Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: принципите [главоблъсканиците на вожда]  (Прочетена 3720 пъти)
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #45 -: Декември 11, 2012, 20:18:25 »

Контрол на ума, речта и делата Усмивчица.
Sang, не само тук, не само навън - в мисленето първо е контрола и хигиената,  преди всичко там, защото оттам идва това, което се проявява по-нататък в речта и изразните средства. Контрол на ума и работа с мисъл...Усмивчица...когато работиш по това, когато не категоризираш, квалифицираш, определяш, лепиш етикети и определения нито на себе си, нито на другите и наблюдаваш мислите си...тогава
трудно ще излезе на бялото поле или в разговорната реч нещо, което не си видял през мисълта си и съответно одобрил,/защото ти го определяш/, тогава няма да се появяват в ума нито позитивните квалификации, нито негативните, не знам дали ясно се изразявам. Например това, което казваш, че е по-добре да се каже, че пешо е недотам красив, отколкото грозен, предварително го помислих преди да го напиша - че "грозен" е негативна квалификация. Можех да избера и позитивната - пешо е красив.
Не само утре - всеки ден.Във всеки виждаш себе си - да, но ако наблюдаваш /себе си/ отстрани, можеш да избираш: това съм аз и това не съм аз.


Трудно ще докарат до истерия, нерви и актове на неприязън човек, който има позиция и себеконтрол.
Особено ако  тази позиция е квантова и може да бъде едновременно и вълна и частица /шегувам се/. Усмивчица

« Последна редакция: Декември 11, 2012, 21:02:01 от shining_star » Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #46 -: Декември 11, 2012, 20:55:31 »

Вожде, не знам колко е грешен факса на В.Станкева, но баща ми преди години ми каза абсолютно същото нещо, каквото тя написа! Баща ми изглежда доста принципен човек, но също така се дразни на принципите като цяло. Преди години ми каза така(нещо от сорта): "-Не е хубаво човек да си налага принципи, това са окови, които ни ограничават. Осъзнал съм, че файда от принципи няма, понеже с годините, принципите се изменят и се заместват от нови и все попадаме на някоя ситуация, за която е нужно да пренебрегнем принципите си до този момент. "

И досега помня думите му, понеже още тогава усетих, че е прав. 90% от принципите са наложени заради гледната точка, а тя се изменя с времето... Окови са си..
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #47 -: Декември 12, 2012, 13:41:54 »

Налагането на принципи , а не самите принципи - нали така ?
 Ако принципите са опора за градене на строеж в хаоса , то ако стоиш на 4 камъка - строеж де факто няма , мисълта ми е - строежа трябва да расте и  да се развива .  Ако някога съм ръчкала вожда , по повод принципите е , че се застоявал твърде дълго време на етап от строежа (от моята кула погледнато де Усмивчица ). Та тухлата един я вижда ,като ограничение , а друг като материал за прекрасни творения. Ако не твориме , губиме едно качество от това да сме "подобие" на Твореца.
Всеки си избира материала според майсторлъка , просто трябва да се твори и гради - единство ,творчество ,красота  ( колко лесно се отказваме от здравия градивен материал Усмивчица , като този ....принцип)
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #48 -: Декември 12, 2012, 13:50:24 »

Четирите камъка са четирите страни на пирамидата Усмивчица - фундамента, основата, на която стъпваш и градиш нагоре Усмивчица.
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #49 -: Декември 12, 2012, 15:59:00 »

Ако сметнем, че принципите са възприемане.. Ок. Лошото е, че в днешно време, хората на базата на възприемането си, "градят" твърди убеждения, които наричат принципи. Тези твърди убеждения са тип- няма, никога, аз не, не бих защото си имам принципи, ама няма никога, и няма "няма".. За това се разглеждат принципите като ограничение, не защото принципите сами по себе си ограничават, а начина, по който се използват и възприемат принципите. Усмивчица
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #50 -: Декември 12, 2012, 17:16:53 »

Принципите се ползват за оправдание за застой и триумфиране на егото върху непроменлива структура със статут на крайно постижение, а за мен просто нищо няма край Усмивчица всяка структора може да се надгради или разруши в зависимост от потребността и урока Усмивчица

Та самата думичка има различни значения , изборът как ще я употребим и каква сила ще налеем в нея е наш. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Wolfgar
Огън, защото сега съм огън!
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 100


 • Град: Ямбол
 • Път - не е пред теб, а около теб!

  « Отговор #51 -: Декември 12, 2012, 17:26:36 »

  Принципът е страхотно оправдание! Усмивчица
  Много лесен начин да кажеш ДА/НЕ и т.н. Усмивчица
  Активен

  "Ето да вземем теб - ти си прост... не умствено разбира се ... ама се правиш на сложен ... сигурно за да си по-интересен на себе си ... Веселяк"
  Страници:  1 2 3 [4]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright