Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Етерно тяло  (Прочетена 1855 пъти)
Evolution
Гост
« -: Март 21, 2011, 19:38:28 »

ЕТЕРНО ТЯЛО -  според виждането на Стивън Люмиер  http://www.energyreality.com/pgs/ethe.htm


Функции: Етерното тяло дава жизненост, здраве и организация на физическото тяло. То настройва нашето съзнание към енергийните принципи и пренася и приспособява енергиите на по-висшите тела към нашето физическо осъзнаване.

Обхват на съзнание: Етерното тяло има будност за различните видове фини енергии, които циркулират през физическото тяло и околната среда. Неговите фини енергии могат да бъдат почувствани от всички и видяни след определено обучение.

Форма (структура): Етерното тяло е финото ниво на физическото. То е формирано от различни енергии като: електромагнитни, чи или прана, виталност и т.н. То също е образувано и от субатомни  частици, най-фините сред които са кварките.

Това тяло свети в различни цветови вариации - от синьо до виолетово или сребристо. Неговата форма повтаря тази на физическото тяло, като се разпростира според човека на различно разстояние от него.  Етерното тяло  съдържа онези енергийни канали, които наричаме нади или меридиани. В него са и седемте основни енергийни центрове - чакрите, които са свързани с ендокринните жлези и контролират съответно 7 вида съзнание (осъзнаване). То също така има и 21 второстепенни енергийни центрове и множество други, които са третостепенни.

Етерното тяло има също така два слоя. Първият от тях се разпростира на около 30 см от физическото тяло. Вторият му слой е по-голям и достига половин до един метър от физическото тяло. Всеки от тези слоеве има светеща подобно на луминесцентна светлина и нишкоподобна структура, която излъчва навън и винаги се движи вълнообразно.

То има 3 пространствени измерения.

КАК ДА СЪБУДИМ ЕТЕРНОТО СИ ТЯЛО? Това може да стане чрез практикуване на йога техники като пранаяма, тай чи, тао-йога или като настройваме ума си да го възприемаме и обръщаме повече внимание на съответните си възприятия. 


* etherbody.gif (75.68 KB, 300x441 - видяно 313 пъти.)
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Умственото или ментално тяло
Духовни учения
Administrator 0 1159 Последна<br />публикация Юли 21, 2009, 13:34:03
от Administrator
Устройство на етерното тяло
Духовни учения
Administrator 2 1531 Последна<br />публикация Юли 21, 2009, 23:48:22
от Administrator
Aстралното тяло
Духовни учения
Админ 2 1519 Последна<br />публикация Януари 23, 2010, 23:48:40
от Админ
Манасично тяло (Тяло на Висшия Ум)
Духовни учения
Evolution 0 1121 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 20:15:59
от Evolution
Здрав дух + здраво тяло = светлинно тяло
Здрав дух здраво тяло
stargate 3 1647 Последна<br />публикация Октомври 07, 2011, 22:51:44
от извън Вехонт

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright