Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Защо умира Рудолф Щайнер?  (Прочетена 7410 пъти)
Drakon
Гост
« Отговор #15 -: Март 29, 2011, 17:17:59 »

Да и аз това се чудя,защо на хората са им магии,свръх качества и/или безсмъртие в тяло
 - то тогава живота би бил голяма трагедия...сега е малка.
По-добре хората да си чистят КАРМАТА,защото идват нови гости,а те "не харесват" мръсни хора,
а времето остана малко.Ех... Рудолф,ехх ... Щайнер - защо умря! ;-)
Активен
aurora_borealis
ღ Aurora Borealis ღ ツ
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 22


 • Град: Sofia
 • Serendipity

  « Отговор #16 -: Април 10, 2011, 22:30:43 »

  Защото днес е много популярно хора да се стремят към придобиване на свръхестествени способности:
  http://indigota.com/index.php?topic=3932.0
  интересуват се от магии, стремят се към безсмъртие и т.н.

  Дали всичко това обаче ще подобри тяхната карма или ще я влоши?
  Ето това е въпросът, който според мен е в пряка връзка с разглежданата тема.

  Интересуват се по-масово, защото информацията е достъпна много повече от преди. Огромен процент от книги, които са били табу за хората са в интернет днес.
  А дали, ще подобри кармата им си зависи от тях.
  Може да ви се стори наивен пример, но вижте сагата "Междузвезни войни". Там контрастът е чудесен. Мисълта ми е, че всеки сам избира, как да борави със Силата и за какви цели. Има и нещо друго. Много хора могат да стигнат до нея, но дали могат да я овладеят и контролират - тук според мен е ключа.

  Много съм съгласна с теб и с мнението ти Усмивчица
  Активен

  Има някакво Слънце в мен !
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #17 -: Април 22, 2011, 00:43:08 »

  В книгата Копието на съдбата (гл. 21 „Копието като символ на Космическия Христос”) четем следната интересна информация:

  „Космическото християнство на Граала и на Откровението на свети Йоан имат една обща черта с нацисткото обожествяване на Антихриста. И двете навлизат в митологичните дебри — като съзрял божествен и демоничен романтизъм - под същите „отворени небеса" на Апокалипсиса, от които е вдигнато булото и където ограничените рационални разсъждения губят сила и меродавност.

  За стремящия се към Светия Граал, който всеотдайно и търпеливо подготвя душата си за мига на Благодатта, булото се разтваря отгоре надолу от християнския дух на времето. Адептите на черната магия като Дитрих Екарт, Хаусхофер и Хайлшер е трябвало да разкъсат булото отдолу нагоре с помощта на опиати, мантри, ритуали и други сатанински средства. Но адептите и на доброто, и на злото трябвало да преминат отвъд тази завеса на сетивния свят, за да стигнат до едни и същи по-висши измерения на времето и съзнанието, да четат от Космическата хроника и споделят визията и участието си в същите надсетивни светове.

  Без такива основни познания за окултизма не е възможно да се разбере защо водещите личности сред нацистите са смятали, че най-заклетите им противници се намират сред тайните групи хора, постигнали посвещаване в тайнствата на Светия Граал. Това обяснява защо СС и Гестапо стигали до такива крайности в издирването, преследването и мъченията на хора, които привидно нямали никакво политическо значение и не представлявали никаква заплаха за нацизма.

  Без известно прозрение в окултните дела изглежда невероятно, че Адолф Хитлер, издигнал се до висините на властта в Германия и едва не завладял целия свят, смятал неизвестния австрийски философ на име Рудолф Щайнер за своя най-заклет враг.

  Но когато историята на нашия век бъде погледната през истинската призма на човешката еволюция, ще успеем да разберем, че силите на Луцифер, обладали душата на Адолф Хитлер, се опитвали посредством една расистка доктрина да отклонят човечеството от вътрешното признаване на индивидуалния човешки дух. Ще успеем да осъзнаем и факта, че доктор Рудолф Щайнер бил пророк на космическия Христос в нашето време и единственият предвестник на извечното знание за духовната същност, която се опитва да се роди в душите на хората от нашата епоха.

  Адолф Хитлер сипел огън и жупел по адрес на доктор Щайнер на политическите събрания в началните дни след основаването на нацистката партия и го наричал военен престъпник, пряко отговорен за провала на плана на Шлифен и последвалата загуба на Първата световна война. Рудолф Щайнер бил личен приятел на генерал Хелмут фон Молтке и Хитлер го обвинявал, че е използвал силите на черната магия, за да наруши психическото равновесие на главнокомандващия в критичния период на германското нашествие в Белгия и Франция през 1914 година.

  Личните причини на Хитлер да иска да отстрани Щайнер от пътя си били много по-зловещи. Дитрих Екарт бил разпознал в негово лице водещата личност на широк кръг от посветени в Граала, разкрила сатанинската природа на обществото „Туле" и наблюдавала всичките му срещи и иницииращи ритуали на астрално ниво. Екарт бил убеден, че нищо не може да остане скрито от проницателните окултни способности на Щайнер. И тъй като Щайнер открито предупреждавал Германия за тайните цели на нацистката партия, той бил начело в списъка на жертвите, които обществото „Туле" искало незабавно да унищожи чрез атентаторите си.

  Планирано било убийството на Щайнер да се извърши в един вагон на мюнхенската гара: два пълнителя трябвало да бъдат изпразнени в главата му.

  Рудолф Щайнер пристигнал навреме на гарата, за да хване обедния влак за Базел. По-късно той признал, че знаел за опита за покушение срещу живота му, който щял да бъде извършен този ден, но не искал да отмени ангажиментите си, защото предупреждението за убийството дължал единствено на окултните си способности. Според неговите нравствени разбирания опитът да се избегнат предстоящите събития посредством окултни средства бил равносилен на черна магия. По тази причина той не взел никакви мерки за личната си безопасност.

  Той със сигурност щял да стане жертва на кървава мигновена смърт през онази пролетна сутрин на 1922 година, ако не било навременното пристигане на Валтер Йоханес Щайн и на неговите съратници. Щайн бил проникнал в средите на обществото „Туле" и разкрил всички подробности за планираното убийство. Рудолф Щайнер вече имал моралното право да напусне сцената на убийството по възможно най-бързия начин, а приятелите му го заобиколили от всички страни, докато напускал гарата. Същата вечер той бил прекаран през границата в Швейцария и кракът му никога повече не стъпил в Мюнхен.”

  Активен
  kokobrise
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #18 -: Септември 11, 2011, 01:58:16 »

  И защо използването на ясновидство с цел човек да се самосъхрани  и предпази най ценното-собствения си живот,трябва да бъде наричано черна магия?! Нали идеята за развиването на окултни дарби е човек да може да помогне на себе си и на околните чрез тях....и особено на себе си.От къде на къде това трябва да е в разрез със нравствените разбирания ,моралната етика и висшия дух.Нещо не разбирам.Моля някой по-разбиращ и знаещ да поясни.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #19 -: Септември 11, 2011, 13:04:26 »

  И защо използването на ясновидство с цел човек да се самосъхрани  и предпази най ценното-собствения си живот,трябва да бъде наричано черна магия?! Нали идеята за развиването на окултни дарби е човек да може да помогне на себе си и на околните чрез тях....и особено на себе си.От къде на къде това трябва да е в разрез със нравствените разбирания ,моралната етика и висшия дух.Нещо не разбирам.Моля някой по-разбиращ и знаещ да поясни.

  В разрез е поради следната причина.

  Да си представим, че даден ученик или студент има да вземе някакъв изпит.
  При "нормални" условия това би изисквало да учи, да мисли, да е трудолюбив.
  Какво ще се случи, ако той реши да приложи някоя "магия" и да си вземе изпита по-леко?

  Ще стане така, че качествата мислене, трудолюбие и т.н. няма да бъдат развити.

  Друг пример можем да дадем с метода "Силва", рекламиран и при нас.
  Вместо човек да работи, да полага усилия за да постигне нещо, което ще развие важни негови качества,
  той ще се посвети на магически визуализации, за да реализира желанието си.

  Какво получаваме като резултат?

  Желанието е осъществето, но качествата не са развити!

  В случая с Щайнер, било е необходимо учениците му да развият определени качества, за да бъде той спасен. Вероятно това е било много важно, по-важно от запазването на неговия живот (което впрочем, за учител от неговия ранг не е от решаващо значение за продължаването на неговата мисия).

  Не на едно място той споменава, че не е задължително един напреднал учител да бъде въплътен в тяло, за да могат учениците му да следват неговото учение, ако то е изложен подробно и ясно, например в книги.
  Следвайки дадените съвети, ученикът ще се издигне на такова ниво, на което ще може да установи връзка с учителя си, дори ако той е извън тяло.
  Активен
  selenita
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #20 -: Август 31, 2012, 22:25:52 »

  Доктор Рудолф Щайнер е духовният водач на вторият клон на езотеричното християнство-розенкройцерството.Най-точният отговор за неговите прераждане,карма и смърт е дал духовният водач на първия клон на езотеричното християнство-манихейството и това е Беинса Дуно.Щайнер е прероденият Питагор,чиято окултна школа е била подпалена по същия начин-това е кармично положение и тогава и сега се е случило заради нерегламентирана връзка с жена-Ита В.,която е една и съща и в двете инкарнации и е от школата.Противниците му в нея-едни и същи тогава и сега се възползват от това като повод и подпалват сградата-значи 2пъти в 2 прераждания.И понеже Щайнер не се е отказал и е искал да запази школата,а и да реализира любовта си,защото за нея земни закони не важат, а сродните души вървят заедно,то в името на висшата духовна цел поема кармата на подпалвачите и за втори път спасява школата си-този път от разделение.Първият път когато го прави е всеизвестен т.е. когато се отделя от теософското общество,подвластно на една друга ложа-антагонист на Бялата и създава антропософската школа.Висшите духовни Учители се вселяват в плът извънредно рядко и са напълно подвластни на закона на саможертвата в името на човечеството,но когато поеме твърде много чужда карма,физическото тяло не издържа и се разпада.Естествено че е могъл да се излекува или излъчи от тялото си,но карма-макар и чужда,се изкупва само в болка и страдание.Христос също е могъл да се освободи от кръстната смърт,но е предпочел да поеме кармата на човечеството и да освободи душите на умрелите от ада.
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Седмата посока" от Жанет Орфану
  Книги
  Бунтарката 2 2769 Последна<br />публикация Декември 10, 2009, 17:46:37
  от Инил
  Модерирането на форума « 1 2 ... 9 10 »
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  mddimi 136 6360 Последна<br />публикация Ноември 28, 2012, 16:05:28
  от Toddo
  Полезни теми от форума отнасящи се до децата
  За родителите
  Eona Lightholder 9 3157 Последна<br />публикация Май 15, 2012, 03:19:52
  от oldrecord
  Да запазим добрия тон във форума
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  Administrator 13 1306 Последна<br />публикация Декември 19, 2010, 19:05:05
  от incorrigi
  Здравейте имам няколко въпроса !
  Въпроси и отговори
  Vapros 12 1375 Последна<br />публикация Април 25, 2011, 19:30:23
  от Ich

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright