Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Благодатният огън в Йерусалим  (Прочетена 1207 пъти)
DIM
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: Април 24, 2011, 16:47:36 »

Когато Господ страдал и възкръснал, станали големи чудеса: някои гробове се разтворили, починали светци оживели и се явили на мнозина в град Йерусалим.

И до днес Христовото Възкресение се съпътства от едно велико чудо, което се наблюдава всяка година при Божия гроб, в деня преди църковния празник Великден. Ето какво точно е то:

В град Йерусалим, над мястото на Господния гроб, е издигнат малък параклис, а над него - величествен храм. Всяка година на Велика събота православните получават там Благодатния огън. Той има небесен произход и в първите минути, след появата си, не пари и не изгаря ръцете и дрехите.

Най-ранните сведения за Благодатния огън са от втория век след Христа. Оттогава досега всякога, в навечерието на Велика събота, загасят всички кандила и свещи в храма. Светските власти правят строг оглед дали няма оставено нещо запалено. После запечатват входа на параклиса, в който е Божият гроб. Православният патриарх на Йерусалимската Църква сваля богослужебните си одежди. В бял стихар, пристегнат с кожен колан, той застава пред входа на параклиса. Войници проверяват дали в дрехите на архиерея не е укрито огниво. После премахват печата от входа и патриархът влиза в пещерата с Господния гроб. Там цари мрак. Започва напрегнато чакане - 15, 20 или повече минути, понякога и часове. Притихнал, народът очаква отвън и се моли. Изведнъж във въздуха се появяват светлини, подобни на мълнии. Хората започват да ликуват. От северния отвор на параклиса се показва снопче запалени свещи.

А какво се е случило в пещерата с Господния гроб, разказва самият йерусалимски патриарх:

    Благодатният огън в Йерусалим"Когато вратите зад мен се затвориха, вътре цареше непрогледен мрак. Светлина се процеждаше само през два малки странични отвора. Изведнъж върху мраморната плоча на Божия Гроб забелязах по-светло петно. Отворих молитвеника си и видях, че спокойно мога да чета. Плочата върху Гроба ставаше все по-светла. После върху нея започнаха да просветват като че разпилени разноцветни бисерчета. Те се съединяваха едно с друго. От цялата плоча струеше светлина. Допрях памук до нейната повърхност и той се затопли. Докоснах с него края на свещта, а тя изпращя и се запали, сякаш беше барут".

През XVII век, при управлението на султан Мурад Справедливи, арменците подкупили турците, които владеели тогава град Йерусалим, и ги склонили да не допуснат при Гроба православния патриарх. Там влязъл арменски владика, а православните останали пред храма. Всички дьлго очаквали чудото, но Божественият огън не слизал.

Внезапно се чул силен гръм и мраморната колона в двора на храма, до която стояли православните, се пропукала. През цепнатината излязьл огън. Така Благодатният огън отново бил даден най-напред на православните християни.
Активен
Търсач
Търсач
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 387


WWW
« Отговор #1 -: Април 24, 2011, 18:09:21 »

Дайте запис за да видим как огъня се запалва сам.
Активен

bars_i
Гост
« Отговор #2 -: Април 24, 2011, 18:32:43 »

Дайте запис за да видим как огъня се запалва сам.

Тук мисля се крие отговора на въпроса ти Търсачо.
Светските власти правят строг оглед дали няма оставено нещо запалено. После запечатват входа на параклиса, в който е Божият гроб. Православният патриарх на Йерусалимската Църква сваля богослужебните си одежди. В бял стихар, пристегнат с кожен колан, той застава пред входа на параклиса. Войници проверяват дали в дрехите на архиерея не е укрито огниво. После премахват печата от входа и патриархът влиза в пещерата с Господния гроб.
Предполагам, че и други неща няма да могат да се внасят, а и колкото знам заснемането е забранено в такива места.
Активен
Мар
Гост
« Отговор #3 -: Май 05, 2011, 18:04:17 »

"Папа Григорий IX определя още в 1238 г. „Благодатния огън“ като измама. Тя е създадена през 9 век, пазена от латинските кръстоносци и ежегодно повтаряна от гръцки, арменски и коптски „духовници“ за извличане на полза от лековерните вярващи."

През 2005 г. в демонстрация на живо по гръцката телевизия, писателя и специалист по история на религиите Майкъл Калопоулос запалва „спонтанно“, за около 20 минути, три свещи от бял фосфор. Белия фосфор се самозапалва от контакт с въздуха. Затова християните използват органичен разтворител, който се изпарява от топлината и може да забави самовъзпламеняването до половин час или повече в зависимост от плътността на разтвора и разтворителя.

Тази химична реакция е известна от дълбока древност във Вавилон (дойдохме ли пак на моето?). За нея пише Страбон (Strabon Geographica 16.1.15.1-24). Той уточнява, че белия фосфор е от халдейските магьосници още от 5 век преди н.е. и от древните гърци.

И още:

Ето какво пише руския архимандрит Порфий Успенски (1804-1885 г.), който твърди, че Йерусалимския духовен клир знае за измамата на „Благодатния огън“. Той е изпратен като официален църковен представител на изследователска мисия в Свещените земи. Порфий пише, че Ибрахим паша, управителя на Египет, е поискал сам да провери автентичността на чудото и е настоял пред патриарха да бъде допуснат вътре в храма по време на ритуалите. Ако всичко е истина, той обещал да дари голяма сума пари, но ако става въпрос за измама, обещал да конфискува всичките пари, дадени от поклонници и да изложи духовенството във всички европейски вестници. Митрополит Михаил от Петра, митрополит Даниил от Назарет и епископ Дионисий от Филаделфия се срещнали да обсъдят предложението. Михаил сам признава, че той запалва огън от кандило, което е скрито зад мраморна икона на Възкресение Христово зад погребалното ложе. И така те решиха да молят Ибрахим паша да не се намесва в религиозните дела и да не се излагат тайните на християнски ритуали, тъй като руския император Николай би бил много нещастен, ако това се случи. Ибрахим паша решил да не повдига въпроса. Но от този момент духовенството на Божи гроб престанало да вярва в чудотворното слизане на „Благодатния огън“.


И така. Тъй като аз самият няколко години съм бил илюзионист и това ми остана много приятно хоби и до ден днешен, мога да кажа, че има десетки начини да запалиш огън и никой дори да не разбере как и откъде му е дошло. Всеки може да те инспектира както си ще – пак няма да разберат как е станало. Техники – колкото щеш. Затова му се казва ИЛЮЗИЯ. В случаят имаме всички предпоставки. „Чудото“ се случва в затворено помещение, което е зрително недостъпно за всички миряни, всичко е „проверено“ от „надеждни лица“ (всъщност поставени лица в повечето трикове) и винаги се случва за „различно“ време. Понякога за да „слезе огъня“ на бог са му нужни 22 минути, понякога само 5. Това е просто последния пирон... Просто пича вътре драска кибрита по различно време, за да има драма отвън и повече храна за астрала.

...

Дори всичко това да е истина, пак задавам въпроса си – какво от това? Защо това трябва да е толкова впечатляващо? Дори вие можете да запалите свещ с поглед ако тренирате достатъчно дълго над това, какво остава за едно нематериално астрално същество обслужващо йерархията на православието и разполагащо с толкова много енергия? Малко усилие за тях – огромно количество енергия впоследствие. Както е било и в древен Вавилон.

И все пак – защо е толкова впечатляващо? Поради описаните в основната част причини. Паранормалното е нещо, над което само определени институции трябва да имат вето. Вие сте тук, а паранормалното е там, зад оградата, в параклиса и е само за посветени. Създаване на разделение. Отдалечаване от собствената ви сила и същност. Контрол.

Паранормалното обаче може да бъде канализирано ЗА вас ако бъдете на това място и сте вярващи. Тогава то носи щампата „от бога“.

Нещо друго. Помислете защо всички религии наблягат толкова на това, че трябва да сте вярващ, за да ви се случи чудо? Защо толкова се набляга на това? Нали бог обича еднакво всички? Защо трябва да вярваш? „Вярата на народа е слаба, вярата е слаба“, „Трябва да вярваш чедо“ и т.н. Ще ви кажа защо. Защото цялата работа няма нищо общо с никакъв бог, а чисто и просто със захранването на дадени астрални централи и егрегори! Защото ако вярваш, предизвикваш резонанс – това е т.нар. „вътрешен пламък“ чрез който можеш да бъдеш забелязан и локализиран от астрала. След което биваш поет по каналния ред. За да ти се случи „чудо“, първо трябва да предизвикаш резонанс с определена честота. Затова трябва да вярваш! Затова трябва да казваш точно определени думи и молитви, да се кръстиш по точно определен начин (иначе те поема друг, а не трябва да те поема друг), да спазваш еди-какво-си – всичко е за да предизвикаш резонанс, за могат дадени енергии да се манифестират при нужда. Това е механизма и на чудесата. Има ли двуканална връзка – всичко е лесно. Техният проблем е, че енергията им никога не е достатъчна. Затова им трябват още вярващи.

...

Както и да е. Хората дотолкова са повярвали в мантрата, че над паранормалното имат авторски права само определени фигури (инак е от сатаната), че когато видят едно (макар и толкова нескопосано изфабрикувано) чудо те ахкат от мощта на „бога“. Когато честотния спектър е силно стеснен и сведен до размера на кутийка кибрит – и най-некадърното изпълнение изглежда като вълшебство. А това вълшебство си има и традиция има си мистика има си и марка „православна църква“ и „Йерусалим“ – как да не повярваш. Ако е от тях – може. Ако е от съседа – сведете проблема до знанието или на пожарната или на екзорсист. Според случая, на преценка.
Цялата тази работа като ритуал разбира се произхожда отново от Вавилон и церемониите, които са се правили там. Огънят е елемент, който винаги се използва при магическите ритуали на Тъмната страна (докато при повечето ритуалите на Светлите се използва вода). Проучете въпроса за огъня на Антихотра и ще разберете повече по въпроса. Днешната пародия просто копира древните мистерии.

Помислете и колко символично и окултно е, че пламъка стига по целия свят, защото всички си палят от него. В колко домове гори и с каква цел? Каква е енергетиката му? Какво е предназначението му? Да обединява и канализира дадени енергии навсякъде, където е този пламък. Дали това се прави с добри или лоши намерения? Къде е индивидуализма на това? Ритуала по природа е колективен, защото изисква енергия.

Какво е огъня? Един от субстанциалните магически елементи. Плазма. Светлина + енергия + информация + излъчвател. Ето, че сме няколко реда по-надолу, но 2 и 2 все още е 4. Вниквайте и ще видите колко прозрачно е всичко и как Полярностите се опитват да пропият живота ви по всякакъв невинен (на повърхността) начин.

Освен това – казано е, че пламъкът ще бъде даван всяка година, а ако не бъде даден, то значи следва апокалипсиса на християнския свят в същата година. Какъв ОГРОМЕН активиращ спусък за толкова много хора! Представете си само да имате контрол над такава сила – църквата да има властта да каже, че идва апокалипсиса, само защото пича е решил да не запали кибрита тази година! Контрол над милиарди!

части от темата "Окултните корени на Великден - отговори на въпроси и допълнителни наблюдения" от сайта на издателство "Паралелна реалност"
Активен
Мар
Гост
« Отговор #4 -: Май 05, 2011, 18:08:04 »

На другия фронт по телевизията на няколко пъти попове бяха хванати натясно, когато някой ги питаше за традициите на празника. Никой не можеше да отговори за яйцата и зайците – всички бяха хванати натясно, с което жалостта на църквата постигна почти легендарен статус. Всъщност църквата наистина е горд собственик на едно чудо и то няма как да не бъде признато. То е чудото на самото й съществуване. Истинско чудо е, че след всичката жалост, човешка и извънземна нищета – тази институция все още съществува Усмивчица)) Чудо на чудесата ако питате мен Усмивчица


И така... Да приключваме темата за втори път.

Както повечето от вас разбраха, великден не е нищо повече от ритуално честване на богинята Ищар. Този празник стига до Европа чрез множество трансформации, най-близката до нас от която е богинята Еостре (откъдето идва easter; на български Остара). Оргии и човешки жертвоприношения са правени в чест на това извънземно и астрално същество (и се правят и до ден днешен от елита на тази плуваща дата – доказателствата – по-долу).


Впоследствие това бива интегрирано в християнството с цялата му ритуалистика във видоизменен вид, но запазено значение. Така че – каквито и да сте по вероизповедание или система от убеждения – помнете, че следвате рептилски ритуал, който няма нищо общо с Източника, който смятате, че почитате. Целият празник е белязан от кръв, жертвоприношения и секс. Просто трябва да имате очите да го видите. Това, че се прави от години и сте свикнали от малки с цялата церемониалност и цветове не прави нещата невинни. Просто ви прави културно обусловени и програмирани – както и в толкова много други области. Именно затова трябва да се замисляте за нещата. За да ги видите такива каквито са. После можете да вземете адекватно решение с пълната информация.


Нека видим какво се случи на този свят ден:

• стотици земетресения разтърсиха Невада, което раздвижва магмата в района и може да доведе до избухване на вулкана под Йелоустоун (което ще е краят)

• японската радиация продължава да се разпространява с пълна сила в северното полукълбо, замърсявайки океаните и посевите

• либийските сили продължават да бомбардират бунтовниците и да убиват хора

• силите на реда на сирийското правителство убиха над 300 протестиращи по улиците

• Европа страда от най-жестокото засушаване от век насам

• индийския гуру Саи Баба умря на 85 години от болест на дихателните пътища (точно на Великден – абсолютен ритуал!)


Междувременно България отново даде курбан на свой голям „християнски“ празник след много жестоко, почти невъзможно убийство на 6 деца от една кола. Отново – абсолютен ритуал. Не знам дали за него имат вина българските масони или е просто резонанс с демоничните сили, които се манифестират от глобалните ритуали на илюминати на този ден. Факт е, че всяка държава е дала по едно подобно жертвоприношение (особено на деца). Енергията от тези магически сатанински ритуали търси слабо звено и удря там, където може, защото ритуала се ръководи от съзнателно астрално същество с определена задача. Това събитие не е случайно и е част от ритуалните чествания в знак на Ищар.

Както виждате нещата се случват пред нас и навсякъде по света. Не трябваше ли това да е деня на възкръсването на Светлите сили?

Не е, защото никога не е било.

пак от темата "Окултните корени на великден - отговори на въпроси и допълнителни наблюдения" от сайта на издателство "Паралелна реалност"
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright