Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Тибетската медитация за изцеление  (Прочетена 2690 пъти)
Reiki
Живота е прекрасен!
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 67


« -: Март 23, 2011, 16:55:57 »

Тибетската медитация за изцеление – Тонглен (даване и получаване)

Седнете удобно, отпуснете тялото като вдишате дълбоко и спокойно 3 пъти през носа и издишате през устата със затворени очи и отворени длани. На ум повторете три пъти: Докато постигна просветление, взимам закрила в Дом Инасио де Лойола, живота и духовната общност. Може ли чрез спечеленото от упражняване на освобождаването и други перфекции да постигна Буда състояние за доброто на всички чувстващи същества във Вселената.

Представете си някой от вашите любими или роднини, който страда от болест или от физическа или емоционална болка в пространството пред себе си.Предсатвете си неговите/нейните затруднения и колко е труден животът на този човек. Така ще разбудите своето чувство за състрадание и най-вече желанието да помогнете та да се премахне нейното/неговото страдание.Представете си нейното/неговото страдание като плътен, черен, лепкав дим.Сега започнете да изтегляте този’’дим’’ чрез вдишване и издишване. С всяко вдишване’’ поемате’’ черният дим, който веднага се превръща в бяла , прозрачна, чиста светлина и издишвате тази лечителна светлина обратно към човека, когото ‘’лекувате’’ като го изпълвате с бялата, прозрачна, чиста светлина( енергия). Вие не се изпълвате с черен дим, защото проявявате състраданието си в действие и поради това веднага вие самите се пречиствате . Тази обмяана става много бързо, дишайте нормално, при вдишването поемаме черният дим, веднага сме изпълнени с бяалата светлина, отпращаме я на издишване към човека и моментално го изпълваме с нея. Продължавайте още 20 пъти, вдишваме , издишваме, взимаме и даваме без да напъваме дишането си, равномерно и нормално.Сега вземете кратка почивка и повторете същото още 20 пъти. Ако желаете, можете да продължавате докъто от лицето , което ‘’лекуваме ‘’вече не излиза черен дим, той/тя е спокоен сега, без болки, болест и проблеми и е усмихнат /а и щастлив/а, изпълнен/а с бяла, прозрачна, чиста светлина така както и самите вие.

…..Преди да свършите медитацията повторете на ум 3 пъти: Положителната енергия от тази медитация посвещавам за най-великото добро на всички чувстващи същества във Вселената, за нашето по-бързо изцеление, просветление, материално и духовно благополучие, здраве и щастие!
С 3 дълбоки и спокойни вдишвания и издишвания се върнете към ‘’тук и сега………….Отворете си очите…
Активен

Точно днес не се тревожи.Точно днес не се гневи /ядосвай/. | Почитай своите родители, учители и по-възрастните. | Изкарвай честно прехраната си. | Отнасяй се с благодарност към живота.
artist5
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 66

« Отговор #1 -: Октомври 24, 2011, 15:22:38 »

   Това е супер, обаче някой чувал ли е за такъв вид дишане, по време на което изпадаш в нещо като транс, нямаш контрол в/у тялото и виждаш различни карти в съзнанието си. Като за всеки човек протича по различен начин, някои казват, че чувстват невероятна болка, но този вид "медитативно дишане" те освобождава от всякакъв вид емоционална травма и стрес. Аз не съм сигурна, че се нарича точно дишане, разказаха ми и аз питам, защото нямам насоки, а това което разбрах, породи в мен неистов интерес! Извинете, ако не пиша на правилното място. Ще съм ВИ МНОГО БЛАГОДАРНА, ако някой ми даде някаква насока!
Активен
artist5
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 66

« Отговор #2 -: Октомври 24, 2011, 15:55:03 »

  Още нещо, ако някой е гледал " На кафе" от 14.10. 2011г. ще знае за какво говоря и питам?
Активен
Финист
Финист
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 140


WWW
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2011, 23:32:18 »

   Това е супер, обаче някой чувал ли е за такъв вид дишане, по време на което изпадаш в нещо като транс, нямаш контрол в/у тялото и виждаш различни карти в съзнанието си. Като за всеки човек протича по различен начин, някои казват, че чувстват невероятна болка, но този вид "медитативно дишане" те освобождава от всякакъв вид емоционална травма и стрес. Аз не съм сигурна, че се нарича точно дишане, разказаха ми и аз питам, защото нямам насоки, а това което разбрах, породи в мен неистов интерес! Извинете, ако не пиша на правилното място. Ще съм ВИ МНОГО БЛАГОДАРНА, ако някой ми даде някаква насока!
това е пълна глупост! как може нещо което ми звучи като неконтролируемо преживяване да има някъкъв конструктивен ефект върху тялото и психиката - никога няма да го бъде това! ако беше така, счупена кост щеше да се лекува с бой с тежка тояга примерно...
плюс определението за медитация - будистката сама випасана примерно да вземем, но и всяка друга медитация от прозиволна школа, било то йогийска или розенкройцерска, е същата - основата на медитацията е контрола над вътрешното състояние, или поне отстраняване от усещанията, създаване на "дистанция" между наблюдател и преживяването на наблюдателя... медитацията, а и лвсяко духовно упражнение, винаги трябва да има един и същи ефект, иначе нямаше да има никакъв смисъл от тия техники... всяко "лекарство", за да лекува, трява да се знае какъв ефект има... или ще ми кажете, че едно лекарство с неизвестен или произволен ефект, лекува някоя произволна болест, да не говорим за множество болести... ако мислите така с удоволстви ще ви дам да опитате 1-2 приготвени лично от мен "смеси" с напълно неизвестне и за мен ефект, но гарантирано силен...

и да, мисля че знам за какво говориш, но едва ли има по-вредно нещо в дихателните "гимнастики" от него - най-вероятно става дума за тъй наречената "хипервентилация"(толкова любима на мнозина), съпроводена с халюцинации(карти във съзнанието както казваш). Подобна техника има различен ефект при вески човек от една страна защото "всеки човек" е различен, тоест неподготвен е, слуачен е, просто взет от улицата и го подлагат на някакво психическо натоварване, и понеже всеки има различен живот, различен характер, с различна наглас аи мореглед е, плюск има различни очаквания ил е в различно настроение преди "упражнението"... резулаттът е напълно непредвидим и в най-добрия случай е "леко стресиращ"... за "безвреден" може само да си мечтаем, а лечебен и пречистващ е фантазия на невежите... единстветото което прави е да разтърси емоциите ни, да ни дари със силно преживяване и понеже това ни харесва, за кратък момент психиката ни се успокоява, създавайки илюция за катарцзис... но това е същото като да създаваш отпуснато състояние в някой като го накараш цял ден да мъкне чували  с картофи или въглища... ще спи като къпан, гарантирано!

привлекателността на подобни "методи" е същото това нещо, което прави привлекателни наркотиците, алкохола, цигарите, садо-мазото, скачанет ос бънджи и тем подобните им играчки-забавачки...

бтв, препоръчвам ви бънджи или скачане с парашут или нощувка на гробищата или нощтна разходка из планината по бельо... изключително "пречистващо" от другистресове и доста по-контролируемо и предсказуемо като ефекти... особено предвид неистовия ти интерес...
Активен
artist5
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 66

« Отговор #4 -: Октомври 26, 2011, 09:43:49 »

   Финист, благодаря за отговора! .
За този метод слушах от една приятелка и тя много въодушевено го разказа и ми прозвуча интересно та, за това питах. Сега разбрах, че преди няколко години са използвали халюцигенни средства, но сега е забранено. Това била техника, използвана от шамани!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Медитация
Йога
Админ 1 1472 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:37:43
от Админ
Напреднала медитация
Йога
Админ 0 1634 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:39:19
от Админ
Насочване на ума към изцеление
Здрав дух здраво тяло
Админ 5 3582 Последна<br />публикация Юни 08, 2011, 20:05:12
от Eona Lightholder
Тибетската Медитация по любов
Духовни учения
Reiki 0 1771 Последна<br />публикация Март 23, 2011, 16:57:47
от Reiki
Световна молитва за изцеление на водите на Земята (д-р Масару Емото, 11.03.2013)
Инициативи
yyy 1 812 Последна<br />публикация Март 10, 2013, 14:48:12
от meander

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright