Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Хора феномени (?)  (Прочетена 1824 пъти)
Luna:)
Гост
« -: Май 31, 2011, 16:25:48 »

Здравейте, открих интересни историики и реших да пусна една такава тема. Предварително се извинявам, ако има такава вече.  Плезещ се

Светкавични изчислители

Сред хората съществуват феномени, които могат да спятат по-бързо и от калкулатора или компютъра. На какво се дължат математическите им подвизи остава загадка за науката.

Джордж Паркър Бидър, роден през 1806 година, е на 6-годишна възраст, когато проявава изключителна способност да смята наум. Скоро след това баща му започва да го показва на панаири из цялата страна.

Кралица Виктория научава за него и го кани в Уиндзорския дворец. Тя му задала следния въпрос: "За колко време един охлюв, който пълзи със скорост 2.4 метра на ден, ще стигне от края на Земята до Фараид Хед (разстояние от 1349 км)? ".

Детето се замисля за секунди и дава правилния отговор - 553 080 дни. Джордж Бидър притежава висока интелигентност и се превръща в отличен инженер. Той става основател на Илектрикъл Телеграф Къмпани.

За разлика от него, някои други светкавични изчислители са толкова глупави, че техният странен талант изглежда по-необясним. Джидидая Бъкстън (1702 - 1772 г.) например остава неграмотен през целия си живот и интелектът му е доста под нивото на средната интелигентност. Въпреки това той извършва изчисления с необичайна сложност и е способен да смята докато работи или говори, а също и да решава по две задачи едновременно без да се обърква.
Светкавични изчислители

Доктор Е. У. Стрипчър прави обстойно изследване върху светкавичните изчислители и открива редица общи характеристики: богата памет, бърза реакция, любов къв аритметичните изчисления, трикове и усет за избиране на най-прекия път и добра зрителна памет.

През 1903 година психоизследователят Фредерик Майерс излага теорията, че светкавичните изчислители използват предимно дясното кълбо на мозъка.

Ключ към механизма, който предлагат светкавичните изчислители дават един от тях в разговора си с писател през седесемте години на миналия век. Той казва, че вижда задачата, изписана върху въображаемата черна дъск. Поглеждайки към нея отговорът се появява и той просто го прочита, като тази оперция отнема само част от секундата.
Активен
Luna:)
Гост
« Отговор #1 -: Май 31, 2011, 16:26:23 »

Фрази от Корана се появяват и после изчезват от тялото на деветмесечно момченце от село в република Дагестан, разкри пред РИА Новости представител на местната джамия.

"На семейството Якубови им се роди момченце преди девет месеца. Няколко дни след раждането по тялото му започнаха да се появяват надписи на арабски", твърди източникът.

При раждането си детето имало хематом върху брадичката. И когато той отшумял под него се появил надпис "Аллах".

"Надписите се появяват в понеделник и петък, през което време температурата на детето нараства до 40 градуса. То плаче и крещи. Надписите се съхраняват в продължение на три дни, след което постепенно изчезват и на тяхно място се появяват нови", признава за необичайното явление и майката на момченцето Мадина Якубова.

Малкият Али е второто дете в семейството. Първата им рожба е момиче, но при нея никога не се е проявявал този феномен.

Представители на духовната администрация на мюсюлманите в Дегестан засега се въздържат от коментар, като заявяват само, че и те са били изненадани от случващото се с Али, както всички останали.

« Последна редакция: Май 31, 2011, 16:46:07 от Luna » Активен
Luna:)
Гост
« Отговор #2 -: Май 31, 2011, 16:29:00 »

Изчезнал американец 'скача' във времето

Холивуд непрекъснато бълва филми за телепортация и за разходка из времето. Дори това да ви се струва граничещо с фантастиката, този феномен наистина се случва някак и при някакви определени условия.

През 1952 година ето какво се случва в Ню Йорк. На улицата бил сгазен човек, който изникнал пред автомобила сякаш от нищото. Свидетели разказват, че той се появил съвсем неочаквано, сякаш паднал някъде от горе.
Изчезнал американец скача във времето

Прегазеният мъж бил облечен в костюм от преди много години. В джоба му открили ножче, произведено в началото на миналия век и сребърен часовник. Мъжът носел и документ за самоличност, издаден 80 години преди инцидента.

Улицата, посечена на адреса, вече не съществувала в Ню Йорк, била ликвидирана преди половин век. Полицията потърсила в архива хора със същата фамилия от същия квартал. Добрали се до възрастна жена. Дамата втрещила разследващите с признанието, че прегазеният мъж е нейният баща, излязъл да се разходи из Бродуей и никога повече не се върнал. Жената показала и снимка, на която наистина бил появилият се на улицата мъж. На фотото, правено през 1884 година, дори костюмът бил същият.

Феноменът е известен на метафизиците като "Примката на Хедел". Според нея движенията във времето е възможно при условие, че е налице "мост" за преход на времето в пространството.

http://sanovnik.bg/2-%D0%A4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8
Активен
Luna:)
Гост
« Отговор #3 -: Май 31, 2011, 16:31:27 »

Говорещ младенец се роди в Норилск

В родилния дом на руския град Норилск се появи на бял свят говорещ младенец.

Родителите на малкия Степан, Родион и Лиза Бажееви, са потресени от необичийните способности на своя син. Още в първите минути на земния си живот наследникът им отчетливо произенсъл думичката "тати".

"Не можах да повярвам. Току що родил се, младенецът проговори и аз го чух със собствените си уши, твърди пред руската преса акешурката от родилния дом Марина Панова. - Работя тук от 1986 година, но такова чудо в Норилск никога не е било".

Няколко минути, след като произнесъл първата си дума, Степан шокирал за втори път и родителите си, и лекарите с "мама". А на следващия ден, когато 17-годишната Лиза гальовно обяснявала на синчето си, че баща му всеки момент ще дойде в родилното, за да ги види, бебокът я "разстрелял" с неочакван въпрос: "Кой? Тати ли? ".
Говорещ младенец се роди в Норилск

"Бащата на Степан е много умен човек, треньор, спортист. Вероятно заради това му се роди такова умно и развито дете", предполага акушерката Марина.

"Плодът е способен да се учи, още докато е в утробата на майка си, казва още Панова. - Ако родителите му отделят време, отнасят се с него така, сякаш вече е роден, то бебето ще е по-умно и зряло. Учените говорят, че в момента всичко живо на земята търпи изменения. Човекът се приспособява към новите условия на живот. Именно заради това в света все повече се появяват необичайни деца".

"Когато Лиза беше бременна, четяхме на Спепан приказки, детски стихчета. Аз свирех на китара и му пеех песни", пък казва бащата
Активен
Luna:)
Гост
« Отговор #4 -: Май 31, 2011, 16:38:36 »

Невидими не по своя воля

Съществуват удивителни разкази за хора, които внезапно и необяснимо стават абсолютно невидими - в своите домове, по време на празненства и дори в оживени магазини. Преобръщайки законите на физиката, човешки същества напускат границите на триизмерното пространство и се изгубват от погледа на очевидците. Личността на засегнатия запазва своето физическо присъствие, сетивата й възприемат нормално обкръжаващата реалност, но не може да бъде чута или видяна от околните. Промяната настъпва внезапно, против волята и често без самият потърпевш да забележи ставащото с него.

Изключително странният и рядък феномен е наречен спонтанна човешка невидимост (СЧН - В оригинал Human Spontaneous Involuntary Invisibility - HSII). Водещ специалист в изучаването му от 1994 г. насам е американката Дона Хигби. Тя е разговаряла и кореспондирала с десетки жертви на СЧН в САЩ, Англия, Европа, Австралия, Пуерто Рико и Бразилия и е потърсила мнението на авторитетни учени в опита си да дефинира изключително рядкото и странно явление.
Невидимост

Един от първите случаи, с които се сблъсква, е този на Мелани от Вентура, Калифорния, която била сполетяна от феномена на канапето във всекидневната, докато се взирала замислено в отсрещната стена. В това време съпругът й я потърсил и обиколил всички стаи в къщата, преминавайки съвсем близо до нея, без да я забележи. Инцидентът продължил около десет минути, след което Мелани отново станала видима за изумление на съпруга си, който бил убеден, че се е скрила от него и отказал да повярва на нейната версия. Вера, жителка на същия град, с изумление забелязала, че неколкократно става невидима (в прекия смисъл) за своите колеги в пощенската служба, в универсалния магазин и на други публични места.

Спонтанната невидимост преследва и днес живота на Шийла от Роанок и на Гленда от Форт Уърт, щата Тексас, проявявайки се в кафенета, кинотеатри, ресторанти и аерогари. Джанис от Минеаполис, щата Минесота, също претърпяла серия от прояви на явлението, един от които продължил необичайно дълго. Като тийнейджър тя участвала със свои връстници в опит за кражба от универсален магазин. Групата от невръстни нарушители била заловена и отведена в полицейския арест. Всички участници били разпитани, но не и Джанис. Въпреки, че се качила и пътувала със своите съучастници в полицейския автомобил и била изправена заедно с тях срещу служителите на реда в участъка, нито полицаите, нито останалите служители и охраната й обърнали някакво внимание и тя безпрепятствено напуснала сградата. Когато по-късно Джанис обсъждала инцидента с останалите задържани, те изобщо не си спомняли нейното присъствие от момента, в който полицията ги задържала в магазина.

Множество хора присъстват и на драмата на попадналия “в зоната на здрача” 37 годишен Питър, жител на Глочестършир, Англия. През 1987 г. той бил поканен на частно парти и решил да се изкъпе. До вратата на банята останала жена в очакване на реда си. След като излязъл от банята и затворил вратата, Питър се отправил към гостната, приближил се до своите приятели и започнал да разговаря с тях, но те изобщо не реагирали. Помислил, че се шегуват с него, Питър се обърнал към приятелката си и я помолил за цигара. По всичко личало, че тя изобщо не го вижда и чува. Вбесен от неуместните “шеги”, потърпевшият решил да се върне при жената, която го изчаквала, докато се къпел. Заварил я на същото място и тя го погледнала изумено, очевидно сигурна, че той все още е под душа. Питър слязъл отново при празнуващите и всичко вече било наред. Запитани защо преди не са реагирали на присъствието му, те единодушно заявили, че изобщо не са го забелязали.

Още преди три хилядолетия постигането на контролируема невидимост е било елемент от свръхестествените познания и умения на хиндуистките мъдреци “ришис”, отразени в създадените от тях свещени книги “Веди”. Между 700 и 300 г. преди Христа в Индия се появяват тайните доктрини “Упанишади”. В раздела “Йогататва” се съдържа мистично учение и практически указания за овладяването на ултрамощни природни сили за въздействие върху чуждо съзнание и форми на окръжаващата реалност, наречени “сидхас”.

Една от йогическите сидхи е свързана с постигането на невидимост. Патанджали, автор на един от най-ранните индийски трактати “Йога-сутра”, се опитва да обясни процеса, в който човешкото тяло престава да бъде видимо. Според него човек може да стане невидим за околните посредством концентрация и медитация. Процесът се обективира, когато отразените в окото на наблюдателя светлинни лъчи, изграждат образа на околните физически обекти и контакта с тялото на преживяващия феномена се губи. В своя коментар към “Йога-сутра” големият мислител Вивеканада свързва явлението с преминаване в “по-високо състояние на вибрация”, което отделя от нашия свят милиони невидими, неосезаеми и непонятни духове.

Австралийските аборигени, архаичните народи на Северна и Южна Америка и племената, обитаващи земите зад полярния кръг, също са познавали магическите ритуали, свързани с невидимостта, практикувани от местните шамани. От ХІІІ в. и на Стария континент се появяват текстове, възпроизвеждащи уменията на магове и вълшебници да стават невидими. В свои писания от ХVІ век изтъкнати мислители от окултното общество на розенкройцерите разкриват как човек може да се движи невидим сред себеподобните си. Х. Спенсър Луис, основал американския клон на розенкройцерите “Ancient and Mystical Order Rosae Crucis” в Сан Хосе, Калифорния счита, че невидимост може да се постигне чрез секретна практика, предизвикваща обгръщането “в облаци” на човешкото тяло и скриваща го от погледа на околните.

Метод, позволяващ привидното дематериализиране на човека, е създаден и от Джон Маку, един от ранните масонски лидери. Херметическият орден на златната зора е оставил манускрипти за т.нар. “ритуал на невидимостта”, в който участникът се обгръща в “подобна на облак” плащеница. Предполага се, че теософката Елена Блаватска е наблюдавала, била е посветена и е изпълнявала нееднократно ритуала пред свидетели. Американските спиритуалисти също са познавали “облака” и процеса на неговото създаване.

Изследователи стигат до извода, че облакът е субстанция, интегрирана в зоната между космическата пустота и осезаемата физическа материя, невидима за човешкото око и в същото време напълно реална. Лабораторни експерименти показват, че “облак” от свободни електрони би абсорбирал контактуващите с него светлинни лъчи. Попаднали върху обгърнат с такъв “облак” човек, лъчите няма да се отразят или пречупят и никакъв образ няма да постъпи в ретината на намиращи се наоколо наблюдатели.

Ние все още не сме в състояние да си представим съзнателното създаване на такъв екраниращ образа ефект, но разработеният от учените Майкъл Талбот, Карл Прибрам и Дейвид Бом квантов холографски модел на реалността, е възможен ключ за разрешаване на енигмата. Според него човешкото съзнание е “приемник” в безпределна мрежа от честоти, изграждащи физическата реалност във вид на вселенска суперхолограма. В свой реферат за квантовата холограма Едгар Мичел развива идеята, че сетивното възприемане (перцепция) на обектите е двупосочен процес, а мозъкът е квантова система.

Между съзнанието на наблюдателя и образа на наблюдавания обект постоянно и етапно се осъществява т.нар. “комплексен резонанс”, който отговаря за долавянето и разпознаването на реалните форми, пропорции и плътност на материалното тяло. Ако резонансът отсъства, дори ако окото вижда обекта, квантовият мозък не е способен да го идентифицира. Квантовата интерпретация е убедителна версия в търсене на истината за процесите, които стоят в основата на човешката невидимост и предизвикателство, окуражаващо усилията ни посредством задълбочени изследвания да се доближим до опознаването и овладяването на феномена като достойни наследници на древните посветени.
Активен
Luna:)
Гост
« Отговор #5 -: Май 31, 2011, 16:45:35 »

След загуба на съзнание ученичка проговори 120 езика

Руската ученичка Наташа Бекетова от градчето Анапа говори на 120 езика, без при това да е учила нито един. Сред езиците, които в момента владее, са суахили, фарси и древни диалекти. Наташа получавала редовно двойки по немски език в училище.

Не била добра ученичка по принцип. Когато станала девети клас, не се справила с контролно по математика и учителката й се разкрещяла. Момичето така се уплашило, че припаднало. Викнали медицинската сестра, но в това време Наташа вече се съвзела и започнала да говори на непознат език, което ужасило всички.

Дотичали всички учители и учителката по английски разбрала, че Наташа говори на староанглийски. Рускинчето казало на древен английски, че се казва Ан Макдоналд и написала на същия език, че не иска да й крещят.

Веднага я приели в болница и се оказало, че е напълно здрава. Тя напълно забравила родния си руски език, затова пък свободно говорела на монголски, виетнамски, испански, фарси. Освен това тя говорила и мъртви езици: суаму, хоко, уавуалу и други.

Московските лингвисти се видяли в чудо. Според специалисти припадъкът е събудил нейната прапамет. Наташа смята, че тези 120 езика са нейните 120 предишни живота. Тя разказва за живот в първобитно племе, в средновековна Япония, в Англия през 17-ти век и във Франция по време на Наполеон.

В момента тя се подвизава под името Тита Вало, защото е убедена, че в последното си прераждане е била скандинавка. Още повече, че с лекота борави със скандинавски думи, които просто няма откъде да е научила.
« Последна редакция: Май 31, 2011, 16:53:49 от Luna » Активен
sahaj
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #6 -: Май 31, 2011, 19:47:31 »

  Хубава тема си избрала , доста е интересно. Аз съм чувал , че вродените дарби се дължат на спомени от предишни животи.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Luna:)
  Гост
  « Отговор #7 -: Май 31, 2011, 21:11:14 »

  date=1306860451]
  Хубава тема си избрала , доста е интересно. Аз съм чувал , че вродените дарби се дължат на спомени от предишни животи.
  [/quote]

  Има нещо, но ми е интересно друго..
  Цитат
  Скоро след това баща му започва да го показва на панаири из цялата страна.
  Защо аджеба след като се родят деца с отключени дарби и реакцията или е водене по панаири и изкарване на пари или страх и издирване на някакви си психолози и доктори за да се вкарат децата в 'правия път'.. Децата са си деца и най - важното е да им се позволи да се развиват в посоката която искат без ограничения, а само с леки правила, които не задължават..
  Активен
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #8 -: Май 31, 2011, 21:38:01 »

  date=1306860451]
  Хубава тема си избрала , доста е интересно. Аз съм чувал , че вродените дарби се дължат на спомени от предишни животи.

  Има нещо, но ми е интересно друго..
  Цитат
  Скоро след това баща му започва да го показва на панаири из цялата страна.
  Защо аджеба след като се родят деца с отключени дарби и реакцията или е водене по панаири и изкарване на пари или страх и издирване на някакви си психолози и доктори за да се вкарат децата в 'правия път'.. Децата са си деца и най - важното е да им се позволи да се развиват в посоката която искат без ограничения, а само с леки правила, които не задължават..
  [/quote]
  Ми щото хората са си такива не могат да проумеят тези неща
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #9 -: Юни 01, 2011, 18:55:14 »

  Момичето с кристалните сълзи.Усмивчица

  http://vbox7.com/play:0d5e0d97
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #10 -: Юни 01, 2011, 19:27:32 »

  Това с внезапното проговаряне на чужди езици е доста интересно! Чел съм и други материали, но за жалост нито съм си запазвал, нито съм си записвал нещо, поради което и не мога да публикувам.. Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright