Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Проклятието на думите  (Прочетена 3757 пъти)
Sobercho
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 96


« Отговор #30 -: Юли 22, 2011, 23:28:20 »

Цитат
да се научим да бъдем емоционални същества
Няма нужда да се учим да бъдем емоционални, достатъчно бушуващи емоции има в хората. Но вече да ги контролираме, както казваш, това е важно..

Под "Да се научим да бъдем емоционални същества" имам в предвид да спрем материалните стремежи и обърнем внимание на личното,близките хора и радостта.
Активен

В Природата няма нищо абсолютно равно,но все пак има перфектна хармония !
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« Отговор #31 -: Март 17, 2013, 12:40:23 »

Думите могат да бъдат прекрасни, да внесат топлота в нас. Могат да бъдат и много жлъчни и да ни наранят. Но сами по себе си те са ограничаващи и обикновено недостатъчни за да изразят това, което мислим, чувстваме и си представяме визуално, затова и много пъти оставаме неразбрани. Особено ако не сме успяли да намерим подходящи думи, с които да изразим това, което сме искали. Но важни са действията, а не думите. Какво от това ако изливаме прекрасни слова, а нищо добро не сме направили? Често хора, набеждавани за груби вършат добри дела, и обратното-такива, които изглеждат привидно мили под нежните си слова, всъщност далеч не са толкова добри за колкото се представят. Какво значение има колко красиви неща говорим ако не сме си мръднали пръста да помогнем на някой, ако между думите и действията ни има съществена разлика. Разбира се, това не означава че трябва да употребяваме груби думи в ежедневието си. А че по-важни са действията ни. Защото в противен случай се получава едно дрън, дрън та пляс.
Активен
Страници:  1 2 [3]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright