Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ТЕХНИКИ НА НОВИТЕ ЕНЕРГИИ – „ВЪТРЕШНОТО ДЕТЕ“  (Прочетена 1201 пъти)
Georgio
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 172


WWW
« -: Март 13, 2011, 10:15:23 »

- „Постепенно повишаваш вибрацията си, Майкъл Томас“, повтаряше често Ориндж в хода на учебния процес. „Това са обещаните дарове и инструменти, които ще ти помогнат да постигнеш задачата си. Заслужи си ги с твоето намерение. Не можеш да вле­зеш в следващите къщи без познанието как действат и изобщо не можеш да се прибереш у дома, ако не ги овладееш майсторски.“

Крион, „Пътуване към дома“

И така, Майкъл Томас получи във втората къща цяла кошница с различни дарове и инструменти. Бяха му необходими доста време и сили, за да се ориентира как работят всички те. Но той не съжали за това. Когато след това му се наложи да се сражава лице в лице с чудовището, той беше готов и екипиран. Нека и ние да изучим някои от даровете и инструментите на Духа, които ни предоставят в нашето интересно време Новите Енергии. Един от тези инструменти е техниката „Вътрешно дете“. Това е широко известен психологически подход, който днес се ползва с широка популярност. Но ние ще го разгледаме в контекста на учението за Новата Ера.

Съвременният възрастен човек живее в свят на тревоги, главната от които е безпокойството за утрешния ден. Ако се замислим, почти половината от нашите преживявания се базират на това, което ние не знаем и от което се боим за своето бъдеще. Ние се вълнуваме за своето здраве, за здравето на нашите близки и деца, за работата, която се боим да загубим, за парите, които не стигат за това, което ни е необходимо, за постоянно растящите цени, за постоянно прииждащите сметки, за политиката на правителството и за куп още други неща. Възможно ли е в такова състояние да сътворим за себе си благополучно и светло бъдеще? Отговорът е очевиден – разбира се, че не. Първото, на което ни обучават всички живели някога на Земята Майстори, това е постигането на състояние на покой и хармония. Вълненията, тревогите, безпокойствата и постоянното мислене за миналия и утрешния ден разсейват нашата енергия, без да ни оставят възможност да се съсредоточим и, както се казва, да си „съберем Духа“ или да добием пълна власт над своята собствена сила.
„Живейте тук и сега“ – ни казват Възнесените Учители. Нека да се опитаме да последваме техния съвет.

За това ще ви бъде необходимо да отделите за себе си около половин час свободно време и да намерите такова място, където никой няма да ви обезпокои. Крион ни предлага да си представим своето минало във вид на дълга редица от кошници, всяка от които ще показва определена възраст. Нека да се отправим към своето безгрижно детство и да намерим тези кошници, в които се намира вашият опит на пет, шест, седем или осем години. Изберете тази възраст, в която вие сте възприемали себе си най-хармонично. Погледнете в тази кошница. Намерете там този спомен от детството, в който вие сте се чувствали в пълна безопасност, където сте били обкръжени от хора, които са ви обичали такива, каквито сте и са ви приемали такива, каквито сте. Може би сте се чувствали така на гости при баба си и дядо си, а може би такова чувство на умиротворение и покой ви е обхващало в дома на родителите.

Крион описва това състояние така: „Погледнете! Не сте имали никакви тревоги. Колко от вас, когато са били на осем, са се безпокоили за изплащането на ипотека? За това колко пари се харчат за храна или за това дали можете да си позволите да имате кола, и дори за това дали ще можете да я карате? Отговори? Никой! Вие повече от всичко сте се безпокоили за това колко още ще ви разрешат да играете и да се шляете. Помислете за това … така е било при повечето от вас. Такова е съзнанието на детето … чисто, леко, без сянка на тревога.
А сега аз искам вие да задържите за известно време тези мисли. Аз искам вие да си представите, че можете да извадите навън този човек, това дете, което вие сте. То има вашето име, вие сте били това дете. Извадете го от кошницата и го нахлузете на себе си. Никакви тревоги. Никакви драми. Никакво утре, въобще нищо.“ (Да станеш квантов“, 13.07.2009, Седона)

Попийте това усещане за безгрижие и щастие, което изпитва детето, просто защото живее на света. Спомнете си как вие сте получавали всичко, което ви е било необходимо, храна, дрехи, развлечения, как сте били здрави и как сте възприемали живота като великолепно и безкрайно приключение. Както казва Крион, нахлузете го на себе си. Представете си тази енергия във вид на дреха, която можете да облечете. Почувствайте това безгрижие на живота, преживейте го отново за няколко минути.

С този етап разтоварващо-психотерапевтичната част на тази техника завършва. Защото започва философско-езотеричната.
Психологът ще ви обяснява, че вашето усещане за щастие, извлечено от детството, е било обусловено от това, че на тази възраст вие не сте знаели за всички сложности и трудности на живота. Но в действителност работата е там, че в тази крехка възраст вие сте били най-близо до своя Дух и сте усещали пълно доверие към него, вие интуитивно сте знаели, че каквото и да се случва с вас в живота – това е проява на любовта и грижата на Духа. Че той винаги ще бъде с вас, че той всеки ден ще ви дава всичко необходимо за вашето духовно развитие и израстване. Именно това е пораждало във вас усещането за хармония. Възстановявайки в себе си това усещане, за вас, вероятно, ще бъде по-лесно да възстановите изгубената връзка с Духа. Нека това да бъде връзка не на нивото на словесния диалог, а на нивото на чувствата и усещанията.

Почувствайте тази връзка, която ви свързва с висшата част от вас самите. Изпратете по нея любов и благодарност на Духа за неговата работа, кажете, че му се доверявате изцяло и напълно и се вслушайте в себе си: вие ще получите отговор. Вие обезателно ще го получите, макар това да е отговор на нивото на фините усещания и емоции. Макар това да бъде нещо, което вие никога няма да можете да представите на някой друг като истинско  доказателство за вашата връзка с Духа. Но това не е и нужно. Това доказателство е нужно на вас. Вярвайте му и вашето Пътуване към Дома ще започне.

Когато вие се научите добре да осъзнавате връзката си с Духа, той наистина ще стане за вас нежен и грижовен родител. Вие ще започнете да разбирате намеците и малките послания, които той ще ви изпраща, това ще забелязвате само вие, защото вие ще чувствате това. Вие ще се научите да се доверявате на себе си, на своите чувства и усещания, вие ще се научите да се доверявате на Духа. Ще престанат да ви терзаят съмнения и безпокойства относно вашето бъдеще, защото вие ще знаете, че Духът създава за вас най-доброто бъдеще, което е необходимо за това вие да се развивате. Вие ще започнете да разбирате, че изпитанията, изпращани от Духа, това са не повече от изпити за вас, че, ако вие помолите Духа за помощ в трудна ситуация, вие ще я получите. Че ако вие помолите Духа да проведе изпитанията така, че най-бързо, леко и пълноценно да научите своя урок, то обстоятелствата ще се променят. Трябва само да помните, че Духът не обича лентяи и ако вие го молите да внесе изменения в предварително подготвения за вас сценарий само, за да кръшнете от обучението, то рискувате сериозно да се разочаровате. Бъдете честни с Духа, както със самите себе си, та нали той – това сте ВИЕ, но знаещи повече и виждащи по-надалече.

Какво се случва от гледна точка на енергетиката, когато вие призовавате Вътрешното Дете? Вие ставате цялостни. Вашата енергийна система из-целява дефектите, автоматично запълва пукнатините и се изравнява. Почувствайте особената хармония в областта на Слънчевия сплит (Манипура-чакра). Вие ще усетите прилив на сили, идващ не отвън, а отвътре вас, вие ще започнете да чувствате своя собствен вътрешен източник, своя малък светлинен енергиен двигател, пораждащ енергия и способен да съ-творява. Вие ще се окажете на прага на чудеса, защото ще разбирате, че тези чудеса сте способни да творите сами. Вие най-накрая ще почувствате себе си Богове.

Колко много възможности от един толкова малък детски спомен! Наистина, ние сме много повече, отколкото ни се струва!

Урания
http://y-kostra.ru/
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Нови енергии за юни 2010 г. на руски език
Езотерика
chitta 0 1307 Последна<br />публикация Юни 03, 2010, 20:58:23
от chitta
Медитация - техники,опит или просто споделяне « 1 2 »
Йога
Amaranth 16 2716 Последна<br />публикация Януари 26, 2011, 16:29:56
от Ann
Новите владетели на света
Филми
Amaranth 0 1403 Последна<br />публикация Февруари 09, 2011, 12:02:56
от Amaranth
ОСНОВНИ ТЕХНИКИ И ПОНЯТИЯ В САХАДЖА ЙОГА
Духовни учения
Търсач 0 1592 Последна<br />публикация Март 15, 2011, 19:48:08
от Търсач
Накратко за космическите вибрации ( енергии )
Космогенезис
нео нула 0 1567 Последна<br />публикация Юли 19, 2011, 19:25:24
от нео нула

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright