Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 16   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Въпроси от Транс  (Прочетена 7140 пъти)
mamagaya
Гост
« Отговор #15 -: Април 17, 2011, 14:17:11 »

Привет,

Гледам че тук има много хора запознати с древните учения и особенно с пробуждането.Та, аз искам да се пробудя. Казват че малцина са го постигнали. Как мога да го направя и аз и да ппстигна осъзнатост, за да мога да влияя на хода на събитията в живота ми \ съня ми \. Под осъзнатост имам предвид опорната точка. Нея търся.

В осъзнатото сънуване си спомняте кой сте всъщност. Вие сте този, който сънува. Въобразявате си, че щом се събудите, всички видения ще изчезнат. Но можете да останете в съня си и с намерението си да го насочвате. Докато не осъзнаете, че сънувате и не помните опорната си точка, вие сте изцяло във властта на съня. Зависим сте от обстоятелствата, намирате се в калъфа на предопределеността.
Реалността се отличава от съня по това, че винаги се връщате в нея. За да определите дали е сън или реалност, е необходимо да имате отправна точка, защото и сънят, и реалността са относителни. Сънищата са нереални спрямо реалността. А спрямо какво е нереална самата реалност? Къде е отправната точка за определяне на реалността?
Умирайки, вие се връщате при тази начална отправна точка. Но всеки път, когато се раждате, забравяте началния пункт и потъвате в нов сън - поредния живот. Ако бихте могли да си спомните кой сте всъщност, щяхте да осъзнаете, че сте способни да управлявате този свой сън - живота.

Как мога да направя това? Има ли пряк път


Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #16 -: Април 17, 2011, 14:49:02 »

 Който търси намира. Пътищата са винаги различни и няма такова нещо като универсален/пряк Път. Търси и когато си готов/а то ще стане.
Активен
mamagaya
Гост
« Отговор #17 -: Април 17, 2011, 15:05:39 »

Който търси намира. Пътищата са винаги различни и няма такова нещо като универсален/пряк Път. Търси и когато си готов/а то ще стане.

Къде да търся този път. Вътре в себе си или извън. Аз мисля че трябва да се търси в пространство на варианти.

Душата на всяко живо същество е част от Бога. А всеки живот е неговият сън.
Активен
Търсач
Търсач
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 387


WWW
« Отговор #18 -: Април 17, 2011, 15:09:25 »

Привет,
Гледам че тук има много хора запознати с древните учения и особенно с пробуждането.Та, аз искам да се пробудя. Казват че малцина са го постигнали. Как мога да го направя и аз и да ппстигна осъзнатост, за да мога да влияя на хода на събитията в живота ми \ съня ми \.
Издигни Кундалини с този експеримент и познай себе си.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ulB7OuFYiEo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ulB7OuFYiEo</a>
Активен

mamagaya
Гост
« Отговор #19 -: Април 17, 2011, 15:21:03 »

Не става въпрос за издигане на Кундалини.
Реалността също е сън, но с по забавена материална реализация. Само в съня всичко се развива ускорено с нашата мисъл. Аз говоря за събуждане от реалността. Добиване на върховна осъзнатост с която човек може да управлява събитията в живота си. да, в живота си. Усмивчица Усмивчица


Сънували ли сте някога осъзнато – да сънуваш и да осъзнаваш, че сънуваш? Знаете ли, че при осъзнатия сън вие може да сте режисьор на действието? Ако например сънувате, че ви гони някакво чудовище, докато си мислите, че всичко е реално и просто си спите, вие ще бягате и ще се опитвате да се спасите. Но ако осъзнаете, че всичко е сън, ако се събудите в съня си, може просто с мисълта си да накарате  нападателя да изчезне, да се смали, да избяга, да се превърне в мишка или каквото пожелаете.


Така става и в реалността(разбира се, всичко става доста по-бавно отколкото в съня) – ако си осъзнат, ако се събудиш, ти можеш да режисираш своя живот. Създаваш си намерение и постигаш това, което искаш.

Казано накратко да управляваш съдбата си

Активен
lessus
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #20 -: Април 17, 2011, 15:41:39 »

   Хммм защо ти е да знаеш ?
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #21 -: Април 17, 2011, 16:55:14 »

   Според мен всеки от отнас се стреми по свой начин да достигне до момента, в който ще започне неговият процес на пробуждане и след това на осъзнаване. Този процес за всеки е различен, зависи от опита, който е натрупал и от възможностите му. Всички идвайки тук на Земята попадаме в материалния свят, но това не означава, че всичко около нас е такова каквото ни изглежда на пръв поглед. Чак, когато започнем да прозираме извън него и погледнем към духовната му страна, тогава започваме и да се пробуждаме. Стигайки до тук, според мен първата и най-важна стъпка е да отворим сърцата си за света и да погледнем вътре в себе си, защото всичко което търсим се крие в нас и ние сме ключът към всички врати. Според мен насочвайки се към себе си, ние се насочваме и към онази сила, която е създава нас и всичко останало - Бог. И когато сме готови да поемем по пътя на осъзнаването, получаваме и помощта, която ни е нужна, за да продължим напред.
   Това е от мен, от моя скромен опит, свързан с процеса на осъзнаване Усмивчица
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #22 -: Април 17, 2011, 17:34:09 »

  Може ли моят духовен гуру Аз съм сега да ми помогне по този въпрос
  http://indigota.com/index.php?topic=4113.0
  Активен
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #23 -: Април 17, 2011, 17:45:43 »

   Мога да ти кажа само, пожелай го и следвай сърцето си!
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #24 -: Април 17, 2011, 18:28:38 »

  Мога да ти кажа само, пожелай го и следвай сърцето си!

  Казано накратко да постигна единство между душата и разума
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #25 -: Април 17, 2011, 18:33:34 »

  Мога да ти кажа само, пожелай го и следвай сърцето си!

  Казано накратко да постигна единство между душата и разума
  и тялото.
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #26 -: Април 17, 2011, 18:40:35 »

  Мога да ти кажа само, пожелай го и следвай сърцето си!

  Казано накратко да постигна единство между душата и разума
  и тялото.

  Тялото е илюзия и е следствие от разума.
  Принципите на транссърфинга се базират на две фундаментални категории - мисъл и действие. Отразявайки се в дуалното огледало на нашия свят, тези категории раждат своите противоположности. Така че от двете страни на дуалното огледало се оказват: Разум (логика) и Душа (сърце); Действие (вътрешно намерение) и Пасивност (външно намерение).
  Може би с достатъчно мощна енергетика човек би могъл да постигне осъзнаване
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #27 -: Април 17, 2011, 18:44:36 »

  Здравейте,

  Можете ли да ми помогнете по следният проблем. Как е възможно човек да приведе мислите си към общия знаменател на своята цел


  Цитат
  Старайте се всички мисли, които ви идват наум, да привеждате към общия знаменател на вашата цел. Обикновено дори произволните мисли се подреждат в логическа верига. Завършете логическата верига с някакъв фрагмент от целевия слайд. Просто от време на време си припомняйте към какво в крайна сметка се стремите. За каквото и да мислите, с каквото и да се занимавате, връщайте вниманието си върху целта. Нека слайдът се превърне във фон - трябва да възприемате всяко събитие, всеки информационен блок в неговия контекст. Тогава по-ефективно ще формирате слоя на своя свят и вашето намерение ще се въплъти в действителност.
  Околната обстановка също може да бъде приведена в съответствие на онова, което ви очаква при вашата цел. Да предположим, че се разхождате в парка и прожектирате в мислите си целеви слайд, в който работите в градината пред къщата си. Погледнете тревата и дърветата през призмата на този слайд. Ще почувствате как се преобразява картината - декорите ще получат нови отсенки. Може би ще добиете усещането, че виртуално вече сте в своята градина. Този ефект възниква вследствие на наслагването на слайда върху околната обстановка. Част от вниманието е фиксирано върху сектора от пространството на варианти, където се намира вашата бъдеща градина, докато очите ви наблюдават материалната действителност. Става нещо като преобразуване на текущата реалност към сектора на вашата цел. В такива моменти процесът на материализиране на образа на вашите мисли се развива особено ускорено.
  Активен
  kehoy_
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187

  « Отговор #28 -: Април 17, 2011, 18:49:27 »

  Ми не мисли... Не обръщай внимание на мисли,просто действай.' Душата не мисли-тя усеща и знае '  Усмивчица
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #29 -: Април 17, 2011, 18:58:17 »

  Ми не мисли... Не обръщай внимание на мисли,просто действай.' Душата не мисли-тя усеща и знае '  Усмивчица
  Това се нарича спиране на вътрешния диалог и е много трудно да се направи.

  Трудно е, защото за тази цел е необходимо да се промени шаблонът на светоусещането. Това е нещо като матрица, издълбана в разума, и по никакъв начин не може да се изтрие или поправи. Единствено може да се създаде нова, допълнителна, за което е необходимо преди всичко да се освободи, да се откъсне разумът от предишната.
  Разумът се откъсва от своя шаблон в променено състояние на съзнанието, което настъпва по време на сън или под въздействие на психотропни вещества.
  В нормално състояние на съзнанието душата и разумът синхронно са настроени към реализиран сектор от пространството на варианти. Разумът наблюдава материалната действителност, сякаш гледа през прозорец. В състояние на алкохолно или наркотично опиянение той отслабва контрола си, синхронността се нарушава и душата се отклонява към нереализирана област на пространството на варианти. Вследствие на това, намирайки се в реалния свят, човек го възприема съвсем другояче, в зависимост от степента на отклонение.


  Активен
  Страници:  1 [2] 3 4 ... 16   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Поредните въпроси от един начинаещ
  Астрология и нумерология
  praiseyou 7 2403 Последна<br />публикация Февруари 17, 2010, 13:35:42
  от izida
  Въпроси и отговори на деца за Бога
  Послания
  delfin 14 3478 Последна<br />публикация Ноември 20, 2010, 17:42:50
  от prikazka
  Въпроси за смисъла на живота « 1 2 ... 19 20 »
  Духовни учения
  insanewalker 285 20781 Последна<br />публикация Януари 21, 2013, 15:39:01
  от nobody
  Форумна игра ->Въпроси « 1 2 »
  Обща тематика
  Аэ съм 17 1896 Последна<br />публикация Ноември 01, 2010, 19:15:41
  от Хristo
  Игра на въпроси
  Обща тематика
  Kissing You Good Night 5 1330 Последна<br />публикация Май 10, 2011, 20:39:58
  от dreek

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright