Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Още за 12-те чакри на човека  (Прочетена 4608 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Април 12, 2011, 01:12:55 »

12-те чакри на човека
 
Позовавам се на публикуваното от Даяна Купър в нейната книга „2012 и отвъд нея”.

В бюлетина през Октомври 2010 говорихме за 7-те чакри-енергийни центъра на човешкото тяло. Днес ще добавим още 5 към тях и ще ги направим 12 чакри, които предстоят да се активират в прехода към пето измерение.
Представете си човешкото тяло посока отдолу нагоре:

Земна чакра – намира се някъде около 30 см под стъпалата, с черно-бял цвят, съдържа семената на личностния потенциал и основата на духовния потенциал. Покровителства се от Арх. Сандалфон, Рокфиел и Джерсиа.

Коренна чакра – в основата на гръбнака. В пето измерение блести в платинено сиво и е свързана с мъдростта на делфините. Управлява се от Арх. Гавраил.

Сакрална чакра – в долната част на корема. Когато се отвори в петото си измерение блести в бледо розово и променя характера на взаимоотношенията ни тъй като преставаме да бъдем „нуждаещи се” и се превръщаме в даващи любов и нежност. Управлява се също от Арх. Гавраил.

Навална чакра – малко по-нагоре от сакралната и също се упралява от Арх. Гавраил. Изразява гостоприемство, любезност, общителност в петото си измерение. В пето измерени блести луминисцентно оранжево.

Слънчев сплит – разположена около пъпа, блести в ярка златисто жълта светлина. Арх. Уриел я управлява.

Сърдечна чакра – в гръдния кош до сърцето. Арх. Хамуел управлява. В пето измерение тази чакра се свързва с космическото сърце и блести в чисто бяло.

Гърлена чакра – разпологена при Адамовата ябълка. В пето измерение блести  в кралсто синьо. Управлява я Арх. Михаил.

Трето око – намира се между веждите. Управлява я Арх. Рафаил и в пето измерение е кристално бяло.

Коронна – намира се на темето.Управлява се от Арх. Джовиел. Тя пропуска светлина от източника към останалте по-долни чакри. В пето измерение е кристално бяла.

Каузална чакра- малко над и зад коронната, тя е центъра на тишината. Управлява се от Арх. Кристиел, чрез нея влиза мъдрост и напътствия от духовните йерархии. В пето измерени блести чисто бяла.

Звездната чакра на душата – тя работи в две посоки- Арх. Задкиел приема кармата от предците в долната си част а Арх. Мариел пропуска в горната й част мъдростта на душата и те се обединяват, което в ежедневието подкрепя решенията с мъдрост. В пето измерение блести в магентено-розово.

Звезния коридор- управлява се от Арх. Метатрон и Серафина, това е връзката с Източника, коридора за везнасяне и полет на душата. В пето измерение излъчва златна светлина.

Упражнение за събуждане на Земната чакра в човешкото тяло

1.Застанете прави с разтворени стъпала на ширината на таза.
2.Фокусирайте се върху ходилата си и си представете как енергия тече през тях като оформя триъгълник под ходилата насочен надолу на 30 см под земята.
3.Концентрирайте вниманието си на пръстите на краката, после на петата, после на лявата и дясна част на стъпалото последователно ляво, дясно стъпало. Продължете докъто се почувствате свързани със земната си чакра.
4.Визуализирайте земната чакра като стая под краката ви, обляна в светлина.
5.Припомнете си, че там са семената на вашия потенциал и те сега поникват. Тук е кундалини. А под нея има връзка, свързваща с центъра на земята.
6.Когато се почуствате готови оттеглете вниманието си от там и се върнете обратно.
7.Отворете очи и се поздравете.
Упражнение за активиране на 12-те чакри в човешкото тяло

1.Запалете свещ.
2.Седнете удобно. Затворете очи.
3.Повикайте личните си ангели да ви пазят.
4.Започнете от долу нагоре като работите последователно с всяка една от 12 чакри като викате съответния архиангел-управител на чакрата, визуализирате цвета начакрата в пето измерение. Вдишвайте и издишвайте три пъти в съответната чакра нейния цвят.
5.Започнете с Земната чакра. Повикайте Арх. Сандалфон да се свърже с вас. Визуализирайте чакрата в черно и бяло и вдищайте и издищайте в нея тези цветове три пъти. Продължете по този начин с останалите чакри нагоре.
6.Като приключите с 12те чакри благодарете на всички архиангели и ангели и затворете чакрите като мислено ги докоснете.
7.Отворете очи, изпийте топла напитка за заземяване.
12-те чакри на Земята

Земята, красивата Лейди Гая, също има физически, емоционални и духодни енергийни центрове-чакри. Ето как са разположени духовните чакри на нашата планета:

Земна чакра – Лондон

Коренна чакра –Пустинята Гоби, Китай

Сакрална чакра –Хонолулу

Навална чакра –Фиджи

Слънчев сплит – Южна Африка – цялата

Сърдечна чакра –Гластънбъри, Великобритания

Космическо сърце – Гватемала

Гърлена чакра – Луксор, Египет

Трето око –Афганистан

Коронна –Мачу Пикчу

Каузална чакра – Тибет

Звездната чакра на душата –Агра, Индия

Звезния коридор- Арктика, Северен полюс

Омпийските игри

За активирането на земните чакри се очаква роля да изиграят Олимпийските игри в Лондон през 2012 с потенциала си да представляват фокус на положителна енергия и обединение на всички нации. Не случайно тези игри се провеждат, където е центъра на Земната чакра- за да подпомогнат нейното активиране и отваряне. Тази чакра, която е разположена на територията на целия Лондон, вибрира под знака на 1 и новото начало и е свързана със Сириус. Както споменахме неин управител и пазач на кундалини е Арх. Сандалфон.

Тя съдържа семената на духовния потенциал на планетата. Когато останалите чакри се подготвят, Земната чакра подтиква и отпущва Звездния коридор в Арктика. Така планетата ни- а това е и механизма за всеки човек-  ще осъществяви прехода към новото измерение или още така нареченото Възнесение.

Олимпийските игри имат за задача да повищат енергийното ниво в тази чакра чрез въодущевленито и възторга от игрите. Олимпийските игри са също изобретение на древна Атлантида – където състезанията са били за провеждани като триумф на  обединението, празник на физическото съвършенство и не са имали комерсиален характер.

Изключително нужно е да благославяме игрите и поддържаме визията за тяхната успещна подготовка и провеждане, за да помогнем на земята да осъществие прехода през 2012. Част от този преход сме и ние, работниците на светлината.

Упражнение за благославяне на Олимпийските игри

1.Затворете очи и се отпуснете.
2.Повикайте ангелите да ви пазят.
3.Визуалиирайте в третото си око Олимпийския огън.
4.Пратете им любов, хармония, обединение, перфектна организация, сигурност, радост и др. положителни емоции.
5.Вижте как Олимпийския огън се оголемява и достига космоса.
6.Благословете Олимпийските игри които са били някога в миналото и ще бъдат в бъдещето.
7.Благодарете на ангелите.
8.Отворете очи.
И аз ви благодаря. Другото, което можете да направите е да проведете разговори с други хора за смисъла на Олимпийските игри и за принципите на Олимпийското движение. Както и да споделите важността на настъпващите игри в Лондон.

http://astro.ourplanet.cc/overall/12-%D1%82%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0/
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Търсач
Търсач
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 387


WWW
« Отговор #1 -: Април 12, 2011, 09:52:29 »

Ето един по различен погледа от Сахаджа йога:

Активен

mengel
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 32

« Отговор #2 -: Май 18, 2011, 01:04:07 »

    Ето и една по-различна класификация за 12-те чакрите дадена от Барбара Марчиняк чрез плеядинците:

    Първата чакра е разположена в основата на гръбнака – тя е домът на подобната на змия енергия наречена кундалини. Това е седалището на вашата сила, където основните послания на идентичността и оцеляването са главните уроци, които трябва да се проучат. Хората могат да прекарат целия си живот в борба с уроците, основани на учения, свързани с този главен център. Съществените банкови сметки и важните позиции в обществото могат да се окажат удобни, но именно това е типът личност, който сте, качеството на вашите връзки с вашето семейство и приятели и добродетелите, които въплъщавате, които дефинират вашата идентичност. Когато вярвате и обичате себе си, енергията може да влезе през първата чакра,  за да подпомогне вашата собствена самооценка и да видоизмени основния страх от това да си в състояние да оцелееш във физическото тяло. Владеенето на енергията на всяка чакра включва способността да бъдеш заземен в личните отговорности на своя живот. Разпознаването на съответните за всяка от чакрите уроци освобождава пътя, за да могат космическите енергии да свържат всички центрове, свързващи ви с мрежата на творението.

     Чакра номер две е порталът за сексуалността и съзидателността и в този център хората също могат да прекарат по-голямата част от своя живот, борейки се да научат уроците на тези мощни енергии. Всеки се натъква на суровата сила на сексуалната енергия, но малцина разбират дълбокия психичен и духовен обмен, който се осъществява, когато се ангажирате в сексуална близост. Сексуалното изражение изнася на преден план уроците и преживяванията на страст и удоволствие; това е връзката с вашите предци и центърът за изграждане на семейство. Вашата втора чакра служи като отвор, през който честотите на вашата идентичност и тези на вашия партньор се сливат, за да останат съзидателно преплетени. Главно посредством сексуална близост вие поемате енергийното поле на другия и ако е налице измама, или ако няма любов, неразположението от секса може да ви изтощи физически, емоционално, ментално и физически. Но пък с любов и уважение вие можете да се извисите с изпълнени с блаженство емоции в загадките на космоса. Всеки се изправя пред предизвикателството да се научи как да почита сексуалната енергия. Ако сте в състояние  на непрекъснат страх, проникнат с послания, засягащи вашето оцеляване и вашата сексуалност, тогава ще заседнете, зацикляйки в уроците на долните две чакри. Поради това, че втората чакра излъчва силата на живота, именно тук най-често се прикрепват към физическото тяло неинкарнираните същности. Тези не физически енергии ще се хранят с енергията, която вие се страхувате да притежавате, която, на свой ред, никога няма  да бъде напълно свободна да се издигне по гръбначния стълб и да осъществи контакта на долните две чакри с всички останали центрове. За да се отвори напълно вашата втора чакра, вие трябва да почитате своята способност да внасяте живот в света и да поемате отговорност за своите сексуални действия. Вашата сексуална идентичност ви зарежда със сила на нивото на физическата реалност, за да изграждате мостове на любовта и духовната осъзнатост между физическата и не физическата реалност.

     Третата чакра, или слънчевият сплит, служи като център на способността да чувствате, на интуицията и силата на волята, функциониращи като мозък във вашия корем. Настройването на вълната на дейностите и размишленията на този център е от жизнена важност за вземането на решения, тъй като вашето тяло носи база от вътрешно познание относно вашия живот, събитията в този свят и отвъд него. Вие трябва да се научите да обръщате внимание на своето тяло и да признаете чувствата, които са регистрирани във вашия стомах. Чрез признаване на целта и функцията на вашата трета чакра вие можете бързо да разберете фините нюанси на почти всяка ситуация, докато почитате чувствата си като ценен източник за разпознаване на реалността.

     Сърдечният център, или четвъртата чакра, е разположен в средата на физическото тяло и балансира всички чакри над и под себе си с уроци, засягащи емоционалната интелигентност. В този център вие можете да се затворите за живота или да разцъфтите напълно от състрадание, защото това е мястото, където можете да опознаете едно същество като версия на себе си. Състраданието е много усъвършенствано емоционално постижение, което отваря вашето тяло, за да се свърже с космоса на дълбоко духовно ниво. Понякога отварянето на сърцето може да бъде плашещо преживяване, защото можете да се почувствате извън контрол, когато вашето сърце бъде широко отворено и бъдете потопени с изпълнена със съпричастност информация. Този център за огромни познания може да осигури и всяващи страх и въодушевяващи преживявания. Любовта управлява сърцето, при това справедливо. Истинският тест, който живота на Земята предлага, е възможността да прекарате всичко, на което се натъквате, през своята сърдечна чакра, признавайки удивителното разнообразие на живот без осъждане. Затова, често сърдечният център бива блокиран поради насърчавания страх, който ви е накарал да бъдете предпазливи с тази потенциална психична връзка. Когато сърцето е затворено, е по-лесно да се създаде вреда, или да се направи опит да бъдат измамени другите, тъй като тази връзка с целия живот е осакатена. За отварянето на сърдечния център е изключително важна оценката на красотата на живота.

     Петата чакра,  или гърления център, е от изключителна важност, защото от тук вие използвате съзидателната сила на речта, за да изразите своите мисли и емоции и да ги внесете в реалността. Посредством този център вие научавате уроци за силата на думите чрез изричането на своята истина и изразяването на своите идеи. Много важно е отпускането и лекото раздалечаване на челюстите, за да държите тази чакра отворена така, че комуникацията да протича с елегантност и лекота. Стискането на челюстите показва скрита нужда да контролирате естествения поток на изражението. Дишането е ключът за тази чакра. Насочването на вашия фокус към която и да е от вашите чакри и ритмичното вдишване със звука на вятъра в пещерата в задния край на вашето гърло ще ги отвори за по-голяма перцептивна осъзнатост. Уроците на петата чакра включват освобождаване на себе си от съмнения и вътрешни грижи за потенциалната критичност и осъждането за това, че казвате онова, което мислите. Манипулирането на истината е възможно единствено когато се страхувате от своята собствена сила.

      Шестата чакра, известна като третото око, е разположена на челото между очите. Този Център оказва влияние върху много сложни химични процеси на епифизата и служи като инструмент за отварянето на вашата осъзнатост във времето, което съществува едновременно. Третото око е отвор в не-физическата реалност – една високо ценена врата към вътрешните светове като неограничен източник на познания. Този център е свързан с преживяването на разширени възприятия. Уроците тук включват преодоляването на страха от знаенето на това какво възприемат вашите разширени сетива, за да проникнат в загадките, разкрити чрез развитието на вътрешното зрение.
     
      Горната част на главата ви е седмата, или коронната чакра, и този динамичен център свързва физическата нервна система с космическия разум. Вашата нервна система контролира и координира всички органи и структури на тялото, служейки като радиоприемник на вътрешни и външни сигнали и всъщност се простира извън вашия мозък в етера във вид на фини ленти от златни нишки като светлинно кодирани влакна, свързващи ви с други слоеве на реалността. Уроците на този център са с много аспекти, тъй като те основно включват поддържането на фин баланс от цялостност, необходим за пътешествията между физическата и не физическата реалност. Всеки енергиен център работи в хармония с другите и отваряйки ума и сърцето си за осмисляне на огромните възможности, неизбежно прави повече място за вибриращите космически енергии така, че те да навлязат във вашето тяло и да разширят вашия живот.
   
     Съществуват пет допълнителни центъра на енергия, разположени извън и доста отвъд вашата физическа форма. Тези космически чакри, както и седемте в тялото, също са пулсиращи вихри от калейдоскопичен цвят, светлина, символи и звук, които използвате, за да възприемате това кои сте по отношение на цялото творение. За да управлявате и проучите космическите чакри от съществено значение е съзидателната образност.
     Концепциите за градове, държави и нации служат като въображаеми определители за структуриране на базираната на Земята реалност; за дефиниране на реалността се използват и карти, но те не са реалността – вие не можете да прекарате нощта в друга част на страната само чрез указване на дадено място на картата. Без карти и маркировки вие ще бъдете неспособни да направите разлика между една граница и друга и по същия начин съзидателните образи могат да бъдат много полезни за проучването на реалността, която изглежда извън вашия обсег. Цветята по принцип се оценяват и пазят на Земята заради тяхната разкошна красота; те ви вълнуват и имат мощна жизнена енергия, те отварят вашите чакри и често биват използвани като символ за изразяването на вашите най-дълбоки чувства и мнения. Асоциирането на космическите многоизмерни  чакри с определени цветя ще ви даде представата, че можете да ги използвате, за да проучите многобройните нефизически аспекти на своята идентичност.
 
     Осмата чакра е разположена на дванадесет инча до три фута над тялото и е свързана с лилията. Този подобен на тръба портал е преобразувател на енергия за другите космически чакри, намалявайки последователно светлинните честоти и отвеждайки това познание  в множество слоеве на физическите и нефизически аспекти  на тялото. В основата си той установява нефизическа връзка за една идентичност, която е по-широка, отколкото границите на физическата форма.

     Деветата чакра предлага на вашето съзнание по-голяма подвижност; нейният символ е маргаритката поради това, че нейната функция е да ви свърже с всичко, което се отделя между атмосферата на Земята и Луната, включително мощните магнитни енергии, които свързват двете сфери. Този енергиен център осигурява една перспектива на Земята от космоса и разширява вашите възприятия във връзка с вашето място в космическата схема на живота. Чрез този център вие можете да проучвате времевите линии на Земята, където сте живели отново и отново, като скачането на батуд нагоре и надолу, участвайки и след това наблюдавайки сложните чудеса на живота.
     
     Десетият център, представен от слънчогледа, е известен като вашата слънчева чакра. Той свързва и удължава вашето съзнание до която и да е точка от системата – от слънцето до отвъд планетата Плутон. Слънцето се счита за управител на вашата система, защото то поддържа и зарежда с гориво живота чрез осигуряване на необходимите светлинни честоти, успоредно с които се предават информация и живото-осигуряваща енергия. Центърът на слънчогледа също е много подвижен и използва слънцето като точка на средоточие – той приема космическата информация като източник на вашето развиващо се познание. С течение на времето хората са подравнили своето съзнание със слънцето, за да получат вдъхновение за нови идеи и за да получат достъп до информацията. Понякога те дори се крият от него, защото чувстват, че слънчевите лъчи могат да разчитат техните умове; и ако се опитвали да запазят тайните, за да не знае никой какво правят, те са избирали да действат в мрака, както е било.

     Единадесетият център е вашата галактическа чакра и е най-добре представен от червената роза, която е най-популярното цвете за символизиране и изразяване на любовта на Земята. Вашето съзнание може да проучи галактиката чрез придвижването на този енергиен център във всяка точка на Млечния път и въпреки това може би сърдечният център ще ви призове в къщи, към рожденото място на всичко, което е влязло през този портал на творението: Галактическият център. Свързването с интелигентността на вашата галактика ще отвори вашето съзнание за разбирането на начина, по който наистина функционират сноповете от светлина.
     
     Дванадесетата чакра ви свързва с реалности, които се намират далеч отвъд огромното пространство на вселената, което се счита за единично поле, съдържащо всичко, което изглежда, че съществува. Вселенската чакра се символизира най-добре от пурпурното цвете Ехинацея, чийто конус е математическо чудо от спирали, които резюмират съвършенството на златното сечение като очевиден дизайн на живота. Времето сякаш се движи назад  във вселената поради вашите текущи възприятия и вярвания за светлината и времето. Чрез развитието на радиоастрономията, снимките на простиращия се далеч космос изобразяват събития, които са се случили много, много отдавна, давайки ви възможност да надзърнете в озадачаващото минало. Дванадесетата чакра действа като отворена врата в тази територия на миналото, както и като осигуряваща интригуващ прозорец за проучването на едновременно съществуващото време.
Активен
svet80
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #3 -: Юни 14, 2011, 16:45:22 »


12-те чакри на Земята

Земята, красивата Лейди Гая, също има физически, емоционални и духодни енергийни центрове-чакри. Ето как са разположени духовните чакри на нашата планета:

Земна чакра – Лондон

Коренна чакра –Пустинята Гоби, Китай

Сакрална чакра –Хонолулу

Навална чакра –Фиджи

Слънчев сплит – Южна Африка – цялата

Сърдечна чакра –Гластънбъри, Великобритания

Космическо сърце – Гватемала

Гърлена чакра – Луксор, Египет

Трето око –Афганистан

Коронна –Мачу Пикчу

Каузална чакра – Тибет

Звездната чакра на душата –Агра, Индия

Звезния коридор- Арктика, Северен полюс
Само не мога да разбера, защо не е написала и България?
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #4 -: Юни 14, 2011, 20:14:04 »

На мене ми се струва нереално това със страните, отговарящи на чакри на планетата.
Активен
Sita
13
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 344

« Отговор #5 -: Октомври 27, 2011, 22:44:46 »

Как да разбера дали имам запушени чакри и как мога да ги отпуша? Усмивчица

Преди време човек, чиято самоличност ще запазя в тайна, ми каза, гледайки от снимка, че съм имал няколко запушени, но нямало как да ме излекува от разстояние..
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #6 -: Октомври 27, 2011, 23:25:10 »

  Как да разбера дали имам запушени чакри и как мога да ги отпуша? Усмивчица

  Преди време човек, чиято самоличност ще запазя в тайна, ми каза, гледайки от снимка, че съм имал няколко запушени, но нямало как да ме излекува от разстояние..

  Не е съвсем правилно да се казва отпушени/запушени чакри.
  Това са центрове, свързани със специални свръхсетивни органи.
  Те притежават определен брой листчета, половината от които
  са се активизирали в процеса на еволюцията на човека,
  а останалите трябва да бъдат активирани сега или в бъдеще,
  за да станат съответните възприемателни органи действащи.
  Подробна информация как може да стане това може да се намери в книгата на Рудолф Щайнер:

  Как се постигат познания за висшите светове
  Активен
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #7 -: Октомври 28, 2011, 11:26:10 »

  Как да разбера дали имам запушени чакри и как мога да ги отпуша? Усмивчица

  Преди време човек, чиято самоличност ще запазя в тайна, ми каза, гледайки от снимка, че съм имал няколко запушени, но нямало как да ме излекува от разстояние..

  Не е съвсем правилно да се казва отпушени/запушени чакри.
  Това са центрове, свързани със специални свръхсетивни органи.
  Те притежават определен брой листчета, половината от които
  са се активизирали в процеса на еволюцията на човека,
  а останалите трябва да бъдат активирани сега или в бъдеще,
  за да станат съответните възприемателни органи действащи.
  Подробна информация как може да стане това може да се намери в книгата на Рудолф Щайнер:

  Как се постигат познания за висшите светове
  Ще погледна книгата  Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Човекът и неговите енерийни центрове (чакри)
  Видео клипове
  Админ 0 1416 Последна<br />публикация Януари 19, 2010, 16:05:04
  от Админ
  Чакри
  Йога
  bars_i 11 2556 Последна<br />публикация Август 25, 2010, 22:47:57
  от bars_i
  Минерали и чакри
  Минерални и скъпоценни камъни
  The One 0 3327 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 02:52:16
  от The One
  Как може да усещаме нашите чакри
  Духовни учения
  Търсач 0 1376 Последна<br />публикация Април 28, 2011, 11:55:42
  от Търсач
  Защо е нужно да пречистваме нашите чакри?
  Йога
  Търсач 6 2115 Последна<br />публикация Май 14, 2011, 15:39:57
  от Търсач

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright