Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Връзката между душата и тялото?  (Прочетена 3402 пъти)
i.am.eternal
Nazara
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 46


 • Град: Varna
 • We are eternal, all this pain is an illusion

  « -: Април 09, 2011, 01:58:47 »

  Как душата избира в кое тяло ще се въплати, по какво го избира.
  От известно време следя външния вид на хората , отличителните белези, излъчването. Вече ми е по лесно да разграничавам добрия от лошия човек по излъчването.
  Но чудя се каква е зависимостта дали една душа ще се появи в слабо в дебело в атлетично или крехко тяло, дали ще е недъгаво? Все има някакво значение защото всичко на този свят има своя замисъл... Едното доказателство е  цвета на очите, както някои от вас знаят при индигота и други нови деца цвета е светъл и сияещ, а  на лошите хора сякаш е мътен или пък студен и вкаменяващ...
  Защо някои се разждат в добри тела а други в тела с проблеми? Или пък лесно могат да се интегрират в обществото други -не (етнос/религия и тн)
  Това изпитание ли е  за нас.... Може би нарочно ни се възлага за да пренебрегнем сичките ни телесни проблеми и да погледнем отвъд тях?
  Активен

  iLLimiTabLe*sTroNg*MiNd
  Синьо мечтание
  синьо мечтание
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


 • Град: BG
 • profile.php?id=1824581147
  « Отговор #1 -: Април 09, 2011, 09:15:15 »

  Според Кейси по времето между живота и смъртта душата е в нещо като училище,където с "учител " или "наставник" научава и избира всички подробности около новото си прераждане/реинкарнация/.Възможно е да е прав,тъй като повечето неща от него са се сбъднали.Другото ,което е важно е тъй наречената "интуиция",често просто усещаме какво ще се случи,кога и къде-което говори,че имаме някаква представа за това.Следователно  всели избира както тялото ,в което ще се въплъти,така и семейството си,и средата на живот,професия,болести и недъзи.Тялото е това,което поема ударите и  уроците на живота,но душата/съзнанието/ е тази/това/,която/което/ попива тази мъдрост.
  Активен
  Soul
  love
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 104

  for heaven's sake

  « Отговор #2 -: Април 10, 2011, 01:05:00 »

  Мога да допълня с описанието , което дава  Николай Рьорих в книгата си " Седемте Велики Тайни на Космоса" /Ще го съкратя максимално , гледайки да оставя достатъчно информация , за да се разбере правилно описанието за самото прераждане и защо някой избираме , а други не - тялото и мястото .. /
  Цитат
  Четвърто предание: В отвъдните светове

  Живея във Финия свят

  ...

  Финият свят съдържа седем плана или сфери, в съответствие с различните стремежи на неговите обитатели и с различните нива на духовно и интелектуално развитие. Това деление на слоевете на Финия свят не съвпада с условните класове на Земята. Ако в Плътния свят човек, като се преструва, може да скрие истинската си същност и да заема място, несъответстващо на неговото развитие, то във Финия свят това е абсолютно невъзможно: там всеки попада в такава сфера, която той е достигнал в духовното си развитие.
  Да, във Финия свят съвсем не можеш да бъдеш лицемер и да прикриваш нечистите си мисли зад привидна добродетел. Ако даже в земния живот хората променят външността си според страстите и лицето на развратния и пропил се негодник придобива най-отблъскващ израз, то във Финия свят вътрешният характер непременно се отразява и на външния облик: той или сияе от красота, ако душата му е благородна, или отблъсква с безобразието си, ако природата му е нечиста.
  Във Финия свят всяка подбуда веднага извиква съответна промяна във външния вид. Зверските апетити оформят финото тяло в зверски образи, лошите страсти го обезобразяват до ужасна степен. И кое е най-забележителното при това - самият човек никога не вижда преобразяването си!

  ...

  Във Финия свят съществува и подобие на ада: състоянието на престъпниците и порочните хора в низшите слоеве на Финия свят е много мъчително. Яростни, злобни и живеещи само с чувствените на-слаждения, те много страдат поради невъзможността да утолят злобата си и плътските си страсти, тъй като нямат оръдие за това - физическо тяло. Те буквално горят в пламъка на неутолимите си страсти.
  Сферите на Финия свят се отличават една от друга по плътност. Тези различия в свойствата на материята на Финия свят са причина за това, че съществата, намиращи се в една сфера, са отделени от съществата, намиращи се в друга, и само обитателите на една и съща сфера са способни да общуват. Финият свят е устроен така чудесно, че обитател на която и да е сфера може да посещава всички по-нискостоящи сфери, но за да се издигне в по-висши сфери, той трябва да достигне съответното развитие.

  ...

  И ето че свърши срокът на пребиваването ми във Финия свят. Дойде време за мен да „умра“ и тук -това значи да свалиш от себе си износеното вече фино тяло и сам да преминеш в следващия висш свят. Сваленото фино тяло, превърнато във „фин труп", след известно време се разпада, като връща материалите си в общия резервоар на фината материя.

  ...

  Блаженствам в Огнения свят

  ...

  Тук мое „външно тяло" стана „огненото тяло" или „тялото на мисълта" - проводник или носител на мисълта, конкретният ум, интелект. Той създава конкретни мисли, негов метод е логиката на външната мисъл: той показва, разсъждава, прави изводи. Аз имах това тяло и в земния живот, само че тогава то беше скрито под обвивката на финото и плътното тяло, а сега то се разголи и стана външно. То е построено от духоматерията на Мисловния свят и притежава повече или по-малко развити органи за възприятие на този свят - в зависимост от културното и духовното развитие на човека.

  ...

  По време на това състояние човек жъне наградата за своята безкористност на земята. Той изцяло е погълнат от блаженството на своите лични земни привързаности, предпочитания и мисли и бере плодовете на достойните си действия. Никаква болка, печал, нито даже сянка от тъга не помрачават светлия хоризонт на чистата му радост.
  Огненият свят е свят на блаженство и неизразима радост. Но той представлява нещо повече от място за блажено успокоение на изморената душа. Всичко ценно в умствените и нравствени преживявания на човека в последния му земен живот тук се подлага на дълбока вътрешна преработка и постепенно претворяване в определени умствени и нравствени качества, които той ще носи със себе си в следващото въплъщение.
  Животът в Мисловния свят съвсем не е блажен сън в страната на цветята и не е безцелна празнота. Това е страна, в "която се развиват умът и сърцето, освободени от груба материя и от дребните грижи, страна, където се осигурява прогресът на бъдещето. Продължителността от време в тези небеса зависи от количеството материали, които човек носи със себе си от своя земен живот. Урожаят, годен за храна и претворяване в Мисловния свят, се състои от всички чисти мисли и емоции, породени през земния живот, от всички умствени и нравствени усилия и стремежи, всички спомени за безкористен труд в полза на ближните, всичко, което може да бъде причислено към духовната същност и следователно може да служи за развитието на душата.

  ...

  Мисловният или Огненият свят са един голям свят на мисълта: първият е свят на конкретната мисъл, а вторият - на абстрактната „огнена" мисъл. Ето защо Мисловният свят може да се смята за низша сфера на Огнения свят. Във висшата сфера подлежи на претворяване цялото свръхлично мислене, т. е. мислите, които се отнасят до висшата, абстрактна област.
  Висшата сфера на Огнения свят е мястото на пребиваване на безсмъртния човек. Тя е съставена от три подразделения и човекът остава в едно или друго от тях съобразно нивото на своята еволюция. На първото най-ниско ниво пребивава огромното мнозинство от 60 милиарда души, съставляващи мнозинството от нашето човечество. Това изостанало мнозинство се издига само до низшата сфера на Огнения свят, и то само за миг, след като всички временни обвивки са свалени.
  За един миг такава душа се пробужда за съзнателност, мълниеносен спомен осветява цялото й минало и тя вижда всички породили го причини. Този изблик на предвиждане осветява бъдещето й и тя вижда всички последствия, които ще настъпят в близкото й съществуване. Това е всичко, което мнозинството от хората са способни да изпитат в тази област на Огнения свят.
  Но има души, които по време на земното си съществуване са подготвяли с мисъл и благороден живот онова семе, чиято жътва се прибира именно в тази област на Огнения свят. Тук те започват да изпитват истинския живот на човека, достойното съществуване на самата душа, нестеснена от обвивки, които принадлежат към низшите светове. Тук човек разбира собственото си минало и разбира причините, които той сам е създал, отбелязва тяхното взаимодействие и произтичащите от тях последствия и даже вижда нещо от техните влияния върху предстоящия му живот.
  В следващата втора област на Огнения свят се намират сравнително неголям брой души с висока еволюция, които се проявяват по време на тяхното пребиваване на Земята с вродена култура и природна изтънченост. Това са душите, които по време на земното си съществуване са посветили цялата си енергия на висш умствен и нравствен живот, за тях вече няма обвивка, скриваща миналото, тяхната памет е съвършена и непрекъсната. В третата най-висша- област се намират безсмъртното Аз на Учителите и Посветените (Адепти) и техните най-близки ученици.

  ...

  Готвя се отново да се родя

  Когато свърши срокът на пребиваването ми в Огнения свят, за мен, както и за всеки Мислител, дойде момент на ясновидство. За един миг аз видях миналото си и причините, създадени в това минало, които ще действат и в бъдещето ми, и общите черти на най-близкото ми въплъщение се разкриха пред мен без обвивка. Всеки, който пристъпва към нов земен живот, има искра на просветление, когато разбира какъв товар те кара да поемеш едно или друго изпитание - така се обуславят задачите на земния живот.
  Какво те кара да се върнеш на Земята? Космическият закон: както гладът тласка гладния към храна, така законът за въплъщението насочва готовия дух към срока на въплъщаването му. Настъпва моментът, когато той започва остро да чувства магнитно притегляне съм земното въплъщаване, тъй като единствено Земята е горнилото, където трансмутират нашите енергии и се получава обновяване и натрупване на нови.

  ...

  И ето, когато свърши срокът ми на пребиваване в Огнения свят, аз се спуснах в Мисловния свят. Аз излъчих известна част от енергията във вибрации, които привлякоха към мен материята на Мисловния свят - и ме облякоха в нея. От нея с помощта на Висшите същности аз построих тялото на мисълта за започващата нова глава от вечната история на моя живот.
  Когато беше построено тялото на мисълта, аз заедно с това тяло се спуснах във Финия свят. Моите енергии, устремени навън, събраха около мен също така материята на Финия свят. От тази материя беше построено моето фино тяло - тялото на желанията.
  После аз построих ефирното тяло от ефирната материя на Плътния свят. Ефирното тяло е точно копие на бъдещото физическо тяло или по-точно негов оригинал, тъй като съществува по-рано от физическото. Последното в утробния си стадий точно го копира.
  Когато всички тези обвивки бяха създадени, настъпи времето за моето физическо раждане. Високо развитият човек, който живее с висше съзнание, сам избира семейството, в което трябва да се роди. При неразвитите хора този въпрос се решава от Господарите на Кармата. Те определят семейството и условията, в които такъв човек трябва да се роди, ръководени от желанията и стремежите, които човек е проявил в предишния живот, иначе казано, от последствията, които той е създал.
  Физическото тяло се дава на човек от родителите му, при което те могат да му предадат само физическа наследственост - характерните особености на расата и нацията, в които човек отново се ражда. Това е единствената наследственост, която човек получава от родителите си - всичко останало в новия живот той донася сам. Умствените и нравствените качества не се предават от родителите на децата.
  Така гениалността не е потомствена - не се предава от баща на син. Вместо да бъде завършек на постепенно усъвършенствало се семейство, геният се появява съвършено внезапно. Ако има потомство, той му предава само телесните си качества, а не духовните - детето на гения често се ражда глупаво, а обикновени родители дават живот на гений.  Активен

  We live in illusion and the appearance of things. There is a reality. We are that reality. When you understand this, you see that you are nothing, and being nothing, you are everything. That is all.^
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1378


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Април 10, 2011, 01:27:37 »

  Как душата избира в кое тяло ще се въплати, по какво го избира.
  От известно време следя външния вид на хората , отличителните белези, излъчването. Вече ми е по лесно да разграничавам добрия от лошия човек по излъчването.
  Но чудя се каква е зависимостта дали една душа ще се появи в слабо в дебело в атлетично или крехко тяло, дали ще е недъгаво? Все има някакво значение защото всичко на този свят има своя замисъл... Едното доказателство е  цвета на очите, както някои от вас знаят при индигота и други нови деца цвета е светъл и сияещ, а  на лошите хора сякаш е мътен или пък студен и вкаменяващ...
  Защо някои се разждат в добри тела а други в тела с проблеми? Или пък лесно могат да се интегрират в обществото други -не (етнос/религия и тн)
  Това изпитание ли е  за нас.... Може би нарочно ни се възлага за да пренебрегнем сичките ни телесни проблеми и да погледнем отвъд тях?

  Случва се човек да срещне ангелско лице и черна душа,когато усетиш това -инстинктивно те отблъсква.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #4 -: Май 29, 2011, 23:53:59 »

  А когато духат ни напусне тялото по време на сън от коя част на тялото го напуска и съответно от коя част се прибира отново в тялото?
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Синьо мечтание
  синьо мечтание
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


 • Град: BG
 • profile.php?id=1824581147
  « Отговор #5 -: Юни 06, 2011, 00:34:15 »

  А когато духат ни напусне тялото по време на сън от коя част на тялото го напуска и съответно от коя част се прибира отново в тялото?
  От и в сърцето! Усмивчица
  Активен
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #6 -: Юни 06, 2011, 08:33:32 »

  Как душата избира в кое тяло ще се въплати, по какво го избира.
  Напредналите духовно сами избират родителите си.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Връзката с Атлантида / La conexion atlante
  Филми
  Arcoiris 1 2444 Последна<br />публикация Декември 20, 2009, 20:49:36
  от Arcoiris
  Отделяне на душата от тялото « 1 2 »
  Видео клипове
  Spirit 26 5548 Последна<br />публикация Август 16, 2012, 17:09:44
  от Mizore
  Ароматерапия - лек за тялото и душата
  Ароматерапия и цветотерапия
  Nirvana 2 4111 Последна<br />публикация Юли 01, 2012, 13:35:11
  от Щуродино
  Връзката между крал Артур и Антихриста
  Древни цивилизации
  Аэ съм 3 2648 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 16:28:25
  от Аэ съм
  излизане на душата извън тялото.
  Необичайни преживявания
  PRENSES 0 5499 Последна<br />публикация Ноември 27, 2013, 15:22:19
  от PRENSES

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright