Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Една от професиите на бъдещето  (Прочетена 1876 пъти)
ivan
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« -: Април 07, 2011, 22:58:06 »

Една от професиите на бъдещето – Йога Инструктор

Бих искал да започна днешната статия с една крилата мисъл на Лев Николаевич Толстой:  „Не знам каква ще бъде съдбата Ви, но знам едно – истински щастливи ще бъдат само онези, които са търсили и намерили начин да служат на другите“!
Вече за всички ни е очевидно, че материалната сфера е стигнала предела на своето насищане и е дошло време човечеството да обърне поглед към нови сфери на развитие и влияние. До скоро беше модерно да кандидатстваме в Университетите  за да учим „Мениджмънт“, „Комуникации“ или „Компютърни ситеми“, като през цялото време на нашето обучение си представяхме как си намираме работата-мечта – хем разполагаме с времето си, хем правим нещо, което ни харесва, и на всичкото отгоре получаваме висока заплата, придружена с куп бонуси. И действително през първите три – четири години всичко е интересно, занимателно и някак си пленително, но след като усвоим тънкостите на занаята, се усещаме че все по-трудно и по-трудно се мотивираме да извършваме поверената ни работа с ентусиазъм и истинско удовлетворение от свършеното през работния ден. Рутината на ежедневието буквално ни съсипва и в един момент осъзнаваме че дълбоко сме заспали на работното си място – в този момент по-съзнателните и предприемчивите предприемат стъпки за да променят ситуацията – най-често това се изразява в смяна на работното място – и докато през първите 6 месеца сме очаровани от новият маршрут, който трябва да изминаваме всеки ден за да отидем на работа, радваме се на възможността да работим с нови хора, на които все още не им знаем „номерата“ и потриваме доволно ръце от повишението на заплата, което сме успели да си договорим, то след няколко месеца нещата отново тръгват надолу – вече всичко ни дразни – от звъненето на телефона до „новите-стари“ шеги на „новите-стари“ колеги! Тогава вътре в нас назрява един въпрос: Какво да правим? Ние имаме нужда от работа, не само за да си изкарваме прехраната, но и все пак имаме нужда в края на работния ден да усещаме вътрешния комфорт, че сме били полезни, че сме свършили нещо смислено, че сме запълнили безценното време, с което разполагаме с нещо градивно и полезно, не само за нас, но и за нашите потребители и клиенти. Какво да правим?
В днешно време фирмите са се превърнали в институции – по – известните марки и успешните компании налагат своите традиции и начин на мислене и въплъщават своите разбирания, не само през работно време, но организират и диктуват свободното време на своите служители. В търсене на оригнални решения и нови видове преживявания, както за служителите, така и за мениджърския екип, от пространството назрява един цял набор от нови, колоритни и интересни професии – като например Йога Инструктор, Тай Чи Инструктор, Консултант по Самоотбрана. Съвременните мениджъри са осъзнали нуждата да поддържат екипа с който работят в добра форма и винаги изпълнен с енергия и ентусиазъм за реализация на новите фирмени проекти. И ако до скоро Психологията беше в предните редици по интерес и успеваемост в това да разреши вътрешно-фирмените проблеми, то в новите измерения в които живеем, самите специалисти психолози решиха да разширят свето ноу-хау, като добяват към  CV-тата си и познания по Йога, Тай Чи и Бойни Изкуства. Представете си следният работен ден: Сутринта екипът на фирмата се събира и вместо с кафе в ръка и сиви костюми, всички са облечени в практични спортни дрехи, след това под ръководството на вашия инстуктор, целият колектив прави кратка медитация, след това упражнения за разтягане, релаксация и накрая отново се потапяте във вътрешния си свят – дали тази обща настройка няма да сплоти колектива и да го накара да работи по-добре. Работният ден започва, но някак си всички в офиса сме по-позитивни, по-усмихнати и доброжелателни един към друг. По обяд можем да направим Тай Чи, за да раздвижим позаспалата енергия, а в края на работния ден отново да помедитираме или да разучим някои нови похвати за Самоотбрана – със сигурност е по-интересно от това какво са давали снощи по телевизията или с кого от семейните сме във война и какви нови прийоми да приложим та само и само да излезем „победители“!
Представете си сега че сте Йога Инструктор и обслужвате да речем три или четири компании, сами можете да направите калкулациите по колко часа на ден ще правите Йога, както за себе си, така и за другите, а както знаем качествните изменения идват с количествените натрупавания – представете си колко здрави ще бъдете вие като инструктор и вашите клиенти, ами представете си благодарността и любовта с които ще ви залеят тези хора за доборото, което им правите, та вие им давате възможност да бъдат радостни щастливи, дали има нещо по-хубаво от това?
                                                                                                                                 Чавдар Черногоров
                                                                                     


Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Индиготата - Хора от бъдещето
Всичко относно индиготата
Админ 0 2302 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:45:04
от Админ
Пришълците са гости от бъдещето
Извънземни цивилизации
delfin 5 3208 Последна<br />публикация Май 16, 2011, 21:53:13
от fatima
Пътешествието в бъдещето е възможно
Древни цивилизации
Аэ съм 1 2061 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 00:09:06
от Драган
Събития от бъдещето « 1 2 »
Въпроси и отговори
incorrigi 24 1955 Последна<br />публикация Май 15, 2010, 17:15:19
от lessus
Можем ли да променим бъдещето ??? « 1 2 »
Въпроси и отговори
Sunlight 16 1793 Последна<br />публикация Юни 12, 2010, 10:03:26
от Kery

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright