Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как може да усещаме нашите чакри?  (Прочетена 2490 пъти)
Търсач
Търсач
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 387


WWW
« -: Май 23, 2011, 08:10:38 »

Сахаджа йога е уникална с това, че дава възможност да усещате състоянието на нашите чакри по дланите и пръстите на ръцете. Това става след като се издигне Кундалини, чрез Себерализация.
http://vimeo.com/16881188

Ето как описва този процес един дипломат в своята книга „Пришествието“:

„Когато изпитаме колективното съзнание, осъзнаваме, че Творението е изградено от елементи, които отиват извън пределите на нашата индивидуалност, защото в този момент, в който изпитваме нашата Себереализация, ние изпитваме способността ни да се намираме на повече от едно място едновременно. Например всеки Сахаджа йоги притежава силата да излъчва Чайтанйа (Божествената вибрационна енергия) от своето тяло и от ръцете си. Той дава, получава и разпространява тези вибрации, просто поддържайки вниманието си концентрирано в Сушумна нади. Неговият Дух автоматически се приобщава с тези, които са около нето. Освен това, той може съзнателно да използва ръцете си, за да предава вибрации на другите и да заставя енергията на собствения си Дух да работи по такъв начин, че да отблокира чакрите на човек, който желае това, а също така и да събужда Кундалини. На схемата е показано как ръката ни е съединена с нашата ЦНС.

По  този начин всеки пръст или част от ръката излъчват и приемат вибрации от съответната чакра. Тази процедура се активира само след реализацията и се възприема като физически усещания на ЦНС, с други думи, ако нещо лошо се появи на физическо, морално или духовно ниво, вие незабавно ще разберете за това физически. Например: чрез усещане на парене в левия палец (левия аспект на Свадхистан). Да разшифровате тези съобщения – това е то, за което се говори в цялата наука на Сахаджа Йога. Но това е достатъчно, за да покажем ясно тук фантастичния смисъл на всичко: че имаме способността върху нашата централна нервна система спонтанно да правим разлика между добро и зло.“


Активен

zvezdichka
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 240


Нека бъде вечна светлина!

« Отговор #1 -: Май 23, 2011, 09:42:26 »

ЗДравей,има едно упражнение, с което се издига Кундалини,със въртенето на ръката.
Усеща се с него как чакрите ми се въртят и е леко парещо усещане ,нещо изключително финноУсмивчица
Иначе е много готиноУсмивчица)
Веднъж усещах тежест във гърдите и медитирах и го направих няколко пъти, после бях като новаУсмивчица)
« Последна редакция: Май 23, 2011, 10:51:29 от zvezdichka » Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #2 -: Май 23, 2011, 09:46:23 »

  Сахаджа йога е уникална с това, че дава възможност да усещате състоянието на нашите чакри по дланите и пръстите на ръцете.

  Не се ли явява стремежът да се усещат етерно-астрални органи, каквито са чакрите, чрез физически (ръцете),
  едно проявление на "духовен материализъм"?
  Активен
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #3 -: Май 23, 2011, 09:56:17 »

  ЗДравей, хубаво е човек да усеща,какво говори тялото му,защото тук сме неразривно свързани.
  На мен ми помага,смятам ,че това е дар, с който човек може да се усъвършенства,да продължи с самопознанието си.
  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #4 -: Май 23, 2011, 10:39:32 »

  Не се ли явява стремежът да се усещат етерно-астрални органи, каквито са чакрите, чрез физически (ръцете),
  едно проявление на "духовен материализъм"?
  "Nosce te ipsum-Познай себе си"- това са казали мъдреците.
  Открий Микро вселената в себе си и ще разбереш как работи Макро Вселената.
  Активен

  Гергана
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23


 • Град: Вселената
 • Сахаджа Йога

  « Отговор #5 -: Юни 14, 2011, 17:13:22 »

  Вивека Чудамани
  Шри Шанкара

  "Трудно е за едно създание да постигне раждането в човешки образ. По-трудно е да постигне физическа сила и силна воля, още по-трудно – чистота. По-трудно и от това е желанието да води духовен живот. Най-трудното е да се разбират писанията. Не е възможно обаче да се постигне различаването между Атман и не-Атман, непосредственото познание за самия Атман, несекващото съединение с Брахман и окончателното освобождение – пък било то и чрез заслугите на сто билиона правилно живяни въплъщения.

  Съвсем редките предимства – човешко раждане, копнеж за освобождение и наставляване от просветлен учител – могат да се постигнат само с Божията милост.

  Все пак има хора, постигнали наистина онова рядко човешко раждане, едновременно физическа и умствена сила, както и разбиране на писанията, които обаче въпреки това са все още толкова оплетени в заблуда, че не полагат усилия за освобождение. Такива хора са самоубийци. Те се вкопчват в недейст- вителното и се саморазрушават. Защото какъв по-голям глупак може да има от онзи, който е постигнал това рядко човешко раждане и заедно с него физическа и умствена сила,и който все пак вследствие на своята заслепеност пропуска осъществяването на своето върховно благо?

  Писанията могат и да се знаят наизуст, може да се принасят жертви на светите духове, може да се извършват ритуали и да се почитат божества, но докато човек не се пробуди за разбирането на своята тъждественост с Атман, той никога не може да намери освобождение – дори и след много стотици епохи."
  Активен

  САХАДЖА ЙОГА
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright