Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Българско Църковно Затъмнение!!!  (Прочетена 1353 пъти)
Soenya
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 52


« -: Март 18, 2011, 16:19:57 »

Скъпи съфорумци,
Останах възмутена от Българската Църква. Наближава пролетното равноденствие,  краят на Великденските Пости,както и следващите ги прекрасни празници  -  Цветница и Великден. В този пречистващ и хармонизиращ период от годината, вместо църквата да се Обедини, тя реши да всява смут и да разпостранява нелепи лъжи и измислици. Българските светила Ванга и Петър Дънов има шанс да бъдат обявени на сайта на Българската патриаршия за Еретици. Знам,че отдавна се говори по темата,но последвалите действия и думи са шокиращи. Ето и повече информация по темата...

Петър Дънов е лъжеучител, а Ванга не е нищо повече от една съвременна магьосница.

Това ще обяви в софийския храм "Св. св. Кирил и Методий" пристигащият за целта от Атон йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир. Той ще демистифицира двамата българи, смятаните от народа за феномени.

Св. синод обяви мисията на монаха в официалния сайт на Българската патриаршия. Той ще представи книгите си за Дънов и Ванга. Самите архиереи досега не са излизали с официално становище по въпроса.

"Дънов е отлъчен от църквата, а Ванга е сатанински феномен", отсече Пловдивският митрополит Николай вчера. Отец Ангел Кочев от Петрич обаче поиска: "Ванга трябва да бъде канонизирана за светица."

Ванга е съвременна магьосница
"Петър Дънов и Ванга - пророци и предтечи на антихриста". Дъновизмът е окултно лъжеучение, а "феноменът от Петрич" не е нищо повече от една съвременна магьосница.

Това пише в официалния сайт на Българската православна църква.

Формалният повод е представянето на едноименната книга на зографския йеромонах Висарион утре и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Прецедент е обаче новината да се помести не в сайта на храма, а в този на Българската патриаршия, която винаги досега е премълчавала въпроса за църковния статут на Ванга Двете беседи трябва да разрушат мита за българските лъжеикони.

Досега Светият синод никога не е обявявал официалната си позиция относно феномена Ванга. А подобни запитвания е имало многократно през годините, но ясна и недвусмислена позиция за произхода на дарбите на Ванга са заявявали само отделни богослови, не иепископи от името на цялата църква, припомня наскоро и църковният сайт "Двери".

Последно архиереите умуваха над такова питане на юнското си заседание миналата година, но така и не оповестиха становището си.

"Нямаме становище в синода за Ванга, но никой от нас не смята, че тя може да бъде светица", заяви Ловчанският митрополит Гавриил вчера. Пловдивският Николай директно оповести:

“Аз не признавам Ванга, за мен тя е сатанински феномен. А Дънов е отлъчен от църквата през 1916 г. и мнението ни за него днес не е променено.”

Защо църквата мълчи, вместо да разясни позицията си относно феномена Ванга, която народът нарича светица? Мълчанието на духовните ни учители обърква не само миряните - преди месец свещеникът от Петрич отец Ангел Кочев обяви: "Ванга трябва да бъде канонизирана за светица."

Ванга не е светица според анкетата сред 600 души, проведена в църковния сайт "Двери" преди месец.

81,14% не я смятат за такава, а 10,73 на сто от хората са заявили, че църквата трябва да я канонизира. 8,13% нямат мнение.

Книгата на зографския монах, който е и втори епитроп на манастира, ще представи в София отец Сергей Павлов. Преди премиерата той каза за "24 часа": "Има духовни сили, които се стремят да изместят вярата на хората в Бог.

Какво представлява духовният феномен, щом духовната му сила в действителност няма нищо общо с Божията сила. Това е и основният въпрос при Ванга и Дънов, те представят други сили за божи, т.е. те са лъжепророци”, и това разкрива в книгата си йеромонах Висарион.

Ванга съвсем ясно общува със свръхестествени сили, но това е окултно, т.е. силите са демонични, не благодатни.

Отец Висарион сравнява откровението на Бог в църквата Христос предупреждава, че ще се появят много лъжепророци и лъжехристи, но по плодовете ще ги познаем.

“Ванга не е нещо по-различно от днешните екстрасенси и спиритисти, но тя бе първата и придоби известност", заключава свещеникът, известен с църковните си проповеди в София. (24часа)

Свещеници от Сливен: Пророчицата е първата в списъка с имена на злото
Трима сливенски свещеници призоваха християните към отпор на вещиците - врачки, гледачки, баячки, астролози, екстрасенси. Отец Силвестър и отец Евгени от храм "Св. София" и отец Йоан от храм "Св. Димитър" предупредиха, че правят списък на окултните личности в Сливенско и Ямболско. По него православните щели да се ориентират за имената на злото, а тези, които се опитват да изместят Бога, ще бъдат отлъчени от църквата или анатемосани. Начело в него била Ванга.

- От какво е породена атаката ви срещу окултните практики, с какво те заплашват християните?

Силвестър: Издигаме глас заради духовното обгрижване на християните, които масово се увличат по хороскопи, предсказания, баене, леене на куршум. Притесняват ни внушения, при които Христос не е актуален.

Евгени: Здравата мистика, която идва от Бога и Светия дух, е застрашена от болната мистика на демоните и бесовете. Врачки и гадателки държат до себе си икони и кръстове, но това не ги прави част от православната църква. Както е казано: "Дяволът гледа да се преобрази като ангел на светлината", но винаги от него ще се подаде някое рогце или копитце, което ще бъде забелязано и разобличено.

Йоан: Много врачки насочват хората към църквата, защото по този начин си поставят православен параван, но зад него не е божественото, а злото. Тези окултни личности се опитват да заемат мястото на Христос.

- Как ще забраните на човека да е любопитен за здравето си, за това, което му предстои? На такива въпроси църквата не отговаря.

Евгени: Любопитството винаги е било проблем. Към прогрес и развитие води любознанието, а любопитството е зло. Коренът на любопитството е в гордостта. Човекът е любопитен, когато иска да се изтъкне пред другите с много знания, да покаже себе си. Това се нарича гордост на ума.

- Какво ще се случи с подготвения от вас списък на врачки, гадателки, лечителки?

Евгени: За упорството им следва отлъчване. Няма да строим клади като католиците и инквизицията, искаме грешните да се разкаят и да се върнат обратно.

Силвестър: При социализма по магазините имаше едни табла с имена и снимки на крадци. Това действаше на хората предупредително да се пазят от посегателства. И нашият списък е предупредителен. Той започва с Ванга - икона за бившия комунистически елит и за някои интелектуалци, останали от тогава.

Йоан: Медиите имат отговорна мисия и носят опасност, като предоставят територия за хороскопи и предсказания.

Йоан: Не е полезно да се знае бъдещето, защото ако някой знае предварително, че по стечение на обстоятелствата ще извърши катастрофа и ще убие човек, той ще изпадне в отчаяние, може да се самоубие, ще настъпи хаос. Няма предварително написана биография. На всички с раждането ни е писано да сме добри, но не сме, защото сами чертаем пътя си. Човекът определя дали е праведен или грешен, звездите нямат общо с този избор.

- Защо причислявате към бесовете кукерските игри, които гонят злите сили?

Евгени: Комунистите целенасочено върнаха бесовските образи от езичеството под претекст, че това е фолклор. Тези обичаи са кощунствени и християните не бива под никакъв предлог и начин да участват в тях.

РОСИЦА САНДУЛОВА

Нешка Робева: Вместо да анатемосват, да обединят нацията
"Не мога да повярвам, че се опитват да анатемосат великата Ванга", възкликна пред "24 часа" голямата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

"Какво доживяхме - този гениален човек да бъде изкарван като проста, неука вещица, причиняваща злини на България. Църквата има много по-важни задачи от анатемосването на Ванга. Като най-напред да обедини себе си и после нацията. Но по всичко личи, че нищо не им пречи да олекнат още повече", добави Нешка. Треньорката е близка с пророчицата от първата им среща през 1973 г. в Петрич до деня на кончината на Ванга през август 1996 г.

Робева остана учудена и от информацията за другия "пророк на антихриста" - Петър Дънов: "И Дънов ли анатемосват? Продължават да ме изумяват. Един ден отидох при леля Ванга и тя ми каза: "Нешка, чети Дънов, той е истината."

"Гледам ги представителите на църквата, които говориха по темата - 3 млади хубави момчета, с бради, тежки кръстове и скъпи дрехи. Дават пресконференция по време на постите и показват суетата си, вместо да са сред народа и примерно да изграждат сиропиталища", каза още Нешка Робева.

НАЙДЕН ТОДОРОВ

Хвалят ги окултисти и масони
През 2007 г. зрителски вот посочи Петър Дънов за един от "най-великите българи" с 19 247 гласа. По-велик от отлъчения от църквата се оказа само йеродякон Игнатий - Васил Левски, който пожертва живота си за България. От екипа на тв предаването споделиха, че в основата на вота стои манипулация от т.нар. бяло братство на самоубилия се на 27 декември 1944 г. син на първия в новата ни история българин - свещеник във Варна, отец Константин Дънов.

Сайтът на софийската ложа “Кармел 3355” хвърли в смут признателното еврейство с твърдението, че не Православната църква в лицето на екзарх Стефан и митрополит Кирил заедно с Димитър Пешев има основната заслуга за спасението на българските евреи, а това по магичен начин сторил Дънов.

Дейността и на Дънов, и на Ванга, която се хвали от окултисти и масони, е осъдена от църквата. Шестият вселенски събор предписва какво изпитание да се наложи на тези, които са приемали и изпълнявали "съветите" на подобни личности, но след това са се покаяли.

РУСИ РУСЕВ, богослов

В Бялото братство не са изненадани
“Не съм учуден и не намирам за неестествена подобна позиция. Няма нищо ново, по принцип църквата не приема Учителя Петър Дънов, нито принципите на неговото учение.” Това коментира вчера Мирослав Бачев, секретар на УС на Бялото братство в България.

Според него църквата по начало има доктринални различия с учението на Дънов, затова и не била изненада подобна реакция. “Мога да си го обясня с борба за власт от страна на църквата, борба за надмощие, за връщане на изгубени позиции”, коментира Бачев. Затова и го приемам като нормална реакция, макар да прилича на средновековен подход, смята Бачев.

През февруари 2007 г. Петър Дънов бе избран на второ място с 19 247 гласа в кампанията на БНТ "Великите българи". На първо място бе Васил Левски с 58 857 гласа, трети остана Аспарух със 17 631 гласа. В челната десетка бяха още цар Симеон Първи, Христо Ботев, княз Борис I, Кирил и Методий, Стефан Стамболов, Иван Вазов и Паисий Хилендарски. (24часа)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=815531


http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=40766
« Последна редакция: Март 18, 2011, 16:29:42 от Soenya » Активен

Аз знам! Аз мога! Съединение!
Drakon
Гост
« Отговор #1 -: Март 18, 2011, 17:45:17 »


Ама ти си го написала:

Цитат
Българско Църковно Затъмнение!

...а тримата свешенници са нищо повече от това(те се издават):

Цитат
Както е казано: "Дяволът гледа да се преобрази като ангел на светлината", но винаги от него ще се подаде някое рогце или копитце, което ще бъде забелязано и разобличено.

Като се замисля,нали всички искат да се развива(т) по естествен път...значи всичко е наред.Пей сърце и не слушай/чети глупости :-)
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Март 18, 2011, 17:56:46 »

Тази църква е пагубна за българския народ. Според мен, трябва да се сложи нейният край час по-скоро, или да се преобразува точно както е рекъл Христос. Тези техни учения са чиста ерес и аз казвам - не това е пътя към Бог! Кой ги ръководи тези свещенници? Сатаната, ето кой!  Усмивчица
Активен
Sine Wave Zero
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 336

« Отговор #3 -: Март 19, 2011, 13:29:36 »

Злото намира своите проводници. Но можем да го познаем по това, че то се проявява в хората, които действат с отрицание в отношението си. Това прави и православната църква. Две думи : "право" и "славие" загубиха своя смисъл. Дънов и Ванга никога не са заставали срещу християнството, а точно обратното. Хората избрахме Петър Дънов за велика личност на България. А кои са тези свещеници, които се произнасят така грозно срещу делото му ?  Нима те извършват нещо по-велико? Дори не знам с какво са известни и дали е нещо изграждащо въобще. 

А дали е сигурно, че действат в полза на християнството? Защото решението им да заклеймяват всякакви развиващи се полезни учения никак не ги прави достойни. Това е присъщо на крайните религии - най-организираната в ГЛОБАЛЕН мащаб е Ислямът. Докато днес неговите последователи всяват война, смут и кръвопролития в Северна Африка, то тук в Европа се отричат едно след друго всякакви течения в разрез с официалното. Тези 2 основни действия се случват по едно и също време. Затова допускам варианта "християнството" вече да е в ръцете на ислямистите. Окаже ли се вярно, то това значи и край за православната църква.

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Март 19, 2011, 13:51:48 »

Църква въобще не трябва да има! Трябва да се премахне. На народа не му е нужна Църква, а Вяра. Това православие ни е спасявало 5 века, а днешните попове ще се гаврят с него... смърт или доживотен затвор? Кое избират? Едно от двете заслужават тея... Да не говорим за политицитие от парламента! И поповете, и политиците трябва да се изкоренят от тая държава!  Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.
Астрология и нумерология
The One 2 1935 Последна<br />публикация Юли 10, 2010, 11:31:40
от shining_star
Лунното затъмнение на 21 декември 2010 година
Видео клипове
Evolution 0 996 Последна<br />публикация Декември 24, 2010, 19:59:58
от Evolution
Исихазмът- българско духовно учение
Духовни учения
Paladin60 4 1709 Последна<br />публикация Октомври 23, 2012, 20:50:32
от Финист
Пръстеновидно слънчево затъмнение - 20 Май / 2012
Великият преход
protoplasma 4 1930 Последна<br />публикация Май 21, 2012, 07:37:45
от dayana
Портала на тройното затъмнение.
Великият преход
Свързан 1 1110 Последна<br />публикация Май 07, 2013, 23:06:48
от shining_star

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright