Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За какви цели се използват технологиите  (Прочетена 1194 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Декември 30, 2010, 13:44:37 »

Каква е ползата от ядрената енергия?Вече са открити екологично чисти начини за получаване на енергия от природата!И въпреки това се ползва ядрена енергия,която замърсява всичко около себе си!Егати манията - всяка държава да си има ядрено оръжие!Защо?!Нали уж мир се цели!?Тогава защо има такава масова надпревара във въоръжението,по-мащабна и от тази след Първата световна война!?Не е ли това знак....за бъдещите планове на Великите сили....замазват ни очите с евтини клюки,за да не видим мащабното лице на проекта,който Ни подготвят...Чета е недоумявам...

Нацистка Германия е първата държава усетила се д аправи ядрени оръжия....преди да успее да направи успешни тестове обаче губи войната и хоп - САЩ,а след това и СССР им взимат всичко и си правят оръжията.След това - разбира се,да не забравяме,третата световна сила - Великобритания.Тя е следвана съответно от Франция,Китай,Индия,Пакистан,Северна Корея и Израел - изкуствената Западна държава създадена от Великите сили,за да играе ролята си на таен агент във Близкия изток и да изчисти пътя на Запада за нахлуване там.

Ето и списък със всички държави имали ядрени оръжия,но днес вече нямащи:
Южна Африка,Украйна,Беларус,Казахстан,Австралия,Алжир,Аржентина,Бразилия,Египет,Ирак,Либия,Румъния,Швейцария,Швеция,Югославия и Южна Корея.

След разпадането на СССР 40 000 ядрени бойни глави попадат в ръцете на Китай,а след това са продадени на черния пазар на страните от Близкия изток.А пък Иран е отделен случай,тяхното масово въоржаване започва след идването на династията Пахлави през 30-те години на 20 век.Оттогава до днес....те се подготвят за нещо!

САЩ и Русия пък подходиха гениално като иззеха ядрените оръжия на зависимите от тях страни уж с мирни цели....,но всички знаем,че това е просто връзване на ръцете....И защо тогава Великобритания,Франция,Германия,Китай,Иран и т.н. имат ядрени оръжия въпреки СТАРТ-1(1991г.) и СТАРТ-2(5 декември 2009 г.)?Забелязвате ли,че държавите,които не си дават оръжията...не са зависими икономически или военно от горепосочените сили?
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 13:58:25 от Рабено » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Декември 30, 2010, 14:02:03 »

Американският президент Барак Обама е отправил лично предупреждение към турския премиер Реджеп Тайип Ердоган относно позицията на Турция по отношение на Иран и Израел, съобщава британският вестник „Файненшъл таймс”.
Обама е заявил на турския премиер, че Анкара ще има много малки шансове да получи оръжията, които иска да закупи от САЩ, ако не преразгледа позицията си по отношение на Израел и Иран. Предупреждението на Вашингтон е значимо за Анкара, която иска да закупи безпилотни самолети за операциите си срещу сепаратистите от Кюрдската работническа партия, след като САЩ изтеглят частите си от Ирак в края на 2011 година.
Вашингтон претърпя разочарование от вота на Турция, която през юни гласува срещу санкциите на ООН срещу Иран. Друг конфликтен въпрос е щурмът на израелската армия срещу международната флотилия, при който загинаха 9 турски граждани.

Отделно от това, Русия също оказва определена помощ на Иран. В края на тази седмица е тържественото откриване на построената от руснаците АЕЦ "Бушер".

Тя е предназначена за граждански цели, но при определени условия може да се разглежда като атомно оръжие (по скоро като средство за военно сдържане) - при евентуална атака радиоактивния облак би засегнал не само държавата собственик, но и региона в широк периметър. На виновника за атаката никой няма да гледа с добро око, а околните засегнати държави най-вероятно ще реагират, като да са директно атакувани от страна на агресора.

Вчера израелското правителство заяви, че иранската ядрена централа е "неприемлива".


Турция възнамерява да премахне Иран от списъка с нации, които смята за "особена заплаха" за националната си сигурност, съобщава АФП. Новият документ смекчава и основанията за заплаха от страна на традиционния съперник на Турция Гърция.
Турция заяви намерението си в момент на съществуващи опасения за сближаването между нея и Иран. Турската държава, която не е постоянен член в Съвета за сигурност на ООН, разтревожи западните си съюзници и САЩ, когато през месец юни се противопостави на резолюция, целяща да наложи нови санкции на Иран заради ядрената му програма.
Допълненият списък за националната сигурност споменава противоречивата иранска ядрена програма, като повтаря турската дипломатическа позиция за Близък Изток без ядрени оръжия. Заявлението е свързано и във връзка с желанието на Израел да бъде единствената държава в Близкия Изток, която поддържа ядрен арсенал.


Иран съобщи, че започва производството на два високоскоростни кораба, оборудвани за изстрелване на ракети, които ще бъдат разположени по крайбрежната линия на Иран, съобщава АФП.
Обявяването на производството на корабите идва ден, след като президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад представи нов безпилотен бомбардировач, за който каза, че ще донесе „смърт” на враговете на страната.
Очаква се ислямската република да тества изстрелването на трето поколение ракета Фатех-110, след като демонстрира изстрелването на версия с обхват от около 150 до 200 километра.


Русия разглежда възможността да оборудва израелски летателни апарати с лазерна техника, както и възможността за разполагане на лазерна станция с голям обсег на действие на територията на тази страна, съобщи руският премиер Владимир Путин, предаде ИТАР-ТАСС.
По време на среща с израелския вицепремиер и министър на отбраната Ехуд Барак Путин е коментирал, че отношенията между Русия и Израел в сферата на военно-техническото сътрудничество се развиват добре. „Закупихме от Израел няколко безпилотни самолета, изстреляхме няколко спътника в интерес на Израел”, напомни руският премиер.
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 14:08:04 от Рабено » Активен
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« Отговор #2 -: Декември 30, 2010, 17:04:43 »

Каква е ползата от ядрената енергия?Вече са открити екологично чисти начини за получаване на енергия от природата!И въпреки това се ползва ядрена енергия,която замърсява всичко около себе си!Егати манията - всяка държава да си има ядрено оръжие!Защо?!Нали уж мир се цели!?
    Пречките за реализацията на масови проекти целящи внасянето на чистата енергия в домовете на хората са големите корпорации които отказват да приемат новите начини за добиване и разпространяване на природна енергия понеже ще подбият печалбите им. Сърцето на тези корпорации е паричната система, тази система сама по себе си е заробваща понеже създава дълг, паричен дълг. На свой ред, този дълг заробва света и манипулира малки и големи държави в полза на крупни корпорации и политически интереси. Това е и омагьосания кръг. Цялата парична система се базира на конкуренция която моментално изключва и най-малката възможност за едностранно сътрудничество в името на общото благо и така се парализира всеки опит за истинска световна устойчивост. Всичко това е плод на клективно невежество, а не еволюция.
    Ползата от атомната енергия е никаква, а продукта е замърсяване.Атомната енергия, както и водородна и биомаса са опасни и високо неефективни. В момента има технологии който можем да използваме за добив на енергия без да горим фосилни остатъци или горива. Съществуват много налични източници на почти безкрайна, чиста енергия която може да се приложи навсякъде и във всеки един аспект от човешкото битие. Всички знаем за слънчевата и вятърната енергии.
    Слънчевата енергия е толкова изобилна че един час светлина по пладне съдържа повече енергия от консумацията на целия свят за година. Ако технологиите бяха разработени така че да уловим поне една стотна от тази енергия, повече никога нямаше да се налага да използваме фосилни горива. А технологията я има, и да, можем да черпим енергия от слънцето, но сега тази технология трябва да се състезава за пазарен дял, с вече установените енергийни структури, а това е много тежка задача.
    Ето и нещо за вятърната енергия, от доста време я причисляваме към неефективните поради зависимостта от местоположението. Което не е вярно и американското правителство, признава този факт още през 2007-ма като казва, че ако вятърната енергия бива напълно събрана в едва три от американските щати, то тя би захранила цялата им нация.
    Не е от скоро и концепцията за използване на енергията отделяна при приливите и отливите на водата. Инсталирането на турбини и улавянето на това движение ще генерира енергия-чиста. Прогнозата за 2008-ма във Вликобритания е, че 34% от енергията там може да идва по този начин. енергията на вълните, получаваща се от вълнението на океаните, се изчислява на световен потенциал от 80000 тера/часа годишно или 50% от енергийната консумация на земята, може да се получава само по този начин.
    Важно е да се спомене че слънчевата, вятърната и вълновата енергии не изискват никакъв разход на енергия за техния добив, за разлика от петрол, въглища, биомаса, водород и всички други видове съществуващи до момента. Когато се комбинират тези четири източника мога да захранят света, завинаги.
    Има и друга форма на чиста, възобновима енергия, която ги БИЕ всички и това е ГЕОТЕРМАЛНАТА ЕНЕРГИЯ. При този тип енергия се използва така нареченото "топлинно сондиране". Обикновен процес използващ вода може да генерира огромни количества чиста енергия.
http://www.mee.government.bg/geoterm/docs/geotherm_ecosviatII.pdf
Още през 2006 доклад на Масачузетския Технологичен Институт разкрива, че 13000 зетаджаула енергия е достъпна под земята с възможност за добива на 2000 от тях с тогавашната подобрена технология. По това време общата консумация на енергия по света била  около 0,5 зетаджаула ГОДИШНО. Това ще рече, че 4000 години енергията за цялата планета, може да се добива само от този източник. А когато осъзнаем, че земната топлина постоянно се подновява ще разберем, че този тип енергия е буквално неизчерпаем и може да се използва вечно. Сигурно е, че това са само малка част от видовете чиста енергия и че с развитието на човек и технологии, ще открием и още. Заключението е, че имаме пълно изобилие от енергия, без нуждата от замърсяване или ЦЕНА.               
Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Декември 30, 2010, 17:29:23 »

Аз бих причислил и антиматерията към тази неизчарпаема енергия,но е малко гадно понеже някой злодей може да поиска да я взриви...а,както знаем 1 грам. от това нещо е равно на 20 килотона!

Но и същият този 1 грам може да захрани град като Ню Йорк за 1 седмица! Усмивчица

Освен ако не се открие начин да се предотврати анихилацията(бум!),получаваща се при допир между анти и материя!Аз мисля,че ако се изучи малко повече този вид материя...може,понякога въображението прави чудеса - все пак то е по-важно от знанието,а ако ги комбинираш...ще ги откриеш стотици начини...как да осъществиш невъзможното!

Така,че все пак ако се предотвраи напрежението между тези материи...ще имаме най-чистата енергия,която може да се намери във Вселената!Е,докато не успеем да овладеем мисълта си...,но тогава няма да ни е нужно тяло,което да храним и топлим! Ухилен
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright