Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Земята - разумно същество  (Прочетена 5172 пъти)
zvezdichka
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 240


Нека бъде вечна светлина!

« -: Май 07, 2011, 23:30:09 »

ЗЕМЯТА - РАЗУМНО СЪЩЕСТВО

През последните години броят на различните природни бедствия и катастрофи в света бързо се увеличава. Учените отдават почти всичко на глобалното затопляне. По отношение на наводнения и урагани, това вероятно е вярно. Но за земетресенията  и вулканичните изригвания е малко вероятно да се приложи тази теория... Каква е тяхната реална причина? Може би... това е планетата Земя...

 
Жива или не?

 

Каква е разликата между живия и неживия предмет? Липсата на реакция към външни дразнители. Може би е учудващо, но при това е абсолютно правилно определение, нашата планета е повече от жива. Много учени по целия свят приемат тази гледна точка. До същото заключение достигнал и екипа от учени от Центъра по инструментални наблюдения на околната среда и прогнозана на геофизична процеси, под ръководството на Игор Яницко.

 

Дълго време, специалисти наблюдават появата на различни големи аварии, бедствия, предизвикани от човека и природни бедствия. Оказва се, че те често са придружени с мощен разрушителен процес, който обхваща атмосферата, земната кора, хидросферата, както гравитационното и всички останали полета. И този катаклизъм засяга не само природните системи, но всичко създанено от технологичните достижения на човека. Разрушителна природна енергия е отговор на неблагоразумното човешко поведение. И природните бедствия не изглеждат случайни, а внимателно планирани. Но от кого?

 

Анализирайки безброй пожари и наводнения, земетресения и вулкани, учени установили: те често са предшествани от увеличение на отрицателни емоции сред големи маси от хора на определени места. Това логично поражда въпроса: дали всички природни бедствия са отговор на агресията на хората на Земята, нейните жители?

 

Така например, след кървавия конфликт в Нагорни Карабах през 1988 г. беше последван от ужасна земетресението в Армения, която срина от лицето на земята два града - Спитак и Ленинакан.

Избухването на въоръжена конфронтация с масови жертви сред сръбските и албански сепаратисти в Косово бе придружен от наводнения, заля Балканите в края на 90-те години на XX век.

Американската агресия в Ирак бе последвана от пожари в Калифорния и в Ню Орлеан.

 

Според Игор Яницко, много бедствия имат специална мисия: те настъпват с цел предотвратяване на бедствия от глобални размери, за да спрат хората и да намерят най-подходящия път за поравяне на грешката. Така, Яницко вярва се, че бедствието в Чернобил не е случайно, а провокирано от самата Земя. По този начин планетата принуждава почти насилствено  учените да се заемат с безопасността на ядрените съоражения и подсеща по свой начин за катастрофалните последици за човечеството при непредпазливо използване на подобни съоражения. Или по-точно: чрез Чернобил Земята ни предупреждава за едно евентуално бъдеще.

Планетата ни дава ясно да се разбере, че търпение й е към своя край и тя повече няма да позволи на безотговорното  човечество да я унищожава.

Учени са намерили потвърждение, че Земята реагира по свой начин на безумното човешко поведение. Неравномерното й дишане променя формата й. Спътниците на НАСА установиха увеличаване на земния радиус около 1 мм годишно. Дали това е причината поради която езерото Байкал мени бреговете си?

 

Разговор с планетата

 

За разумността на планетата може да се съди не само по крайните мерки, които тя прилага за да се съхрани. В началото на 1960 г. - те години група от учени начело с професор Георги Кузнецев провежда уникална научна програма, която доказва, че Земята е жив организъм и е напълно възможно общуване с нея. Участващите в експеримента отправяли молба към Земята. Тази молба на подсъзнателно ниво се предава на Земята и тогава започва истинският диалог между нея и човека. Без проблем планетата се отзовала на молбата да се промени температурата на въздуха, да се образува вятър или вълни или да се създават визуални образи на необичайни предмети като например НЛО и „снежен човек”.

 

„Земята е жив организъм, с ум по-силна от нашия.”

 

На пръв поглед това изглежда като фантастика. Но, както знаете, най-плодотворните, най-гениалните и революционни идеи в началото звучат невероятно. Да си припомним правилото на Нилс Бор за оценка на новите идеи: Пред нас е една безумна теория. Въпросът е дали е достатъчно безумна, за да е вярна.

Колкото и безумна да изглежда, предупреждението в думите на Игор Яницко са съвсем основателни: Време е вече да се разбере, че Земята - един жив организъм, с ум-силен от нашия. Тя дълго търпя насилие. И сега търпението й се изчерпа. Време е да се замислим за деянията на нашата технологична цивилизация, за да спестим въпроса на следващата: живял ли е някой преди нас на Земята?

Във всеки случай, крайно време е човечеството да осъзнае, че корените на неговите беди са в него самия. Кой причинява природните бедствия – глобалната затопляне или гнева на Земята? Това не е толкова важно. Важното е, че и глобалното затопляне и гнева на планетата предизвикваме ние – хората.

 
Източник: www.ufolog.ru
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5Dde5b_q2Hk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5Dde5b_q2Hk</a>
Активен
SOL
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 60


 • Град: Тера
 • « Отговор #1 -: Май 08, 2011, 10:15:05 »

  Напълно съм съгласен с написаното,човек ще има проблеми докато има нужда да се учи от тях.Поздравления за труда
  Активен
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #2 -: Май 08, 2011, 10:48:42 »

  Съвсем вярно.. земята въобще не обича хората да й внасят негативна енергия, за това внасяйте възможно най-много любов на нея <3
  Активен
  Lily of the valley
  Гост
  « Отговор #3 -: Февруари 25, 2012, 14:58:33 »

  Тази тема е доста интересна. Не помня в точност думите и цифрите, но казаното от една умна жена звучеше така - Земята е жив организъм, макар и да не я осъзнаваме като такъв. Организмите се състоят от определен брой клетки, които го изграждат. Ако броя на "вредните" нарастне значително организмът започва да страда и да реагира. Така и Земята ни изпраща своите знаци (природни катаклизми), че сме прекалено много на брой (явно лошите "клетки") и прави опити да се изчисти, за да премине лека и освободена. Или както кучето и бълхите. Налага се да се прочистят паразитите чрез крути мерки за да бъде в кондиция здравето му....
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #4 -: Май 16, 2012, 13:00:13 »

  Планетата е жива и поздравления за темата която исках да видя или пусна.
  Планетата е жива и вече има научни доказателства и форума трябва да се насочи към голяма графа за планетата...
  Тя е толкова важна колкото колкото ние сме важни за нашите клетки.
  Ако нас ни няма няма ги и клетките и техния свят.Ако я няма планетата и нас ни няма и всичко живо в нея.Затова тя е на 1-во място.Скоро кога повече хора се събудят ще го разберат и тогава ще се грижим за планетата както за нашите деца.
  Планетата общува с нас , чрез Природата и чрез нея наказва.И чрез нея ни е създала нас хората.Планетата се формира и развива и ние сме част от това.Даден ни е разум за да и помагаме.Нищо друго не е важно и всичките ви проблеми и парите и всичко е без смисъл.
  Планетата ни се опитва да се свърже с нас но ние не и обръщаме внимание и дори я нараняваме.Замърсяваме природата, пробиваме плътта и.Замърсяваме кръвта и.Дори и много ни търпи.Звучи ви фантастично , помислете и ще разберете.
  Слагам малко инфо.
  "Земята – жив организъм с разум

  • Последните научни изследвания потвърждават, че земята има своя анатомия, физиология, тя диша, чувства и съпреживява

  Тепърва ще откриваме истината за нашата Майка – Земята. Най-пълно и всеобхватно тази истина се разкрива в древните писания, учения и легенди. Днес учените преоткриват тази истина, която не престава да ги изумява.

  Интересът към тази тематика отначало поставя въпроси. Например, щом за един милион години е възникнал и се е развил човешкия разум, защо за няколко милиарда години да не е могъл да възникне и разумът на Земята? А действителният член на международната академия по информатика Юрий Андреев се пита: „Ами ако нашата Земя е жива, усещаща и реагираща на всичко, което става на нея, ако е организъм? Ами ако Космосът живее по закони, чиято целесъобразност без съмнение е неизмеримо по-висока от така наречените разумни хора, затънали в тресавището на потребителството?“

  Проф. Владислав Луговенко, доктор на физико-математическите науки и водещ научен сътрудник в Института по земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните, е категоричен:

  “Земята е жива в буквалния смисъл – тя диша, чувства, съпреживява...

  Изяснено е, че нашата планета има различни енергийни мрежи. Те сякаш се “затварят” и “отварят” в зависимост от разположението на Луната и планетите, както и на други космически фактори. Този процес образно казано е наречен „дишане на Земята“.

  Друга група учени естествоизпитатели след 30 години научни и експериментални изследвания са още по-категорични и твърдо заявяват: „Земята е жив организъм с анатомия, физиология и ...разум!“ Те решават пряко да се обърнат към нея чрез своето подсъзнание и да й зададат въпроси, за да се убедят дали изобщо е възможен подобен диалог. И Земята отново абсолютно доказва, че е разумна! Например изследователите я молят да предизвика суша или валежи в определени райони или да провокира определена група хора към дадени действия – и това е изпълнявано. Нещо повече, експериментаторите успяват да получат знания, които дотогава не са известни на човечеството, както и сведения за минали и бъдещи събития. Например е прието

  сведение за рязко намаляване числеността на хората на Земята,

  защото това, което те вършат с природата, е истинска война с майчиния организъм. Да не забравяме, че човечеството е само част от планетата и биологичното трябва да функционира по законите на живот на майчиния организъм. Земята точно съобщава къде и в каква последователност ще започне да намалява числеността на хората. Дори е публикувана карта, на която са посочени последиците от пълното разтопяване на ледниците и как ще бъдат засегнати всички крайбрежни страни, градове. А и какво е съвременното човечество на Земята, след като през цялата си история тя променя не по-малко от четири пъти почти напълно целия животински и растителен свят, за което се съди по палеонтологичните находки и различните вкаменелости. Нима катастрофалните цунами, наводнения, земетресения, циклони, урагани, пожари не са поредното предупреждение към човечеството, унищожаващо природата и себе си?

  Докторът на геолого-минералогичните науки, проф. И. Яницки пише в книгата си „Физика и религия“: „Земята е жив и мислещ организъм, която ни търпи така, както ние търпим микробите , включително вредните, намирайки се в симбиоза с нас. И напомня, че търпението й едва ли е безгранично. И когато разрушаващото ни въздействие върху природата достигне предела, Земята ще вземе мерки така, както вече ги е вземала“.
  Нека добавим, че не само нашата Майка ще вземе регулиращите мерки спрямо човечеството, но действено ще се намеси и Космическият Разум, за да си дойде всичко на мястото, предопределено от нашия Създател."
  Източник-http://www.dar-center.com/article/?article=1423
  Пращайте любов към Планетата за да ви върне същото.
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #5 -: Май 16, 2012, 13:24:52 »

  Вече има много филми и теми за това , планетата си променя полюсите и учените не знаят какво става.И кога ще стане това , полюсите да се сменят напълно.
  Също е доказано, че планетата си сменя полюсите много пъти през историята която не познаваме.Планетата еволюира и това е факт.
  Водата също се движи и си променя посоката.
  Както скоро ще стане факт, че и другите планети са живи.Скоро ще го разберем.
  Активен

  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #6 -: Февруари 22, 2013, 20:17:47 »

  Ние сме деца на Земята и сме създадени от нея. Ние сме тук и съществуваме благодарение на нея. Ние сме едно цяло с природата и всичко сътворено от нея, част сме от кръговрата на живота и като разумни същества на върха на еволюцията в този момент и на това място, ни е възложена задачата да пазим този свят и планетата Земя. С всяка глътка въздух, която поемаме и издишаме ние дишаме със Земята и тя диша с нас. Тя чувства и усеща така, както ние чувстваме и усещаме. Тя се радва заедно с нас и страда заедно с нас. Животните и растенията също са нейни деца и наши братя. Те също са важни и всяко от тях, дори страшно да е или отровно, то си има своето място, своята мисия тук, която изпълнява. Всяко животно или насекомо, всяко дърво или стръкче трева поникнало от плодородната почва е от значение. Когато убиваме животно, когато отсечем дърво, ние убиваме дете на Земята и тя страда. Тя е търпелива и ни дава време да се променим, защото и ние сме създадени от нея и тя ни обича. Но когато търпението се изчерпа, когато границите биват преминати, отговорът са природните бедствия и катаклизми, с които иска да се защити. Когато замърсяваме природата ние замърсяваме средата на живот на видовете населяващи планетата ни и това се отразява на всички. Осъзнавайки отговорността която носим, ние следва да се научим да ценим и да се грижим за тази планета като наш дом и като част от Вселената, защото всичко е свързано и вредим ли тук, вредата е обща.
  Активен
  Spiritus
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #7 -: Февруари 22, 2013, 21:11:25 »

  Земята може да е всичко което казвате, но не и разумна..
  И какви деца на земята сме, душата ни идва от Бог и от отвъдното, земята е просто гостоприемник на телата ти.
  Обожествяването на земята и природата го правят само племената от джунглите и дивите хора от миналото.
  Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  zenitov
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: София
 • RED BULL GIVES YOU...super bad farts

  « Отговор #8 -: Февруари 22, 2013, 23:41:04 »

      Мисля че Земята, дори да не е разумна то притежава инстинкти. Ние не използваме разум за да се прозяваме или за да кихнем, тя и Земята сигурно го прави, ама в други мащаби, както е казано: "каквото горе, такова и долу"
     
  Цитат
  Обожествяването на земята и природата го правят само племената от джунглите и дивите хора от миналото.
   
      Така е, но пък диваците от джунглата са разчитали на Земята за всичко, храна, подслон..  и така явно  са се опитвали да изразят уважението си към нея,за сравнение ние, които уважаваме парите, за да си набавим необходимото, а то пак идва от същата тази Земя.
  Активен

  Не е важно какво ми говорят, а какво чувам...(факт)
  Spiritus
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #9 -: Февруари 22, 2013, 23:48:20 »

      Мисля че Земята, дори да не е разумна то притежава инстинкти. Ние не използваме разум за да се прозяваме или за да кихнем, тя и Земята сигурно го прави, ама в други мащаби, както е казано: "каквото горе, такова и долу"
     
  Цитат
  Обожествяването на земята и природата го правят само племената от джунглите и дивите хора от миналото.
   
      Така е, но пък диваците от джунглата са разчитали на Земята за всичко, храна, подслон..  и така явно  са се опитвали да изразят уважението си към нея,за сравнение ние, които уважаваме парите, за да си набавим необходимото, а то пак идва от същата тази Земя.
  Уважаваме предимно парите, защото малко от хората работят директно със земята(земеделие, извличане на ресурси и т.н.), тия пари са изработени със всякакви видове физическа или интелектуална дейност в разнообразни индустрии, които далеч могат да няма общо със земята, и пак са необходими, за да е толкова развит света.
  Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #10 -: Февруари 23, 2013, 14:37:43 »

  Великолепна е планетата Земя, а ние сме благословени със щастието да живеем на нея. Благата, които тя ни дава са много по-ценни от всичко друго. Защото нима бихме могли да живеем без вода и без въздух. Без излъчващата спокойствие тихо шумяща река.Или без растенията, които разцъфтяват, докоснати от топлите, галещи лъчи на слънцето, и даряващи ни прекрасните си цветове и аромат. Или без птичките, чиито нежни, красиви песни докосват всяка част от нашата душа.
  Активен
  Spiritus
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #11 -: Февруари 23, 2013, 14:57:46 »

  Ти май си някой проповедник, без повод и без да отговаряш на другите постове си пускаш възвишени хвалебствения и картинки, никога не съм разбирал тия мисионерски мнения.
  Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #12 -: Февруари 23, 2013, 15:05:55 »

  Ти май си някой проповедник, без повод и без да отговаряш на другите постове си пускаш възвишени хвалебствения и картинки, никога не съм разбирал тия мисионерски мнения.

  Искрено ме разсмя. Не просто обичам Земята и природата. Обаче си прав, сега като си чета предния пост, вярно звучи като проповед.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #13 -: Март 04, 2013, 19:16:54 »

  Вече е факт ,че земята е разумно същество , но е факт и , че ние сме само гости или ,че планетата е наш дом.
  И ако не го пазим , ние си вредим на нас.
  Тази планета , е жива и разумна и учените го доказват и разбират.Но да , сега кои да мили за планетата.
  Всеки си има проблем Намигване
  Идеята , е ,че колкото сме по-разумни , толкова ще разбираме живота, по-добре и ще се издигаме към , по-високи нива на съществуване и всичко това , ще е заедно с планетата.Няма как , нали не мислите , че всичко това е пуснато и станало с магическа пръчица.Всичко на планетата е част от един само регулиращ се организъм с разумност и живот.
  Да , тя планетата диша , живее и ние заедно с нея, ако е смешно за някои , няма проблем и ги разбирам , прекрасно.

  Активен

  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #14 -: Март 05, 2013, 12:11:59 »


  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=nGeXdv-uPaw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nGeXdv-uPaw</a>
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Човекът е преходно същество
  Духовни учения
  Martina - R 10 1811 Последна<br />публикация Юли 09, 2010, 01:22:24
  от lessus
  Най-многобройното същество на планетата е...
  Любопитни факти
  delfin 0 1705 Последна<br />публикация Февруари 25, 2010, 16:38:03
  от delfin
  Часът на Земята
  Обща тематика
  Турист 0 938 Последна<br />публикация Март 26, 2011, 21:00:17
  от Турист
  Всеобща медитация за Земята!
  Инициативи
  zvezdichka 4 1456 Последна<br />публикация Април 05, 2013, 23:28:53
  от Densan
  Миналото на Земята...
  Извънземни цивилизации
  АСИ 1 1723 Последна<br />публикация Май 28, 2011, 08:10:12
  от АСИ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright