Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Начало и история на същността - Сътворението  (Прочетена 5270 пъти)
Soenya
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 52


« -: Май 13, 2011, 20:01:50 »

Какво е същността? Тя е дете на Източника,създадена и обучена в различни направления. Всяка същност има различно начало и мисия. Да, хората са различни и неповторими, но същността на един човек има много подобни на нея. Открояваме се не като уникалност на енергетиката,уменията,силата или заряда, а като ОПИТНОСТ.

Опитът и съвкупността от преживяванията ни в минали животи,обучението ни в Етера между самите животи (и на други места ), изборът ни за начин на мислене и съществуване са ОСНОВИТЕ НА НАШАТА УНИКАЛНОСТ.

Сътворението на една същност е много комплексен процес. Както сами знаете, всяка Душа (същност) има свое Духовно семейство. В това Духовно семейство са включени,както напреднали души,така и по-млади. Това показва ,че членовете на едно такова семейство не са създадени едновременно. Какъв е смисъла и защо изобщо се създават нови Души?

Всеки човек си задава въпроса - Защо съм тук? Каква е мисията ми? Как да си припомня кой съм? Всички ние гледаме линейно право назад към момента на нашето раждане и отвъд. Но въпроса трябва да изглежда така- Каква същност съм и как мога да бъда полезен тук и сега? Дори и да си припомним минали животи,това няма да доведе до желания отговор,тъй като е важен момента СЕГА. Всеки живот има своята специфика - всеки живот е сам за себе си обогатяващ,но уроците в повечето случаи са различни. Уроците биват много,но винаги има един главен - ПРОШКА, СМИРЕНИЕ,ЛЮБОВ, ИЗДИГАНЕ, СИЛА, ЖЕРТВАНЕ и тн. Тъй че логично,дори и със спомените от преди ние винаги ще имаме една празнина и незнание по отношение на ТОЗИ ни живот,ако не намерим отговора на въпроса - каква е Същността ни.

Тук е важно да се каже- Мисия Индиго няма. Мисия Кристал няма. Всеки човек може да допринесе със своята неповотрима кристална решетка за запазването и обогатяването на Земята, но нямаме право да слагаме прегради или таван на някой заради цвета на кожата му, аурата,косата или бенката на носа му. Аурата е картата на същността,но още много десетилетия ще минат докато се научим да четем по нея. Затова не смятам че трябва да се обръща такова внимание на нея и на цветовете й при положения ,че до тук се говори само с предположения без никакви факти или доказателства.

За да разберем по-добре типовете същности мисля че е важно да се направи разграничение между Астрал и Етер,защото често чета коментари,които използват тези два термина,като синоними,а те далеч не са.

Има три нива Вселени - Астрална,Етерна и Божествена(Източника-Цялостта) . Представете си ги като три стъпала. Всяка Вселена има много нива,всяко ниво има светове,а всеки свят има паралелни такива. Астралната Вселена е най-позната на човека. Тя е част от нас и ние от нея.  В нея действащите лица са нисковибрационните същества, астралите и същностите ,които предимно работят с черната енергия. Тук е важно да се споменат полезни факти за асимилирането на тази информация - човека е сянка на същността си... една същност живее и трупа опит на много места и едновременно. Затова не се чудете,като вечер спите и пътувате,че можете да правите неща- левитиране,сформиране на енергийни сфери, преобразуване в друго същество и тн. Това са опитности на същността, не на човека! Затова и като се събудите ... докарвате позата,мисълта,пък огън в ръката не ще и не ще да се появи. Усмивчица Проблема не сте вие,а до колко вашата същност си е позволила да си даде (като способности и качества) в това превъплъщение тук и сега.

Астрала има много разновидности и обитатели. Като качества и състояния той е близък до Земята,защото сме част от него. Ние не сме част от Етера,защото там не се допускат такива атаки (енергийни,психически,физически) и никой няма да позволи на някой да се провъзгласява за нещо,което не е. Етера е мястото обитавано от ангелски същности (наричат ги ангели защото всички светят в златно и бяло), архангелски,серафими, солати, ракхвили, пишещите и тн. Много висока честота, невероятен баланс и и чистота на мисъл и действия и невъобразим заряд. Цветовете са неописуеми, всичко се случва мигновенно, пътуванията са лесни,както и приемането и отдаването на енергия. Информацията е обща и въпреки йерархиите и нивата има невероятно уважение между всички същности. Всеки свят и семейство гледа своята работа и никой не се намесва без да бъде поканен или запитан. Предимно комуникацията е на делта вълни, там обитават същества за които може би някои от вас имат реални спомени - тези с третото око на темето, кристалните същности, повечето същества от приказките и народните митологии. О да, тях ги има и всички те съществуват. Етера е мястото от което получаваме вдъхновение, осъзнатост,спомени,напътствия, там отиваме и се обучаваме и тн. Всеки има свое семейство и свой свят- като същност ние сме там,като човек ние сме тук.

Защо се налага да се връщаме и с какво Земята е толкова специално място? Земята е Оазис на същности. Има толкова много и различни,колкото общности има по земята. Тук ни се дава шанса да покажем,че дори и като разполагаме с 2-3% от капацитета на същността си,ние можем да бъдем добри и да взимаме правилните решения. Ако една стотна от нас е добра колкото цялото,то тогава ние продължаваме напред,но ако тук не изпълним задълженията и задачите,които сме си поствили преди раждането... Няма наказания,а просто един порочен кръг от който се излиза с повече воля и постоянство. Усмивчица И да бъдете далеч от мисълта,че ще се възнасяваме и изпаряваме Усмивчица където трябва го има Духа,а където материята е нужна тя присъства. Хубаво е да благодарите за този ценен опит и за възможността, която ви е дадена,вместо да говорите за 4то измерение и други нива. Промяна ще има,но тя е много различна от това,което повечето си представят или гадаят.


Следва продължение........
Активен

Аз знам! Аз мога! Съединение!
Sentinel
SentinelOfLove
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Май 13, 2011, 20:07:05 »

  Тази тема е одобрена от Death_Blade^, Браво Soenya !
  Активен
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #2 -: Май 13, 2011, 22:11:59 »

    Браво Соеня, със нетърпение чакам продължението. Надявам се ,че повече хора ще прочетат написаното и ще прозрат Истината, както и посланието. Както за миналите животи и тяхната роля като знание, така и за Индиго същността, защото това е същност и опитност, а не лилава вибрация. Единствено знанието за нашето начало е най-правилния ориентир и отговаря на изконния въпрос " Кой съм" и е най-правилния ориентир за това "Каква е мисията ми".
    Етера е Дома, онова място където винаги се врущаме отново и отново за да направим необходимата равносметка след поредната инкарнация, за да се обучаваме и общуваме с много други духовни същности. Етера е мястото, към което трябва да се стремим за да общуваме пълноценно със своите духовни водачи, пазители и многото други същности, които са близки до Духа ни. Това е митичното 9 измерение Усмивчица Добрата новина е, че това измерение е достъпно за нас и от тук, но не и преди да сме си го заслужили. Както и НЯМА универсални техники. Повчето наложили се във времето техники просто не работят, защото не отговарят на енергийния фон в момента. Който е доста уникален и характеризира края на един етап и началото на нов. Изкушавам се да вкарам и темата за Индиго същностите и Кристалните същности, но се надявам, че ще присъстват в продължението и ще се внесе яснота в тази така експоатирана и не до там вярна общоприета теория.
    Всички сме наясно предполагам, че сме с мнго малка част от потенциала си, както и не помним голяма част от опитността си. Което има своя смисъл. И той не е да се Възнесем, като си спомним повечето животи, а да се реализираме с това, което сме тук и сега и да сме най-доброто от себе си. Дори и да не издигнем нашето Кундалини, дори и да не се отдаваме на духовни практики, достатъчно е да правим грешки и да се учим от тях, да се отърсим от религиозни догми, да се отърсим от желанието си да следваме и да сме НИЕ, ТУК И СЕГА. Едни мислещи същества със свободна воля. Защото един от проблемите според мен е неразбирането или незнанието за универсалните Вселенски закони и това, което правим е да следваме ценности, които са заложени в различните религии, учения, морални и етични такива. И резултата е нездрав микс, който ни обърква и отклонява още повече.  Какво според вас е да сме духовни? Да сме добри с другите? Не е точно така.
    Благодаря на Соеня и за напомнянето, че всъщност Възнесението не е това, което е Усмивчица Ако някой очаква да се изпари или да стане невидим ще е доста разочарован. Това е една реалност, която ще се реализира, но не и в наше време. Това ще е резултата от един дълъг процес на еволюция на съзнанието и материята.
  Очаквам продължението......
   
   
   
   
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #3 -: Май 13, 2011, 22:45:36 »

  Всъщност  Air_fairy, Soenya  се опитваше да каже че няма кристали и индигота и незнам си какво, има само ти.
  Активен
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #4 -: Май 13, 2011, 22:47:59 »

  Всъщност  Air_fairy, Soenya  се опитваше да каже че няма кристали и индигота и незнам си какво, има само ти.
  Съгласна на 100% и защото знам, че е така напомням на Соеня да даде повече инфо за тези, които още страдат от това заблуждение. Защото Индиго и Кристали няма, това са едни и същи души. Както и всички розови и жълти такива Усмивчица
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Май 13, 2011, 23:13:44 »

  Тази тема е одобрена от Еруин Слънце

  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Май 13, 2011, 23:35:13 »

  Айде да се включа и аз..  Усмивчица и да ударя един сертификат за качество на темата на Соеня Усмивчица

  Аз разбрах коя съм всъщност наскоро, но все пак по- добре късно, отколкото никога. Що се отнася до мисията на всеки, аз смятам, че самото ни идване тук, нашия живот, нашето превъплъщение е нашата мисия. Всяка стъпка, която правим по първоначално изработения от нас план е част от нашата мисия. Всеки човек, който е постигнал хармония със себе си и останалите е направил своето лично възнесение.

  Аз смятам да разкажа малко за солатите, защото повечето хора не са чували за тях, така както за ангелите, архангелите и тн. Солатите са т.нар.слънчеви хора или жителите на слънцето. Солатите са светлинни духовни същества. Реално те нямат материя. Изглеждат като искрящи златисти силуети, доста издължени.Имат невероятно силна вибрация и комуникират телепатично.  Знам, че за някои това звучи абсурдно. Самата аз бях много объркана в началото, защото разумът ми не можеше да го приеме като реално. За пръв път срещнах тези духовни същности на сън. Именно тогава те ми казаха,че се наричат солати. Това нищо не ми говореше. Почнах да се ровя из нета, но не можех да намеря нищо за тях. Единственото нещо, което ми излизаше беше салати Е, отказах се. След време, аз ги срещнах в етера и те ми показаха мястото, където живееха, а именно слънцето. Това е едно прекрасно място. Отвън изглежда изгарящо и изпепеляващо, а отвътре е просто невероятно. Има такива красоти, каквито дори не може да си представите. От една страна цветовете са ярки, а от друга, всичко сякаш изглежда златисто, все едно сте попаднали в древен златен град. Отвън слънцето представлява огнена броня, огнена защита, а отвътре сякаш цари вечна пролет. Има голямо изобилие на всичко, за което смеете да си помислите. Там цари топлина в отношенията, а не толкова температурна топлина. Всяко едно от тези духовни същества има важна роля да изпраща положителна и съзидателна енергия, блага към цялата слънчева система. Енергиите, които излизат от Слънцето, крият в себе си запас от жизнени, лечебни сили. Ако човек не носи любов в себе си, не може да стъпи там. Солатите не позволяват някой да замърси техния дом и много стриктно подбират гостите си. Там може да се ходи мислено, но само и единствено ако солатите позволят. Солатите най- често осъществяват контакт с духовни същности, които имат духовно сродство с тях. Всяка духовна същност има различно начало на сътворение и това има много голямо значение за ролята и способностите, които са заложени в нея. Именно това начало е всързано и с мисията на всяка духовна същност.

  Активен
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #7 -: Май 13, 2011, 23:43:47 »

  Продължение...

  Къде се създават Душите? Това е мястото на сътворението,което е създадено с цел обогатяване* и усъвършенстване на Източника и изхождащите от него вселени. Същността е един фрактал и като такъв,тя се развива според идеята заради която е създадена,като чрез опита и личния избор се създават нови направления. Мястото се намира в Етера,където всеки преминава през определеното му обучение в Библиотеката. Библиотеката е център,който съръджа цялата нужна информация за всеки тип същност. Духовните ни водачи,пазители и нашето семейство се грижат ние да бъдем защитени,пречистени и подготвени. Когато обучението приключи, същностите се пращат в изначалните нива,където те започват да упражняват правото си на свободна Воля и Избор - инкарнациите.

  Земните същности

  Слезне ли веднъж една същност (Душа) на Земята,тя преминава през всеки от 4-те главни елемента господстващи тук,а именно Вода,Огън, Въздух,Земя. Всеки от нас има остатъчни спомени от различни времена и народи. Това е така, защото Индианци,Инки,Маи са учителите на елемента Земя, Пустинните народи са последователите на Водата, Европейците са майсторите на Огъня ,а Азиатците са пазителите на Вятъра. За да преминем и да се докоснем до 5тия елемент- Духовността, ние трябва да разбираме всеки елемент и да знаем как влияе и работи на Земята и на заобикалящите ни Души. Няма да се впускам в обяснение за обучението и приемането на всеки елемент,но ще кажа с какви знания изхождаме след като те докоснат живота ни- учим се да работим с  кристалите и камъните, научваме се да контролираме приложната магия, получаваме опитности свързани с лечение и пречистване и не на последно място воюваме и страдаме за да се преродим по-чисти.

  Елементът Земя е свързан с - ловците, горските водачи, билкари, животновъди, строителите, тези които чувстват най-силна привързаност към този елемент със сигурност изпитват и голямо уважение и любов към слънцето. Това е така, защото Сънцето дава живот и любов на Земята и така тя цъфти и дава плодове на нас хората.

  Елементът Вода е свързан с - моряците, пустинните пазители, риболовци, пътешествениците и тн. Уважението към Водата се добива,тогава когато тя липсва и намирането й е приоритет.

  Елементът Въздух е свързан с- Алпинистите, монасите, летците, мечтателите, хората на изкуството, ораторите. Чистотата на въздуха пренася душата на други нива Усмивчица

  Елементът Огън е свързан с - войниците, изобретателите, занаятчиите, богатството и славата, алкохола, политиците и тн. Никога не е константен и поглъща всичко по пътя си.


  Преминем ли през всичките нива и елементи ,тогава насочват вниманието ни към духовното развитие в материялно тяло.  Принципно навсякъде можем да се развием духовно,но има няколко центъра на Земята,които се отличават от останалите с голям брой високоразвити същности- България,Русия,Тибет,Япония, Мексико, Грузия. Когато започнем отработването на духовния елемент по време на човешка инкарнация,това значи че ние по един или друг начин добиваме определени таланти и задължително развиваме своето етерно тяло, не само чрез опит,но и чрез енергиен обмен. Когато одухотвореността стане съзнателен процес ние създаваме пряка връзка между нас и Етера- с нашите водачи,пазители, учители и тн. Отделно ни се дава достъп до личния ни земен архив Акаша, започва сънеброденето, енергийното почистване (Обяснила съм го подробно в другата ми тема), работа с елементите, лекуване, създаването на мисъл форми, улеснява ни се рбаотата с материята....равзиват се много таланти,които са с определена цел Обединение и помощ.

  Следва продължение...   
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #8 -: Май 14, 2011, 00:30:30 »

   Браво Соеня, със нетърпение чакам продължението. Надявам се ,че повече хора ще прочетат написаното и ще прозрат Истината, както и посланието. Както за миналите животи и тяхната роля като знание, така и за Индиго същността, защото това е същност и опитност, а не лилава вибрация. Единствено знанието за нашето начало е най-правилния ориентир и отговаря на изконния въпрос " Кой съм" и е най-правилния ориентир за това "Каква е мисията ми".
    Етера е Дома, онова място където винаги се врущаме отново и отново за да направим необходимата равносметка след поредната инкарнация, за да се обучаваме и общуваме с много други духовни същности. Етера е мястото, към което трябва да се стремим за да общуваме пълноценно със своите духовни водачи, пазители и многото други същности, които са близки до Духа ни. Това е митичното 9 измерение Усмивчица Добрата новина е, че това измерение е достъпно за нас и от тук, но не и преди да сме си го заслужили. Както и НЯМА универсални техники. Повчето наложили се във времето техники просто не работят, защото не отговарят на енергийния фон в момента. Който е доста уникален и характеризира края на един етап и началото на нов. Изкушавам се да вкарам и темата за Индиго същностите и Кристалните същности, но се надявам, че ще присъстват в продължението и ще се внесе яснота в тази така експоатирана и не до там вярна общоприета теория.
    Всички сме наясно предполагам, че сме с мнго малка част от потенциала си, както и не помним голяма част от опитността си. Което има своя смисъл. И той не е да се Възнесем, като си спомним повечето животи, а да се реализираме с това, което сме тук и сега и да сме най-доброто от себе си. Дори и да не издигнем нашето Кундалини, дори и да не се отдаваме на духовни практики, достатъчно е да правим грешки и да се учим от тях, да се отърсим от религиозни догми, да се отърсим от желанието си да следваме и да сме НИЕ, ТУК И СЕГА. Едни мислещи същества със свободна воля. Защото един от проблемите според мен е неразбирането или незнанието за универсалните Вселенски закони и това, което правим е да следваме ценности, които са заложени в различните религии, учения, морални и етични такива. И резултата е нездрав микс, който ни обърква и отклонява още повече.  Какво според вас е да сме духовни? Да сме добри с другите? Не е точно така.
    Благодаря на Соеня и за напомнянето, че всъщност Възнесението не е това, което е Усмивчица Ако някой очаква да се изпари или да стане невидим ще е доста разочарован. Това е една реалност, която ще се реализира, но не и в наше време. Това ще е резултата от един дълъг процес на еволюция на съзнанието и материята.
  Очаквам продължението......
    


    Утре ще допиша и ще коментирам и тези неща феичке Усмивчица
  « Последна редакция: Май 14, 2011, 01:24:47 от Еруин » Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #9 -: Май 14, 2011, 01:05:37 »

   Еваларката, най-накрая няква смислена тема (+още 1-2 де)! Горе долу схващам нещата, ама нещо ми се губи смисъла - а той май е, че в крайна сметка няма смисъл или всъщност от тая нисша позиция която съм заел едва ли мога да го разбера. По вероятно е така.. не мога да го разбера Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #10 -: Май 14, 2011, 02:03:20 »

  Е почакай де има още да идва. Напомня ми за главната сентенция в Основателите на Сал Рейчъл ,която ми е много по сърце.Даже ако иска Соеня ,като си ги напише да ги наредим едно под друго, да не са прекъснати от коментерите ни . А пък Гаятри ако има желание да отвори тема отделна за солатите ,че както вече заспивах ,очите ми станаха на копчета,все едно ми разказа отдавна забравена приказка.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  АСИ
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 115


 • Град: Stara Zagora
 • Красен Пътеков
  « Отговор #11 -: Май 14, 2011, 02:04:41 »

  казват,че  за българите ,петият елемент е метала... той какво качество ни дава като народ,някой знае ли... знам,че българите сме слънчевите хора... Дънов говори,че целта е да отидем на Слънцето... затова казваме УРА...У-РА...КЪМ БОГ... РА-нашето слънце Усмивчица а слънчевите същности,винаги са ми помагали,когато съм им се молил за разни неща...много ни обичат... христос е техен аватар...
  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #12 -: Май 14, 2011, 08:16:32 »

  Слезне ли веднъж една същност (Душа) на Земята,тя преминава през всеки от 4-те главни елемента господстващи тук,а именно Вода,Огън, Въздух,Земя.
  Елементите не са 4, а 5-Земя, Огън Вода, Въздух и Етер.
  Душата е отражение на Духа от 5-те елемента на тялото + Кундалини+Духа, която се проявява като Аура.
  Активен

  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #13 -: Май 14, 2011, 09:50:24 »

  Слезне ли веднъж една същност (Душа) на Земята,тя преминава през всеки от 4-те главни елемента господстващи тук,а именно Вода,Огън, Въздух,Земя.
  Елементите не са 4, а 5-Земя, Огън Вода, Въздух и Етер.
  Душата е отражение на Духа от 5-те елемента на тялото + Кундалини+Духа, която се проявява като Аура.

  Слушай, в темата съм казала за 5ия елемент- или чети и тогава коментирай или просто ще те помоля да ми пропускаш темата. Вчера видях какво направи с темата на едно момче и бъди далеч от мисълта ,че ще развалиш и моята. Ако щеш 205 години преподавай йога,ти за мен не си духовен човек! Неуважението ти към хората и чуждото мнение е неописуемо. Мантричките ми ги спести,нямам нужда от тях. Спри да рекламираш себе си и преподаването ти,защото втръсна! 
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  sunsea
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 69

  « Отговор #14 -: Май 14, 2011, 10:35:26 »

  Страхотна темичка, много благодаря Соеня Ще я следя с интерес
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  за същността на лечебната педагогика
  За родителите
  dana 0 1412 Последна<br />публикация Август 05, 2009, 10:53:49
  от dana
  Начало
  Послания
  lyubomir 2 1138 Последна<br />публикация Февруари 16, 2011, 02:06:39
  от Еlsha
  Начало на Прехода « 1 2 3 4 »
  Великият преход
  Kissing You Good Night 56 7398 Последна<br />публикация Май 19, 2012, 18:10:53
  от Sunshine(sun)
  Същността в кръговрата на живота и смъртта
  Великият преход
  Търсач 0 1664 Последна<br />публикация Януари 24, 2012, 22:31:32
  от Търсач
  Честито Ново Начало « 1 2 »
  Обща тематика
  Турист 28 3882 Последна<br />публикация Юли 07, 2016, 20:15:39
  от Турист

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright