Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За гласовете в главата ни (?)  (Прочетена 4710 пъти)
l'amour
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 65


 • Град: love (always) sucks
 • *Като една от многото знам,знам че не съм сама.. *

  « -: Април 02, 2011, 20:02:19 »  Аз понякога чувам гласове в главата си:в мислите си, само аз си ги чувам..
  Те ми говорят за някакви новини, с мъжки или женски глас, различно е..Много са ми интересни , но понякога са и странни,незначими
  Активен

  Няма нищо по-просто от това - да се усмихнеш и да приветстваш живота във всичките му измерения. Той ти се отблагодарява за усмивката, като ти поднася всичко онова, което желаеш и те подпомага да осъществиш желанията си. Животът те обича.
  http://www.izvorite.com/text/text112.htm
  АСИ
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 115


 • Град: Stara Zagora
 • Красен Пътеков
  « Отговор #1 -: Април 02, 2011, 23:01:53 »

  мозъкът е радио,което хваща различни честоти от вселената...тялото е енергиен портал...така,че си в постоянна връзка с цялото...до програмата която е заложена в тялото ти(твоето име),имат достъп много същности,които ти влиаят мисловно(телепатично)...много от твоите мисли,не са твои... всяка секунда е изпит за твоята енергийна програма и затова получаваш и добри и лоши мисли,които те карат да правиш избор,според твоето моментно осъзнаване...
  Активен
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #2 -: Април 12, 2011, 23:46:41 »

  И на мен това ми се случва последно време и се опитвам да го развия и да поема контрол... интересно :Р
  Активен
  АСИ
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 115


 • Град: Stara Zagora
 • Красен Пътеков
  « Отговор #3 -: Април 13, 2011, 10:41:22 »

  Може да се чуват и гласове от астрала...някой,който иска да се свърже,но сразлична цел... има енергии,които искат достъп до тялото ти,а оттам и до нашето измерение,като лъжат че са ангели...други търсят помощ...
  Активен
  Cveti
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 14, 2011, 11:53:25 »

  Аз също имам такъв глас и започнах да си мисля,че  полуда.
  Аз все чувам някаква жена,която ми говори по лош начин,но не мога да я разбера, защото говори на нейния си език,крешти ми или говори твърде бързо чак сърцето ми започва да прескача и чак като взема кучето си в ръце и го гушна тогава спира.Уж кучетата нормализират сърцебиенето,пулса и успокояват и май е вярно.
  Активен
  curfex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #5 -: Юли 14, 2011, 12:49:06 »

  — Какво е това, дон Хуан? — попитах аз. — Навсякъде виждам пробягващи черни сенки.

  — А, това е самата Вселена — каза той, — несъизмерима. нелинейна, извън пределите на синтаксиса. Магьосниците от древно Мексико били първите, които видели тези пробягващи сенки и започнали да ги следят навсякъде. Видели ги така, както ги виждаш ти, а после ги видели като енергия, която протича във Вселената. И открили нещо върховно.

  Той замълча и ме погледна. Паузите му бяха съвършено уместни. Винаги спираше, когато повече не можех да сдържам въпросите си.

  — И какво открили, дон Хуан? — попитах аз.

  — Открили, че си имаме компания за цял живот — произнесе той отчетливо. — Имаме си един хищник, който идва от дълбините на космоса и завзема управлението над живота ни. Човешките същества са негови пленници. Този хищник е наш господар и повелител. Той ни е направил покорни и безпомощни. Решим ли да се разбунтуваме, той потушава протеста ни. Решим ли да действаме независимо, той заповядва да престанем.

  ****************************

  — Ти успя да стигнеш напълно самостоятелно до това, което магьосниците наричат въпрос на въпросите — каза дон Хуан. — През цялото време аз ти говорех със заобикалки, опитвах се да ти внуша, че нещо ни държи пленници. Ние наистина сме пленници! Това е енергетичен факт за магьосниците от древно Мексико.

  — Но защо този хищник ни е завладял, както го описваш, дон Хуан? —попитах аз. — Трябва да има някакво логично обяснение.

  — Има обяснение — отговори дон Хуан, — което е най-простото обяснение на света. Те ни владеят, защото ние сме храна за тях, и те ни изстискват безпощадно, за-щото чрез нас се поддържат. Също както ние развъждаме пилета в кокошарници, така и тези „кокошари", хищниците, ни развъждат в „човечарници". Така винаги имат храна на разположение.

  ****************************

  — Искам да се обърна към твоя аналитичен ум — каза дом Хуан. — Замисли се за миг и ми кажи как би обяснил противоречието между интелигентността на един инженер и глупостта на неговата система от убеждения, или глупостта на противоречивото му поведение. Магьосниците смятат, че именно хищниците са ни дали нашата система от убеждения, схващането ни за добро и зло, обществените нрави. Те именно са ни вложили нашите надежди и очаквания, мечти за успех, опасения от провал. Те са ни дали алчност, ненаситност и страхливост. Именно хищниците ни правят самодоволни, невъзприемчиви, егоманиаци.

  — Но как могат да го правят, дон Хуан? — попитах аз, донейде ядосан от това, което казва. — Да не би да ни шепнат на ухото, докато спим?

  — Не, не го правят така. Това е идиотско! — каза усмихнат дон Хуан. — Те са безкрайно по-ефикасни и организирани. За да ни държат в подчинение, тихи и кротки, хищниците са прибегнали до изумителна маневра — изумителна, естествено, от гледна точка на бойна стратегия. А от гледна точка на тези, които са подложени на нея, тя е ужасяваща. Те са ни дали своя ум! Чу ли ме? Хищниците са ни дали своя ум и той е станал нашият ум. Умът на хищника е противоречив, прихватничав, мрачен, изпълнен със страх, че всеки момент може да бъде разкрит.

  — Знам, че макар никога да не си гладувал — продължи той, — ти се тревожиш за прехраната си, което не е нищо друго освен страха на хищника, който се страхува, че всеки момент маневрата му може да бъде разкрита и да му отнемат храната. Чрез ума, който в края на краищата си е техният ум, те вкарват в живота на човешките същества каквото им е угодно като хищници. И по този начин те си осигуряват в известна степен безопасност, която смекчава страха им.


  ****************************

  — Но защо магьосниците от древно Мексико, пък и всички днешни магьосници, въпреки че виждат хищниците, не правят нищо срещу тях?

  — Нито ти, нито аз не можем нищичко да им направим — каза дон Хуан със сериозен, печален глас. — Единственото, което можем да правим, е да дисциплинираме себе си до такава степен, че те да не ни закачат. Ти би ли могъл да накараш приятелите си да преминат през цялата тази сурова дисциплина? Ще ти се изсмеят и ще те подиграват, а по-агресивните ще ти избият от главата тия щуротии. Не толкова, защото няма да ти повярват. В дълбините на всеки човек се таи наследеното от памтивека интуитивно знание за съществуването на хищниците.

  ****************************
  — Говоря ти, че това срещу нас не е обикновен хищник. Той е много хитър и организиран. Следва методична система, която ни прави негодни за нищо. Човекът, предназначен да бъде магическо същество, вече е лишен от всякаква магия. Сега той е просто парче месо. Мечтите му вече не са мечти на човек, а мечти на парче месо: банални, изтъркани, слабоумни.

  — Този хищник — каза дон Хуан, — който естествено е неорганично същество, не е съвсем невидим за нас като останалите неорганични същества. Мисля, че като деца ние го виждаме, но ни се струва толкова ужасен, че не искаме и да мислим за него. Децата, естествено, са в състояние да съсредочат вниманието си над него, но всички около тях ги разубеждават да го правят.

  — Единственият избор, който остава за хората — продължи той, — е дисциплината. Дисциплината е единственото средство за възпирането му. Но под дис-циплина нямам предвид някакъв строг режим — да ставаш всяка сутрин в пет и половина, да се обливаш в студена вода до посиняване — нищо такова. Под дисципли-на магьосниците разбират способността да приемаш

  спокойно неблагоприятните обстоятелства, които не са влизали в очакванията ти. За тях дисциплината е изкуство — изкуството да се изправят пред безкрайността, без да, трепнат, и то не защото са силни и твърди, а защото са изпълнени със страхопочитание.

  ****************************

  — Големият трик на магьосниците от древните времена — продължи дон Хуан — бил да претоварят ума на летача с дисциплина. Те открили, че ако наложиш вътрешно мълчание надума на летача, тогава чуждото устройство отлита — така всеки, извършил тази маневра, се уверява напълно в чуждия произход на ума. Той, естествено, пак се връща, но вече не е така силен и този процес на отстраняване на ума на летача вече става навик, докато един ден той не отлети окончателно. Много тъжен ден наистина! От този ден трябва да се осланят само на собствените си прибори, които са почти на нула. Няма кой да ти каже какво да правиш. Няма го умът от чужд произход да ти диктува всички глупости, с които си свикнал.

  — Моят учител, нагуалът Хулиан, често предупреждаваше учениците си — продължи дон Хуан, — че това е най-тежкият ден в живота на магьосника, защото ис-тинският ни ум, който ни принадлежи и който е цялата съвкупност от нашия опит, след като е бил потискан цял живот, е станал плах, неуверен и неустойчив. От личен опит мога да кажа, че истинската борба на магьосника започва именно от този момент. Всичко дотогава е просто подготовка.

  ****************************

  — Дисциплината изключително много натоварва този чужд ум — отговори той. — Затова именно чрез дисциплината магьосниците побеждават чуждото устройство.

  — Умът на летача отлита завинаги — каза той, — когато магьосниците успеят да сграбчат вибриращата сила, която ни удържа в едно цяло като конгломерат от енергийни полета. Ако магьосникът издържи това напрежение достатъчно дълго, умът на летача е победен и отлита. И точно това ще направиш сега: ще се вкопчиш в енергията, която те държи като едно цяло.

  — Боиш се от Божия гняв, нали? — попита той. — Успокой се. Този страх не е твой; това е страхът на летача, понеже знае, че ще направиш точно това, което ти казвам.

  — Бунтът на магьосниците — продължи той — е, че отказват да спазват договори, в сключването на които не са участвали. Никой изобщо не ме е питал съгласен ли съм да ме изядат същества с друг вид съзнание. Просто родителите ми са ме въвели в този свят в качеството на храна, също както те самите са били. и толкова.

  ****************************

  Ето целия откъс: http://store5.data.b...ta,%20otkys.pdf
  и още нещо интересно свързано с по-горното: http://store5.data.b.../Zachatieto.pdf

  ****************************

  Много от съществата, които живеят на физическия свят, се намират на ниска степен на развитие, вследствие на което черпят сила от ония същества, които стоят на по-високо стъпало от тях. Попаднете ли на пътя им, те непременно ще черпят от вас и вие ще се чувствате обезсилени. За да си набавите изразходваната енергия, трябва да се свързвате с възвишения свят, от там да черпите енергия. Каквото и да правите, вие не можете да се освободите от влиянието на нисшия свят. Следователно, от едно място ще черпят от вас, от друго място пък вие ще черпите. С други думи казано, докато е свързан със земята, човек постоянно губи енергиите си. Свърже ли се със слънцето, той черпи от неговите енергии и се възобновява.

  Има невидими същества, в чийто интерес е да възбуждат енергиите в човека, за да черпят от него. Като се гневи, те използват тази енергия в него и го обезсилват. Аз наблюдавам как пристигат тия същества. Те идат групово, сядат около човека и започват да му внушават отрицателни мисли, докато го настроят. Щом постигнат целта си, те се отдалечават и наблюдават какво ще направи той.

  Понеже черният дроб е свързан със същества от нисшия астрален свят, те започват да влияят на човека и му нашепват песимистична философия или го карат да се самоубива. Тия същества са силни, но не са организирани. Като не разбират живота, те са готови да убият всеки, който се изпречи на пътя им. Щом попаднете в едно мъчително състояние на духа, ще знаете, че сте в областта на неорганизираната материя.

  Из „Нова книга за здравето“, Петър Дънов

  Всеки има по един силен противник, с когото един ден ще се бори. Като го срещне, мускулите му ще изпъкнат, косите му ще настръхнат, но ще се бори, докато победи. Черен е вашият неприятел, но ще се борите с него, няга да го избегнете. Победата е първо във физическия сват, а после в по-високите светове. Значи човек трябва да развие първо физическата си сила и постепенно ще върви към умствената и сърдечната.

  Из „Гласът на любовта“, Избрани рилски беседи, Петър Дънов
  Активен
  sunsea
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 69

  « Отговор #6 -: Август 25, 2011, 13:34:42 »

  Глас в главата си чувах, когато имах доста тежък момент в живота си. Беше женски и само ми повтаряше не се притеснявай, всичко ще бъде наред, ще отмине. Като чувствах също така, че все едно някой ме милва.
  Активен
  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #7 -: Август 25, 2011, 17:49:39 »

  Аз понякога чувам гласове в главата си:в мислите си, само аз си ги чувам..
  Те ми говорят за някакви новини, с мъжки или женски глас, различно е..Много са ми интересни, но понякога са и странни,незначими
  напълно нормално - това се получава всеки път когато мозъкът ни е преуморен, или по някаква причина е счуепен или отслабен някой от "буферите" между съзнание и подсъзнание... умора, стрес, силни емоции, продължителна медитативна концентрация върху сетивните впечатления и други варианти...
  Дължи се на факта, че характерът ни е не е цялостен, и ако в обичайното "здраво" състояние просто си водим "диалог със себе си" наум, при гореупоменатите състояние се асоциираме само с единия от вътрешните "субекти", докато другите ни се струват сякаш външни...
  От моя гледна точка, ако това състояние не е предизвикано по наше желание значи е вредно и трябва да се премахне... макар че ако сме способни да не му обръщаме внимание или просто да се забавляме с него - нека си стои.

  Най-лесно е да го подтиснем, като балансираме умората, ако е причинено от умора - тоест да отидем на дискотека, където няма мислене, а само денс-денс-денс, може и да покопаем в градината, или поцепим дърва... просто някакво физическо натоварване, в резултат подсъзнанието ще се освестви и ще активира буферите си както трябва... всеки спортист знае усещането за "мускулна радост", когато си се натоварил но не преуморил и ти е кееееф вътрешна тишина и прочие...
  това е и втория начин... усилено практикуване на вътрешна тишина, полезно е и упражнението по броене на издишванията, капки вода, съзцерцаване на пясъчен часовник и др...

  Никакви визуализации не помагат в случая!
  също и при внушени такива гласове от някакви си там "астрални паразити" - спасението е едно, изтегляме се и водим битката на наше поле, в тази част на тялото си, която познаваме най-добре, а именно материята или мисленето! сетивата и емоциите се тера инкогнита и трябва да се избягват за конфронтации, освен ако не ги възприемате като материални обекти... което е абсурд за 90% от хората, така че... работим на физическо ниво!

  хммм... сигурно има и други подходи, но мен така са ме учили.
  хъ.
  Активен
  kaloian1
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 76

 • Град: Плевен
 • WWW
  « Отговор #8 -: Октомври 25, 2011, 20:08:18 »

  Говорете си ,говорете,аз съм така от 10 години та се чудя как да се оправя сега.Това изобщо не е интересно и забавно което ви се случва,всъщност е мн. опасно.И на мен ми беше интересно но в един момент нещата загрубяват и няма отърване.Това са астрали-паразити,духове умрели от глад които брамчът по хора за енергия или за секс.Лошото е всв повече зачестяват случаите.Не ги слушайте и не говорете с тях,половината такива случаи свършват до лудница или опити за самоубийство.
  Активен
  Morena
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 137

  « Отговор #9 -: Януари 23, 2012, 19:05:13 »

  Аз виждам сенките още от малка за които говори Кастанеда , първоначално си мислех, че са някакви духове, но май не са... виждам ги, когато вървя по улиците и класната стая ги виждах докато госпожата преподаваше, няколко на брои  кръжаха над нас...
  така и ме ми стана ясно защо пък аз точно трябва да ги виждам, не съм нищо кой знае с какво специална...  Безмълвие
  Активен
  Orion
  Търсеща истината..
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « Отговор #10 -: Януари 24, 2012, 16:01:13 »

  Аз виждам сенките още от малка за които говори Кастанеда , първоначално си мислех, че са някакви духове, но май не са... виждам ги, когато вървя по улиците и класната стая ги виждах докато госпожата преподаваше, няколко на брои  кръжаха над нас...
  така и ме ми стана ясно защо пък аз точно трябва да ги виждам, не съм нищо кой знае с какво специална...  Безмълвие
  Как изглеждат тези сенки?Имат ли форма?Неслучайно те питам Усмивчица
  Иначе за гласовете..един път вътрешния ми глас много здраво ми се кара..тоест, чувах моя глас да ме порицава, обаче не говорех аз..не беше като мисъл и не го контролирах..направо ми сви сърмите Веселяк
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Morena
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 137

  « Отговор #11 -: Януари 24, 2012, 18:13:46 »

  Като че ли имат форма на облаци, движат се бързо кръжат около мен или поне така ми се струва из стаята, на улицата същото..
  Активен
  ani13
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 7

  « Отговор #12 -: Февруари 07, 2012, 10:56:34 »

  Аз пък чувам тиктакане като от часовник- винаги и само когато съм много отпусната и същевремено съсредоточена в някакви битовизми. Реших, че нещо с ухото ми не е наред, защото го чувам само от ляво. Като се съсредоточа в звука и след няколко секунди изчезва. На някои да му е познато?
  Активен
  един човек 7777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #13 -: Юни 20, 2012, 17:34:14 »

  Добре...изчетах и тази тема...Мога да кажа,може и да се повтарям,но при мен е не само глас..различно е всеки път,но до сега нито един от гласовете или образите не ме е застрашил по някакъв начин,нито пък ме е заблудил или подвел..А са най различни...ту женски,ту мъжки гласове...Аз не се страхувам от тях,интуитивно знам,че не могат по никакъв начин да ме наранят нито физически,нито душевно.Даже ми е приятно с тях,но не им го показвам...Как да ви го обясня,сред тях се  чувствам като някой "Крал","Водач",на когото се прекланят и са задължени да ми помагат...Образите са истински,от плът и кръв,няма черно- бели...в сянка или нещо подобно! Винаги правя контакт с тях,дали под форма на глас или образ...Разговаряме.Въпроса е,че винаги са ми в полза и винаги са ме пазели,както мен,така и тези околу мен..Поне за сега е така!
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #14 -: Юни 20, 2012, 17:46:11 »

  Имам въпрос.
  На някой да му се е случвало да разговаря по ментален път с подсъзнанията на други хора ?! Безмълвие

  Имам предвид,да го разчиташ,да говориш с него,без той да знае.Да изискваш истината за мислите и чувствата му и той да ти позволява да достигнеш до тази информация? Да усещаш,виждаш и чуваш,чрез него ,през неговите очи .... Все едно си в тялото му...

  Това прави ли тази "способност", да действа като насилие върху личността на човека и дори "контрол" ?!
   Мисли Угрижен Затъпяване ЛОШО ЛИ Е ДА ИСКАШ ДА ЗНАЕШ ИСТИНАТА ?!  Щастливко
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Дневникът на ShtrudeL
  Лични дневници
  ShtrudeL 3 1099 Последна<br />публикация Юли 17, 2011, 13:49:40
  от ShtrudeL
  Енергийно общуване - За "бъркането в главата".
  Енергийни учения
  Eona Lightholder 1 1899 Последна<br />публикация Март 29, 2013, 15:37:13
  от elinikar
  Странен шум в главата « 1 2 3 4 »
  Въпроси и отговори
  Berbera 46 11720 Последна<br />публикация Май 11, 2013, 22:28:07
  от Berbera
  Как да различим дали сме в сърцето или в главата
  Духовни учения
  Alida 1 1310 Последна<br />публикация Октомври 03, 2012, 21:41:59
  от Berbera

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright