Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Минерали и чакри  (Прочетена 3313 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Март 20, 2011, 02:52:16 »

Муладхара чакра

 Муладхара дума се състои от две думи "Красавицата и Звяра" - корен "Adhara - подкрепа
     Други имена чакра: Първата чакра, сакрален, база, основа, основни, корен чакра.

 МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ Чакра: В областта на перинеума в точка, разположена между половите органи и ануса.

 Цвят: Червено и черно
 Още Цветове: Син

 Символ: кръг заобиколен от четири лотос листенца, с вписан квадрат.  Понякога на площада е нарисувал жълто-златист цвят, който символизира материалния свят.  От площада листа стъбло, символизираща връзката чакра с централната тема сушумна.
 Венчелистчетата на чакрите са насочени надолу и се намира между краката, а стъблото е насочен нагоре към централната тема - сушумна.  В здравословен и естествен вид, тя трябва да бъде леко открехната.
 Венчелистчетата са изобразени matriki - санскрит писма жълто, без образ Bidge - звукови вибрации, които в руски звучи като:
 - Ти
 - Scham
 - Шам
 - Сам
 
 Ако говорим за посока на изток и на запад, дясно и ляво страни на вещ е:
 1.  Bija жълто "вие"  Намира се на североизточния дял, тяхното качество (vritti) е Paramandu (голяма радост, голямо щастие).  Този дял започва над Ида и на другия край на която завършва в лявата ноздра.
 2.  Bija небето златни "Scham"  намира в югоизточната част, с vritti - Sahadzhanandu (естествени удоволствие).  Този дял е свързано меридиан в peredneseredinnym.
 3.  Bija розово "Плацебо"  намира на югозападния дял, си vritti - Viranandu (удоволствие контролирани страст).  Този дял започва Пингала Нади.
 4.  Bija светлина като цвят "Сам" е на северозапад лоб, си vritti - Йогананда (сияние и осветлението в концентрацията).  Този дял е свързано с zadneseredinnym меридиан.
 Вътре в цветето е изобразен квадрат (най-малко - петоъгълник, шестоъгълник и осмоъгълник).  Полето форми на жълт цвят, който улавя същността на фигурата - елемент на Земята.
 СВЕЩЕНИЯТ SOUND Чакра: Вътре в кв. е bija мантра: Лам - жълт.  Тя се отчита като основен мантра отваряне чакра.  Брой на гласове 108 пъти или повече.  Въпреки това за достатъчно nachinayuschaschih 108 пъти на ден по една.  108 - skakralnoe редица източноевропейски, будистки и индуистки броеници (мъже) са 108 зърна + още мъниста мярка.

 ЗАБЕЛЕЖКА: Преди

 Ключови думи: Пълнота, стабилност, приемане, самосъхранение, оцеляване, възприемане

 Основни принципи: Физическо воля за съществуването и оцеляването

 Вътрешният аспект: земно

 Енергетика: Vitality

 Възраст период на развитие: от раждането до три до пет години

 ЕЛЕМЕНТ: Земята

 PLANET: Сатурн

 Диагноза: Чувствата в основите на дланите

 ИМПРЕСИЯ: Горещи изтръпване

 Sense: Мирис

 АРОМАТ: Rose

 Вкус: сладък

 Тяло: Физическо тяло

 Плексуси: опашната кост

 ХОРМОНАЛНИ свързани с рака чакра: Сексуално и надбъбречните жлези

 Органи на тялото, СВЪРЗАНИ С Чакра: Твърдо тялото органи - на гръбначния стълб, скелета, костите, зъбите и ноктите

 Органи на отделяне: на ануса, ректума, червата

 Детеродна възраст и полови органи: простата и половите жлези, както и кръв и клетъчна структура

 Проблеми и заболявания, се дължи на дисбаланс в Чакра: запек, хемороиди, умора, апатия, летаргия, болести на кръвта, проблеми с напрежението в гърба, проблеми с костите и ставите, проблеми с тъкани и кожа

 Етерични масла: ветивер, кедър, смирна, пачули и сандалово дърво

 Кристали и камъни-Biostimulyator:
 Всички червени скали: Aventurine , точно попадение, гранат , калцит , карнеол , корал , rhodochrosite, рубин , яспис .
 Всички черни камъни: джет , хематит , лава, шлем , обсидиан , оникс (черно-бял ахат ), черен ахат , черен нефрит, черен нефрит , черен оникс , черен нефрит , черен турмалин (черен турмалин ), шпинел , shungite .
 Хелиотроп , опушен кварц , kahalong, кварц с включвания на турмалин (стрелите на Купидон), вкаменено дърво.

 Пробуждане Муладхара отваря по-ниски райони на подсъзнанието.
 Тази чакра е с площ от кармичните закони, кармата дължащо се на дейността.  Амогхасидхи (един от петте Буди на мъдростта в Ваджраяна будизма, с произход от оригиналния Ади-Буда, петте Буди съответстват на пет аспекта на съзнание действителност и пет skandha. Кожата е зелено. Изобразен на север. Срещна липса на страх.) Помага да се отървете от карма, тя protoslog " ах »(а).

 ВИД НА поемането на тази чакра: Хижа-ха и йога кундалини.

 Отварянето на тази център носи йогин да летят във въздуха.

 Дейност "е груба физическа работа.

 Чакра СВЪРЗАНИ С ахимса качество (поведение и действия, в която първото изискване е освобождаване от нараняване --насилие. Ахимса не са се определя като поведение, което води до намаляване на злото в света).

 Тази чакра ни свързва с материалния свят.  Той предава космическата енергия за нашето физическо и земните пластове и предизвиква стабилизиращ енергия на земята, за да навлезе в енергийното тяло.  Муладхара полага основите за останалата част на чакрите, както и за нашето съществуване и развитие.  Тя ни свързва със земята, запазване ни подхранва и ни дава живот връзка с този източник на енергия.
 Това ни дава чувство на сигурност и стабилност, която ни е необходима за развитието ни на всички нива.  Колкото по-сигурна, че сме на земята, толкова по-лесно и по-лесно става нашето физическо съществуване в материалния свят.
 Когато Муладхара събуди, тя му носи мъдрост, сила, благочестие, радост, невинност и чистота: човек "късмет", той - един щастлив поличба, и носи своята среда късмет и динамиката на божествена радост.
 Основни чакра подкрепя основните ни инстинкт оцеляване - необходимостта да се работи за постигане на стабилност, която ни дава храна, подслон, семейство и потомство, всички заедно, това е част от нашата роля и нашите нужди в този свят.  Нещо повече, това е чакра активира сексуални инстинкти (за разлика от информираността на сексуалността, която е една от функциите на втората чакра).  Сексуално инстинкт е изложена в тази чакра, поради необходимостта от създаване на потомство и оцеляването за сметка на създаването на допълнителни стреля от главното стебло.
 Основната чакра е борба за оцеляване и самосъхранение, и това е източник на всички инстинкти, които съществуват, за да се защитим и защита на нашето физическо и психическо здраве, както и да отговаря на нашите основни потребности.  На първо място - на инстинктивната желанието и необходимостта да се предпазят от опасността.
 Опасенията, че не ни позволи да стигнем до ситуация, вероятно опасни за физиологични и психически нашето здраве са част от механизма за самозащита, в резултат на тази чакра.  Повечето от тези страхове са основните, присъщи на всички хора, например, страх от падане, или страх от огън, страх от удавяне, и така нататък.  Различни условия на живот кара хората да се чувстват границите на тези първобитни страхове.  Като цяло, хората се колебаят да преодолее тези страхове, ако нямат спешна нужда да го направи или не на мотивацията на конкуренцията и трябва да тестват своите възможности.  Това е проява на ситуацията от равновесие в тази чакра.  Случаи на дисбаланс в основния инстинкт за оцеляване чакра може да доведе до страхливост, и в зависимост от решенията и мненията на други - и, от друга страна, на пресечната точка на екстремни и неразумни рискове.


Текста може да се барне още но за сега просто имам други неща ако има мераклии да редактират ще пускам още ако няма такива ще го доредактирам сам.
Но няма да става бързо!
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
ЗАБОЛЯВАНИЯ И ВЪЗДЕЙСТВАЩИ МИНЕРАЛИ
Минерални и скъпоценни камъни
naturu 13 12564 Последна<br />публикация Януари 27, 2013, 01:43:44
от Свързан
Чакри
Йога
bars_i 11 2539 Последна<br />публикация Август 25, 2010, 22:47:57
от bars_i
Минерали
Въпроси и отговори
gagauza 1 1172 Последна<br />публикация Декември 10, 2010, 20:19:19
от Eona Lightholder
Камъни и минерали
Минерални и скъпоценни камъни
nikcvet 0 1771 Последна<br />публикация Юни 04, 2012, 14:25:27
от nikcvet
Витамини, минерали и др.
Природосъобразно хранене
Kermenal 0 1338 Последна<br />публикация Юли 28, 2013, 03:00:00
от Kermenal

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright