Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пътуване във времето  (Прочетена 2158 пъти)
mimilota
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« -: Март 30, 2011, 00:38:14 »

http://www.mystics.eu/fizika/96-patuvane-vav-vremeto-teoria-na-vsichko-paradox.html

Не знам дали я има някъде вече тази тема, затова моля да ме извините, ако повтарям, но ми се стори интересна.

Дали наистина е възможно да се осъществи това пътуване, как мислите?
Активен
Sobercho
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 96


« Отговор #1 -: Март 30, 2011, 12:35:06 »

Първо трябва да разберем естеството на Времето и след това да пътуваме в него.Съмнява ме,че скоро ще се открие начин да се пътува напред-назад във Времето.А и строго се съмнявам,че е възможно.На човек не би трябвало да се дава тази сила.
Активен

В Природата няма нищо абсолютно равно,но все пак има перфектна хармония !
Emil
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2011, 01:54:53 »

Първо трябва да разберем естеството на Времето и след това да пътуваме в него.Съмнява ме,че скоро ще се открие начин да се пътува напред-назад във Времето.А и строго се съмнявам,че е възможно.На човек не би трябвало да се дава тази сила.

Че на човека не му се дава той сам си я открива.Има надежда "Войните на Светлината" да открият този начин за пътуване във времето.Дайте да започнем още от тук и сега да пишем формулите и да строим машината Усмивчица
Активен
Уж-Ум
Vakuu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 54

NO MORE!

« Отговор #3 -: Октомври 12, 2011, 02:14:18 »

Пътуването на времето е възможно и то си става, всеки един от вас го прави, в момента се намирате във машина на времето, и вие пътувате точно във времето, чрез съзнанието си. А това дето се опитват учените да го направят като машина на времето е машина на антивремето, и с нея се излиза от машината на времето в която се намирате. т.е. духът ви е пъхнат в машина на времето, и в момента в който успешно се осъществи "пътуване във времето" (това което си мислите) става точно обратното душата ви излиза от машината на времето, тялото остава труп защото сте откъснали душата от машината и сте я изкарали извън естествената машина на времето в която се намирате, и тялото ви е нещо като капсулата, която ви е необходима за да пътувате през времето. Таа ако искате да пътувате във времето, влезте в момента сега, и чрез съзнаване вие се предвижвате по-напред в осъзнатостта си, или решете, че сте се самозаблудили отново и се върнете назад във времето, където отново трябва да осъзнавате нещо. Т.е. като осъзнавате по-бързо и като се пробъждате се движите напред във времето. В тотална заблуда сте относно върху какво се изразява пътуване във времето, а то именно се изразява в осъзнаването на нещата. Придвижването напред/назад във времето се осъществява чрез осъзнаването. намирането/изгубването на себе си. Таа като се придвижвате напред/назад във времето, цялата вселена се променя покрай вас мигновенно според осъзнатостта ви, и вие се придвижвате в съответен кадър, от живота ви/времето ви. Хайде стига съм се повтарял, искренно ще се радвам да има разбрали Усмивчица
Активен

Който ме подценява, че мога да се справя и сам. Може спокойно да се отдръпва и да не се притеснява. Усмивчица
Самотата е илюзия. Усмивчица
Заедността е истина, независимо от илюзиите за самота. Усмивчица
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #4 -: Октомври 12, 2011, 02:43:16 »

  1) пътуване със съзнанието - Ок
  2) пътуване във физическия свят с тялото
  А това дето се опитват учените да го направят като машина на времето е машина на антивремето, и с нея се излиза от машината на времето в която се намирате. т.е. духът ви е пъхнат в машина на времето, и в момента в който успешно се осъществи "пътуване във времето" (това което си мислите) става точно обратното душата ви излиза от машината на времето, тялото остава труп защото сте откъснали душата от машината и сте я изкарали извън естествената машина на времето в която се намирате, и тялото ви е нещо като капсулата, която ви е необходима за да пътувате през времето.
  Само една добавка. Доколкото съм чела учените са успели да измислят машина/съоръжение, което вкарва достатъчна част от гореспоменатата естествената машина на времето, в която живеем + човека вътре в нея в нещо като друга изкуствено създадена от човека машина на времето.
  Та имаме човек вкаран в частичка от реалността му/нужните му данни/енергии от реалността, така че душата да не се отдели от тялото и да се избегне смъртта, всичко това на свой ред се вкарва в нещо като капсула и се запраща вече във времето.

  Ако не го пресъздавам правилно простете, но техническите термини не са ми силата.
  « Последна редакция: Октомври 12, 2011, 03:04:14 от Еруин » Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #5 -: Октомври 12, 2011, 13:22:14 »

  Имам един въпрос... Усмивчица

  Човек който е тръгнал да се прибира от работа в 6ч и пътувайки един час с автобуса си мисли как може да е постъпил толкова безотговорно с колегите си в кое време се движи?
  Или движи ли се въобще? Усмивчица

  Ето и друг въпрос... Усмивчица

  Същия човек ама в утрешния ден  Ухилен Веселяк чака приятелката си на среща седнал в едно уютно кафене, но потропвайки по масата с едната ръка, а с другата си върти кутията с цигари изпушва от нетърпение.
  Той в кое време се движи и движи ли се въобще?

  Извинявам се но възникна и трети въпрос  Ухилен

  Човек който иска да заживее в един изпълнен с хармония и топлота свят в които любовта да е отговор на всички въпроси, започне да живее всякаш това вече е така.
  Ако този човек не иска да отиде в новото време понеже отрича старото, а избере да пресъздаде(донесе) ново време в старото чувствайки се така както би се чувствал ако мечтата му е вече изпълнена....
  То този човек можем ли да го наречем "Човек на НОВОТО време"??
  Или е по-подходящо да го наречем, "Човека Битие" или "Потънал в безвремието"
  Или въобще можем ли да го наричаме по някакъв начин?


  И още един въпрос ми изникна в последствие  Ухилен...

  Можем ли да пътуваме във времето ако не влезем през портала на настоящето не минем през него и не излезем от него.
  Или накъде сме тръгнали сега  Згреших
  Отиваме ли или се връщаме
  Нашият влак ли се движи или отсещния е тръгнал? Згреших Прегръдка Веселяк Веселяк Веселяк
  А влак има ли,а ние в него ли сме?

  Иска ли някой УЖ да ми отговори на тези въпроси?

  Ако може ПО-БЪРЗО, че НЯМА ВРЕМЕ!!!
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Уж-Ум
  Vakuu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  NO MORE!

  « Отговор #6 -: Октомври 12, 2011, 13:59:33 »

  Времето е многомерно, и ако успешно се върнеш във времето, т.е. сгънеш едната ос, то другата ос на съзнанието си продължава да си тече, т.е. като се върнеш назад във времето ти не се връщаш в миналото си, а отиваш в ново минало, което е твое бъдеще, отиваш в паралелно минало, а не в твоето си, и това минало "уж минало" си е твое бъдеще. Да се върнеш назад във времето, означава ли да се върне и растежа на тялото ти, да излезе обратно банана който си изял и сдъвкал и да се възстанови в здрав банан? Означава ли да се върне и осъзнатостта ти, ти си многомерно нещо, неможе да връщаш тялото назад във времето и да запазваш съзнанието си, защото то не е връщане във времето, а е променяне на бъдещето такова, че да изглежда идентично като миналото ти. няма да говоря за пътуване във бъдещето с тялото защото не ми се ходи до тоалетна 100 пъти в секунда (погледнато отстрани разбира се) (всъщност то това се отнасяше май за пътуване в миналото...)
  Таа проблема с пътуването във времето идва от това, че ти не си само тяло ти си многомерно същество с душа, съзнание, тяло и др.
  Връщане назад във времето е все едно да се върнеш обратно в първата си гледна точка в която няма други гледни точки, но как да ги изтриеш от съзнанието си след като ти вече знаеш, че има други гледни точки. Материята е илюзия която строим чрез въображението си, строим и бъдещето и миналото. Всеки е ограничен в собствена времева рамка. И всеки се придвижва във времето независимо от всичко друго, дори скоростите на придвижване на двама човека да съвпадат, и да създават илюзия, че са в общо време. те не са. те са в отделни времена.

  Обяснявам какво ще стане ако стане "пътуване във времето". Забавяш собственото си време до толкова, че за една твоя секунда - за другите са изтекли 100 години. Това не е пътуване във времето. защото ти си си преживял едната секунда, а другите са си преживяли стоте години. Две напълно различни времена. това че за едни хора са изминали няколко секунди повече или по-малко не е пътуване във времето. Това че ти си си преживял едната секунда не означава, че на земята не са изтекли 100 години, при скорости близки до скоростта на светлината. Можеш да забавяш и ускоряваш стареенето си(собственото си време), но не и да пътуваш през времето физически. Неможеш да отидеш в собственото си бъдеще или в собственото си минало физически, и от един да станеш два човека. Чрез съзнанието си можеш да се свържеш със себе си в бъдеща или минала осъзнатост. Има едно нещо което имам да осмислям, че можеш да бъдеш на две места едновременно, но с еднаква остарялост на тялото, всъщност дори е възможно да сме на много места едновременно, и то с различна остарялялост, но точно това, че е с различна времева остарялост прави различаването на времевите моменти, т.е. по дадена врмева линейност няма как да си на две места едноврменно с различна остарялост. Т.е. телепортацията е възможна, но пътуването във врмето само на физическо ниво не е, защото ти не си само тяло. Можеш да пътуваш в миналото или бъдещето на другите физически - Да! но не и в своето собствено минало или бъдеще. Дам дори е възможно да пътуваш и в собственото си уж бъдеще и минало, защото! тялото ти в предния момент не е твоето тяло, то е на друг човек, ти имаш само едно единствено тяло и то е винаги в тук и сега, всяко твое минало или бъдеще тяло е на друго същество, което не си ти, то е на въображаемо същество, което уж си мислиш че си ти. трябва да се освободят съзнанията от илюзията за бъдеще и минало, бъдещето и миналото не съществуват в сега. т.е. бъдеще и минало няма, от там няма и как да ходиш в тях.
  Еруин - На ти сега - нъцки  Плезещ се, да видим дали ще ме човъркаш пак с илюзии, ше ти дам аз едно пътуване "във физическия свят със тялото"... и пеша и с автомобила, и със самолета, и със совалка със близка до скоростта на светлината, все пътуваш във времето и старееш с различна скорост, със скорост равна на скоростта на светлината спираш да старееш, но със скорост по-голяма от скоростта на светлината - започваш да се подмладяваш. таа всеки е във собствена времева рамка и се намира само и единствено в сега, други времена няма. Другото е илюзия. Пътуване във времето във физически план е невъзможно поради простата причина, че има само един момент от време - сега - и всички ние сме в него. останалото е илюзия на ограничените съзнания с които мислите/наблюдавате света/градите си представа, което е груба грешка. по отплеснах се но искам да покажа как и аз от заблуден отначало тръгнах да търся как да стане пътуване във времето и стигнах до там че то е грешно като опит за схващане. времето е многомерно и немокже да се разделя само по едната му ос.

  едит: или като за вас, времето има само един момент от втората си ос и той е само сега, затова неможете да излезете от момента сега.

  и да вдъхновен движи се човека, слънчевата система се движи, земята се движи, самото пространство което обитават се движи, и човека се движи, дори да стои на едно място, и точно това създава илюзията за общо време, защото всички се намираме на космическия кораб земя и цялото това нещо ни задвижва с около 380км в секунда, спрямо статичното безпространство и затова времето ни на земята тече именно с тази скорост. пропуснах да кажа е земята се върти и около оста си, друг е въпроса, че съзнанието на човека се намира във втората времева ос, и се намира само и единствено в сега, пресичайки първата времева ос, тази която вие наричате време и я пресича само и единствено в сега. времето е производна на движението, движението създава времето. движението на едно тяло спрямо друго, създава различията в скоростта на течене на времето. май тея работи са обяснени в теория на относителността, но тъй като не съм запознат с нея, си ги смуча от пръстите сега нещата... извинете ме ако случайно поправя теорията на относителността
  « Последна редакция: Октомври 12, 2011, 14:35:57 от Уж-Ум » Активен

  Който ме подценява, че мога да се справя и сам. Може спокойно да се отдръпва и да не се притеснява. Усмивчица
  Самотата е илюзия. Усмивчица
  Заедността е истина, независимо от илюзиите за самота. Усмивчица
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Пътуване във времето
  Езотерика
  Админ 4 2603 Последна<br />публикация Април 16, 2012, 09:18:20
  от execute
  Спиране на времето « 1 2 ... 10 11 »
  Въпроси и отговори
  incorrigi 155 6965 Последна<br />публикация Ноември 28, 2010, 19:32:00
  от incorrigi
  Времето навън?
  Моите сънища
  notlike 0 768 Последна<br />публикация Юни 11, 2011, 21:17:37
  от notlike
  Кратка медитационна музика за пътуване в себе си.
  Музика
  Scortan 1 3027 Последна<br />публикация Юли 07, 2016, 14:34:08
  от pluton
  Каква е техниката за преместване във времето
  Обща тематика
  mamagaya 3 954 Последна<br />публикация Май 15, 2012, 20:24:57
  от mamagaya

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright