600

 • Град: с. Дворище, Ст Загора
 • velko.hristo
  « Отговор #62 -: Септември 15, 2011, 21:11:03 »

  Аз пак искам да отправя един въпрос предимно към мъжката половина... Щото май повече от тях съм чувал:
  "Много е хубаво да си създал някой, дето да се движи по твоите стъпки, да го гледаш как прави твоите грешки, докато се учи, да попива от твоя опит"

  Защо непременно някой Баща иска да види отрочето си, което ще го повтаря?! Ще има неговото поведение или черти на лицето.
  Какво си въобразява така? Че паметта за него ще поживее още малко след края на "единствения" му живот ли?
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #63 -: Септември 16, 2011, 06:55:38 »

  Цитат на: turist
  Защо непременно някой Баща иска да види отрочето си, което ще го повтаря?! Ще има неговото поведение или черти на лицето. Какво си въобразява така? Че паметта за него ще поживее още малко след края на "единствения" му живот ли?
  При някои хищници, мъжкия изяжда малките, ако не са от него. Предположенията са - че счита поколението, на пропъдения от него мъжки екземпляр, за "слаба ракия", щом го е пропъдил и не може да защити децата си. В основата е идеята за силно и здраво поколение. Някога, хората са действали по подобна схема, което е останало и до днес, но е изкривено до полуда. Някога на мъжете се е гледало, по-скоро като на донори, отколкото като на съпрузи и бащи. Когато някой е голям войн, оцелял в много битки, голям ловец или пък мъдрец, жените са се надпреварвали, да имат деца от тях. Техните деца са ги следели "под лупа", за да открият и развият унаследените качества от бащите им. Ако е момиче, не му се отделя толкова внимание. Те всички са се развивали и възпитавали по един калъп. Просто още една машина за шиене, готвене и бране на гъби. За народи, които са живяли в неблагоприятни условия, заобиколени от вражески племена и диви зверове, това е било въпрос на оцеляване. За тях не е било толкова трагично, ако някой велик боец умре в битка или по време на лов. Трагичното е, ако няма кой да го замести. Направи паралел с футбола.
  Това, за което питаш, е нещо подобно, само че ...отново, твърде изкривено във времето и съвременните разбирания, за да може да се определи като нормално. Бащите, все още, търсят заместители, считайки себе си за незаменими и неповторими. Повечето е на подсъзнателно ниво, разбира се. Много неща, които днес правим, нямаме отговор защо ги правим, а и не се замисляме от къде идват. Например - защо викаме, когато решим да се правим на страшни, защо се държим за главата, когато мислим, защо гледаме в краката си, когато сме гузни... и т.н. и т.н. Всичко идва от предците ни и са останки, от уиндоуса, който ни е инсталиран още тогава. Дори и някой да бъде роден в гората и изобщо да не се сблъсква с никаква цивилизация, тия неща ще ги прави, също както и очакванията му, детето му да прилича на него.
  Аз, за себе си не мога да ти отговоря, поради три причини, две от които известни.
  Някъде, по-нагоре, някой спомена за възгледите на индианците и прабългарите. Нямам идея от къде знае как са се отнасяли прабългарите към децата си, но това е друг въпрос. При повечето индианци, на всичко се е гледало като на цялост. Там няма акт за раждане, местожителство, лични документи или бащино и фамилно име, което да го идентифицира като някаква принадлежност към определено, отделно семейство в племето. Няма нищо, което да го отличава от останалите деца. Е... има разни символи, но това са други неща, пък и да не задълбаваме. Мисълта ми е, че когато се роди дете, то е преди всичко на племето, а не на Цецо и Гошка, нищо че те са го направили и поемат основната отговорност да се грижат за него.
  И това за стъпките, не е съвсем така. Бащата не иска детето му да върви по неговите стъпки, а по-скоро да ги продължи. Един вид, бащата само утъпква и разчиства пътеката, по която да мине сина му, а сетне и внуците му. Пък те вече както си изберат. Знаеш, че рядко децата, оправдават очакванията на родителите си.
  Активен
  Страници:  1 ... 3 4 [5]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright