Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Причинно тяло  (Прочетена 984 пъти)
Evolution
Гост
« -: Март 21, 2011, 19:49:34 »

Причинно тяло - според  Стивън Люмиер http://www.energyreality.com/pgs/caus.htm


Причинното тяло се нарича така защото то е причината и оригиналният източник на всяка личност преди прераждането й в съответния нов живот. То е източника за това нашата личност да е и да съществува. Когато приключим земния си път като личности , нашата същина се абсорбира от това тяло. Това тяло е първичното ниво на нашата индивидуалност и за него може да се каже, че  е относително безсмъртно, защото Причинното тяло може да съществува за много милиони години, по времето на пътешествия ни като човеци в различни прераждания и животи. Животните все още нямат  придобито причинно тяло.  Хората които постигнат освобождение  от цикъла на преражданията отхвърлят това тяло и се придвижват към по-висшите нива.

Функции: Причинното тяло е хранилището на цялостното ни съзнание и добродетели, които са култивирани във всеки наш живот като личности - по-специално развитите от нас воля - сила, любов-мъдрост и творческа интелигентност. То е изградено от всички натрупвания от всички наши предишни животи! То е скъпоценното сандъче, което пази всички съкровища от нашите предишни опитности. То е средството, което способства разкриването на съзнанието, което ние използваме физически, емоционално, ментално и духовно. То е средството на човешкото ни безсмъртие, независимо дали сме въплътени или не.

Обхват на съзнание: Причинното тяло е централната фокусировка на самото съзнание и на цялостното човешко същество. Следователно неговият обхват включва както физическото, така и  етерното, астралното и интелектуалното нива. Когато причинното тяло се пробуди духовно то става съзнателно за другите души на неговото ниво, взаимодейства с Вселената и може да съществува независимо от личността. Тогава живота е едно с цялото, съзнанието е на групата, любовта, мъдростта, целта и благословението. Kогато се събудим на душевно ниво например с помощта на медитация това тяло разширява обхвата на своето съзнание в областта на Висшия Ум (Манасично тяло), Будическото (Христовото) тяло, Монадичния Аспект и евентуално Логоичния (Слънчевия, Божествения) Аспект.

Причинното тяло има две добавъчни манасични (ментални) чувства: Отклик на Груповата Вибрация (използван за да си намерим духовната група) и Духовна Телепатия (използвана за да комуникираме с другите души). Това тяло живее в манасичната вселена . В това тяло преживяването на времето е толкова ускорено, че един човешки живот в него изглежда като един ден.


* causalbody.jpg (78.19 KB, 500x414 - видяно 274 пъти.)
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Aстралното тяло
Духовни учения
Админ 2 1519 Последна<br />публикация Януари 23, 2010, 23:48:40
от Админ
Етерно тяло
Духовни учения
Evolution 0 1854 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 19:38:28
от Evolution
Физическо до причинно тяло
Духовни учения
Evolution 0 1148 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 19:53:59
от Evolution
Манасично тяло (Тяло на Висшия Ум)
Духовни учения
Evolution 0 1120 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 20:15:59
от Evolution
Здрав дух + здраво тяло = светлинно тяло
Здрав дух здраво тяло
stargate 3 1646 Последна<br />публикация Октомври 07, 2011, 22:51:44
от извън Вехонт

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright