Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Демони - има ли ги, и какви са последиците от тях.  (Прочетена 4308 пъти)
kaloian1
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 76

 • Град: Плевен
 • WWW
  « -: Май 21, 2011, 07:31:24 »

  Аз лично се придържам към теорията за Възстаналите Ангели  които  са прогонени и от тогава се скитат по земята без енергия и души,притесняват хора за енергия и се опитват да отнемат душите ни защото това е живот и с това се хранят.Ако ме питате -Има ги , виждал съм и съм страдал от тях,има ги като духовни същества и много мои познати са ставали жертва на тях.Нещата не са толкова невинни и безопастни както се смята от повечето хора , Доброто-Злото ,искушения и т.н. Това са абсолютни изруди които убиват и осакатяват за лично морално удовлетворение ,но само който се е зблъсквал с тях знае за какво става на въпрос.От повече от 10 години съм с контакт с духове и съм бил свидетел на не един и два случая на хора докарани до лудница и самообийства от такива.Последният случай е хлапе на 10години което го притесняват. Ако някой има опит с подобни да сподели.
  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #1 -: Май 21, 2011, 08:42:30 »

  това че методите им са брутални си е ясно, човешкия живот го нямат за нищо и доста добре напомнят един от законите на всеселената че тревичката е равна на човека. За вселената дали ще откъснеш стръкче трева или ще загине човек е едно и също. Равни сме с тревата както и с всичко останало пред нейното лице.

  (п.с. - лично проверено току що )

  Много същества са готови да загинат идвайки на земята именно затова само за да предизвикат някакви чувства в другите хора което да изпълни земното пространство
  не става въпрос за мююлманите есктремисти а за другите които са жертва на тях , ако щеш и за емотата същата е картинката, всички те просто си имат мисия и не търпят

  Плюс това демоните постоянно еволюират до сиви същества, а после и до бели (за нисшите говора)
  да не говорим как готино учат, тяхната безмилостност е на ниво и е равна на смъртта. това което можеш да научиш от едно черно от светло няма шанс да го научиш поне не по същия начин
  - става въпрос за две неща:
  :- безупречност
  :- тук и сега
  :- безжалостност към себе си
  :- използване на сегашния момент на 100%
  :- да ти е интересно във всеки един момент
  :- забавление във всеки момент

  лично изпитано, няма как да не се влюбиш в черното, и да не го заобичаш
  - и в тоя момент то ако си по силен то става сиво, айдее опропасти съществото хахаххаах
  Активен
  Мар
  Гост
  « Отговор #2 -: Май 21, 2011, 10:45:20 »

  Дявола е отрицателната страна на Бога. Дяволът не омже без Бога, защото не може да сътворява души, Бог не може без Дявола, защото чрез изкушенията и всякаквите ситуации на планета като Земята, която е подвластна на Дявола, но под контрола и егидата на Бог-а, самият Бог си набира нужните му души за неговите Положителни и Отрицателни Вселени (Йерархии).

  И душите, които Бог не ги иска, отиват за Дявола, затова има толкова ситуации, в които се наблюдава накъде ще отиде даден човек чрез свободната си воля (решенията, които взима в едни или друг случай в живота си) и ако от живот в живот няма натрупвания като отговорност, честност и т.н., а повече избира човек насока на лъжи, убийства, подлости и т.н., то попада все повече под въздействието от своята свободна воля и в един прекрасен момент при настъпване на изборът (т.нар. Съд, или всъщност при приключване на една епоха и настъпване на друга), вече покварените души си отиват при Дявола, отговорните при Бога.

  Има и души, които са до такава степен провалили се, че и Дяволът не ги иска и затова отиват за разкодиране, а това е много болезнено нещо за Душата. И е пак възложено на дявола и неговата Отрицателна Йерархия - да разкодира душите, поделжащи на такова нещо.

  И всичко пак си отива и опира до нашият свободен избор, който пък не е изцяло свободен, а в рамките на това, какво трябва да запълваме енергийно като качества - дали енергия на сила, дали енергия на почтеност, на търпение, на срам и покаяние, на смиреност или каквото трябва - в нашата енергийна Матрица. Като килийките в един пчелен кошер, всяка килийка отговаря за едно качество - било то усвояване на страха, на срама, на смелостта, на лъжата и неверието, на манипулацията и оттърваването от нея и изобщо т. н. - на всякаквите човешки качества, които трябва да наработваме в тези енергийни килийки.

  Енергията е паричната единица във Вселената/Вселените.

  В началото ни се дава в аванс и после трябва да я отработваме (т.е. да я връщаме), както и да заработваме за самите нас. Когат е нужно, ни подават допълнително енергия, за извършването на дадено нещо, но после трябва да си я връщаме.

  Ето ви и друга хипотеза - току-що изложената.
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1379


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Май 21, 2011, 12:12:18 »

  Моята идея е сплав от теорията на торсионните полета,жизнен опит и вярата ми в Бог.

  Според въпросната теория - в момента когато човек има някаква мисъл тя се излъчва в пространството и времето и е един вид торсионно поле.
  За тези полета понятието време не съществува - няма бъдеще,минало и настояще.Те са и в трите...
  Освен това в резултат на мислите се формират така наречените мислоформи и фантоми - с тези понятия се борави в тази теория.
  Една мислоформа или фантом имат собствен живот и са в състояние и дори да се развиват и натрупването на мисли в тях ги прави все по-силни и жизнени.
  Ще добавя съвсем сбито и есенцията на теорията:
  Информацията подрежда енергията,на свой ред енергията подрежда материята.
  Да не забравяме че материята  е застинала енергия...
  Интересното е че и материята си формира свое торсионно поле и на свой ред си има обратно въздействие и връзка върху торсионните полета.
  Тоест горните процеси са обратими и взаимно обуславящи се.
  Ин и Ян в символа на Дао вече добива друг смисъл...

  В този смисъл в хилядолетната история на човечеството ако си представим всички зли мисли събрани като мислоформа в едно цяло ще си представим какво са демоните... те са така изобретателни именно поради импулсите и познанията вложени в тях от хилядолетните опитности на милиарди миларди хора в непочтени в техните намерения и мечти ...

  В същия противоположен аспект стоят и светлите мислоформи... ангелите,архангелите и всички останали понятия и образи в този светъл смисъл.
  Те по същия начин са породени от молитвите надеждите и мечтите на милиарди милиарди  хора и безименни светци и герои на човешкия дух живели някога на тази планета...
  Всяка светла мисъл,мечта,молитва на свой ред подхранват и усилват тези светли мислоформи и фантоми...

  Ако си припомним закона за привличането че подобното привлича подобно - това е пряко следствие от свойствата на торсионните полета.
  Според този закон ако един човек има светли или зли мисли,съответно и това и го обсебва... защото фантомите,мислоформите или демоните или ангелите го наобикалят.Просто въпросния човек сам си ги привлича по този начин.
  И въпросния човек няма какво да се чуди откъде му е дошло,а е добре да погледне в себе си...
  Затова и е много важно да имате чисти помисли доколкото и ви е възможно...
  Всяка религия  и езотерично послание от памтивека ни повтаря това по един или друг начин...
  Затова и ви се говори нямайте страх - имайте в себе си ВЯРА,НАДЕЖДА И ЛЮБОВ...
  И няма какво да ви стигне...
  Много може да се каже още,подробностите са твърде много,надявам се идеята да е достатъчно ясна.
  Горната идея обяснява много научно-популярни филми и книги...
  Всъщност това което ми е правило впечатление е че никъде никой не говори за тези торсионни полета като същност и градивен елемент на Вселената в споменатите филми и книги...
  Твърде опасно е явно това познание.
  Материал какво са торсионните полета го има качен във форума.

  http://indigota.com/index.php?topic=1204.0 от delfin

  Изложената идея няма претенции за завършеност и цялост!
  Нещата се Променят!

  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Мар
  Гост
  « Отговор #4 -: Май 21, 2011, 15:12:41 »

  За торсионните полета както и за фракталите, също и за плазмоидите има описания в някои от книгите на семейство Виталий и Татяна Тихоплав (издават научно-популярни книги, свързани с физиката - най-различните теории в нея и разгледани през призмата на езотериката. Свързват се и много други науки.) Само по памет точно в коя кое беше, не мога да посоча.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #5 -: Май 21, 2011, 23:17:52 »

  Мисля ,че един от проблемите е ,че хората се опитват да си обясняват неща , придавайки човешки качества на същества от много по-висока плътност - завист,яд и тнт.
  Има неща които човекът ,като сътворец може да създава ,чрrез мисъл-формите. Има и вече създадени неща, на които може да въздейства . Може би да кажем това е разликата според мен между демони и негативни същества от астрала. За щастие нямам особени сблъсъци , че да имам лично изградено мнение за функциите и морфологията им. Не мисля ,че трябва да ги обичаме или мразим. Примерно е все едно да мразиш вълците ,че папат агънца, но все пак се пазиш от тях.
   Прослувутата война между добро и зло условно казано , мисля че се извършва в нас самите . Един вид катарзис. Преодолявайки перипетиите израстваш или затъваш ежеминутно.Просто земен живот, засега .....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  DanDan
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #6 -: Май 31, 2011, 20:45:36 »

  Аз лично тази година за първи път се сблъсках с "демон" толкова ясно. Извън България, в България е силна енергията и някак чак такова нещо не бях виждала. В тялото на момче, което е родено в Скандинавска страна и имаше постоянен недостиг на енергия и светлина. И видях как за 5 месеца живот в друг климат, при друга светлина се промени тотално, все едно се "наяде" демонът. Но всеки път, когато момчето беше изморено, изтощено положението беше страшно. Просто в очите му се виждаше толкова ясно гладът за енергия и озлобяването. Това в България никога не съм го виждала и не вярвам да го видя.
  Но демони има.
  Лично на мен два пъти ми е изпивал тотално енергията и след това съм се чувствала гладна и като разкъсана от вътре. по 4-5 часа ми е трябжало, за да се възстановя и солидна доза храна. Той губи интерес, когато говори с теб, ако не си 'изцяло", с цялата си душа в разговора, защото не може да смуче енергия. Инстинктивно усеща хората с по-високи трептения енергийни и се присламчва към тях.
  Активен
  kaloian1
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 76

 • Град: Плевен
 • WWW
  « Отговор #7 -: Юни 01, 2011, 09:54:29 »

  DanDan но видяла ли си демона визуално,защото някой хора имат способност да ги виждат.Иначе съм напълно съгласен с теб за гладъ и за яденето, еи тук е обяснено мн. точно.http://versailles-bg.eu/mag5/?p=1561
  Активен
  DanDan
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #8 -: Юни 01, 2011, 11:28:35 »

  Не съм го виждала като дух или нещо подобно, само в очите на момчето и някак цялата му физиономия понякога се променяше и понеже знам, че демо (заради демокрация и демо-версия, означава нестабилен, променлив) аз сама си реших, че това е демон в него. Защото много се изменяше самата форма на лицето на момчето, а очите му си променяха и формата и цвета.... и някак ужас изпитвах от него.
  Активен
  DanDan
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #9 -: Юни 01, 2011, 11:29:46 »

  Мерси за линка, доста е добра статията Усмивчица
  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #10 -: Юни 01, 2011, 13:14:14 »

  Демоните са същества от Подсъзнание и Свръхсъзнание, отклонили се от Еволюцията.
  Активен

  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Юни 01, 2011, 14:52:52 »

  Мисля ,че има разлика между аурично изтичане и обсебване от демон, както и между астрално нападение и обсебване от демон. Тоест трябва да бъдат дефинирани ,за да се различават и за да им се възейства , както различните болести се лекуват с различни неща.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  kaloian1
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 76

 • Град: Плевен
 • WWW
  « Отговор #12 -: Юни 03, 2011, 08:17:59 »

  Според мен не са от подсъзнанието,това са отделни от нас енергийни същества който ни влияят чрез под съзнанието за да не можем да ги засечем и да им противодействаме,но също така може да се появят и в съзнанието.Аз лично ги засичам когато медитирам или момента преди да заспя ,тогава съм в алфа чистоти и понякога ги засичам около мен.И нали най-големия им номер е да се правят че ги няма.Крият се и въздействат финно и прецизно и от тях е всичкото страдание и войни по света.
  Активен
  kanarche
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #13 -: Март 28, 2012, 00:28:49 »

  Пазете се от тях, котките ги усещат
  Активен
  Soul
  love
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 104

  for heaven's sake

  « Отговор #14 -: Март 31, 2012, 00:14:11 »

  Прочитайки темата, забелязах теория, която не е изказвана тук.
   Първо ще споделя, че теорията на Странник, също я знам с много малки разлики...идея си нямам откъде Ухилен но става въпрос за една и съща теория - в своята цялост (изключвайки , че в мен са запечатани по скоро като мисъл-форми,както и  други не значими детайли), и въпреки това съм несигурен (тоест,това,тук, не е никакво твърдение), дали е свързана с теорията, която ще изкажа.
   Известно ми е, че хора, поради кармата си, които са извършвали действия, до степен, в която да не заслужават повече тяло, им биват отнемани фини тела, като впоследствие биват разлагани на по-малки същества -които нямат съзнание или безсъзнателни организми,които могат да бъдат оприличени на медузи или октоподи, от някой хора, които могат да ги видят.
   Тези създания се хранят с енергия.Мога да предположа, че Храната може да бъде човешки мисли,тъй като те също са енергия.И оттам следва, че има същества, които според това защо са паднали, до това първично ниво- това търсят за да се нахранят, тоест от това се състои гладът им...един вид мисли относно убийства, сексуално насочени мисли (мм даа от там много енергия може да се набави , нали Ухилен )... и т.н. могат да са много...
  Държа да отбележа, че това е просто, как моето съзнание обяснява всичко това...
   Обясненията за демоните ги свързвам с това, че те са се превърнали в това, което са, от смесване на тези енергии и същества, които имат една насоченост, и така се е образувал един доста силен демон. И вместо изчистване и изкачване на това същество,което е разложено от човек, и възвръщането му към  цялост, то бива повлечено в мрака на своите желания и страсти, незадоволени,в  липсата на материалната среда и божествената енергия.
  Активен

  We live in illusion and the appearance of things. There is a reality. We are that reality. When you understand this, you see that you are nothing, and being nothing, you are everything. That is all.^
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Демони и Ларви « 1 2 »
  Езотерика
  Админ 16 2815 Последна<br />публикация Май 23, 2012, 11:57:13
  от Sue
  На кои въпроси искаме да си отговорим и какво ни обърква в тях?
  Обща тематика
  nia.boneva6 10 1369 Последна<br />публикация Юли 21, 2010, 02:29:19
  от До
  Какво (не) научихме от тях ?
  Въпроси и отговори
  Amaranth 0 942 Последна<br />публикация Октомври 10, 2010, 22:10:25
  от Amaranth
  Цветовете, какво ни и не ни носят те, символиката в тях и още нещо...
  Любопитни факти
  giti 2 1327 Последна<br />публикация Октомври 28, 2010, 21:46:32
  от giti
  Имали ли сте среща с вашия "Духовeн учител" и къде? « 1 2 »
  Анкети
  johny 29 3350 Последна<br />публикация Юни 23, 2012, 04:16:41
  от Странник

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright