Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: „Човека с трикракото столче"  (Прочетена 3135 пъти)
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Март 22, 2011, 18:43:55 »


От ЗВЕЗДНИ ЗНАЦИ - Линда Гудман

 ........Докато четете следващите няколко страници, посвете¬ни на „човека с трикракото столче", е много важно да по¬мните, че нямам предвид „човека, плод на еволюцията" в смисъла, в който дарвинистите тълкуват произхода и съще¬ствуването на човека...

  А сега да се запознаем с нашия „човек с трикра¬кото столче".

 


* trikrako stolche.jpg (8.68 KB, 254x322 - видяно 303 пъти.)
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #1 -: Март 22, 2011, 18:58:00 »

 ......1-2-3 са първите числа, които „човекът" е проумял. Той е сложил върху земята пръчка, която да олицетворява него -или числото 1. После е сложил втора пръчка - за неговата жена. Така е получил числото 2 - или 2 пръчки. Наредил е върховете на две пръчки, символизиращи него и жена му, така, че върховете им да се опират, а другите им краища да са раздалечени и да наподобяват по форма палатка. Сетне успоредно с основата на въображаемата „палатка" е сложил върху земята трета пръчка, олицетворяваща детето, и така трите пръчки са образували триъгълник, най-стария извес¬тен духовен символ: баща - майка - и логоса дете. Не след дълго нашият бавно схващащ човек е нарисувал около трите пръчки окръжност, та да предпази себе си, жена си и детето си от чужди хора и злини. После започнал да се любува на окръжността - така за пръв път се е родило понятието „трикрако столче".

 От векове числото 7 е смятано за число на загадъчното и въплъщава духовната страна на нещата, докато числото 9, краят, или финалът от поредицата, върху която са изградени всичките ни материалистични изчисления, също от столетия е смятано за числото на електроенергията и на живота върху нашата планета в материалния смисъл на думата. Числото 0 олицетворява мощта (именно заради това е число на планетата Плутон, управител на Скорпиона, тъй като Плутон е най-мощната измежду всички планети). Прибавете 0 към което и да е число и колкото повече нули слагате, толкова по-„мощно" е числото. От 1 до 10,100, 1000, 100 000, 1 000 000 и така нататък. Числото О е смятано за.число на Вечността (на Вечното Сега?) - на змията, захапала опашката си. На положителната енергия, която захранва отрицателната, за да създаде трети вид енергия, съчетаваща и двете, но и различна от тях и всесилна.
 Ако вземете числото 1 и добавите символа на Вечността -0, се получава например цифрата 1 000 000, а може и по-голяма - разделите ли я с мистичното число 7 (олицетворяващо духовната страна на нещата), получавате числото 142857, наричано, откакто свят светува, „свещеното число". Например:
1 000000:7= 142857
Колкото и нули да добавяте, ако продължите да делите полученото число на 7, ще получавате все същото свещено число. Защо „свещено"? Защото сумирани, цифрите в него дават двуцифреното число 27, а когато съберете 2 със 7 (27 = 2 + 7), получавате 9, числото на вечната енергия и на живота във всичките му проявления на планетата. За него се говори и в Библията (не обръщайте внимание на намеците за пръста на сатаната от филмите на ужасите, с които искат да ви взе¬мат страха) - „666 е числото на човека и числото на звяра". Точно така си е. Сборувани, цифрите в числото 666 правят 18 (6 + 6 + 6 = 18), а редуцирано, числото 18 (1 +8 = 9) дава 9, числото на живота във всичките му проявления на Земята.
1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 = 27 (2 + 7) = 9. Свещеното число на Вечността.
А сега се замислете! Ако вземете числото на Първопричината, или на Създателя - 1, а после добавите няколко нули - О, числото на Мощта, и ги разделите на 7, числото на тайнственото и на Духовната страна на нещата, ще получите свещеното число 142857, а ако редуцирате него до едноцифрено число (1 + 4 + 2 + 8 + 5 + 7), ще получите 9 - материалния Живот. А това е цялата история на нашето съществуване, n’est-ce pas ?  нали (фр.). - Б.пр.
 Като начало, когато съберем всички едноцифрени чис¬ла: 1+2+3+4+5+6+7+8+9, получаваме 45, което, \то го редуцираме (4 + 5), дава девет. Няма как да го отречем или избегнем. На сегашното си равнище на развитие живеем в третото измерение, където над всичко властва 9.
Числото 9 не може да бъде унищожено, по колкото и да го умножавате, а това не важи за никое друго число. 9, умножено по 2, прави 18, което, редуцирано (1 + Готин, дава пак 9. 9 по 4 прави 36, което, ако го редуцираме (3 + 6), също дава едноцифреното число 9, и така до безкрайност. Пак да повторим, 9 не може да бъде унищожено, точно както и човешкият живот, който това число олицетворява.
В католическата църква има 9-дневни молитви. Във франкмасонството (основаващо се върху астрологията) съществува Орден на Деветимата избрани рицари и в ритуалите му са използвани 9 рози.
Голямата сидерална година се състои от 25 920 години. Сумирани, цифрите правят 18 (2 + 5 + 9 + 2 + 0), което, редуцирано (1 + Готин, дава 9. Сидералната година е тясно свързана с изпреварването на равноденствията - времето, нужно, та всички планети да се върнат в изходното си положение. За един градус от процеса на изпреварване се искат 72 години. 7 + 2 е равно на 9. За два градуса на изпреварване са нужни 144 години, за три градуса - 216 години, за пет градуса - 360 години, за десет градуса - 720 години; сумирани, цифрите винаги се равняват на 9. Това не е случайност или съвпадение. То е част от синхронизираната хармония във Вселената.
Джон Нелсън, бивш директор на Научноизследователските лаборатории към Гражданската авиация на САЩ, е из¬ползвал астрологията, за да изчислява атмосферните условия. Споделял е с мен как е установил, че когато две планети са в квадрат на дадена географска ширина или дължина, излиза гръмотевична буря. В астрологията - в хороскопа на даден човек например, квадратът е аспект на „напрежението", а планетите са в квадрат, когато отстоят точно на 90 градуса. Отново 9. (Помнете, че това не е непременно лошо, защото гръмотевичните бури „прочистват въздуха" и го освежават.)
Политолозите са установили, че важните политически промени с последици, разтърсващи целия свят, стават на интервал от 180 години. 1 +8 + 0 = 9. 360 градуса на астро¬логичната окръжност (а и на всяка друга) също правят 9, ако сумираме цифрите (3 + 6 + 0). Бременността при жените трае 9 месеца. В един ден има 86 400 секунди, което, сборувано, дава 18, а то, от своя страна редуцирано, се равнява на 9. В денонощието има 24 часа, а ако съберете 2 с 4, получавате 6, което, обърнато, прави 9, един твърде съществен момент, както ще се уверим не след дълго.
Нормалното дишане при човека е 18 пъти в минута, а 1 + 8 се равнява на 9.
Нормалният пулс при хората е 72 удара в минута. 7 + 2 се равнява на 9.
Нормалният пулс в час е 4320 - отново 9.
Нормално си поемаме въздух 1080 пъти на час - отново 9.
За 24 часа нашето сърце тупти 103 680 пъти - което събрано, пак дава 9.
През същия 24-часов период дишаме средно по 25 920 пъти - абсолютно същото число, колкото са годините в Голямата сидерална година!
Наистина няма нищо чудно в това,
че Светото писание посочва 666 (9)
като числото на човека и звяра!
В астрологията хармоничните аспекти, или ъглите, образувани между планетите, са: 30 градуса, 60 градуса и 120 градуса. Сумирани (или редуцирани), цифрите в тях дават едно-числените хармонични числа 6 и 3. А нехармоничните ас¬пекти, или ъгли между планетите, които създават напрежение, са: 45 градуса, 90 градуса и 180 градуса, които, редуцирани, дават 9. Това показва колко е важно и желателно да се опитаме да се извисим над Съзнанието си за Третото измерение на Времето и неговия стрес (9), за да сме по-щастливи и да живе¬ем по-хармонично (6). Както вече отбелязах, скоро ще стане дума за неразривната връзка между числата 9, 6 и 3.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #2 -: Март 22, 2011, 19:07:05 »

...Съберем ли числата 6 и 9, Сблъсъкът е премахнат и Любовта побеждава, 6 + 9 се равнява на 15, а то, от своя страна, ако го редуцираме (1 + 5), се равнява отново на 6. Венера. Любов. Любовта е всичко. Във всеки сблъсък между Венера и Марс в крайна сметка побеждава Венера. Не може да бъде другояче според Закона на Вселената...

  Когато са едно до друго, числата 6 и 9 образуват астро¬логичния символ на зодиакалния знак на Рака, олицтеворя¬ващ майчинството и бащинството.
Двете окръжности в символа на Рака - 6 и 9, олицетво¬ряват майчината гръд. Формата на двете числа отразява фор¬мата на сперматозоидите. Съвсем логично, когато мис¬лите за числата, олицетворяващи женските гърди и мъжките сперматозоиди, и двете тясно свързани с раждането на дете¬то, си представяте двамата създатели на новия живот: жена¬та и мъжа. Също тъй логично числото на Рака е 2.
Астрологичният знак на Рака е управляван от Луната. Човекът стъпи за пръв път на Луната през юли, месеца на Рака. Годината бе 1969, в която, естествено, се съдържат 6 и 9.
Както вече се убедихте, 9 е обърнато 6 и 6 е обърнато 9. У всеки мъж има по малко от жената и у всяка жена - по малко от мъжа. Оттук следва, че няма нищо лошо, напротив, съвсем естествено е мъжът да е чувствителен, а жената -смела.
Двуцифреното число 15, получено, като прибавим 9 (мъжа) към 6 (жената), е наричано от древните „число на вълшебното и загадъчното". И наистина си е така.
Вълшебното и загадъчното... да! Слеят ли се един мъж и една жена в любов, това е вълшебство! А когато любовта им доведе до сексуално сливане, те изпитват духовно, душевно и физическо блаженство и бива зачеван нов живот... а това си е същинска загадка!
В математиката числото 6 и неговата „половина" - З (олицетворяваща Юпитер, планетата на Стрелеца, която освен това е и планета на религията), са неразделна част от Тайнството на деветката - на триизмерността: 9 е равно на 3 х 3, 6 е равно на 3 + 3, 9 е равно също така и на 3 + 6.
Исус е бил намерен да обсъжда с равините в синагогата дълбоки езотерични въпроси, когато е бил дванайсетгодишен. Редуцирано, числото 12 (1 +2) прави 3. Исус започва своето мисионерство и привличането на ученици, когато е на 30 години - още едно 3. Разпънат е на възраст 33 години, което сумирано, дава числото 6, а то е обърнато 9. Страдал е на кръста 3 часа. В 9 часа е обявен за мъртъв. На третия ден възкръсва.
Само след като земните жители се научат да обръщат материалното число 9 и по този начин да го преобразуват в хармоничната му противоположност - числото 6, на Земята ще се възцари истински Мир. Ето защо си заслужава често да повтаряме, че 6 е числото на Венера и Любовта... а Лю-бовта е Всичко.


* zodiac-horoscope-cancer-1-sign.jpg (20.54 KB, 613x480 - видяно 310 пъти.)
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #3 -: Март 22, 2011, 19:17:05 »

...Вече ви показах какви „фокуси" може да прави числото 9, не по-малко вълшебно е поведението на числото 6, обърнатото 9. Но преди да ви го докажа, нека видим в какво се състои Тайнството на деветката.
Тайнството на деветката, образувано само от три числа: З, 6 и 9, е най-голямото в математиката (изчисленията), което е доказано и от номерологията (тълкуването).
Нали помните нашия човек с трикракото столче, открил Числата 1, 2 и 3... а после и 0 (нулата)? Той обаче не се е досетил, че тези три числа сами по себе си вече изразяват целия ни триизмерен свят. (Светът на Четвъртото измерение - на Вечното сега, е друга тема.)
А сега си представете нашия човек с трикракото столче от самото начало, когато той слага на земята първата пръчка, олицетворяваща него, и така „измисля" числото 1 (Първопричината или Създателя)... после добавя втора пръчка - за своята жена, и „изобретява" числото 2, а сетне слага напречно трета пръчка - за своето дете, и „измисля" числото 3: трите пръчки образуват триъгълник, най-стария известен символ на всички религии... и накрая „сътворява" числото 0, като рисува окръжност около трите пръчки върху земята, за да защити себе си, жена си и детето си от злини. А сега се за¬мислете за миг върху тази рисунка:


* 123-0.jpg (14.75 KB, 651x295 - видяно 329 пъти.)
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #4 -: Март 22, 2011, 19:34:33 »

...И аз се замислих за нея, докато се унасях една вечер в Крипъл Крийк, по време на усамотението си там. На следващата сутрин, когато се събудих, си нахвърлих някои бележки върху купчето листове на нощното шкафче... а подир няколко дни се заех да рисувам числата и буквите от азбуката и поне според мен направих твърде интересно откритие. Дума да няма, знаят го всички математици и най-вече Алберт Айнщайн, но за мен то бе ново и ми отвори очите дотолкова, че се почувствах едва ли не Христофор Колумб, доказал, че земята е кръгла! Та ето какво открих: всички арабски цифри -от 0 до 9, а също всички букви в латиницата  са основани върху триъгълника и окръжността или могат да бъдат преобразувани в тях. Ако бъде сведено до първичната си основа, на практика всичко в нашето триизмерно съзнание, включително правоъгълника, осмоъгълника, петоъгълника, шестоъгълника и така нататък, - може да бъде кодирано чрез Универсалния код 1-2-3-0.

  Вълнуващо, нали? Мисълта ми полита по спирала към всички загадки на нашия живот. Да вземем само три арабски цифри и три букви от азбуката. Можете да опитате и вие. Интересно е!
Питаш се какви ли са символите в Четвъртото измерение на съзнанието. Дълго съм си мислила, че ние всъщност сме триизмерни предмети, а хвърляме двуизмерна сянка. Дали в такъв случай няма някакво четириизмерно „Аз" със Светлина, по-ярка и от нашето Слънце, хвърляща вашите и моите триизмерни сенки? Дали няма и... петизмерни същества, хвърлящи сенките на триизмерното ни „Аз"... и така нататък, докато стигнем и минем предела... тъй като в триизмерното си съзнание можем да броим само до 9.
Как изглежда цифрата отвъд деветката? Това е нулата -О, окръжността. Няма такова нещо - права линия. Все някога всяка Алфа (началото) среща своята Омега (края) и се слива с нея, за да образува окръжност. Ако сте се издигнали достатъчно високо, за да „погледнете надолу" към уж правата линия, ще видите, че тя всъщност няма начало и край - Назарянинът е казал: „Аз съм Алфата и Омегата. " Начало и край са едно и също. Затворената окръжност, образувана от змията.
Всичко това е свързано с Вечното сега, с откритието на Айнщайн, че Минало, Настояще и Бъдеще не са различни отрязъци от времето, а едно Цяло, което съществува едновременно. Ще говорим отново за това по-нататък в книгата. Сега нека се върнем към Универсалния код.
Универсален код: 1-2-3-0  Съберете числата и ще получите 6 - Любов.
1+2+3+0=6

Сега нека си представим думата ЛЮБОВ.  (Нали помните: 6 = Венера = Любов.)
 Ето един от „фокусите" на числото 6, за които ви казах, но както ще видите, то е част и от свещеното Тайнство на деветката.
Формулата на нашето триизмерно съзнание е 1 - 2 - 3 -0... и сборувана, тя прави 6. Любов. Нека вземем този Универсален код за Любовта и съчетаем числата в него, сетне ги съберем, както са подредени в колони.
0 - 1 - 2 - 3 = Любов.


* love.jpg (14.6 KB, 651x245 - видяно 280 пъти.)
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #5 -: Март 22, 2011, 19:41:53 »

По-долу ще видите всички цифрови разновидности на кода за Любовта.

0123 0132 0231 0213 0321 0312
1332 1032 1023 1320 1302 1203 1230
3210 3201 3102 3120 3012 3021
7110  2310 2301 2103 2130 2013 2031

1332=9 7110 = 9 12888=27=9    18666=27=9
Ако събирахте парични суми, щеше да има огромна разлика между 1332 и 18666 щатски долара. Ала за Вселената сумата е все девет. Отбележете, че във всяка колона има по 6 комбинации, 24 многоцифрени комбинации (2 + 4 = 6) - и 96 цифри във всички колони (9 + 6 = 15 = 6). Няма как да разчлените необяснимото съчетание между 3 - 6 и 9.
Таблица за умножение на З   Таблица за умножение на 6   Таблица за умножение на 9
2x3=6  -6   2x6= 12  -3   2x9 = 18-9
3x3=9  -9   3x6 = 18  -9   3 х 9 = 27 - 9
4x3 = 12  -3   4 х 6 = 24 - 6   4x9 = 36   -9
5x3 = 15  -6   5x6 = 30  -3   5 х 9 = 45 - 9
6x3 = 18  -9   6 х 6 = 36 - 9   6 х 9 = 54 - 9
7x3 = 21  -3   7 х 6 = 42 - 6   7 х 9 = 63 - 9
8 х 3 = 24 - 6   8 х 6 = 48 - 3   8 х 9 = 72 - 9
9 х 3 = 27 - 9   9x6 = 56  -9   9x9 = 81-9
Общо 51=6   Общо 48 = 12 = 3   Общо 72 = 9
Отбележете, че числото 3 повтаря отвесната схема: 6 -9 - 3... 6-9-3 (отгоре надолу) и така нататък, независимо по колко е умножавано. А числото 6 повтаря отвесната схе¬ма: 3 - 9 - 6... З - 9 - 6... и така нататък, също независимо по колко е умножавано. Всичко това е част от Тайнството на деветката, а 3 и 6 са неразривно свързани с нея. Колкото до таблицата за умножение на 9, схемата тук също е неизменна по вертикала: 9-9-9-9.
Ще повторя още веднъж за яснота.
Числото 6 олицетворява: Венера       Любовта     Жената
Числото 9 олицетворява:  Марс         Сблъсъка    Мъжа   
Както вече показах, тези числа на сексуалността са еднакви по стойност, защото 9 е обърнато 6, а 6 е обърнато 9.
Погледнете още веднъж таблиците за умножение на чис¬лата 3 - 6 - 9 и повтарящите се схеми. Моделът на 3 е 693-693-693. Моделът на 6 е 396-396-396. А при 9 неизменно се повтаря едно и също число: 9. (Имам предвид схемата на повтарящи се цифри в последната отвесна колона на всяка таблица.) А сега опитайте същия експеримент с таблицата за умножение на което и да е друго число освен тези три. Няма да откриете схема от повтарящи се цифри.
При никое друго число, дори и духовното 7, не ще намерите такова вълшебство, както при 3- 6 - 9 от триизмерното Тайнство на деветката. Между другото 3 + 3 = 6. 6 + 6 = 12 (което, редуцирано, прави 3)... същото важи и за 3 + 9. А 3 + 6 прави 9. Числата 3, 6 и 9 не могат да бъдат разделени едно от друго с никакво математическо действие. Това са трите числа на тайнството. Нали помните Универсалния код: 1 - 2 - З - 0, също три числа плюс 0 на увеличената мощ.
Мисля, вече сме единодушни, че 9 е царят на числата. Ако имате нужда от още доказателства за правото на числото 9 да направлява всички проявления на живот и електроенергията на нашата планета, замислете се над факта, че 9 е единственото число, способно да вдъхва живот на всяко друго число, защото когато го съберем с друго число, то не се губи. 9 му възвръща самоличността и „живота".
9+ 1 = 10                  9 + 2 = 11=2            9 + 3 = 12 = 3
 9 + 4= 13 = 4           9 + 5 = 14 = 5          9 + 6= 15 = 6
9 + 7 = 16 = 7           9 + 8 = 17 = 8
Няма число, което при действието събиране с други числа да притежава такава сила.
******
Още едно вълшебство на числата... още едно космичес¬ко послание за утрешния ден. Нека отново се замислим над факта, че числото 9 (войната, сблъсъкът и агресивността) никога не може да удържи победа над числото 6 (любовта и мира), защото, ако съберете 6 и 9, се получава 15, което, събе¬рете ли цифрите с него: 1 + 5, пак дава 6.
А сега нека съберем всепобеждаващото число 6 с чис¬лото на духовното 7. 6 + 7= 13, а! +3 = 4. 4 е числото, дадено на Уран, управляващата планетата на Водолея. Каква добра новина за бъдещето на нашата „непредсказуема" (освен чрез номерологията) Епоха на Водолея? През управляваната от Уран (4) Епоха на Водолея любовта (6) и духовното просветление (7) в крайна сметка ще разгромят война-та, сблъсъка, агресията и техниката, макар и по време на битката между тях може да ни се струва, че те я губят. Земята няма да бъде унищожена от ядреното безумие, нито от природните бедствия, които вероятно е обречена от кармата си да изживее. Да, сигурно ще има големи трагедии и поражения, ако земните жители не се опомнят овреме, но в крайна сметка любовта и мирът ще възтържествуват!
Другото просто е немислимо, понеже такъв е неоспоримият математически ред във Вселената... и неговата хармония. Ето защо въпреки днешните ни страхове номерологичният космически код към бъдещето в Епохата на Водолея ни отваря вратите за щастливи бъднини. Алберт Айнщайн щеше да се израдва! Но се хващам на бас, че го е знаел още преди години. Докато размишляваш над това чудо - числата, мислите ти сякаш политват към мястото, където се раждат всич-ки загадки!... И така... нощес спете сладко и сънувайте шестици и седмици.
 Намигване
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #6 -: Март 22, 2011, 19:58:33 »

Е, готови ли сте? Започва урокът ни по приложна и практическа номерология, за да усвоите как да използвате неподозираните възможности на числата в личния си живот, когато имате нужда от малка магия. Първо, съществуват някои правила, които трябва да научите, преди да ви обясня как точно да правите самите изчисления.
Прочетете, ако обичате, бавно последното изречение. Благодаря!
Надявам се уроците да са ви интересни. Всички уроци би трябвало да ни доставят удоволствие, ала повечето са скучни, защото учителите забравят Сократовата истина как се усвояват знанията и учениците го усещат. А тя гласи, че никой не може да те научи на нищо. Учителят е в състояние само да ти помогне да си припомниш онова, което вече знаеш. И така, да учиш значи... да си спомниш.

Ехото от този Сократов метод на обучение достига през вековете, чак от Древна Гърция до нас, от Диоген, особняка, обикалял надлъж и нашир с фенер в ръка, търсейки честен човек. (Смятате ли, че е щял да извади повече късмет, ако е търсел и сред представителките на нежния пол? Прощавайте. Пак не се сдържах да проявя своя феминизъм.) И така една сутрин, докато си вървял по прашен път с надеждата мъчителното му търсене да се увенчае с успех, Диоген срещнал отегчения до смърт Александър Велики, който още преди да навърши и двайсет години, вече бил завоювал почти целия познат по онова време свят, и двамата се заговорили. Накрая Александър Велики бил толкова смаян от своя нов познат, страстно и решително посветил се на своята задача, че го попитал не може ли да му помогне с него. „Само не ми затулвай светлината", отвърнал Диоген.
Именно това трябва да се опитват да правят и учителите - да не затулват „светлината" на своите ученици и да ги направляват така, че бавно, но сигурно те да си възвръщат познанията, „погребани" в подсъзнателната им памет. Ето защо сега, когато сме се заели с номерологията като основен предмет, първо ще изложа най-важните правила, после - начините за изчисляване, придружени с примери, а накрая ще се отдръпна и ще ви оставя да си „спомните" как да се настроите и да разтълкувате определенията на всяко от числата поотделно.
 Скоро ще забележите, че често употребявам думата „цялост". Нека ви обясня какво имам предвид с този термин. Точно както и в астрологията една музикална или театрална постановка на Бродуей, корпорация, книга или събитие (например женитба, покупка на къща и така нататък), „родени" или осъществени в определено време, си имат рождена карта (хороскоп), валидна точно както и хороскопа на новороденото дете (или животно), по същия начин тези „цялости" притежават в зависимост от името и деня, в който са „родени", съответните ключови числа.
Да вземем например мюзикъла „Моята прекрасна лейди", „Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл, брокерската фирма „Пейн Уебър" или деня, в който сте сключили брак, запознали сте се с някой човек и така нататък. Всички тези „цялости" си имат свое рождено число (в зависимост от датата, когато са създадени или са се случили) и (или) число на името.
Преди да ви обясня как да изчислите рожденото си число и числото на своето име (и едноцифрените, и съставните числа), трябва да запомните следните основни правила в номерологията.
Двуцифрените, или съставни числа 11 и 22 са наричани Господарски. Това означава, че когато ги събирате с други числа, не бива да ги редуцирате, тоест, да ги превръщате в едноцифрени, например числото 11 не бива да бъде превръщано в числото 2, а числото 22 — редуцирано до 4. Двете Господарски числа винаги трябва да бъдат събирани с другите числа в номерологията като 11 и 22. Само когато общият сбор от цифрите в името е 11 или 22, цифрите в тези числа се сумират, или редуцират, за да се получи едно-цифреното число 2 или 4 като ключово число на името; по същия начин, само ако сте родени на 11 или 22, числата се редуцират до 2 или 4, за да се получи едноцифреното ключово рождено число. (По-нататък ще ви дам и примери.)
Важно е да прочетете няколко пъти последния абзац за Господарските числа, та да сте сигурни, че сте го разбрали, и когато се заемете с изчисленията, няма да забравите това изключително важно правило в номерологията.
Едно последно напомняне за нещата, обозначени с думата „цялост". Докато се запознавате с определенията на простите и съставните числа, представляващи цялост, трябва да ги тълкувате малко по-различно, отколкото когато те се отнасят за хора. С времето ще добиете опит. Някои изречения в определенията на едноцифрените и двуцифрените числа, поместени по-нататък в главата, определено се отнасят за хора, а не за „неща", в тях обаче се съдържат основни моменти, валидни и за цялостите. За да усвоите изкуството и науката на номерологията, трябва да усъвършенствате техниката на интуитивното тълкуване, така че с времето лесно да пригодявате същината или основата на определенията, както и анализа на числата към целта, подбудите и характера на „целостта", която се опитвате да разберете.
« Последна редакция: Септември 28, 2011, 11:03:45 от dayana » Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #7 -: Март 22, 2011, 20:13:33 »

Простите числа от 1 до 9 са наричани основни и олицетворяват начина, по който човекът или целостта изглеждат в очите на другите и на света. Двуцифрените, или съставни числа показват скритите кармични влияния, действащи, така да се каже, иззад кулисите, и предричат съдбата на чо-века или целостта. Когато обаче тази съдба е неблагоприятна, в определенията за двуцифрените числа съм посочила пътя, по който тези кармични течения могат да бъдат овладени или обърнати в друга, по-добра посока. Винаги помнете, че в крайна сметка сами сте господари на съдбата си, сами сте капитани на своята душа и житейски път. Спазвате ли някои правила, не е задължително да се покорявате сляпо на отрицателната карма и ще се научите как да размивате въздействието й със своите постъпки - как да уравновесява-те блюдата на везните.

 Пак ще повторя, не забравяйте, че:
Простите, или едноцифрени числа олицетворяват на¬чина, по който даден човек или цялост изглежда в очите на другите. Това са числата на индивидуалното и личностното.
Съставните, или двуцифрени числа разкриват или по¬казват кармичните влияния и предричат съдбата на човека или целостта, която може да бъде направлявана и в крайна сметка неутрализирана, ако се вслушате в съветите, дадени в определенията за числата. Ще намерите описанията и на про-стите, и на съставните числа в края на главата. Но не ги четете, докато не научите как да изчислявате своите числа.
Другата разлика между простите и съставните числа е, че простите числа от 1 до 9 изразяват физическата или материалната страна на хората и нещата, докато съставните (двуцифрените) са свързани по-скоро с духовната страна на живота, например с кармата. Би могло да се каже, че планетите и знаците в астрологията, както и числата в номерологията са символи на езика на нашите Създатели. Както написах в нача¬лото на главата, „докато душата спи, Бог ни говори с числа".
След като се научите да прилагате номерологията, като се придържате към изложените по-долу правила за изчисляване, ще откриете, че от нея има голяма практическа полза. Не само ще узнаете повече за себе си и другите, включително за важните „цялости" в живота ви (заглавията на вашите книги и датите, когато те са излезли от печат, ако сте писател, заглавията на филмите и пиесите и датите на премиерите, ако сте продуцент, и така нататък), но ще сте в състояние да проследите и кармичните схеми и да избирате щастливите дни за всички решителни срещи или събития: кога точно да подпишете даден документ, кога да поемете на пътешествие, а също и благоприятните за предприемачество и нови начинания дни. Щастливите номерологични дати са особено полезни в правните въпроси, при насрочването на съдебни дела - и за адвокати, и за техните клиенти, стига да е възможно да избират дните. Съществуват, разбира се, случаи, когато няма как сами да посочвате датите, но когато сте в състояние да го правите, ще е разумно да се ръководите от номерологията, чиито правила ви предстои да научите... или да си ги спомните, и ще установите, че подобни познания са с неоценима стойност. (Щастливите номерологични дати обикновено съвпадат с хар-моничните транзити и аспекти в хороскопа.)
 Сега вече сме готови да научите (или да си спомните) как да изчислявате простите и съставните ключови числа - и своите, и на други хора и цялости.Сигурно сте забелязали, че няма буква, която да отговаря на числото 9. Едно от предаваните през вековете устни обяснения за това е, че в най-тайните езотерични ордени са вярвали: числото 9 е синоним на „загадъчното име" на Върховната сила на живота, която се състои от 9 букви, ето защо в азбуката не може да има една-единствена буква, която да я олицетворява .
Но ако простото число на името или на раждането на даден човек или цялост е 9 (при рождена дата 9-и, 18-и или 27-и от всеки месец), използвайте значението на простото число 9.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #8 -: Март 22, 2011, 20:32:23 »

  Линда Гудман използва системата на Калиостро, прочут френски лечител и гадател от XVIII век, основаваща се на съответствието между староеврейската и латинската азбука. В нея за числената стойност на 9 няма буква, защото съответните еврейски букви с такава стойност нямат латински еквивалент. Ето защо предлагаме на читателите най-разпространената таблица на кирилицата с нейните числени съответствия, в които и числото 9 има своите букви. -  Б.пр
  Позволили сме си в примерите да оставим имената на латиница, защото, както вече отбелязахме, името и рождената дата на конкретния човек трябва да бъдат тълкувани в номерологията съобразно с азбуката на страната, където този човек е роден и живял. - Б.пр.


Примери   :
Нека започнем с две интересни и прочути личности: Ейбрахам Линкълн и  Исус Христос.
Запознайте се внимателно с примерите. Обърнете внимание, че под всяка буква от името е изписана цифровата й стойност. После цифрите са сумирани по хоризонтала, за да се получи двуцифрено число, което съответно също е редицурано отдолу до едноцифрено число (вж. Ейбрахам ).Нап-равете същите изчисления за всяко отделно име (дума или цялост). Накрая съберете простите числа на всяко име (или дума), за да получите окончателните ключови числа. Обърнете внимание, че сме постъпили така в примерите по-долу.
След като сте изчислили съставното ключово число на името (или на дадено заглавие и изречение) - съберете двете съставни ключови числа, за да получите простото ключово число. Ще ви стане ясно, ако се запознаете внимателно с примера на Ейбрахам Линкълн.
ABRAHAM  LINCOLN   РОДЕН НА 12.02   1+2=3
Съставното ключово число на раждането е 12
Простото ключово число на раждането е 3
ABRAHAM     LINCOLN
1 2 2 1 5 1 4      3 1 5 3 7 3 5     7+9=16
Общо: 16=7   Общо:  27=9
Съставното ключово число на името е 16.
Простото ключово число на името е 7.
И така, ключовите числа на Ейбрахам Лигасьлн са 12 и 3 (числа на раждането) и 16 и 7 (числа на името) 12 - 16 – 3 – 7.
Изучавайте примера с Ейбрахам Линкълн, докато не сте напълно сигурни, че разбирате как са изчислени окончателните четири ключови числа, независимо дали това ще ви отнеме пет минути или... два часа. Не четете нататък, докато не се уверите, че сте наясно с всяко от извършваните аритметични действия.    
Разбирате ли как е получено всяко едно от четирите ключови числа на Линкълн? Сигурни ли сте? Добре тогава значи можем да продължим с частичната характеристика: на тези числа, олицетворяващи Ейбрахам Линкълн.        
Нека най-напред вземем ключовите числа на името: едноцифреното, или просто число 7 и съставното число 16. Щом прочетете определението на числото 7 в края на главата, ще се уверите, че то се покрива напълно с личността и характера на американския президент от времето на Гражданската война в САЩ - такива, каквито те са изглеждали в очите на другите.
От определението на числото 7 (дадено в края на главата) научавате, че Линкълн е имал „дръзки мечти". Притежавал е „вдъхващ спокойствие ведър магнетизъм, оказващ силно влияние върху другите", че „не е обичал да върви по утъпкани пътища и е имал по-особени представи за религията и нетрадиционни уникални политически възгледи". Че „не се е интересувал особено от материалните придобивки" и „със своето състрадание към несгодите и болките" е носел утеха на околните. А също че другите често „са го товарели със своите тревоги и проблеми". От анализа на простото число 7 научавате и че Линкълн не е бил „пристрастен или предубеден" и „се е отнасял с търпимост към възгледите на другите". Това описание се покрива много точно с неговия характер, нали?
Съставното число на името на Ейбрахам Линкълн е 16. Наред с другите неща това кармично число е олицетворявано от Съборената цитадела - от „кула, ударена от гръм, от която пада човек с корона". Човекът е обречен „да умре от насилствена смърт", осъществяването на плановете му е за-страшено. Всичко това съответства напълно с живота на президента Линкълн. В пълния анализ на двуцифреното число 16 към края на главата е описан и начинът, по който Линкълн е могъл да избегне лошата кармична участ на 16 или поне да притъпи отрицателното й въздействие - но не го е сторил. Пак там е обяснено как точно той не е избегнал или неутрализирал своята карма. (Най-малкото не се е вслушал в пророческите си сънища, в които се е съдържало ясно предупреждение.)
В определението пък за простото ключово число 7 (на името) на Линкълн откриваме предупреждението, че той не е бивало да носи черно, а това е единственият цвят, с който се е обличал Линкълн — неизменно е ходел с черен фрак, черни панталони и черен цилиндър (според тогавашната мода), не ги е свалял дори вкъщи.
След като се запознахме с ключовите числа на името (прости и съставни) на Ейбрахам Линкълн, нека разгледаме неговите числа на раждане. Хората, родени на дата, състояща се от едноцифрено число, имат само просто число на раждане. А онези, които са родени на двуцифрена дата, имат и просто, и съставно число на раждане. Линкълн е от вторите.
Той е роден на 12 февруари. Затова съставното му клю¬чово число на раждане е 12, а простото ключово число на раждане - 3 (12 = 1 + 2 = 3).
Когато се запознаете със значението на простото число З и на съставното число 12 в края на главата, ще получите още по-ясна представа за човека. Прочетете целия анализ на З и 12. Ще видите например, че хората с число 3 „се ръково¬дят във всичките си постъпки" от „някакъв голям идеал" и „изобщо не си мерят думите, откровени са, когато трябва и когато не". Обичат „изпитанията на физическата сила". На младини Линкълн наистина често си мери силите: огъва рел¬си, печели състезания по цепене на дърва и по канадска бор¬ба. От анализа на 3 ще видите, че хората с такова число съче¬тават „мъдрия подход с пълното нехайство". Характеристи¬ка, която напълно приляга на Линкълн. Пак от описанието на число 3 научаваме, че тези хора „са смазани, ако им бъде отказано да получат добро образование". Линкълн наистина не е имал възможност да ходи на училище и е бил сломен от това. Но не се е предал току-така. Сам, с много мъки изучава правото и става най-блестящият юрист на своето време -великолепен пример за всекиго, който като него има просто ключово число 3. (Хората с число 3 са твърдо решени да получат добро образование и обикновено го постигат, а ако не успеят, страдат повече от другите.)
Ейбрахам Линкълн е Водолей. В анализа на простото число 3 ще откриете, че то е хармонично на Слънчевия знак на Водолея.
Колкото до неговото съставно число на раждане - 12, запознайте се с определението за числото 12 и ще научите още повече за Линкълн. Например: „Жертва, човек, жертван зара¬ди кроежите и интригите на другите." Всеки, който е изучавал история на САЩ и знае за политическите интриги от онова време, веднага ще оцени колко точно е това определение.
Разгледайте внимателно примерите с числата на раж¬дане и на името на Ейбрахам Линкълн, докато се уверите, че сте ги разбрали напълно, защото това е най-добрият начин Да усвоите всички нюанси в изчисляването на ключовите числа на човек или цялост, към които проявявате интерес, и най-вече на своите.

Исус Христос... Исус от Назарет Това е едно от най-показателните и странни имена, които съм изучавала чрез номерологията. Вече видяхме каква загадъчна връзка съществува между числата 3, 6 и 9. Тази тайнственост се засилва, ако разгледаме простите и състав¬ните ключови числа на Исус Христос.
Невръстният Исус е заварен да обсъжда в храма с равините дълбоки духовни въпроси, когато е на 12 години, което, редуцирано, прави 3 (12 = 1 +2 = 3). Той започва мисионерската си дейност на 30 години. Отново 3. Разпънат е на 33 години, което, сборувано, прави 6 - обърнато 9. Страда на кръста 3 часа. В 9 часа е обявен за мъртъв. На 3-тия ден възкръсва. Вибрацията на 9 се появява отново, когато си при¬помним „18 години, които му се губят" и не са отразени в „съвременния" вариант на Новия завет, а редуцирано, 18 пра¬ви 9 (18 = 1 + 8 = 9). Животът му сякаш е вписан в тайнството на тези три числа: 3, 6 и 9, за което вече писах. Стана дума и за това, че сборувани, 3, 6 и 9 правят 18, което, редуцирано, отново дава 9. 9 е числото на Началото и Края. „Аз съм Алфа и Омега." А сега нека изчислим ключовите числа на неговото име - Исус Христос (на английски – Jesus Christ) и ще се натъкнете на още по-голяма загадка.
J E S U S  C H R I S T
1 5 3 6 3     3 5 2 1 3 4                    9+9=18
Общо: 18 = 9   Общо: 18 = 9 18= 1 + 8 = 9
Странното е, че името Исус (Jesus) е равно на съставното число 18 и на простото число 9 и че името Христос (Christ) има абсолютно същата стойност. Но ще се натъкнем на нещо още по-странно, ако изчислим стойността на трите думи, с които той е обозначаван толкова често: Исус от  Назарет (Jesus of Nazareth).
JESUS  OF   NAZARETH
15363   78      51712545
Общо: 18=9      Общо: 15=6  Общо: 30 =3
9 + 6 + 3 = 18     Съставно ключово число: 18
18 = 1 +8 = 9       Просто ключово число: 9
Тези три думи, използвани така често, за да опишат човека, роден във Витлеем, се равняват съответно на тайнствено свързаните числа 9, 6 и 3. Сумирани, те отново правят 18, което редуцирано, дава пак 9, тоест ключовите числа на това състоящо се от три думи описание са простото число 9 и съставното число 18, абсолютно същата номерологична стойност, както думата Исус, думата Христос и - сломеното име Исус Христос.
Явно е било невъзможно той да избегне съдбата, предопределяна от съставното число 18, а и не се е опитвал, както би се изкушил обикновен човек със същите езотерични познания. Не е могъл да избегне толкова често повтарящото се просто число 9 - алфата и омегата. Целият житейски път на Исус се вмества във влиянието на 3, 6 и 9, а също на двуцифреното число 18.
Когато в края на главата прочетете изцяло значението на съставното число 18, ще откриете странна символика, която, отприщите ли езотеричното си въображение, описва (макар и закодирано) сцената на Голгота и римските центуриони, оспорващи си в нозете на разпънатия Месия неговата риза. Съставното число 18 обозначава „материалното, което се домогва да унищожи духовното в природата". То олицетворява хората, „свързани с бунтове и революции", а също така „разочарование и от приятели, и от врагове". Доста точно обобщено описание на драмата в мисията на Исус Христос и на заложената в нея цел, нали?
« Последна редакция: Септември 28, 2011, 11:04:57 от dayana » Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #9 -: Март 22, 2011, 21:18:33 »

Тук давам кратък обзор на магията на числата:

Вие сте Число 1, ако сте родени на 1-ви, 10-и, 19-и или 28-и от всеки месец.
Вие сте Число 2, ако сте родени на 2-ри, 11-и, 20-и или 29-и от всеки месец.
Вие сте Число 3, ако сте родени на 3-ти, 12-и, 21-ви или 30-и от всеки месец.
Вие сте Число 4, ако сте родени на 4-ти, 13-и, 22-ри или 31-ви от всеки месец.
Вие сте Число 5, ако сте родени на 5-и, 14-и или 23-ти от всеки месец.
Вие сте Число 6, ако сте родени на 6-и, 15-ти или 24-ти от всеки месец.
Вие сте Число 7, ако сте родени на 7-и, 16-ти или 25-и от всеки месец.
Вие сте Число 8, ако сте родени на 8-и, 17-ти или 26-ти от всеки месец.
Вие сте Число 9, ако сте родени на 9-и, 18-ти или 27-и от всеки месец.

А - 1    З - 8    О - 6   Х – 4   Ю – 2
Б - 2    И - 9    П - 7   Ц – 5   Я - 3
В - 3    Й - 1    Р - 8   Ч – 6   
Г - 4    К - 2    С - 9   Ш – 7   
Д - 5    Л - 3      T -1      Щ - 8
Е - 6    М - 4    У - 2   Ь - 9   
Ж - 7    Н - 5    Ф - 3   Ъ - 1   


А - 1   Н - 5   O - 7   V – 6
В - 2   I - 1   Р - 8   W – 6
С - 3   J - 1   Q - 1   X – 5
D - 4   К - 2   R - 2   Y – 1
Е - 5   L - 3   S - 3   Z - 7
F - 8   М - 4   Т - 4
G - 3   N - 5   U - 6

Значение на простите (едноцифрени) числа

Числото 1

1 е числото на Слънцето. Олицетворява съзидателното начало, закрилата и добротата. Това е числото на първоначалното действие, основата на всички останали числа.
Даден човек или цялост е под влиянието на числото 1, ако е роден на 1-.ви, 10-и, 19-и или 28-и на всеки месец от всяка година. Хората и цялостите, родени на 1 -ви, носят непогрешимия отпечатък на числото 1. Същото важи и за родените на 10-и, 19-и или 28-и от всеки месец, те обаче в допъл¬нение са изправени пред предизвикателството да разкрият кармичната тайна на своето съставно число: съответно 10, 19 или 28. Същото важи и за простото и съставното число на името на човека или целостта, която анализирате.
Хората и цялостите с 1 ще проявяват особеностите и поведението, присъщи на това число, в зависимост и от своя Слънчев знак.
Когато Слънчевият знак е:
ЛЪВ: Вибрацията на 1 засилва личностните особености на Слънчевия знак.
ВОДОЛЕЙ: Понякога вибрацията на 1 е в противоре¬чие с подбудите, характерни за Слънчевия знак, но с известно усилие може да бъде използвана, за да уравновесява при¬родата на Слънчевия знак.
ОВЕН, СТРЕЛЕЦ, БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ: Вибрацията на 1 е в пълно съзвучие с характера, подбудите и личностните особености на Слънчевия знак.
СКОРПИОН, ТЕЛЕЦ, ДЕВА, РАК, РИБИ, КОЗИРОГ: Вибрацията на 1 е в рязък контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Надделее ли тази вибрация, поведението на въпросния човек е толкова необичайно в сравнение с нор¬малното му държане, обусловено от неговия Слънчев знак, че стъписва и останалите, а понякога и самия него.
Значение на вибрацията на числото 1
То важи и за хората, и за цялостите с число 1. Предста¬вителите на 1 си знаят цената и никак не обичат да ги крити¬куват. Те държат да бъдат уважавани и обикновено го постигат, стремят се също така и да организират и ръководят всичко И всички. Дълбоко в себе си всъщност копнеят да бъдат изобретателни, съзидателни и подчертано оригинални. Те имат непоклатими възгледи, а натъкнат ли се на спънки, са вирог¬лави. Мразят да бъдат ограничавани, държат на свободата си. С каквото и да се заемат, е почти сигурно, че ще се издиг¬нат. Не успеят ли да го сторят, ще се свият в ъгъла, за да си лижат раните на накърненото достойнство и неосъществените амбиции. Държат всички да "се съобразяват с тях: и Съпругът (съпругата) им, и приятелите, и роднините, и колегите - дори техният шеф!
Закрилят слабите, бранят безпомощните и се нагьрбват с тегобите на другите, стига те да изпълняват безпрекословно желанията им. Смятат, че винаги знаят най-много, и са убедени, че тяхното мнение е по-добро, да не кажем, безпог¬решно. В повечето случаи са прави, а това, дума да няма, дразни хората, на които „четат лекции". Много ги бива да го правят. Но са и невероятно податливи на комплименти (искрени, а не фалшиви, а те веднага правят разликата). Бъдат ли оценени по достойнство, са готови да сторят всичко, за да ви зарадват. Тяхна ахилесова пета е гордостта им. Наранена ли е гордостта им, хората с число 1 губят всичките си добродетели и стават крайно неприятни. Но ако ги цените и уважа¬вате, никой не може да се мери с тях по щедрост и доброта. Ала пренебрегвате ли ги, стават опасни. За тях е важно като въздуха, който дишат, да обичат и да бъдат обичани.
Макар и бързо да си изпускат нервите, все така бързо прощават на своите врагове, при положение че те се извинят и сведат глава. Ако искате да си нямате неприятности с хората с Число 1, единственият начин е да се примирите и да се извините, след което те великодушно ще ви простят. Не понасят непознати да се държат свойски с тях, но са изключително сърдечни и привързани към хората, които обичат и на които имат доверие. Обичат децата и младите, но тази обич често е свързана с тъга. Всички представители на числото 1 си падат по скъпите дрехи и накити, а също по автомобилите последен модел. Дори монахът с такова число никога няма да се появи със закърпено расо и разпърпан колан. Всички хора с число 1 са благословени с очебийно вродено чувство за достойнство.

Числото 2

2 е числото на Луната. Олицетворява въображението, майчинството и чувствеността. Това е числото на зачатието, на раждането и мечтите.
Един човек или цялост е под влиянието на числото 2, ако е роден на 2-ри, 11-и, 20-и или 29-и на всеки месец от всяка година. Хората и цялостите, родени на 2-ри, са белязани с непогрешимия отпечатък на 2. Същото важи и за родените на 11-и, 20-и или 29-и, те обаче освен това са изправени пред предизвикателството да разбулят кармичната загадка, заложена съответно в съставните числа 11, 20 или 29. Същото се отнася и за простото и съставното число на името на анализирания човек или цялост.
Хората и цялостите с число 2 проявяват неговите отличителни черти и характеристики, които са във взаимодей¬ствие със Слънчевия им знак.
Ако Слънчевият знак е:
РАК: Вибрацията на 2 засилва личностните черти, присъщи на Слънчевия знак.
КОЗИРОГ: Понякога вибрацията на 2 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с усилия може да бъде използвана, за да уравновеси природата на астрологичния знак.
СКОРПИОН, РИБИ, ДЕВА, ТЕЛЕЦ: Вибрацията на 2 е в съзвучие с характера и личностните особености, присъщи на Слънчевия знак.
ОВЕН, ВЕЗНИ, БЛИЗНАЦИ, СТРЕЛЕЦ, ВОДОЛЕЙ, ЛЪВ: Вибрацията на 2 е в пълен контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Появи ли се в поведението на човека, то е толкова странно, че учудва не само околните, но и самия него.
Значение на вибрацията на 2
Изложената по-долу характеристика важи и за хора, и за цялости с число 2. Хората с това число са мечтатели и са склонни да се плашат от непознатото и неизвестното. Из¬ключително изобретателни са, с развихрено въображение, ала не винаги притежават силата да осъществят плановете и идеите си. Не всички, но повечето представители на това число са силни като хората с рождено число 1, 9, 3 или 6.
Много романтични са и притежават качествата на медиуми, макар и рядко да ги проявяват открито. Имат силно развита интуиция. Една от чертите, от които хората с число 2 трябва да се пазят, е склонността им да се „плашат и от сянката на страха". Те се страхуват от какво ли не - да не загубят любимите си хора, да не обеднеят, да не изгубят парите, приятелите и работата си. Имат нужда от сигурността на дома и макар да обожават да пътуват възможно най-често, доколко¬то им го позволява финансовото състояние, държат да имат покрив над главата си, където да се върнат. Сред тях е из-ключено да срещнете авантюристи и безотечественици, за които е безразлично къде ще преспят. Отличават се с фанатичната си преданост (и в положителен, и в отрицателен смисъл) към своите родители, особено към майка си. Самите те стават отлични родители, но трябва да внимават да не задушат любимото си чедо със своята собственическа обич.
Това е вибрацията на „благодеянието" - хората с число 2 направо треперят за добруването на своите приятели и роднини. Гледат да не падне и косъм от главите им, грижат се те да не настинат, да не се охарчват за глупости и така нататък. „Хапвай топла пилешка супа и си обувай ботинките, инак ще вземеш да умреш от пневмония!" Хората с вибрация 2 са изключително предпазливи и мразят да рискуват. Обичат парите, но предпочитат да ги трупат по сигурен, проверен начин, а после да ги вложат в нещо не по-малко сигурно, та да спече¬лят от дивидентите и лихвите. Те са потайни и никога не издават следващия си ход. Много ги бива да изтръгват от другите всичките им тайни, но не позволяват на никого да нахлува в личния им свят. Криволичат, увъртат, а после се спускат учудващо стремглаво право към целта си. Парите направо им се лепят, така че е почти изключено да откриете човек с число 2 (или Готин, който е на социални помощи. Щедри са (особено със семейството си), често оглавяват благотворителни начинания, но направо изтръпват при мисълта, че не дай си Боже, ще оп-рат до нечии благодеяния. Умират от страх, че ще се докарат до просешка тояга, което за тях си е направо смъртен грях. Научат ли се да преодоляват своите страхове, собственическото си отношение и излишната предпазливост, благодарение на своето въображение, приспособимост и интуиция ще постигнат всичките си мечти, а те не са никак малко.

Числото З

З е числото на планетата Юпитер. Олицетворява идеа¬лизма, образоваността, пътешествията в чужбина и религията, а също оптимизма, движението, растежа, както и Светата троица на тяло, дух и душа.
Даден човек или цялост е под влиянието на числото З, ако е роден на 3-ти, 12-и, 21-ви или 30-и на всеки месец от всяка година. Хората и цялостите, родени на 3-ти, са белязани с непогрешимия отпечатък на 3. Същото важи и за роде¬ните на 12-и, 21-ви или 30-и, те обаче са изправени и пред предизвикателството да разбулят кармичната загадка съответно на съставните числа 12, 21 или 30. Това се отнася и за простите и съставните числа на името на анализирания човек или цялост.
Поведенските модели и характеристики, присъщи на числото 3, са във взаимодействие със съответния Слънчев знак на човека или целостта.
Ако Слънчевият знак е:
СТРЕЛЕЦ: Вибрацията на 3 засилва личностните особености на Слънчевия знак.
БЛИЗНАЦИ: Понякога вибрацията на 3 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с усилие може да бъде използвана, за да уравновеси природата на астрологичния знак.
ОВЕН, ЛЪВ, ВОДОЛЕЙ, ВЕЗНИ: Вибрацията на 3 е в съзвучие с характера, подбудите и личностните особености на Слънчевия знак.
РИБИ, ДЕВА, КОЗИРОГ, СКОРПИОН, ТЕЛЕЦ, РАК: Вибрацията на 3 е в рязък контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Ако се прояви в поведението на конкретния човек, то е толкова необичайно, че учудва не само окол¬ните, но и самия него.
Значение на вибрация З
Определението важи и за хората, и за цялостите с число 3. В действията си (не само в добрите, но и в лошите) хората с това число се ръководят от някакъв голям идеал. Стремят се непрекъснато към истината: не ги задоволява нищо друго освен истината и в любовта, и в приятелството, и в професи-оналното поприще, политиката и религията. Не се хващат лесно на въдицата на подвеждащи отговори и лъжи, които откриват от сто километра. Някои постигат своята заветна цел - истината, други биват отклонявани от своите заблуди, но никога не спират да търсят. Хората с вибрация 3 държат изключително много на своята независимост, домогват се до пълна свобода на изказа и движението и не могат да бъдат вързани на едно място. Абсолютно задължително за тях е да пътешестват, да общуват с другите и да опознават света, да научат всичко за дадена страна и нейния народ, за всяка ин¬телектуална идея и философия.
Склонни са да възприемат нещата откъм добрата им страна и техният оптимизъм е заразителен. Дори един Кози¬рог с.рождено число 3 ще бъде стъписай от внезапно обхващащите го пристъпи на детински оптимизъм.
Тъй като неуморно търсят истината, хората с число 3 са или агностици, или атеисти, или пък са набожни до фанатизъм и стават монаси, монахини и проповедници. Религия¬та играе важна роля в техния живот, независимо дали я приемат от все сърце или я отхвърлят най-категорично. При тях няма средно положение.
Физическите предизвикателства ги вдъхновяват, ето защо те спортуват много. Хората с число 3 изобщо не си мерят думите, откровени са, когато трябва и когато не, и се възмущават от двусмислиците. Обичат много животните и проявяват силна склонност да закрилят несретниците със същата преданост, с която се отнасят към своите кучета, коне и други домашни любимци. Гледат с подчертано безразличие към семейните връзки и бракът им е успешен само ако не ограничава по никакъв начин тяхната свобода. Вибрацията на 3 е свързана с всички изпитания на физическата сила, с комара и рискованите начинания, независимо дали става въпрос за казино или за фондовата борса. Хората и цялостите с число 3 са склонни да рискуват и да се движат по острието на бръснача едва ли не във всичко. За радост на околните безпределният им оптимизъм е заразителен.
Често проявяват странна смесица от философски, мъдър подход и пълно нехайство, нерядко им липсва чувство за отговорност. Някои от целите, мечтите и амбициите им са се¬риозни, други - доста вятърничави и смехотворни. За тях е много важно да получат добро образование и са направо смазани, ако по една или друга причина то им е отказано. От тях стават ненадминати „кабинетни" юристи, както и адвокати, тъй като планетата Юпитер, олицетворявана от 3, управлява правото.

Числото 4

4 е числото на Уран. Олицетворява индивидуализма, своеобразното, изобретателността и търпимостта, а също неконвенционалното поведение и внезапните, неочаквани събития, както и гениалността.
Един човек или цялост е под влиянието на числото 4, ако е роден на 4-ти, 13-и, 22-ри или 31-ви на всеки месец от всяка година. Родените на 4-ти носят непогрешимия отпечатък на числото 4. Същото важи и за хората, родени на 13-и, 22-ри и 31-ви, те обаче са изправени и пред предизвика-телството да разбулят кармичната загадка на съответното съставно число - 13, 22 или 31. Това се отнася и са простите и съставните числа на името на анализирания човек или цялост.
Поведенските особености и характеристиките, присъщи на числото 4, взаимодействат по различен начин със Слънчевия знак.
Ако Слънчевият знак е:
ВОДОЛЕЙ: Вибрацията на 4 засилва личностните ха¬рактеристики за Слънчевия знак.
ЛЪВ: Понякога вибрацията на 4 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с усилие може да бъде използва¬на, за да уравновеси природата на астрологичния знак.
БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ, ОВЕН, СТРЕЛЕЦ: Вибрацията на 4 е в пълно съзвучие с характера, подбудите и личностните особености на Слънчевия знак.
СКОРПИОН, ТЕЛЕЦ, РАК, ДЕВА, КОЗИРОГ, РИБИ:
Вибрацията на 4 е в рязък контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Проличи ли в поведението на даден човек, в сравнение с обичайното му държане то е толкова странно, че изненадва не само околните, но понякога и самия него.
Значение на вибрацията на 4
Определението на числото 4 важи и за хора, и за цялости. Хората с число 4 често остават неразбрани от своите приятели и семейство. Същинска загадка са за всеки, който ги познава. Следват свои си правила, които не винаги се покриват с изискванията на обществото. Всяко тяхно действие е белязано със силен индивидуализъм. Ако има някакъв различен начин да се свърши нещо, хората с това число на всяка цена ще го открият. Думите и действията им често стъписват околните, които остават с впечатлението, че тези хора нарочно искат да ги смаят. И наистина е така. Те живеят в бъдещето и настоящето почти не ги интересува. В идеите и идеалите са със светлинни години пред другите. Наред с този талант притежават вродена пророческа дарба и предугаждат много преди останалите онова, което предстои да се случи. Живеят неконвенционално, понякога като истински особняци, но „налудничавите" им хрумвания най-често се увенча-ват с успех.
Всичко встрани или далеч от утъпканите пътища привлича неудържимо любопитната им търсеща натура. Например човек с число 4 и с благоприятно разположен в хороскопа му Юпитер има всички шансове пръв да срещне и да се сприятели със странното същество Саскуоч, или Големия крак, да открие Неси, чудовището от езерото Лох Нес, и да поплува с него. Ако Слънчевият му знак или Луната му са в Скорпион, почти със сигурност ще успее да издири тези причудливи същества. Тъкмо по тази причина невероятното и недоказаното, така наречените ненаучни теории само разпал-ват любопитството на тези хора, дълбоко убедени в съществуването на всичко, което им хрумне. Кажете ли им, че нещо е невъзможно, само ще засилите решимостта им да докажат обратното. Фразата „мисията — невъзможна" кънти като предизвикателство в съзнанието и в душата на хората с число 4. Макар че 4 олицетворява промяната във всяка област на живота, от политиката до изкуството, тези хора, кой знае защо, посрещат на нож промените в личните им навици, които, общо взето, си остават едни и същи. Могат да се заинатят, ако се опитате да ги командорите или да им наложите по-приемливо за обществото поведение. Тъй като пророците често си остават непризнати приживе и хората с число 4 живеят далеч на¬пред в бъдещето, най-великите им и истински мечти са или пренебрегвани, или осмивани. Очаровани са от неидентифицираните летящи обекти и тайничко си мечтаят извънземните да установят контакт с тях и да ги откарат с чиниите си, та те никога вече да не се върнат на Земята с нейния хаос. Привличани са от реформаторските движения, например от движението за еманципация на жените и еднакви права за представителите на малцинствата, понеже са искрено отдадени на търпимостта и братството между хората. Приятелството за тях е от жизнена важност и те обикновено - макар и не винаги, имат приятели от всички сфери на живота. За тях парите не значат кой знае какво, те на драго сърце общуват и с крале, и с голтаци и не се интересуват особено от класовите различия, не изпитват желание и да шашват никого и се чувстват еднакво добре и в царски палати, и в каравана, палатка или спален чувал. Не че са против удобствата и богатството, просто не забелязват какво ги заобикаля. Живеят във въображението си. Едно от най-големите им достойнства е, че отстояват принципа: „Живей си живота и не пречи на другите да живеят своя." Пет пари не дават какво говорите и правите, дори то да е в разрез с техните принципи, и очакват от вас същото.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #10 -: Март 22, 2011, 21:31:45 »

Числото 5

5 е числото на планетата Меркурий. Олицетворява общуването, движението и многообразието, а също интелекта и писмения и устния изказ.
Даден човек или цялост са под влиянието на числото 5, ако са родени на 5-и, 14-и или 23-ти на всеки месец от всяка година. Родените на 5-и носят непогрешимия отпечатък на 5. Същото важи и за хората, родени на 14-и или 23-ти, но те са изправени и пред предизвикателството да разбулят кармичната тайна съответно на съставното число 14 или 23. Това се отнася и за простото и съставното число на името на раз¬глеждания човек или цялост.
Присъщите на числото 5 поведенски особености и характеристики взаимодействат по различен начин с характе¬ра на човека - в зависимост от неговия Слънчев знак.
Ако Слънчевият знак е:
БЛИЗНАЦИ, ДЕВА: Вибрацията на 5 засилва личностните особености на Слънчевия знак и променя магически външния вид и поведението.
СТРЕЛЕЦ, РИБИ: Понякога вибрацията на 5 е в проти¬вовес с подбудите на Слънчевия знак, но с усилие може да бъде използвана, за да уравновеси природата на астрологичния знак.
ОВЕН, ТЕЛЕЦ, РАК, ЛЪВ, ВЕЗНИ, СКОРПИОН, КО¬ЗИРОГ, ВОДОЛЕЙ: Тъй като вибрацията на 5 притежава способността да смесва различните силови потоци, в зависимост от конкретните обстоятелства тя или е в съзвучие, или в рязък контраст с особеностите на човека, предопре¬деляни от неговия Слънчев знак. По природа 5 е безкрайно променливо и приспособимо и според желанието на човека може да е в хармония с истинската му същност, но и да й противоречи. Никак не е лесно да опознаеш хората с число 5. Техните мечти се менят като живак. Когато 5 е простото число на раждането или на името на човек от зодиакален знак Дева или Близнаци, присъщите на Меркурий качества са още по-изявени.
Значение на вибрацията на 5
Определението на числото 5 важи и за хората, и за цяло¬стите. Хората с число 5 са надарени с голяма доза вродено обаяние и като цяло са много мили. Моментално откриват грешките и недостатъците на другите и не се колебаят да им ги кажат право в очите. Вибрацията на 5 е свръхкритична и не е в състояние да подминава грешките (и собствените, и на останалите), което е свързано с любовта към движението и пътешествията. Хората с число 5 изпитват неутолима потреб-ност от промяна. Промяна на пейзажа, на познатите, на местоживеенето, в духовните и политическите убеждения и така нататък. Проявяват силна склонност да разглеждат под лупа заобикалящите ги и житейските ситуации. Трудно им е да се оставят във властта на чувствата и интуицията си, техният разум сякаш е решен да намери логичните отговори. Тази тяхна вманиаченост да анализират всичко може да съсипе личния живот на онези, които се оставят напълно във властта на вибрацията на числото 5. Дори любовта може да помръкне, подложена на такова постоянно (и често излишно) вторачване. Любовта е изтъкана от инстинкти и чувства, а не от логика. Хората с число 5 проявяват склонност да „обсъждат до припадък любовта", с което я погубват, вместо да й позволят да стане част от самите тях, без непрекъснато да я поставят под въпрос. Любовта няма нищо общо с логиката. Повечето хора се радват да са в компанията на представители на числото 5, защото тяхното поведение е изключи¬телно приятно и вдъхващо спокойствие. Тъй като 5 е вибра¬цията на интелекта, хората под въздействието на това число са изключително умни и по-интелигентни от обичайното. Те винаги са нащрек и нищо не им убягва. Улавят и най-дребната подробност. Ако са възпрепятствани от финансови или други обстоятелства да пътуват често, от което изпитват силна потребност, те странстват наум, а тъй като са много умни, „бляновете" им са достатъчно живи, та поне временно да ги задоволят.
Според древните мъдреци числото 5 е свързано с така наречената „земна магия". Колкото и да е странно, числото 5 вдъхва на хората под негово влияние копнежа да вярват във вълшебства, в елфи, феи и тайнствата на природата, но същев¬ременно и желанието да разглеждат всичко под микроскоп, две качества, които са коренно противоположни и заради които хората с число 5 трудно разбират самите себе си. Понякога те са много напрегнати, с изопнати до скъсване нерви и бленуват за приключения. Мислят и взимат решения бързо, често са импулсивни в постъпките си. Имат изострено чув¬ство за новите идеи и изобретенията, на драго сърце поемат рискове и са родени да сключват спекулативни сделки. Поприщата, в които преуспяват, са писателството, рекламата, връзките с обществеността и издателската дейност. Хората с число 5 притежават достойни за възхищение гъвкавост на възгледите и способността бързо да се окопитват от ударите на съдбата, които не оставят дълбоки белези в душите им.

Числото 6

6 е числото на Венера. Олицетворява женската същност и състраданието, а също (докато Венера не преотстъпи по¬кровителството си над знака на Телеца на Пан-Хор, когато тази планета бъде открита) парите, както и любовта и всич¬ко романтично.
Даден човек или цялост са под влиянието на числото 6, ако са родени на 6-и, 15-и или 24-ти на всеки месец от всяка година. Родените на 6-и носят непогрешимия отпечатък на 6. Същото важи и за родените на 15-и 24-ти, те обаче освен това са изправени и пред предизвикателството да разбулят кармичната тайна съответно на съставното число 15 или 24. Това се отнася и за простото и съставното число на името на анализирания човек или цялост.
Присъщите на числото 6 поведенски модели и характеристики са взаимосвързани със Слънчевия знак на човека или целостта.
Ако Слънчевият знак е:
ВОДОЛЕЙ, ТЕЛЕЦ, ВЕЗНИ: Вибрацията на 6 засилва личностните особености на Слънчевия знак.
СКОРПИОН, ОВЕН: Понякога вибрацията на 6 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с усилие може да бъде използвана, за да уравновесява неговата природа.
ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ АСТРОЛОГИЧНИ ЗНАЦИ; Понякога вибрацията на 6 е в съзвучие с характера и личностните особености на Слънчевия знак, друг път е в рязък контраст с тях. Във втория случай поведението на човека в срав¬нение с обичайното е толкова странно, че стъписва не само околните, но и самия него.
Значение на вибрацията на 6
Определението важи и за хората, и за цялостите с число 6. Тези хора сякаш привличат като с магнит околните. Рад¬ват се на искрената обич на своите приятели и колеги, а привържат ли се към някого, са му предани. В любовта влагат по-скоро идеализъм и обич, отколкото чувственост. Те са родени романтици, много сантиментални са, колкото и да се опитват да го отрекат или скрият. Вибрацията на 6 носи любов към изкуствата и най-вече към музиката. Тези хора обичат красивите, обзаведени с вкус къщи, пастелните цветове и хармоничното обкръжение.
Харесва им да посрещат гости и да ощастливяват дру¬гите, не понасят раздорите, споровете, обтегнатите отноше¬ния и ревността - макар и самите те да са много ревниви, ако са изложени на опасността да изгубят някого (или нещо), когото обичат. Сприятеляват се лесно и им доставя удовол-ствие да решават спорове между свои приятели, колеги и роднини, при което изглеждат кротки като агънца, докато не се прояви вироглавството им: тогава вече не ви се струват толкова хрисими!
Често печелят пари с лекота, понякога благодарение на дарбите и способностите си, друг път от наследство и от богати приятели и родственици. Трябва да внимават обаче да не изпаднат в една от двете крайности: прекомерното прахосничество или стиснатост. По паричните въпроси при тях средно положение няма. Хората с число 6 са ту много редкопръсти, ту големи скръндзи. Обичат красивото във всички сфери на живота. Повечето по един или друг начин са силно привързани към природата и обичат да прекарват своето време в провинцията, край притихналите дъбрави и бълбукащи¬те потоци, които успокояват чувствата им. Вибрацията на 6 носи отпечатъка на любовта към разкоша и лукса. Тези хора се чувстват едва ли не обидени от грозното. Възхищават се от добрия вкус и се гнусят от всичко просташко и вулгарно. Като правило имат изискани, безупречни обноски и обикновено се държат любезно с другите. Но ако им прекипи, няма да се поколебаят да ви кажат право в очите какво мислят. Доставя им удоволствие да обсъждат и бистрят политиката, докато наложат своето мнение, както става обикновено благодарение на тяхната логика... и неустоимите им усмивки.

Числото 7

7 е числото на планетата Нептун. Олицетворява духовното начало, чувствеността, състраданието и всичко загадъ¬чно, а също илюзиите, а понякога и измамата, но и дарбата да цериш, чудесата, вярата... и мечтите, които се сбъдват.
Един човек или цялост са под влиянието на числото 7, ако са родени на 7-и, 16-и или 25-и на всеки месец от всички години. Родените на 7-и са белязани с непогрешимия печат на 7. Същото важи и за онези, които са родени на 16-и или 25-и, наред с това обаче те са изправени пред предизвикателството да разбулят кармичната загадка съответно на съставните чис¬ла 16 и 25. Това се отнася и за простите и съставните числа на името на анализирания човек или цялост.
Особеностите, свързани с числото 7, се проявяват по различен начин в зависимост от Слънчевия знак на въпрос¬ния човек или цялост.
Ако Слънчевият знак е:
РИБИ: Вибрацията на 7 засилва личностните черти, присъщи на слънчевия знак.
ДЕВА: Понякога вибрацията на 7 е в противовес с под¬будите на Слънчевия знак, но с известно усилие може да се използва, за да уравновеси неговата природа.
СКОРПИОН, РАК, КОЗИРОГ, ТЕЛЕЦ: Вибрацията на 7 е в съзвучие с характера, подбудите и личностните особе¬ности на Слънчевия знак.
БЛИЗНАЦИ, СТРЕЛЕЦ, ВОДОЛЕЙ, ОВЕН, ВЕЗНИ, ЛЪВ: Вибрацията на 7 е в рязък контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Надделее ли в поведението на даден човек, той се държи толкова странно, че смайва не само околните, но и самия себе си.
Значение на вибрацията на 7
Определението важи и за хората, и за цялостите с число 7. Хората с това число са склонни да се отдават на дръзките си мечти. Понякога говорят за тях, друг път ги пазят в тайна. Но едно е безспорно: те мечтаят повече от другите. Дълбоко в себе си проявяват изострен интерес към езотеричните тай¬ни, митологията, космическите изследвания и неидентифицираните летящи обекти... към цялата гора на неизвестното. Често са надарени с интуиция и ясновидство, притежават и вдъхващ спокойствие ведър магнетизъм, оказващ силно вли¬яние върху другите. Ако сте разтревожени за нещо, дори само да постоите с тези хора, си възвръщате спокойствието. Хората с число 7 имат нетрадиционни представи за религията, не обичат да вървят по утъпкани пътища и проявяват склон-ност да прегръщат политически каузи, които са уникални и донякъде нетрадиционни. Не е рядкост някой с число 7 да основе нова религия или да повярва в нея.
Хората с тази вибрация или пътуват много в известен период от живота си, или четат жадно книги за чужди народи и далечни земи. Мнозина измежду тях са силно привързани към морето и не е изключено да имат отношение към мореплаването, водните спортове или флота. Склонни са да се без-покоят за бъдещето, ето защо имат нужда да знаят, че разполагат със сигурния пристан на финансовата обезпеченост, ако случайно вълните на съдбата ги изтласкат в бурни води.
Въпреки това не се интересуват особено от материалните придобивки и да трупат баснословни състояния. Често печелят много с оригиналните си хрумвания, но са склонни да правят щедри дарения за различни благотворителни на¬чинания. Ако ги привличат изкуствата, от тях стават велико-лепни танцьори и балетисти, певци, поети, писатели, актьори и актриси.
Наглед спокойни и кротки, хората под влиянието на чис¬лото 7 имат амбиции, които не обсъждат с другите и които неизменно носят отпечатъка на философските идеи. Истинс¬ка благословия са за другите със своето състрадание и разбиране към техните несгоди и болки, затова приятели, род¬нини и колеги ги товарят със своите проблеми. Във вибрацията на 7 се долавя подчертана склонност към усамотение и тези хора предпочитат да не споделят с другите своите тре-воги. Мразят да ги подпитват и изпадат в ужас, ако някой се опитва да ги покровителства, което според тях си е вмешателство в личния им свят.
Хората с число 7 се открояват с изисканите си обноски, артистичния темперамент и чувствителната натура, само внимавайте да не ви заблудят с мълчаливия си характер... ще се изненадате, ако има начин да узнаете какви странни мисли им се въртят в главата, докато те общуват със самите себе си. Успеете ли да ги накарате да ги споделят с вас, ще бъдете не само стъписани, но и очаровани, щом научите тайните на техния Нептунов свят. Но хората с число 7 първо трябва да се убедят, че заслужавате доверието им, преди да ви посве¬тят в тези потоци от мисли... а вие ще спечелите това дове¬рие, като докажете, че не сте пристрастни или предубедени. Самите те рядко са такива.

Числото 8

8 е числото на планетата Сатурн. Олицетворява мъдростта, знанията, натрупани чрез опита, непоклатимостта, търпението и отговорността, а също финансовата обезпеченост, предпазливостта, ограниченията, самодисциплината и самоконтрола.
Даден човек или цялост са под влиянието на числото 8, ако са родени на 8-и, 17-и или 26-и от всеки месец на всяка година. Родените на 8-и са белязани с непогрешимия отпечатък на числото 8. Същото важи и за родените на 17-и и 26-и, те обаче наред с това са изправени пред предизвикател-ството да разбулят кармичната загадка съответно на съставните числа 17 и 26. Това се отнася и за простото и съставното число на името на анализирания човек или цялост.
Особеностите, присъщи на числото 8, се проявяват различно, в зависимост от Слънчевия знак на конкретния чо¬век или цялост.
Ако Слънчевият знак е:
КОЗИРОГ: Вибрацията на 8 засилва личностните черти на Слънчевия знак.
РАК: Понякога вибрацията на 8 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с известно усилие може да бъде използвана, за да уравновеси природата му.
РИБИ, СКОРПИОН, ДЕВА, ТЕЛЕЦ: Вибрацията на 8 е в съзвучие с характера, подбудите и личностните особености на Слънчевия знак.
ОВЕН, ВЕЗНИ, БЛИЗНАЦИ, ЛЪВ, СТРЕЛЕЦ, ВОДО¬ЛЕЙ: Вибрацията на 8 е в рязък контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Прояви ли се в поведението на конкретния човек, то е толкова странно, че изненадва не само околните, но и самия него.
Значение на вибрацията на 8
Определението важи и за хората, и за цялостите с число 8. Хората с това число обикновено са тихи, сдържани и срамежливи. Не се самоизтъкват, не драпат със зъби и нокти към целта, а напредват към нея бавно и сигурно - нищо не е в състояние да им попречи да постигнат амбициите си. Срамежливостта и мълчаливостта са само прикритие за неудържимия им стремеж да се издигнат до върховете на професионалното поприще или кариерата. От тях стават чудесни учители и съветници, повечето преуспяват и в тази жестока игра - политиката (макар че се случва и някои да се издънят с гръм и трясък), справят се отлично и с всичко, за което се искат търпение, ум и всеотдайност.
Като деца нерядко са болнави, ала израстват здрави като канари и повечето са дълголетници. Готови са да чакат, докато плановете им донесат плодове, но междувременно използват разумно времето. Рядко ще откриете човек с число 8, който седи със скръстени ръце или безделничи. Тези хора имат вродено чувство за отговорност, което не им позволява да се отнасят през пръсти към своите задължения. Повечето измежду тях са надеж¬дни като часовника на дядо и са „удобни" като юргана или вълне¬ния шал на баба. Имат чудесно чувство за хумор, което обаче е тънко и никога очебийно, ето защо трябва да внимавате, ако искате да го доловите. Държат се така, сякаш изобщо не ги интересува какво мислят за тях и не дават пет пари за комплиментите, дълбоко в себе си обаче много държат на чуждото мнение и стига Комплиментите да са искрени, им се радват тайничко, въпреки че не го показват от страх да не ги вземат за слаби. А това е последното нещо, което искат да си мислите за тях.
Макар че подобно на вибрациите на другите числа, и вибрацията на 8 се проявява в зависимост от Слънчевия знак на човека и проличава недвусмислено само в редки случаи, повечето хора с това число имат много богата и сложна личност и голяма вътрешна сила. Често играят важна роля в тази драма - живота, и многократно за другите са оръдие на съдбата. В религията са склонни към фанатизъм и напук на всичко не се отказват от верските си убеждения. Чудесни приятели са, но не дай Боже да ви станат врагове.
Макар и на пръв поглед хората с число 8 да се държат студено и сдържано с онези, които обичат и на които имат доверие, дълбоко в себе си са им предани и са привързани към тях. Често се чувстват самотни, изпитват отчаяна по¬требност от обич и са способни на големи жертви в името на някой идеал, амбиция или заради хората, които зависят от тях. Колкото повече остаряват, толкова повече младеят и на вид, и като поведение - изглеждат по-млади и се държат по-безразсъдно на петдесет, отколкото на двайсет години. Взискателни са и към себе си, и към другите, но колкото и мъдри и зрели да изглеждат, колкото и на пръв поглед да се владеят и да се подчиняват на самоналожената дисциплина, дълбоко в себе си са самотни мечтатели, които трябва да проумеят веднъж завинаги, че не е грях да се бориш за своето щастие.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #11 -: Март 22, 2011, 21:35:41 »

Числото 9

9 е числото на планетата Марс. Олицетворява нападателното действие, проникването, храбростта и сблъсъка, а също всичко оригинално и свързано с инициативата... както и противоречивите качества уязвимост и простодушие.
Един човек или цялост са под въздействието на числото 9, ако са родени на 9-и, 18-и или 27-и от всеки месец на всич¬ки години. Родените на 9-и носят непогрешимия отпечатък на 9. Същото важи и за хората, родени на 18-и и 27-и, те обаче са изправени и пред предизвикателството да разбулят кармичната загадка съответно на съставните числа 18 и 27. Това се отнася и за простото и съставното число на името на разглеждания човек или цялост.
Особеностите, присъщи на числото 9, се проявяват различно, в зависимост от Слънчевия знак на конкретния човек или цялост.
Ако Слънчевият знак е:
ОВЕН: Вибрацията на 9 засилва личностните черти, характерни за Слънчевия знак.
ВЕЗНИ: Понякога вибрацията на 9 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с известно усилие може да бъде използвана, за да уравновеси неговата природа.
ЛЪВ, БЛИЗНАЦИ, СТРЕЛЕЦ, ВОДОЛЕЙ: Вибрацията на 9 е в съзвучие с характера, подбудите и личностните осо¬бености на Слънчевия знак.
КОЗИРОГ, РАК, ТЕЛЕЦ, ДЕВА, СКОРПИОН, РИБИ: Вибрацията на 9 е в рязък контраст с основните инстинкти на Слънчевия знак. Прояви ли се в поведението на даден чо¬век от тези зодиакални знаци, то е толкова необичайно, че изненадва не само околните, но и самия него.
Значение на вибрацията на 9
Определението важи и за хора, и за цялости с число 9. Тези хора не са вироглави, но са твърдо решени да получат оно¬ва, което искат, а това са две различни неща. Вироглавството винаги е реакция, докато решимостта дава подтик за действия. Хората с число 9 са доста избухливи и взимат прибързани реше¬ния, за които по-късно съжаляват. Но никак не са злопаметни и прощават бързо. Уязвими са, защото по инстинкт са много до¬верчиви. Понеже са прями, очакват и от другите същото, а други¬те обикновено не са така чистосърдечни. Хората с число 9 винаги са шокирани от всяка проява на двуличие и хитрост. Като цяло не са способни на коварство и безчестието почти винаги ги сварва неподготвени, докато те не се научат да са по-предпазливи.
Едно от най-благоприятните за тях качества е способността им да разбират на мига за какво става въпрос, вместо дълго да умуват и да анализират положението. Марс, техни¬ят повелител, им помага да виждат веднага за какво става дума, ето защо те са извънредно нетърпеливи с хората, които мислят по-бавно, а това не допринася да печелят състезани¬ята по популярност. Всъщност една от чертите, които преодоляват най-трудно, е именно припряността, която проявя¬ват, забележат ли грешки на другите.
За тях с пълна сила важи изречението „каквото видиш, това и получаваш", което ги характеризира много точно (особено когато тази черта е засилена от природата на Слънче¬вия знак), защото те са лишени от всякакво коварство. В разрез със самата природа на тези хора е да кроят сложни пла¬нове или да играят игрички, за да получат онова, което искат от другите. И тъй като останалите не са свикнали с тази пря¬мота, хората с число 9 обикновено получават от тях каквото искат просто защото са ги сварили неподготвени. Мнозина са трогнати от очевидната уязвимост и детинската непринуденост на представителите на числото 9 и се стремят да ги закрилят, други смятат тези черти за проява на глупост, една от причините тези хора да са уважавани рядко от своите при-ятели и колеги, докато не дадат воля на присъщите на Марс избухливост и храбър дух и не нададат боен възглас, а онези, които са подценили чистата енергия на вибрацията на 9, отстъпват стъписани назад.
Хората с число 9 са много податливи на суетата. Поне така изглежда на пръв поглед. Те обаче не са суетни, нищо, че полагат големи грижи за външния си вид. Това поведение всъщност се корени в страха да не бъдат отхвърлени, защото въпреки напереността си представителите на числото 9 вътрешно треперят - липсва им самоувереност. Колкото и самонадеяни да ни се струват, те непрекъснато изпитват нужда да ги уверявате, че ги харесвате, уважавате и им се възхищавате... а също и ги обичате. Може да ни изглеждат напо¬ристи и независими, но не са никак сигурни в себе си. Щедри до безразсъдство и най-често редкопръсти (освен ако Слънчевият знак не притъпява тази черта... макар че в редки случаи тя пак ще надделява в поведението на всеки, роден с число 9), те не се нуждаят да ги поучавате. Първият им подтик е да раздават всичко, каквото имат, да не се замислят за бъдещето и да вярват, че нещата ще се уредят от само себе си.


Значение на съставните (двуцифрените) числа

10 Колелото на съдбата

10 е олицетворявано от Изида и Озирис. Това е число¬то на възхода и падението в зависимост от желанието на конкретния човек. Той ще се прочуе с добро или с лошо, според своите постъпки. 10 е в състояние да пробуди любов или омраза, уважение или страх. А също да вдъхне чест или безчестие - при него средно положение няма. Всяка случка зависи от решението на човека. Числото е символ на Любовта и Омразата. Хората с число 10 притежават вродената способност да осъществяват творческите си хрум¬вания, тази сила обаче трябва да бъде прилагана мъдро, тъй като абсолютната съзидателност съдържа в себе си своята противоположност - абсолютното унищожение. Самодис-циплината и безграничното състрадание трябва да съпътстват първата сила, за да се избегне трагедията на втората. Дисциплината трябва да предхожда Властта. За нещастие някои хора с число 10 не успяват да реализи¬рат своя потенциал и като последица заживяват с дълбоко вкоренено огорчение, заради което се чувстват несретници и понякога се държат високомерно и нагло, за да скрият съвсем безпочвеното чувство за непълноценност.
11 Лъв с намордник - стиснат пестник
Това е число на изпитанията и предателството от стра¬на на другите. Изобразявано е с двама души от един и същи или от различни полове - олицетворява и две коренно противоположни ситуации. И в двата случая липсват допирни точки между интересите и трябва да бъде преодоляна на-месата на трета сила. Могат да се появят и трудности, свързани със заблудата за раздяла. За да се избегне чувството на огорчение и провал, разнородните цели трябва да се обединят. Третата намесила се сила може да е човек или идея, може да приеме формата на отказ единият от двамата души да не приема другия непременно като пречка към хар¬монията. Трябва да бъде установен източникът на разделящата сила и да бъде направен опит за компромис. Не е из¬ключено и противоречивите желания на един и същи човек да бъдат видени ясно, сякаш се отразяват в огледало. Две сили или две желания се противопоставят едно на друго и в крайна сметка трябва да се обединят, за да бъде постигнато щастие. И въпреки това дори след като двамата души се помирят, всеки трябва да се съхрани като личност, защото сам по себе си има стойност.

12 Жертвата

Хората с това число често ще бъдат жертвани заради кроежите и интригите на другите. 12 ви предупреждава, че трябва да бъдете нащрек във всяка ситуация и да се пазите от престорени ласкателства, с каквито някои ви обграждат, за да постигнат собствените си цели. Отнасяйте се мнително към онези, които ви предлагат високи постове, и внимателно анализирайте подбудите им. Не всички са двуличници, но е за предпочитане да си отваряте очите на четири. Хората с това число често са склонни към припряност и безпокойство, породени от необходимостта да жертват личните си цели заради амбициите на другите. Не бива да подминаваме и едно второ значение на това число. 1 е учителят (бил той някой човек или самият Живот). 2 е коленичилият покорен ученик. Случва се силният емоционален стрес и душевните мъки да предизвикат амнезия и хора с число 12 да забравят вече ус¬воени уроци. 12 олицетворява обучението на всички равни¬ща, покорството и жертвите, необходими, за да натрупате познания и мъдрост и в духовен, и в интелектуален план. Пожертвате ли разума в името на чувствата, съзнанието ще Получи всички отговори, които търси. Търсете в него решението. Ако се отнасяте внимателно към изискванията на обучението, мъките ви ще свършат и вие ще преуспеете.


13 Духовно прераждане - промяна

13 не е фатално число, както вярват мнозина. В древността са твърдели, че „който знае как да използва числото 13, ще се сдобие със сила и власт". Символ на 13 е скелетът, или смъртта, която коси с косата си хората насред поле с току-що поникнала трева, където от всички страни от пръстта се по-казват млади лица и глави. 13 е числото на размириците и разместването на пластовете, за да бъде разчистен теренът. Свързано е с властта, която, ако е използвана от себични под¬буди, ще донесе самоунищожение. То ви предупреждава да се пазите от неизвестното и непознатото. Ако се приспособявате постепенно към промените, ще се сдобиете със силата на виб¬рацията на 13 и ще намалите вероятността да ви сполетят злини. 13 е свързано с гения, а също с пътешествениците, които разчупват рамките на традиционното и правят най-различни открития. Ако сте родени на 13-и на който и да е месец, трябва да прочетете внимателно частта за числата 4 и 8.

14 Движение... предизвикателство

14 е числото на белязаното с магнетизъм общуване с хората чрез писателство, издателска дейност и всички останали медии. На хората с това число се отразяват благотворно пери¬одичните смени в работата. Имат късмет във всичко, свързано със спекулативни сделки, щастливи са и когато се придвижват, пътуват и опознават страни и народи. Но и печалбите, и загубите понякога са временни заради силния повей на промените, който неизменно присъства. 14 предупреждава, че ви застрашават злополуки, свързани с природните стихии: пожари, наводнения, земетресения, торнадо, урагани, бури и други (те не са неизбежни, но бъдете предпазливи). Има риск да зависите от съветите на хора, които тълкуват превратно нещата. Погрешно е да се осланяте на другите. Следвайте интуицията, вътрешния си глас. „Късметът" на 14 включва паричните сделки и хазарта, но неизменно съществува опасност да загубите заради лоши съвети, давани ви от другите, или защото сте се

15 Магьосникът

15 е число с дълбоко езотерично значение, алхимична вибрация, чрез която се проявяват всички магии. Изключително щастливо е и носи в себе си същината на вълшебство¬то. 15 е свързано със „сладкодумците", с красноречието и музикалния, художническия и театралния талант. Хората с това число са надарени с интересен характер и силен личностен магнетизъм, с огромно обаяние. Вибрацията на 15 носи късмет най-вече в печеленето на пари, в получаването на подаръци и услуги от другите, защото въздейства мощно върху алтруистичната им природа. Но няма рози без бодли и в древността са предупреждавали, че 15 управлява низшето в окултизма, ако е свързано с простите числа 4 и 8. Такива Хора ще прибягнат до всякаква магия, дори до черна, до хипноза и внушение, за да постигнат целите си. Вярно е и обратното. Хората с число 4 и 8 ще станат жертва на други, при-бягнали до същите похвати. Тоест, ако 15 е рождената дата, а числото на името е 4, 13, 22 или 31, трябва да промените своето име, така че цифровата стойност на буквите в него да дава съставно число, редуцирано до простото число 1 (например 10 или 19). Ако 15 е рождената дата, а числото на името е 8, 17 или 26, трябва да смените името си, за да дава числото 6 или 24. Ако числото на името е 15 и сте родени на 4-ти, 13-и, 22-ри или 31-ви, трябва да смените името си така, че да се равнява на 6 или 24. Ако числото на името е 15 и сте родени на 8-и, 17-и или 26-и, трябва да смените името си така, че да се равнява на 6 или 24.
Важно е да прочетете частта за числата 4 и 8, за да раз¬берете по-добре защо ви давам този съвет.
Ако не се брои това предупреждение, съставното число 15 е изключително щастливо. Ако сте родени на 15-и, от който и да е месец и съставното число на вашето име също е 15, вие сте благословени със способността да ощастливите много другите и да озарите мрака с ослепителна светлина, стига да не използвате тази вълшебна щастлива вибрация за егоистични цели.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #12 -: Март 22, 2011, 21:42:56 »

16 Съборената цитадела

16 е изобразявано от древните халдейци като „кула, която е ударена от гръм и от която пада човек с корона на главата". То ви предупреждава, че е възможно да умрете по необичаен начин, от насилствена смърт, а също да претърпите злополуки и плановете ви да се провалят. Ако редуцирано, името ви дава 16, очевидно ще е разумно да го промените, за да избегнете тази вибрация. Ако ли пък сте родени на 16-и, трябва да посрещнете предпазливо предизвикателството на 16, така че въздействието му да бъде смекчено. За да избегнете фаталистичната тенденция на 16 като рождено число, трябва да правите всичко възможно, за да обмисляте пред¬варително плановете си до най-малките подробности и да предотвратите провала. 16 съдържа и задължението и отговорността на простото число 7 да се вслушвате във вътреш¬ния си глас, който неизменно ще ви предупреждава своевременно чрез сънища или вашата интуиция за надвиснала опасност, така че да я избегнете. Не бива да пренебрегвате вътрешния си глас. Както вече обясних покрай името на Ейбрахам Линкълн, което се равнява на съставното число 16, Линкълн многократно е бил предупреждаван чрез сънища, че срещу него момее да бъде извършено покушение - същото са му казвали и „медиумите", които Мери Тод Линкълн е водела в белия дом. Той не е обърнал внимание на тези многочислени ясни предупреждения и е отказал да вземе предпазни мерки, затова и не е могъл да избегне своята участ. Но е бил в състояние да го стори, а това е важно за хората с рождено число 16. Можете да сте щастливи другояче освен чрез водачество на върха (Кулата и Короната) - като се откажете от славата и известността и така притъпите отрицателния аспект на 16. Линкълн не е пожелал да го направи и е отсъдил, че е по-важно да се опита да запази единството на нацията, отколкото да се радва на осъществяването в личния живот, макар че приема президентския пост без желание и силно натъжен.

17 Звездата на Влъхвата

Това е силно духовно число, изобразявано символично от древните халдейци със Звездата на Венера с осем върха. Звездата на Влъхвата е образ на Любовта и Мира и ви предвещава, че с високия си дух ще преодолеете изпитанията и трудностите от началния период на живота си, а също не-сполуките в личните отношения и на професионалното по¬прище. 17 е „числото на Безсмъртието" и показва, че името на човека (или целостта) ще го надживее (ако той реши да умре, което може да стори по свой избор, както ще научите от главата „Физическо безсмъртие"). Това съставно, или дву-цифрено число е Изключително щастливо, но трябва да имате предвид едно. Редуцирано, то се равнява на простото число 8, ето защо, ако вашето съставно ключово число е 17, е важно да прочетете внимателно раздела за числата 4 и 8 в края на главата.

18 Сблъсъкът между духовното и материалното

От всички съставни числа 18 съдържа най-трудния за тълкуване символизъм. (Прочетете по-напред в главата частта за връзката на 18 с Исус Христос.) В древността са го опис¬вали със следния образ: „Лъчиста луна, от която се стичат Капки кръв. Под нея се виждат вълк и гладно куче, които ловят с отворени уста капките кръв, а по-долу към тях бърза рак." 18 олицетворява материалното, което се домогва да унищожи духовното в природата. Често свързва хората и цялостите, представяни от него, с ожесточени разпри в семейството, с войни, обществени размирици и революции. В някои случаи означава и че ще спечелите пари или ще се издигнете, като прилагате тактиката „разделяй и владей", чрез война или друг конфликт. Предупреждава, че могат да ви предадат и измамят и „приятели", и врагове, а също че можете да пострадате от природни стихии, например от пожар, наводнение, земетресе¬ние, буря или взрив, да ви удари електрически ток или гръм. Ако съставното число на името ви е 18, трябва незабавно да го смените, за да избегнете отрицателното му влияние. Ако ли пък рожденото ви число е 18, трябва да проявите изключител¬на предпазливост и внимание, за да посрещнете предизвика¬телствата и опасностите на това съставно число. Единственият начин да разсеете и притъпите влиянието му е духовността, като неизменно отвръщате на омразата и измамите с щедрост, любов и прошка, и „обръщате и другата страна" и отговаряте с добро на злото, с великодушие на жестокостта, с честност на безчестието, с чест на безчестието. Така вибрацията на 18 може да бъде използвана, за да получите просветление. Родените на 18-и от всеки месец сами са избрали между преражданията (подобно на Исус Христос) тази дата като най-голямата проверка на своята душа и стойност. Можете да притъпите отрицателното влияние на 18 и като промените името си, а оттам и неговото число (каквото и да е то), така че да се равнява на всяко съставно число, което редуцирано, да прави 6. Това също ще ви помогне да превърнете трагедията на 18 в триумф. Нали помните, вече научихме, че 6 (Любовта) винаги и всякога побеждава 9 на конфликта (1 + 8 = 9). Както обясних, когато е бил предопределян житейският път на Исус от Назарет, е избрана и добавената вибрация на 6 (и свързаното с нея число). Ще е разумно родените на 18-и от всеки месец да планират всичко важно на 3-и и 6-и от всеки месец или на дата, цифрите в която дават сбор от 3 или 6, особено от 6 - а също да добавят по всички възможни начини вибрацията на 6 в личния и професионалния си живот, например като избират адрес и телефон с това число. Така въпреки ограниченията на 18 ще преуспеят и в материалния, и в духовния свят.


19 Повелителят на небесата

19 е едно от най-щастливите и благоприятни съставни числа. Изобразявано е като Слънцето и е наричано Повелител на небесата, понеже олицетворява победата над всеки временен неуспех и разочарование. Благославя хората и цялостите, представлявани от него, със силата на съставното число 10, но без опасността от злоупотреби, която му е присъща. Това число предвещава щастие и удовлетворение - успех във всички начинания и в личния живот. Ако 19 е число на името, то, разбира се, трябва да бъде разглеждано заедно с числото на раждане, което може и да не е толкова щастливо. Е, нищо не е съвършено, но каквото и да е влиянието на другото, вероятно не така щастливо число, 19 ще разчисти пътя ви и до голяма степен ще притъпи евентуал¬ните отрицателни въздействия при пълния номерологичен анализ.

20 Пробуждането

Освен че е наричано „Пробуждането", това съставно число е изобразявано от древните халдейци и като „Съдът". В тази интерпретация е символизирано от „крилат ангел, който свири на тръба, а под него от гроб се изправят мъж, жена и дете, сключили длани за молитва". В определен пе-риод от живота си човек с число 20 изживява мощно пробуждане, което му носи нови цели, намерения и амбиции -призива да действа в името на някаква велика кауза или идеал. Неговите планове могат временно да се натъкнат на спънки, които да забавят осъществяването им, те обаче ще бъдат преодолени, ако той се учи да е все по-търпелив (предизвикателството на числото 20) и да вярва все повече в силата си да преобразява света наоколо. 20 носи благословията на ярките пророчески сънища, а също способността човек да осъществява добрите от тях и да предотвратява сбъдването на лошите. Това число не е материално, ето защо не се надявайте да постигнете чрез него финансов успех. Ако имате нужда от големи суми, за да подкрепите на практика някоя нова кауза или идеал, можете да изберете друго, по-положително в материален план число, като промените името си (в случай че 20 е съставно ключово число на вашето раждане). Ако ли пък то е число на вашето име, да се надяваме, че числото на раждане ви дава по-щастлива във финансово отношение вибрация. Но който е доволен от вибрацията на 20, рядко обръща внимание на материалните въпроси. За него парите не са важни - а като цяло 20 му осигурява достатъчно средства, за да задоволи най-насъщните си нужди.

21 Короната на Влъхвата

21 е изобразявано като „Вселената" и е наричано още „Короната на Влъхвата". Предвещава успех във всичко и оси¬гурява напредък, почести, награди и издигане и в живота, и в професионалното поприще. Олицетворява победа след дълга борба, защото „Короната на Влъхвата" бива спечелвана само след продължително посвещавате, тежки душевни изпитания и редица други проверки на решимостта. Но въпреки всички спънки и съпротива човекът или целостта, благосло¬вени с числото 21, могат да бъдат уверени в окончателната си победа. Тази вибрация е изключително благотворна, а 21 е число на кармичната отплата.

22 Покорство и предпазливост

В древността 22 е било изобразявано като „добър човек, заслепен от глупостта на другите и носещ на гърба си раница, пълна с грешки". В това изображение той като че не предлага закрила срещу кръвожадния тигър, готвещ се да му се нахвърли. Това число ви предупреждава да не изпадате в заблуди и да се пазите от измама. Символизира добър човек (или цялост), живеещ в рая на глупците, мечтател, който се буди само когато е изложен на опасност, и то често когато вече е късно. Ако имате това число, трябва да се пазите от погрешни преценки и да не се доверявате на хора, които не го заслужават. В случай че 22 е вашето число на раждане, трябва да сте предпазливи и внимателни (тъй като числото на раждане не може да бъде променено) и в професията, и в личния живот. Кармичното ви задължение е да сте по-нащрек, да се преборите с „духовната" леност и да създадете у себе си духовна „нападателност" - да намерите приложение на силата си да променяте нещата и да предотвратявате провала просто като вярвате в своя успех. След като осъзнаете и приложите тази своя лична отговорност, ще станете господар на събитията, вече няма да сте заслепявани от глупостта на другите и ще постигнете целите и мечтите си. Родените на 22-ри от всеки месец трябва да прочетат внимателно раздела на числата 4 и 8.

23 Царската звезда на Лъва

Това число въплъщава кармичната отплата. То не само предвещава, но ви и гарантира успех в личния живот и работата, помощ от началници и покровителство от високопос¬тавени люде. Изключително щастливо е и закриля всячески хората и цялостите, представлявани от него. Както винаги, числото 23 трябва да бъде разглеждано заедно с другите прости и съставни ключови числа, съставящи цялостния номерологичен анализ, който може да се окаже не чак дотам щастлив. Другите числа обаче нямат особен шанс да ви навлекат неприятности, ако в трудни времена над вас блести Царската звезда на Лъва. Няма число, което да оспори силата на Лъва.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #13 -: Март 22, 2011, 21:51:01 »

24 Любов - пари - съзидателност

И това число е изключително щастливо и се нарежда сред съставните числа на кармичната отплата, справедливо заслужена в минали прераждания особено когато е число на раждането. Предвещава съдействие от властимащите и близ¬ка връзка с високопоставени люде. Увеличава значително финансовия успех и щастието в любовта. Означава, че ще спечелите от любовна връзка, от съдебни дела, ако се изявявате в изкуствата, а също че ще притежавате магнетизъм, на който противоположният пол не може да устои. Единственото предупреждение, свързано с 24, е да не се отдавате прекомерно на страстите си и да не сте нагли в любовта, паричните въпроси и службата само защото всичко при вас върви по мед и масло. Не е зле да помните, че ако в този живот зло-употребявате с 24, в следващия може да бъдете орисани на изключително тежкото и неблагоприятно рождено число 18. Затова внимавайте да не пропилеете възможностите на съставните числа 23 и 24 и покрай изключителния си късмет Да не станете егоисти и да не започнете да се отнасяте нехайно към духовните ценности. Не се поддавайте на изкушението за безразборен полов живот, а също на склонността си да прекалявате и с всичко друго.

25 Прозорливост и анализ

25 ви предвещава духовна мъдрост, натрупана чрез внимателно наблюдение на хората и нещата, и успех чрез познанията, придобити от опита. Силата на това число идва от преодолените в ранни етапи на живота разочарования, а също от рядко срещаната способност да си извличате поука от своите грешки. Имате много точна преценка, но числото 25 не олицетворява материалното, ето защо можете да проверите какви са шансовете ви да направите състояние само като анализирате всичките си съставни числа в пълната рождена дата и име.

26 Сътрудничество

Това съставно число вибрира по странен начин в съзвучие с уникална по своя характер сила, черпана от състраданието и всеотдайността, от способността ви да помагате на другите, но не винаги на самите себе си. 26 е изтъкано от про¬тиворечия. Предупреждава ви, че сте изложени на опасности, разочарования и провали, особено по отношение на амбициите, резултат от лоши съвети, неподходящи лични връзки и несполучливо партньорство от всякакво естество. Ако 26 е съставно ключово число на вашето име, може би е най-добре да го промените, за да получите число с по-благоприятно влияние. В случай пък че 26 е числото на вашето раждане, тоест, не може да бъде променено, ви препоръчвам да не се хващате със съдружници и да работите сами, да не се вслуш¬вате дори в добронамерените съвети на другите и да следвате единствено своите предчувствия и интуиция - макар че преди да действате, трябва да се уверите, че и те не съдържат недостатъци и няма да ви подведат. Трябва незабавно да стабилизирате доходите си, да пестите, да не пилеете пари за щяло и нещяло и да не влагате средства за осъществяването на чужди идеи. Инвестирайте в собственото си бъдеще, бъдете щедри с другите, особено с нуждаещите се, но наред с това градете и здрава основа за своето бъдеще. Ако 26 е число на вашето име или ако сте родени на 26-и, прочетете внимателно раздела за числата 4 и 8 в края на главата (26 = 2 + 6 = Готин. Това е изключително важен съвет за вас, както и за всекиго, чието число на името е 4 или 8, или пък е роден на 8-и от всеки месец, а също на всяка дата, цифрите в която при съби¬ране правят 4 или 8, например на 13-и, 17-и, 26-и или 31-ви.

27 Царската власт

Това е чудесно, хармонично и щастливо число на куража и силата, в което е заложена и известна доза магия. Надарява хората и цялостите, които представлява, с обещание за власт и авторитет. Гарантира, че ще бъдете възнаградени от богато по-богато благодарение на градивния си труд, острия ум и въображението, че съзидателните способности са дали добри кълнове, които ще се увенчаят с богати плодове. Хората (и цялостите) със съставно число 27 би трябвало винаги да осъществяват оригиналните си идеи и намерения и да не бъдат възпирани или да се влияят от мнението на другите или от спънките, които те поставят пред тях. 27 е число на кармичната отплата, заслужена през не едно и две предишни прераждания.

28 Доверчивият агнец

28 е число на стъписващи и отчайващи противоречия. То олицетворява многообещаващи, дори гениални хора (или цялости) с големи възможности и способности да постигнат нечувани успехи, които те нерядко постигат колкото да ги изгубят, ако предварително не са се погрижили за бъдещето. Това число предупреждава, че ще пострадате, ако се предоверявате на другите, че ще срещнете силна съпротива от страна на враговете си и съперниците си в работата, че има опасност да загубите съдебни дела с огромни последици и възможности да започвате живота си отново и отново от нулата. Ако 28 е числото на вашето име, вероятно ще пожелаете да го смените, за да получите по-щастливо и благоприятно число. В случай че е число на вашето раждане и не можете да го промените, трябва да усвоите кармичните уроци на предпазливостта и добре обмислените планове. Постигнете ли го отрицателното въздействие на вибрацията на 28 до голяма степен ще бъде притъпено. Разковничето е три пъти да ме¬рите, преди да режете.

29 Избавление след тежки изпитания

29 е може би числото с най-тежка карма. То ви подлага на проверка за духовна сила, на премеждия и мъки, сходни със страданията на Йов от Стария завет. Животът на хората с число 29 е изпълнен с несигурност, предателства и измама от страна на другите, с приятели, на които не може да се разчита, с внезапно появили се опасности, а също с много мъки и тревоги, причинени от представители на противопо¬ложния пол. Това число отправя сериозни предупреждения и за личния, и за професионалния живот. Ако 29 е съставно ключово число на вашето име, повече от очевидно е, че трябва да го смените, за да се отървете от тази тежка вибрация, освен ако не сте мазохист.
Ако ли пък 29 е число на раждането ви, тоест няма как да го избегнете, трябва съзнателно да положите усилия да притъпите и в крайна сметка на неутрализирате и заличите това кармично бреме. До голяма степен можете да го постигнете и като изберете ново име (или промените изписването на досегашното) със силно положително съставно ключово число. Освен това родените на 29-и от всеки месец биха могли да се вслушат в съветите, които съм дала в Четвърта глава - за кармата и прераждането.
В конкретния случай с вибрацията на 29 (а тя носи със себе си и вторичната вибрация на 11, която също не е зле да прочетете, за да облекчите кармичното си бреме) не забравяйте, че ако развиете у себе си безпрекословна вяра в добротата и в собствените си сили... и непоклатим оптимизъм... те ще ви подействат като чудодеен цяр за проблемите, създавани от числото 29.
В края на краищата Йов се отърсва от несретите, след като се научава да поема пълна отговорност за своите проблеми, вместо да вини другите и търси отмъщение за сполетелите го беди. Най-сетне той не само се отървава от лошия си късмет, преследвал го толкова дълго, но и получава об¬ратно всичко, което е загубил, и то умножено многократно. ц така, родените на 29-и трябва да променят вибрацията на своето име с по-мощна вибрация, например с 19, да последват примера на Йов и не след дълго ще бъдат дори по-щастливи от другите. Интересното в случая с Йов (на английски - Job) е, че съставното число на името му е 10 - една вибрация, която трудно може да бъде сломена.

30 Самотникът - размисъл

Това е число на размисъла и на духовното превъзходство над другите. Но то принадлежи изцяло на духовното и хората, представлявани от него, често се отказват от всичко материално не защото са принудени, а защото искат. И така, съставното число 30 не е нито нещастно, нито щастливо -може да бъде и едното, и другото в зависимост само и единствено от желанието на човека или целостта, която представлява. Вибрацията на 30 може да бъде много мощна, но обикновено е неутрална и е направлявана от волята на човека. Ако 30 е число на името ви или сте родени на тази дата, смятате малцина за свои приятели. По принцип сте мълчаливи и предпочитате да се усамотите с мислите си. Светските сбирки и многолюдните прояви не са ваша стихия. Не отричате щастието или успеха, но изпитвате удовлетворение по-често далеч от хаоса на тълпата, така че да използвате умственото си превъзходство, за да разработите нещо стойностно за света... да изложите върху хартия идеите си, които биха могли да го преобразят... или да запазите и развиете дарбите си, например артистичния си талант. Числото 30 предвещава живот в самота, който обаче често носи удов-летворение.

31 Далеч от света - отшелникът

Хората с число на раждане 31 трябва първо да прочетат предишния абзац - за съставното число 30, защото 31 е мно¬го сходно с него с тази разлика, че човекът (или целостта), олицетворявани от това число, е дори още по-затворен, са¬мотен и откъснат от другите. Твърде често той е гениален или в най-лошия случай изключително умен. На някой етап от живота си най-неочаквано ще се откаже от бляскавите обещания на света, за да се потопи в спокойствието и ведрината на природата, а ако реакцията на 31 не е толкова ясно изразе¬на, пак по един или друг начин ще се откъсне от шумотеви-цата на обществото. Хората с число 31 понякога са непрек¬лонни в убежденията си и отстояват политическите проме¬ни, но в личните си навици са твърде консервативни. Дори сред навалицата такива хора нерядко се чувстват самотни и изолирани.

32 Общуване

Това съставно число има същата магическа сила да привлича хората, както 14, и се радва на същата подкрепа от високопоставени люде, както 23. Прибавете към това вродената способност на хората с число 32 да обайват другите със сладкодумието си и ще ви стане ясно защо 32 се слави още от древността като „вибрацията на политиците". Обикновено за хората с това число няма тайни в такива трудни поприща като рекламата, писателството, издателската дейност, радиото и телевизията, те са и големи работяги. Но насред тази привидно щастлива мелодия се долавят и предупредителни нотки. 32 е изключително щастливо число само ако отстоявате неотклонно възгледите и преценките си и в артистичните, нематериални неща, и в материалното. В противен случай има опасност намеренията ви да бъдат осуетени от упорството и глупостта на другите.

33 Това число няма самостойно значение и носи същата вибрация, както 24, с тази разлика, че магията на любовта, обхватът на оригиналното и съзидателното мислене и обещанието за финансово преуспяване са изразени дори още по-силно. Благодарение на двойното 3 хора, чието съставно число на името е 33, се радват на щастливи, безоблачни взаимо¬отношения с представителите на противоположния пол и на професионалното поприще, и в любовта и брака. Това е число на заслужената кармична отплата. Препоръчвам на хората с 33 да не злоупотребяват с невероятния късмет, който ще ги споходи в един или друг период от живота им, като се отдават на леност, прекалено високо самомнение и чувство за превъзходство. Стига да е придружена с чувство за хумор и неподправена скромност, вибрацията на 33 е невероятно щастлива.
34     Има същото значение, както числото 25.
35     Има същото значение, както числото 26.
36     Има същото значение, както числото 27.
37
Това число определено притежава своя сила. Свързано е със свръхчувствителните хора, които имат добри и верни приятели и притежават способността да привличат другите, особено в сферата на изкуствата, както и да работят съзидателно в екип. 37 слага ударението върху любовта и любовните връзки, понякога набляга прекомерно на секса. Половите предпочитания не винаги се покриват с общоприетите (но този аспект не присъства задължително). Хората с това число изпитват подчертана потребност от хармония във взаимоотношенията. Постигат щастие и успех по-лесно, когато работят рамо до рамо с други, отколкото ако са сами.
38     Има същото значение, както числата 11 и 29.
39     Има същото значение, както числото 30.
40     Има същото значение, както числото 31.
41     Има същото значение, както числото 32.
42     Има същото значение, както числото 24.
43
Древните са смятали това число за нещастно и ако то е число на вашето име, не е зле да го смените, за да получите по-щастливо съставно число. 43 олицетворява бунтарството, склонността към революции, сблъсъци, битки и войни. Носи вибрацията на повтарящите се разочарования и провали.
44 Има същото значение, както числото 26
45 Има същото значение, както числото 27
46 Има същото значение, както числото 28
47 Има същото значение, както числото 29
48 Има същото значение, както числото 30
49 Има същото значение, както числото 31
50 Има същото значение, както числото 32
51
Това число притежава своя собствена сила. Свързано е с войнствеността и предвещава неочакван напредък във всичко, с което се заемете. Особено благоприятно е за онези, които се нуждаят от закрила на военното поприще или във флота, а също на всички, свързани по един или друг начин с войната. Същевременно обаче ви предупреждава да се пазите от опасни врагове, а дори и от вероятността да бъдете убити, ето защо, ако числото на вашето име е 51, е по-разумно да промените изписването му, за да получите по-безопасно съставно число - и да забравите за славата.
52   Има същото значение, както числото 43.
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #14 -: Март 22, 2011, 22:02:51 »

Обърнете внимание, че съставните числа свършват до 52. Така са решили още в древността. Причината не ми е особено ясна, но тъй като не аз съм изобретила номерологията, а съм се уверила с правотата й, в това, как действа и колко е полезна и надеждна, не се и опитвам да повдигна булото на всички загадки, с които тя е обгърната.
Според халдейците, минете ли основното число 9, го умножавате, докато получите съставното число 45. После добавяте мистичното 7 към 45 и получавате 52, тоест броя на седмиците в календарната година. После, умножите ли 52 по тайнственото 7, получавате числото 364, тоест броя на дните в годината, използвана в древността. Халдейците са смятали 365-ия ден от годината за голям празник, когато никой - мъж, жена, дете или животно, не е бивало да работи.
Може би си мислите, че след като сте прочели всичко това, знаете точно толкова много, както и в началото. Но стига да сте добри в математиката и да имате вкус към ду¬ховното, сте разбрали за какво става дума. Ала дори и да не сте проумели на какво се основава това правило, трябва да го спазвате. Съставните числа свършват до 52.
Трябва да съберете цифрите във всички съставни числа, които сте получили при своите изчисления и които са по-големи от 52, за да получите ново просто и (или) съставно число. Например: редуцирани, 53 и 63 правят съответно простите числа 8 и 9. Друг пример: редуцирани, 74 и 87 се равняват съответно на съставните числа 11 и 15. И така, когато изчислявате име, равняващо се на съставно число, по-голямо от 52, трябва да използвате простото и съставното число, на което то се равнява, когато съберете двете му цифри.
Може би имате нужда от още няколко примера. Ако съставното ключово число на вашето име е по-голямо от 52, трябва да откриете ново число:
53  = на простото ключово число 8. Няма съставно число
54 = на простото ключово число 9. Няма съставно число
55  = на простото ключово число 1. Съставно число - 10.
56 = на простото ключово число 2. Съставно число -11.
57 = на простото ключово число 3. Съставно число - 12.
58 = на простото ключово число 4. Съставно число - 13.
59 = на простото ключово число 5. Съставно число - 14.
60 = на простото ключово число 6. Няма съставно число.
и така нататък...

Интересно е едно твърдение на древните: ако съставното ключово число на името ви е по-голямо от 52 и при редуциране не дава ново съставно ключово число (както в горния пример е с числата 53, 54 и 60), значи сте платили повечето си кармични дългове и за разлика от другите не трябва чак до такава степен да уравновесявате кармата си. Това, разбира се, не важи, ако сами сте променили изписването на името си -отнася се единствено за имена, дадени ви от съдбата, тоест от вашите родители, ръководени от Висшето си „Аз" (както вече отбелязах, съставните числа отразяват кармата на човека).
Това правило не важи, естествено, за съставните ключови числа на рождената дата, тъй като там най-голямото число е 31.

Четири и осем... Числата на съдбата
Тези числа са известни (особено когато се срещат заедно) като „числа на съдбата" или на „кармата" и хората, чийто живот е под влиянието на 4 и 8, сякаш са преследвани от несполуките.
Когато 4 и 8 са прости числа на раждането - при родените на 4-ти, 8-и, 13-и, 17-и, 22-ри, 26-и или 31-ви, човекът, олицетворяван от тях, ги е избрал по своя воля, воден от мъдростта, между своите прераждания. Висшето „Аз" (душата или духът) е осъзнало, че има да изкупува тежки кармични грехове, които е протакало да разчисти през прекале¬но много животи, и е избрало канала на 4 или 8, за да е сигурно, че най-после ще застане лице в лице с тези дълго отлагани кармични задължения и ще ги неутрализира. Така на рав¬нището на съзнанието между различните прераждания той е прогледнал докрай за значението на кармичната верига.
Това донякъде наподобява решението на ученик, който е отлагал прекалено дълго да се подготви за изпит или контролно, и щом те са наближили, е проумял, че няма за кога да протака, и е запретнал ръкави да навакса изоставането -край на безгрижните съботи и недели и на размотаването. Време е да „позубри" - да учи усърдно и да съсредоточи вниманието върху своите задължения.
Човек, разбира се, не може да избяга от вибрацията на 4 и 8 като рождено число, а и не бива да се опитва, понеже тези числа му гарантират, че волю-неволю той ще се озове в ситуации, когато през това прераждане ще бъде уравновесена неговата карма. Ето защо на негово място бих сметнала за неразумно да се опитвам и занапред да отстранявам от живота си влиянието на 4 и 8, тъй като от духовна гледна точка присъствието на тези числа не е случайно. Това обаче не винаги е вярно.

Съвсем друго е, ако 4 и 8 са прости числа на вашето име, тъй като вие не сте си избрали сами как ще се казвате (освен в някои религии). Името е избирано от родителите (насочвани подсъзнателно от мощното въздействие на 4 и 8, когато са числа на раждането или спрели се на име с такава вибрация сляпо, без причина) и вие го носите за добро или за лошо. Ето защо, и да решите да го смените, за да се равнява на по-щастливо просто число, това не значи непременно, че се опълчвате срещу кармата си. По-скоро става въпрос за свободно волеизявление - и за разумен избор да направите сегашния си живот значително по-гладък и не толкова фата¬листичен.
Ако 4 и 8 са числа на раждането, трябва да внимавате да избягвате във всичко друго тези числа, например редуцирани, цифрите в адреса и телефонния ви номер не бива да правят съставно число, което редуцирано от своя страна, да прави 4 или 8, а също и да не взимате важни решения и да не правите нищо важно на 4-ти, 8-и, 13-и, 17-и, 22-ри, 26-и или 31-ви, дати, цифрите в които, редуцирани, дават 4 или 8. Фатално е съчетаването между тях - когато те са удвоени и така е засилена мощта на 4 и 8, тогава тези несретници сякаш привличат още повече несполуките, загубите, бедите, нещастията и разочарованията.


Нека разгледаме двете числа поотделно, понеже между тях все пак има някаква разлика.
 
Да започнем с 8.

Хората с рождено число 8 са повлияни от по-силно из¬разена фаталистична вибрация. Те са в по-голяма степен „деца на Съдбата", отколкото хората с число 4. Може да са не по-малко силни като характер, благородни, предани, да работят не по-малко усърдно от другите (а понякога дори повече), но да имат чувството, че не са възнаградени по достойнство. Пътят им към успеха е стръмен и осеян с препятствия. Макар и често да успяват да се издигнат в общество¬то, това ги натоварва с изнурителни отговорности, големи Притеснения и къртовски труд. Твърде често хората с число 8 забогатяват (всъщност вибрацията на числото 8 предсказва, че в зависимост от разположението на планетата Юпитер във вашия хороскоп в определен период от живота си ще на¬трупате състояние), парите обаче едва ли ще им донесат за дълго истинско щастие. Освен това на хората с число 8 често им се налага да плащат скъпо и прескъпо за любовта, която неизменно им носи страдания.
Ето един пример: мъж, роден на 8-и, 17-и или 26-е от всеки месец, се жени за жена, родена на 4-ти, 13-и, 22-ри или 31-ви (или чието име се равнява на простото число 4). Съчетани, числата 4 и 8 имат засилено въздействие и в брака си мъжът с число 8 ще бъде сполетян от множество злочести-ни, напрежение и тъга.
По силата на закона за привличането хората с числа 4 и 8 сякаш са неудържимо привличани в любовта, брака, при¬ятелството и службата. Това съчетание не може да бъде на¬речено щастливо поне в битовия смисъл на думата, макар че хората с число 4 и 8 обикновено проявяват дълбока преданост един към друг (в най-лошия случай това важи за единия, който е верен на партньора си до фанатизъм) - „за добро или за зло", особено по време на болест или други несрети. Някои от най-ярките примери за жертвоготовност в историята откриваме в бракове между представители на числата 4 и 8. Но мъките им често са възмездени - в такива семейства се раждат изключително надарени деца, а също са създавани класическа музика, поезия, книги и пиеси, които остават в световната съкровищница.
Хората с число 8, които наблюдават как 8 и 4 непрекъснато влияят върху живота им, що се отнася до важни дати, телефонни номера и адреси, свързани с мъка, разочарования и несполуки, трябва, стига това да е възможно, да избягват тези числа, като променят начина на изписване на името си (ако то се равнява на простите числа 4 или Готин, своя адрес, телефонния си номер, чиито цифри, ако ги редуцираме, да¬ват числата 4 или 8. Освен това трябва да избягват да насрочват важни срещи или събития за 4-ти, 8-и, 13-и, 17-и, 22-ри, 26-и или 31-ви на всеки месец и да избират дати, които редуцирани, се равняват на простото число 6 (ако се налага, и числото на името). Хората с число 8 трябва да се стремят да осъществяват всичките си важни начинания на 6-и или 24-ти, но не и на дата, чиито цифри правят при сборуване 6, например на 15-и. Ще разберете защо, ако прочетете значението на съставното число 15.
Хората с число 8, които се вслушат в този съвет и заменят 4 и 8 в своя живот с простото число 6, в значителна степен ще притъпят „лошия късмет" и ще направляват странната съдба, която сякаш ги преследва.
Но надали ще успеят да избегнат всякакви отношения с други представители на 4 и 8, защото те влизат в кармичните им задължения и трябва да бъдат посрещнати храбро. Повечето близки приятели, колеги и роднини на хората с число 8 обикновено също имат число на раждането или на името 4 или 8.
Вибрацията 4 - 8 е засилена, ако човекът с число 8 е Козирог или Водолей, понеже 8 е числото на Сатурн (упра¬вител на Козирога), а 4 - на Уран (управител на Водолея).
Най-важното, което трябва да запомните, е: някои хора с число 8 ще предпочетат да понесат цялата му сила и значение, без да се страхуват от последиците, защото чувстват, че могат да се справят с отрицателната страна на 8 - и искат да увеличат богатството, стабилността и отговорността, присъщи наред с другото на вибрацията на 8. Вземат ли това решение, трябва да насрочват всичко важно за 8-и, 17-и или 26-и на всеки месец, а ако 8 е числото на тяхното раждане, не е зле да променят и начина на изписване на своето име, така че и неговото число да е 8 (без обаче съставното число да е 26). По този начин те ще увеличат значително шансовете си за материален успех, макар че, на каквото и поприще да се изявяват, животът им ще е изключително фаталистичен и сякаш „белязан от съдбата".
Но хората с число 8, предпочели да увеличат силата му, [трябва, когато е възможно, да избягват всячески числото 4 -съчетанието между тези две числа ще стовари върху тях допълнително мощно отрицателно влияние.
Именно затова и хората с число 4 не бива при никакви обстоятелства да увеличават силата на 4, тъй като двойното 4 се равнява на 8. Повтарям още веднъж: те трябва да избягват съчетанието на тези две числа. А тъй като освен числото на раждане 4 (за родените на 4-ти, 13-и, 22-ри или 31-ви) в живота на тези хора неминуемо сегиз-тогиз ще се появяват и други 4, те ще бъдат подложени на допълнителното влияние на 8, комбинация, която древните са препоръчвали да се избягва.
Според халдейците 4 като число на раждане няма тако¬ва пагубно въздействие, както 8. Хората с 4 като рождено число ще установят, че 4-ти, 13-и, 22-ри и 31-ви на всеки месец са дати с голямо значение и в професионалното поприще, и в личния им живот - понякога в отрицателен аспект, но също толкова често и в положителен. Редуцирани, цифрите в адресите и телефонните им номера, както и рождените дати на техните близки (и най-вече роднини, защото съчетанието 4-8 влияе силно върху семейната карма), дават сума от 4 и 8 толкова често, че е трудно да го отдадем на чистото съвпа-дение. Ако числото на вашето раждане е 4, се замислете и ще бъдете изненадани колко права съм.
Например: Мейн Стрийт № 1003 (4), телефонен номер 689-24-02 (6 + 8 + 9 + 2 + 4 + 0+2 = 31=3 + 1=4).
Малцина измежду избралите числото 4 като рожден канал са просветени души, заличили цялата си досегашна карма, като са я уравновесили при предишните си прераждания, и сега са се родили, за да „спасят" своята сродна душа, която е станала - или има опасност да стане - паднал ангел. В тези случаи те са избрали вибрацията на 4, за да помогнат на този човек да не се отклони от пътя на светлината и да притъпят изкушението да натрупа нова отрицателна карма, ето защо са станали „паднали ангели" в своя стремеж да спасят „падналата" друга половинка на своето „Аз".
В този случай 4 има изключително мощно влияние, а във всички останали (към които спадат повечето хора с това число) то не е чак толкова страшно, стига да погледнете на него като на ценен помощник по пътя към самодисциплина¬та в сегашното си прераждане, което от духовна гледна точка е дори по-скоро положително.

Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Прародителите на човека
Космогенезис
Administrator 11 2311 Последна<br />публикация Юли 13, 2010, 19:36:26
от Хristo
"Родословието на човека" - Ани Безант
Книги
delfin 1 2277 Последна<br />публикация Декември 14, 2009, 17:06:42
от delfin
Енергийна реалност на човека
Духовни учения
Kaloyan 4 3696 Последна<br />публикация Юни 26, 2010, 01:18:56
от Kaloyan
Как определяте "България" и "българин"?
За България
Аэ съм 8 2826 Последна<br />публикация Декември 21, 2012, 19:00:47
от LookingOverDHorizon
Още за 12-те чакри на човека
Енергийни учения
The One 7 4462 Последна<br />публикация Октомври 28, 2011, 11:26:10
от Sita

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright