Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ВЕНЕРА 2004-2012  (Прочетена 1611 пъти)
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Май 13, 2011, 23:59:10 »

                    
                             ВЕНЕРА 2004-2012  

 
   Миналата година ние преживяхме доста ретрограден Марс, правещ по-същото време най-близкия си контакт със Земята за цялото време на съществуване на цивилизацията ни. Сега пък имаме едно доста необичайно събитие, свързано с Венера. Дали Космосът се опитва да ни каже нещо?

  Предишният път, когато Венера е транзитирала върху слънцето, е станало през 1882, а преди това - през 1974. съществува цикъл от две събития през 8 години, след това 121,5 години и после нов осегодишен цикъл. Този транзит е първият от двойката събития, които отбелязват настъпването на времето, известно като 2012. Двата транзита на Венера приличат на два стожера между сега и 2012 - време на много, много предстоящи промени.

  2012 почти винаги се споменава със зловещ тон. Някои виждат в нея нещо като фокус на спиралата на времето, други като праг, трети като кулминация на "Земните изменения". Позоваването на 2012 е направено въз основа на календара на маите. Този календар е основан на циклите на Венера и древните маи са следели нейното движение с преданост до степен на натрапчива идея.

  В текущата двойка транзити са въвлечени близнаци, те са на разстояние около 1 градус и в опозиция на междугалактическата точка, наречена Големият Притеглящ (Атрактор). А близнаците са регентът измежду всички дуални знаци. Ние живеем във време, когато поляризацията ни убива.

  "Ние/Те" манталитетът се използва от нас и тях и двете страни вярват, че на тях принадлежи божественото право да анихилират другата страна (и християни, и мюсюлмани се избиват, независимо че твърдят, че са приели идеите на пророците си, които проповядват любов). Богати и бедни, междуполова война. Доколкото през 1874/1882 двойката транзити въведе вълна на движение за правата на жените, движението започна в края на 19-и век и резултатите бяха зашеметяващи. по-малко от 50 години след последния транзит на Венера жените в Западната цивилизация получиха права на глас, на собственост, да свидетелстват, да предявяват иск за развид, да получават университетско образование, да практикуват като адвокати и лекари.


   2 924 дни

  Независимо от това какво ни носи бъдещето, то приближава със значителна скорост. За тези 2 924 дни всички външни планети ще сменят признаците си, особено между 2008 и 2012. За концентриран период от време Юпитер, Сатурн, Хирон, Уран, Нептун и Плутон започват нов цикъл. Успоредно с промяната на знаците, ще се случат много изумителни костелации. Още веднъж - ние приближаваме към края на света такъв, какъвто го познаваме.

  От гледна точка на западната астрология е вероятно много повече неща да се изменят в сравнение с миналите години. Събитията като че ли протичаха ускорено, започвайки от 1998, когато Клинтън бе привлечен под отговорност. Такава концентрация на събития включваше съединението на Уран и Нептун през 1992 и 1993; средата на 90-те се характеризираше с многобройни външни промени на планетите и множество комети през 1996-1997, за които китайските професионалисти казват, че значели смяна на императора. После големият кръст и пълното слънчево затъмнение през 1999, изравнението в Телец през 2000, включващо съединението на Юпитер и Сатурн, соларната еклипса по време на лятното слънцестоене през юни 2001 и опозицията на Плутон и Сатурн от август 2001 до май 2002 (асоциирана с 11 септември). Това беше последвано от приближаването на Марс към Земята, случващо се веднъж на 60 000 и повече години и ескалацията на войната в Ирак извън всякакви очаквания.

  По същество 2008-2012 ние ще преминем през нещо подобно, само дето глобалните политически и икономически системи ще са още по-подчертани в резултат на отказа ни да действаме, когато имахме шанс. Ние ще разберем какво представлява нефта и какво водата.

  Когато прибавим ФАКТОРА ВЕНЕРА, ускоряващ фактор, свързван с колективното и индивидуално ниво, вероятният резултат е хипервреме. По време на това двойно затъмнение 2008-2012 може да се почувства как спиралата на времето се превръща в засилващ се вихров циклон с приближаването на 2012. Чувството, че ние се приближаваме към сингуларната точка на вихър се свързва със скока напред на втория венерин транзит - може би това , което Джоуз Аргуелз (Jose Arguelles, автор на Фактора Маи и създател на Хармоничния празник на конвергенцията 1987) описва като скок извън технологиите. Всичко това не се случва като един апоплектичен удар, а като последователност от събития, които преминават през нивата ни на съзнание, многобройни цикли на "решение-начало" и първите от много ендшпили по неатложните проблеми на земната екология: нефт и вода.

  Докато пиша това, цената на бензина се качи с една лира във Великобритания. Чистата вода изчезва. Ние използваме всички средства, необходими за екология, в сътворяване на нови войни и се преструваме, че няма никакви проблеми.

   ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ

  Земята, Венера и Слънцето се изравняват и в същото време се изравнямат с междугалактичния пункт, наречен Големият Атрактор, както и с една ключова минорна планета-квазер в сърцето на Стрелец-символ на човешкото семейство и текущите му есловия. Нищо в обичайната астрология не говори с дълбочина и разбиране за този случай. По моите сведения транзитът на Венера само по себе си е твърде езотеричен, за да бъде изобщо разкрит чрез какъвто и да е астрологически текст, и Големият Атрактор принадлежи към същата категория.

  Световните новини правят доста добра демонстрация на потенциите на този аспект.

  Сега може би мнозина си задават въпроса: "Какво общо има това с мен?".

  Нищо....ако не живеете на земята. Което е вярно за много хора, живеещи в астрания си план. Това, което аз казвам, е че независимо какво предполага транзитът на Венера, ние се намираме в повратна точка на нашата история. И тя е Повратната точка, независимо от множеството повратни точки, които някои от нас дори не забелязват.
  Това е време на лечение, а лечението е нещо, което никога не се случва само с един човек-това не е индивидуален процес, ние сме отговорни за лечението един на друг, независимо от това какво казват специалистите.

  Обърнете внимание на всичко! на всичко във вас и извън вас. Ако сте достатъчно чувствителен към транзита на Венера, вие отдавна сте забелязали ефектите от приближаването му.Astrotica Esoterica

  В последно време аз прочетох отново работата на Алиса А. Бейли (Alice A. Bailey), наречена ЕЗОТЕРИЧНА АСТРОЛОГИЯ и публикувана през 1951, което имам навика да правя, когато астрологията не достига. Така направих примерно и по времето на пълното слънчево затъмнение през 1999. Тази книга има голяма перспектива и може да даде разбиране в по-голяма дълбочина, в сравнение с астрологията. Тя засяга много повече световното развитие, отколкото индивидуалните хороскопи.
От тази перспектива Венера е планета близнак на Земята. Венера, забележете - не Марс.

  Венера е описана като душа на Земята.

  Ключът за правилното разбиране на Венера лежи в думите: "Венера е първичният принцип на Земята."

  "Недопустимо и нежелателно е да се говори много за тази тайна, но ще кажа, че Венера е алтер-егото на Земята." - казва тя. - "Може би" - допълва тя - "някаква идея може да се получи, ако си спомним, че в окултен смисъл Венера спрямо Земята е това, което Висшето Аз към човека".

  Не е задължително да и вярвате, казва тя, трябва да проверите идеята със собствения си опит. Ние всички сме като индивидуални малки рекички с отделни пътища и мисии и всички течем към едно и също море. Не е лесно да се пробудим за това познание, защото се намираме в свят на грубите форми. достатъчно напрежение за нас е, че сме отговорни за собственото си битие и до известна степен за света. За щастие помощта е навсякъде около нас. Това, което мистиците наричат душа, е различно от това, което ние наричаме съзнание, и има различни цели от целите на съзнанието в момента. Когато душата влезе в контакт, целите се променят или, по-често, изплуват по-дълбоки цели. И това може да унищожи предишните цели, независимо дали са връзки или други цели на съществуването. И всичко изглежда като че ли в крачка преживяваме необичайна среща със световната душа.

  Eric Francis

  Между 3113 пр.н.е. и 2012 от н.е. човешката история се развива според специфичен Галактически лъч, през който преминава земята и слънцето и който излиза от недрата на Галактиката.


  Приписваното на маите поклонение на Слънцето действително имало място, но в основата си означавало разбиране на това, че висшето знание и мъдрост в буквален смисъл се предават чрез слънцето или, по-точно, чрез двойния цикъл на движение на слънцевите петна. Цолкин, Свещенният календар, представлява инструмент, позволяващ да се разбере тази информация, заключена в слънчевия цикъл. Освен това Цолкин се явява информационна матрица, описваща взаимовръзката най-малко на две звездни системи, създаващи общо двоично комуникационно поле от петната на повърхността на светилата. Що касае източникът на информация, то единият от тях очевидно са Плеядите, а другият, най-вероятно е Арктур.

  Съгласно разчети началото на "Великия цикъл" на маите се определя между 6 и 13 август 3113 г.пр.н.е. по християнския календар. В хронологията на маите тази дата се е записвала като 13.0.0.0.0. И същата дата - 13.0.0.0.0. - е датата 21 декември 2012 г от н.е.


  Този цикъл от 5125 години се дели на 13 равни периоди от малко по-малко от 400 години. Такъв голям период от 394 години маите наричали "бактун".

  Сега се намираме в последния, 13 бактун, разделен на подпериоди:

  Цикъл 13, Бактун 12: ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА МАТЕРИЯТА

  Катун 0: 7 Активизация на галактическата дейност.
  Планетарен управител: Слънчевият Нептун.
  1618-1638 гг. н.е.
  Морфогенетичният патерн се определя.
  "Събиране в едно на разума на земята"


  Катун 1: 8 Планетарен управител: Слънчевият Уран.
1638-1658 гг. н.е.
Морфогенетичният патерн получава одухотворение.

  Катун 2: 9 Планетарен управител: Слънчевият Сатурн.
1658-1677 гг. н.э.
Морфогенетичният патерн получава благословение.

  Катун 3:10 Планетарен управител: Слънчевият Юпитер.
1677-1697 гг. н.э.
Морфогенетичният патерн се внедрява в ежедневието.

  Катун 4: 11 Планетарен управител: Слънчевият Пояс на Астероидите.
1697-1717 гг. н.э.
Морфогенетичният патерн става втори инстинкт.

  Катун 5: 12 Планетарен управител: Слънчевият Марс.
1717-1736 гг. н.э.
Морфогенетичният патерн като основа на ново знание.

  Катун 6: 13 Планетарен управител: Слънчевата Земя.
1736-1756 гг. н.э.
Морфогенетичният патерн обеспечава основата на ново умение.

  КРАЙ НА 19-И ЦИКЪЛ НА AXAУ - НАЧАЛО НА 20-И ЦИКЪЛ НА AXAУ
Оплождане на цялото с хармонията на зведзното семе

  Катун 7: Планетарен управител: Слънчевата Венера.
1756-1776 г. н.е.
Морфогенетическият патерн се осознава като всеобщ закон.

  Катун 8: 2 Планетарен управител: Слънчевият Меркурий.
1776-1796 г. н.е.
Морфогенетическият патерн се установява като принцип на обмен на информация.


  КРАЙ НА ЦИКЪЛА НА СЛЪНЧЕВОТО ВДИШВАНЕ - НАЧАЛО НА ЦИКЪЛА НА ЛУННОТО ИЗДИШВАНЕ

 Катун 9: 3 Планетарен управител: Лунен Меркурий.
1796-1815 г. н.е.
Морфогенетическият патерн се установява като социален принцип.

  Катун 10: 4 Планетарен управител: Лунна Венера.
1815-1835 г. н.е.
Морфогенетическият патерн се установява като доминиращо художествено виждане.

  Катун 11: 5 Планетарен управител: Лунна Земя.
1835-1855 г. н.е.
Морфогенетическият патерн се установява като неизменна човешка природа.

  Катун 12: 6 Планетарен управител: Лунен Марс.
1855-1874 г. н.е.
Морфогенетическият патерн достига пълна зрялост на цикличното развитие.

  Катун 13: 7 Планетарен управител: Лунен Пояс на Астероидите.
1874-1894 г. н.е.
Започва самоопределянето на установения морфогенетичен модел.

  Катун 14: 8 Планетарен управител: Лунен Юпитер.
1894-1914 г. н.е.
Висшите аспекти на морфогенетичния модел напълно насищат полето.

  Катун 15: 9 Планетарен управител: Лунен Сатурн.
1914-1933 г. н.е.
Усеща се галактическия импулс на новия цикъл.

  Катун 16: 10 Планетарен управител: Лунен Уран.
1933-1953 г. н.е.
Морфогенетичният патерн достига връх на могъществото.

  Катун 17: 11 Планетарен управител: Лунен Нептун.
1953-1973 г. н.е.
Морфогенетическият патерн проявява първите признаци на разрушаване на структурите.

  Катун 18: 12 Планетарен управител: Лунен Плутон.
1973-1992 г. н.е.
Морфогенетическият патерн достига максимално ниво на энтропия - Начало на Преобразованията.


  КРАЙ НА 10-КАТУННИЯ ЦИКЪЛ НА ЛУННО-ГАЛАКТИЧЕСКОТО ИЗДИШВАНЕ - НАЧАЛО НА ЦИКЪЛА НА СЛЪНЧЕВОТО ВДИШВАНЕ

  Катун 19: 13 Планетарен управител: Слънчевият Плутон.
1992-2012 г. н.е.
Морфогенетическият патерн завършва себепреобразуването.


  0.1.ИМИШ. 2012 г. н. е. 13.0.0.0.0
Галактическа синхронизация - Синхронизация с Безпределното.


   http://belsu.narod.ru/may/index.html
   http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=astrologiq&Number=1940512331&page=0&view=collapsed&sb=5&part=5&vc=1


 
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #1 -: Май 21, 2011, 21:43:18 »

                                    

             2012 - Безграничните възможности

     Планетата Земя и човечеството в момента преминават през период на огромни промени и издигане на съзнанието и възприятията.

     Цивилизацията на Маите в Южна Америка е била и е най-напредналата цивилизация по отношение на науката и техниката на времето. Техният основен календар е най-точният на планетата. Маите всъщност притежават 22 календара, които покриват до най-малкия детайл всички цикли във Вселената и Слънчевата система. Някои от тези календари все още не са достъпни.
Според Маите петият свят приключи своето съществуване през 1987г. Шестият свят ще се роди през 2012г. Така че в момента ние сме между световете. Това време е наречено Апокалипсисът или Освобождението на Истината. Това също е времето за нас да работим върху собствената си интеграция и осъзнаване на другите ни същности.

   Шестият свят на Маите всъщност е празен. Това означава, че това какъв ще бъде зависи от нас, като съ-създатели, ние ще сътворим нов свят и цивилизация, такива каквито ги желаем.

               Маите също така казват, че през 2012г

- ние ще отидем отвъд технологията, такава каквато я познаваме

- ние ще отидем отвъд времето и парите

- ние ще навлезем в петото измерение след като преминем през четвъртото

- Планетата Земя и Слънчевата система ще се синхронизират с останалата част от Вселената


    През 2012г плоскостта на нашата Слънчева система ще съвпадне напълно с нашата Галактика Млечния път. На този цикъл му трябваха 26 000г, за да бъде завършен. Върджил Армстронг свиделства също така, че още две галактики ще се синхронизират с нашата по това време. Космическо събитие!

    Времето действително се забързва (или колапсира). Хиляди години Резонансът на Шуман (сърдечният ритъм на Земята) беше 7.83 цикъла за секунда, който армията използваше за редица цели. От 1980г този резонанс бавно се покачва и сега е над 12 цикъла за секунда. Това означава, че еквивалентът му във време е 16 часа вместо досегашните 24!

    По времето на Апокалипсисът или времето между световете много хора ще преминат през огромни промени. Тези промени ще зависят от много неща и ще се проявяват в много области, всичко зависи от нещата, които сме дошли да научим тук. Примери за промяна са краят на дългогодишна връзка, промяната на работата, смяната на мястото на живеене, начина на мислене и реагиране и тн.

   Запомнете във всеки един момент ние взимаме малки или големи решения. Всяко решение се основа на ЛЮБОВТА или СТРАХА. Изберете любовта, следвайте своята интуиция, не ума си, и следвайте желанието си, "изгарящата вътрешна страст". Вървете с потока.

     Мисловните форми са много важни и влияят на целия ни живот. Ние създаваме нашата реалност с мисловните си форми. Ако имаме негативни мисли към другите, негативността е това, което привличаме. Ако имаме позитивни мисловни форми ще привлечем хармонични хора и събития. Така че бъди уверен за своите мисли и внимавай за негативните оценки и отсъждането.

Знай, че повечето от медиите, се контролират от шепа хора. Бъди проницателен. Внимавай за скрита информация. Защо точно тази информация е била представена? Какви намерения стоят зад това? Дали винаги ситуацията е проблем-реагиране? Дали "те" не създават проблем, така че "ние" да реагираме и да поискаме "те" да го оправят и да предложат своето разрешение? Дали разрешението на проблема не е това, което "те" искат от самото начало?

    Запомнете почти нищо не се случва случайно. Почти всички "събития" са били планирани от някоя агенция или шепа хора. Въпреки това, сега е изключително вълнуващо време за живеене.

     Древните пророчества ги предсказаха. Старите традиции ги уважаваха. Промените на Земята засягат спящите вериги вътре в нас, отношенията ни, способността да регулираме имунната си система и възприемането на времето. Ние преживяваме процес на посвещаване, същият които беше демонстриран преди 2000г Подготовка, за да можем да приемем драстичните промени в тялото си. Тази промяна се случва сега.

                          Някои възможни ефекти от промяната

•Мигрена, главоболие, умора

•Чувство за наелектризиране на крайниците и гръбначния стълб

•Схващане на мускулатурата

•Симптоми на грип и настинка

•Интензивни сънища

•Човешкото тяло става много по-чувствително в резултат на по-високите вибрации

•Резонансът на Земята хилядолетия наред беше 7.8Hz. От 1980г то се покачва непрекъснато и сега е 12Hz. Това означава, че 16 часа сега съответстват на 24. Времето се ускорява.

•Човешкото тяло се променя, ново светлинно тяло се създава

•Нашето ДНК се препрограмира от Вселената (както е предсказано от Маите). Ние се променяме от същества с 2 ДНК нишки обратно към такива с 12 нишки

•Огромни интуитивни и лечителски способности ще се появят
•Очите ще станат като на котките, за да се приспособят към новата атмосфера и слънчева светлина (1998)
•По-голямата част от новородените бебета (ще) притежават телепатични способности
•Всички смъртоносни болести, включително СПИН, ще изчезнат


Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
mamagaya
Гост
« Отговор #2 -: Май 21, 2011, 22:27:23 »

Цитат
•Очите ще станат като на котките, за да се приспособят към новата атмосфера и слънчева светлина (1998)

В това много се съмнявам. Накрая ще излезе че очите ни ще заприличат като на извънземните - големи и черни, зъбите ни ще изчезнат и ще се храним само с вода.

Еволюцията не може да настъпи толкова бързо. Нищо няма да стане през 2012 година. Времето си тече нормално. Това е просто край на един цикъл.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
2012 Doomsday / 2012 Денят на страшия съд (2008)
Филми
Administrator 0 2928 Последна<br />публикация Юни 14, 2009, 23:27:11
от Administrator
Nostradamus: 2012 / Нострадамус: 2012 (2009)
Филми
Админ 7 3327 Последна<br />публикация Октомври 05, 2009, 12:28:30
от delfin
От Венера
Извънземни цивилизации
Инил 2 2272 Последна<br />публикация Септември 01, 2010, 23:22:29
от Eona Lightholder
Рутилов кварц / Косите на Венера /
Минерални и скъпоценни камъни
Ametist 2 12259 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 13:46:29
от Ivetoo90
Транзит на Венера пред диска на Слънцето на 6 юни 2012 г. « 1 2 »
Астрология и нумерология
dayana 19 3291 Последна<br />публикация Юни 11, 2012, 22:14:02
от Me.Racle

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright