Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Заземяване  (Прочетена 29728 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Август 25, 2010, 01:00:36 »

Заземяване чрез радост и творчество
 
 Земята чрез Памела Крибе
 


Скъпи приятели,
аз съм гласът на Земята. Радостно ви приветствам. Преживяването на присъствието и откритостта ви сгряват сърцето ми. Аз жадувам да се съединя с вас. Ние сме замислени заедно да се развиваме и заедно да вървим по пътя към друг, нов свят.
Бих искала да се върнем в самото начало на нашата връзка и сътрудничество. Аз съм живо създание, съзнателно същество, получих ви – вас, на планетата в много древни времена. Приех пребиваването ви тук, на Земята, и исках да се уча и раста чрез присъствието ви. Вие не сте от Земята. Вие дойдохте от звездите. Носите със себе си новата и вдъхновяваща светлина за всички природни царства на Земята. Позволете ми да обясня.
Като планета, аз поглъщам светлината отвън. Светлината на Слънцето ме топли и помага да дам живот на планетата. Вдъхновявам се от силата на Слънцето и се нуждая от нея за създаването и поддържането на физическия живот на повърхността на моята кожа. Слънцето е звезда, а вие сте представители на Слънцето. В душите си носите звездната светлина и я донасяте на земята, раждайки се тук.
Какъв е смисълът на тази светлина, слизаща на Земята? Какъв е смисълът на идването ви тук? Вие сте тук, за да донесете на мен и на всички природни царства светлината на съзнанието. Вие сте тук, за да ни пробудите за вътрешен живот. Както физическото Слънце ми помага да създавам и поддържам физически живот на Земята, така вашата звездна светлина ми помага да се развивам на вътрешно ниво, да израствам в съзнанието си.
Като лесна илюстрация на този принцип помислете за това какво става, когато държите в ръката си цвете, гледайки го с трепет и възхищение. Виждате изисканата красота на цветето, усещате неговата чистота, удивлявате се на цвета и се възхищавате на аромата. Цветето като такова не осъзнава красотата си. То просто съществува само за себе си. Но благодарение на възхищението ви, на присъствието ви, на съзнанието ви, обхващащо цветето, вътре в него нещичко се пробужда. То започва да се чувства като нещо прекрасно и ценно. Харесва му вниманието ви и светлата искра на душата се пробужда в него.
Вие виждате, че растенията и цветята, на които отдавате своето съзнателно внимание, просто му се наслаждават и грижейки се за тях, те растат повече, имат по-голяма жизнена сила и развиват по-силни корени в земята. Вие сте творци. С мислите си, намеренията си и самосъзнанието си сте способни да добавяте жизнена сила и творческа енергия в живата природа на Земята. И това е, което природата жадува да получи от вас. И природните царства искат да израстват, да достигнат звездите, да се съединят със светлината и да я съберат в себе си.

Помислете за животните, които живеят в дома ви и около него, за домашните си животни. С много от тях имате особени връзки. Когато встъпвате в близки отношения с животните, вие получавате тяхната безусловна любов и преданост. В същото време и животните получават нещо от вас. Животните се влияят от присъствието ви и от човешкия тип съзнание. Присъствието ви разгаря искрата на съзнанието в техните същества и им помага да се развиват в посока на по-голямо самосъзнание.

Всичко във Вселената се развива и расте в посока на по-голямо самоосъзнаване. Приближава се към осъзнаване на собствената си божественост и собствената си неразрушима светлина и творческа сила. Всичко във Вселената се движи към състоянието на съзнание, в което се появява осъзнаването: „Аз съм част от Бога. Аз съм Творец на самия себе си”. Радостта от божествената творческа сила и  отговорното отношение към нея са и целта на творението.

Вие сте творци и като души сте дошли на Земята да се учите съзнателно и отговорно да използвате творческата си сила. Като творци сте предназначени да внесете своя принос в моята еволюция и да вдъхновите царството на природата, което от своя страна ви предоставя много блага и услуги на материално и ефирно ниво. Днес, когато виждате сегашните условия на планетата, е трудно да си представите, че изначалното ви намерение е било сътрудничество между вас и нея.

Нещата не работят както е планирано и много от вас казват, че всичко е направено неправилно. Сега обаче ви моля да си спомните въодушевлението ви в момента, когато започнахме нашето съвместно приключение. Дори и да виждате наоколо как човечеството неразумно използва своята творческа сила и разрушава Земята, вашето любящо намерение е все още живо в сърцата ви. Човечеството се е отклонило от курса. Така да се каже е минало по заобиколния път.

В началото вие сте се спуснали на Земята от велик източник на Светлина, като деца-ангели. Били сте невинни и чисти. Но по пътя на вашето пътешествие сте се заблудили. Човечеството в един момент се отказало да си сътрудничи със силите на природата и вместо това им се е противопоставило. Тогава човечеството е изгубило корените си и връзката си с великото Цяло. От страх хората са се стремили да имат власт над другите и над природата, за да осигурят място за себе си на Земята. Може да се каже, че така е станало падението от Рая. Изначално сте възнамерявали да служите на живота на Земята, да я подхранвате и вдъхновявате с творческата си сила, но сега вие изпитвате точно противоположното. Сега виждате какво става, когато природата не се разглежда повече като жив партньор на творението.

Недостатъчното уважение към природата и планетата натъжава много от вас, които четете това. И в мен има печал за това, което става. Всички царства на природата, и животните, и растенията, и камъните са попили в себе си част от тъмнината и негативността, разпространявани от човечеството. Те по своему изпитват чувството на изоставеност – пукнатина в предишното чувство на всепроникващо единство.

Но в най-голямата дълбочина на сърцето си, аз изпитвам любов и състрадание към всички ви и ви моля и вие да почувствате съчувствие към самите себе си и към човечеството като цяло. Вие сте въвлечени в голям учебен процес. Във всеки един такъв процес грешките са неизбежни. Често влизате в задънени улици или обикаляте в омагьосан кръг, но това е част от започнатия от вас процес на обучение и израстване.

В този век на колективно съзнание човечеството се променя. Днес все повече и повече хора носят в сърцето си спомена за изначалните връзки между природата и човека. Те имат съзнание за истината и благославят взаимоотношенията, в които човечеството е предназначено да бъде с мен, планетата на вашия дом. Почувствайте отново колко дълбоко сте свързани с мен.

Толкова ви обичам. Вие сте моите ангели на светлината и моята вяра във вас е все още жива. Моля ви да ме признаете и да позволите на енергията ми отново да тече през вас. Аз съм жив партньор, вървящ редом с вас по пътя ви на въплъщения на Земята. Колкото повече лично се включвате към мен, толкова повече се заземявате, внасяте звездната светлина по-дълбоко в материалното царство. Позволете му да засияе и това ще донесе на Земята така необходимите в този момент промени. Включвайки се към мен от дълбочината на вашето сърце, вие проявявате своето Истинско Аз. Всеки човек има свой уникален принос в това велико приключение. Уникалният ви дар вдъхновява мен и другите хора, добавяйки в природата жизнена сила.

Какво е това „заземяване”?

Искам да кажа малко повече за значението на заземяването. Какво означава това – да бъдеш свързан със Земята, да си заземен? Да си заземен означава: да присъстваш в тялото си, да можеш да усещаш тялото си отвътре, да усещаш жизнения поток във всяка негова част, от темето до пръстите на краката. Проверете. Чувствате ли този поток? Можете ли просто да почувствате пръстите на краката си? Пръстите? Можете ли да почувствате живота в тях?

Да си заземен означава да закотвите звездната си светлина, светлината на душата си дълбоко в материята. Най-близката ви част от материалния свят, това е тялото ви. Клетките и молекулите на тялото ви са отворени да получават светлината ви, светлината на вашата душа. Вие сте слънце за вашето собствено тяло. Вашето съзнание прави тялото ви живо и го снабдява с лечебна и жизнена сила, жизнеспособност. Закотвянето на Душата в тялото ви дава сила да осъществите най-съкровените си желания. Осъзнайте творческата си сила. Колкото повече сте закотвени в тялото си, толкова повече вие действително сте въплътени на Земята и създавате исканите от вас промени в своя живот.

Когато сте заземени, чувствате тишина и яснота. Открити сте за влиянието на душата си и в същото време сте свързани със всичко, което става около вас във всекидневния живот. Да си заземен означава да построиш мост между космоса и Земята и да усещаш тази връзка.

Много от вас носят светлината на Душата си в горната част на тялото си, в областта на сърцето и главата. Трудно ви е да я спуснете към долната част – в стомаха и краката. Една от причините за тези трудности е страхът от своето величие. Боите се да сте сияещ ангел и звезда, която идва да промени този свят. Това е много стар страх и неговите корени се крият далеч зад пределите на този живот. В миналото много пъти сте се въплъщавали на Земята и често сте се чувствали нежелани. Вие сте в процес на лечение на тази болка.

Предлагам ви два метода да се заземите  и да се почувствате наистина желани на Земята с вашето Величие, творческа сила и Божественост.

Заземяване чрез радост

Първият метод е чрез наслаждението. Вие в действителност обикновено не се наслаждавате. Да се наслаждавате от какво? От всичко, което можете да изпитате на Земята. Тялото ви може да ви даде много възможности за това, но много от вас смятат това за грях или се приема за низост във вашата култура. Наслаждавайте се на движението на тялото си, на слънцето по кожата, на храната и питиетата, на топлото съприкосновение с другите. Да сте способни на това означава да сте способни на истинско получаване. Защо това е толкова трудно за вас?

Много от вас чувстват, че нещо не е така както трябва да бъде, че по някакъв начин не живеете както трябва. Чувствате, че трябва нещо да достигнете и че е трудно да работите, за да получите признание и оценка. От гледна точка на природата, това е много глупава идея. Виждали ли сте някога диво животно, работещо като роб, за да постигне признание? Разбира се, че не. Животните просто съществуват и правата им са напълно гарантирани и не се нуждаят от постижения и съревнования. Животните са способни да изпитват удоволствие от храната, къпането, слънцето, сезоните и природните ритми, без да се  презапасяват с каквото и да било.

Призовавам ви да получавате и чувствате себе си като божествени същности, такива, на които е позволено да бъдат просто такива, каквито са. Изпитвайте удоволствие от простичките неща, които тялото ви предлага. Струва ви се, че да получавате е лесно, но не е така. Необходима е дълбока любов към себе си, дълбоко осъзнаване и приемане на себе си, такива каквито сте. Осмелете се да достигнете такова ниво на любов към себе си. Изберете си един момент всеки ден, през който да се попитате „какво мога да сторя за себе си сега, за да си доставя действително удоволствие и удовлетворение? Какво чувствате в действителност? И тогава направете това. Направете това за себе си, защото се уважавате и защото сте тук, на Земята, за да получавате удоволствие.

Когато получавате истинско удоволствие, без чувство за вина и срам, вие действително сте заземени. Вие напълно присъствате в момента „сега” и всичко е наред – няма мисли за миналото и бъдещето. Да се наслаждаваш – това е да бъдеш тук и сега, напълно заземен.

Заземяване чрез творчество

Има още един начин за по-голяма връзка със Земята, за по-здраво заземяване. Това е пътят на творчеството. Това е нещото, за което сте предназначени. Всеки човек е надарен с естественото желание за самоизява, да се прояви с нещо в света. Това няма нищо общо със славата или успеха в обществото. По-скоро, това е свързано с намирането на такъв начин да изразите себе си, който да ви даде истинско удовлетворение. Това може да бъде възпитание на децата, което ви доставя дълбоко удовлетворение, или вдъхновяващо управление на компания. Възможно е да е грижа за животните, отговаряща на повелята на сърцето ви или естествено за вас артистично проявление. Всяка душа жадува да се изрази по един или друг начин. Вие изпитвате удоволствие в този момент, когато отговаряте на това желание. В момента, когато позволявате на естествената творческа сила да се разкрие, вие чувствате „да, това съм аз, именно това искам, за да протича моята енергия”.

В този момент душата ви се съединява със сърцето на Земята, със сърцето на реалността. Много е важно да определите за какво жадувате в живота си и да създадете пространство за творческия поток вътре в себе си. Тук вашата Божествена същност се докосва до Земята и намира материална форма.

Сега искам да ви убедя, че е необходимо малко повече да държите на себе си в това отношение. Много от вас потискат импулсите да правят каквото желае сърцето им. Толкова често мислите за това „как да се държите”, какво очакват от вас, за вашите задължения и отговорности. По този начин вие няма да намерите ключа за разкриване на творческата си сила. Творческата ви енергия идва към вас от вашия стомах, от червата. Тя не се интересува от вашите ограничаващи правила и отговорности. Трябва да се отървете от тях. Почувствайте фонтана от огън и страст, бликащ от стомаха ви и му позволете да тече свободно. Искрите на светлината ще намерят своя път от стомаха ви към сърцето и отвътре навън, и вие ще се проявите на Земята по свой собствен неповторим начин. Ще видите, че вашата творческа сила ще докосне другите хора, като ги радва и вдъхновява. Следването на своите страсти и желания оказва доста по-голямо позитивно влияние на света, отколкото виртуозното изпълнение на това, което ви говорят и принудата да следвате ограничаващи правила и структури.

Дойде времето на промените. Дойде времето на смелостта и риска, слушайки гласа на сърцето и действайки в съответствие с него във всички области на своя живот. Ако истински се облегнете на водещата роля на сърцето, ще потопите корените си дълбоко в земята и ще започнете да усещате, че животът наистина си струва.

Пълен кръг

Първият начин за заземяване беше в радостта и получаването. Това е течение навътре. Вторият път е път навън. Това е творчеството и отдаването. Творейки от сърцето, вие се отдавате на света. Получаването и отдаването, наслаждението и творчеството заедно съставляват пълния цикъл. Това е лечебен цикъл.

Колкото повече се осмелявате да се смятате за достоен да получавате и да се наслаждавате, толкова повече се оказвате включен към своето естествено вдъхновение, към енергията, която ви е предназначена да раделите с този свят. И колкото по-голям става този поток на вдъхновение и намира своята творческа изява в света, толкова повече вие ще изпитвате любов и радост по своя път. Потоците на даване и получаване, творчество и наслаждение, взаимно се усилват един друг.

Това е лечебен кръг на получаване и на даване и е полезен за мен, Земята. В този непрекъснат динамичен цикъл аз работя с вас. Моето желание е да поддържате и стимулирате Божествената си творческа енергия, уникалната си искра. Човешките същества, достатъчно силно развили в себе си удоволствието и творчеството, естествено ще влязат в друго ниво на връзка със Земята. Те съзнават величието си, Божествената си природа и именно по тази причина ще разберат, че имат и носят силата на Живота, която съединява всичко съществуващо. Усещането на своето собствено величие върви ръка за ръка с усещането за прашинка в космоса, с разбирането, че сте частичка от паяжината на живота, която ви поддържа. Уважаващият себе си човек естествено си сътрудничи с живото обкръжение, с другите хора, животни, растения, цялата природа. Осъзнаването на своето величие върви заедно с разбирането на своето място в голямото цяло и радостта от ролята, отредена в него.

Пътешествие по Новата Земя

В заключение искам да ви поканя да попътешествате с мен в бъдещето, по Новата Земя. Представете си, че тази еволюция, в която ние заедно участваме сега, се е придвижила на няколко крачки напред. Аз самата съм се придвижила напред в разширението на самосъзнанието си. Това ново осъзнаване се е пробудило в мен, предизвикано както от добри, така и от лоши времена. Станала съм по-съзнателно творческо същество. В моето сърце съществува страстно желание за реалност, в която човечеството и Земята са възстановили своите връзки и партньорство на Новата Земя, на която ние радостно си сътрудничим, и аз отново се вдъхновявам от вашата любов и грижовно внимание, като в същото време ви осигурявам всичко необходимо за живот на физическото тяло в съответствие с ритъма на природата.

Представете си тази жадувана нова Земя като съществуваща в настоящия момент. В сърцата ви тя вече живее като семенце, зародиш. Хайде съзнателно да се погрижим за това семенце и да го видим във въображението си как израства. Вижте се как живеете на тази Нова Земя. Кое е първото, което забелязвате? Хората живеят в хармония с природата. Технологиите се използват по-скоро за поддържане на природата, отколкото за манипулации с нея. Опитайте се да си намерите дом на тази Нова Земя. Ще почувствате, че принадлежите към някакво място или общество. Позволете на въображението си да ви води без никакви ограничения. Къде живеете на Новата Земя? Можете ли да си намерите естествено обкръжение, което е удобно за вас? Почувствайте климата, усетете лекотата и простотата на живота тук. Животът тук е чист и обикновен, такъв какъвто трябва да бъде.

А сега погледнете какво работите. Работа означава кое да е действие, което ви вдъхновява и ви дава чувство на удовлетворение. Какво правите? Вероятно живеете съвместно със съмишленици и правите именно това, което вдъхновява душата ви. Каква форма приема вашето творческо начало?

Когато видите или почувствате това, знайте, че наистина Душата ви говори с вас. Вие виждате това, което жадувате да правите точно сега, това, което можете да правите точно сега, ако само повярвате и се осмелите да бъдете това, което сте. Това е работата на вашето сърце.

Сега в този въображаем образ на Новата Земя почувствайте коя е вашата истинска радост. Позволете на вътрешното си видение да създаде за вас ситуация, в която вие действително сте доволни от себе си и получавате от Земята това, което ви предлага. Позволете на образа спонтанно да се появи в ума ви. Кое е това, което ви кара да почувствате: „Всичко е добре, аз съм доволен”.

Почувствайте потока на получаването и отдаването на това място, в тази нова реалност. И го задръжте, когато се върнете в настоящето.

Земята се намира в стадий на преход. И колкото повече хора си спомнят за това, което ги вдъхновява, че са дошли да дадат и да получат, толкова по-бързо Новата Земя ще стане реалност. Именно вие пораждате тази реалност. Благодаря ви за това и се радвам на присъствието ви.

© Pamela Kribbe 2010

Превод Таня Темелкова

Редактор Даниела Василева
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=976
« Последна редакция: Февруари 27, 2011, 21:49:17 от Eona Lightholder » Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Февруари 27, 2011, 21:58:08 »

http://www.shamballa-bg.net/grounding.html
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Февруари 27, 2011, 22:07:06 »

техника за заземяване
в темата за медитация, Дани Аврамова я споделя:

"Усещане за Земя
Ето една приятна техника за връщане към Земята и нейната нежна стабилност.
Предназначена е за всички, които:

са твърде често в облаците
често се препъват и губят почва под краката си
все не могат да си завържат достатъчно добре връзките на обувките, че да не се отвържат веднага
болят ги ходилата, колянните стави и всички останали възможни части в долната половина на тялото
и не на последно място - имат миризливи крака

Теорeтична част


Урок 1: Човекът е като дърво, ще рече - краката му са неговата връзка със Земята или с други думи - корените му.
*Ако сте от горепосочената група - ще трябва да приемете болезнената истина, че сте загубили тая връзка някъде по трасето (на вашия досегашен живот).


Урок 2: Земята е основата на живота - макар и твърде материална и не тъй привлекателна като облаците - без нея не може да има ни облаци, ни някой, който да ги гледа. Така че не е зле да я приемете и да се отпуснете в нейната стабилна твърдост.


Урок 3: Да обичаш Земята, значи да обичаш своята материална същност - една доста съществена част от човека, без която той няма как да реализира замисъла на другата - нематериалната част.

Упражнение
(за отпускане в любящата прегръдка на Земята)

Сега тук е хубаво да имаме един уютен зелен хълм, на който да се излежаваме и залез пред очите, за да може най-добре да направим това упражнение.
Ако под ръка ви са само седмия етаж на панелен блок и смразяващ студ в ушите, пак нямате грижи, всичко е постижимо при наличие на желание.

Изходно положение: ходилата здраво стъпили на земята (най-лесно в легнало положение завити през глава с юргана).

Езотерична същност на упражнението, без която просто не може (Минавам на ти, ще ме прощавате): Представяш си как от центъра на ходилата ти излизат силни корени, които стигат (с разклонения или не) до центъра на Земята.

Отпускаш се максимално в леглото, сякаш самата Земя те прегръща през зимните чаршафи и се опитва да те сгрее с любовта си. Корените стават все по-силни и по-големи, центърът на Земята се приближава по-близо, така че да можеш да стигнеш по-лесно до него. Колкото повече се взираш в този център усещаш как по корените, които го свързват с теб, започва да тече благодатна сила към ходилата ти. Тя се влива постепенно в краката ти и в цялото ти тяло, докато не почустваш как се загряват чаршафите под теб и как цялото напрежение и болка се разтваря в тази топлина.

Можеш да си стоиш така, колкото ти душа иска.
Не се изненадвай, ако ти загреят ходилата дето и вълнените чорапи не може ги стопли."

http://shaangreal.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Февруари 27, 2011, 22:30:17 »

Мнозина не разбират необходимостта да си заземен. Скоро ще откриете, че когато се придвижвате към все по-голямо ускорение, ако не сте заземени, свързани, на нервната ви система ще е трудно. Важността да бъдеш заземен докато променяш своята честота е следната – когато честотата се променя, когато в тялото навлиза повече светлина, то започва да приема повече данни. Понякога много се отегчавате, живеейки във вашия свят и искате просто да се настроите на приемане. Ако не сте заземени, нямаше да разполагате с начин тази информация да навлезе във вашата реалност и вие да я използвате. Тя може просто да претовари вашата система, иначе няма да можете да преведете това, което приемате и няма да сте в състояние да останете спокойни. Вие трябва да балансирате едновременно много светове. Как правите това? Като го възнамерите. Посредством практика. Посредством “декрет”. Заземяването позволява на световете да се сливат и вие да получите достъп до много светове. То ви позволява да чувствате прилив на енергия там, където ви е необходимо, когато това ви е необходимо, за да станете супер-човек.

* Добър начин да се заземявате е да излезете навън и да седнете на земята.
* Излезте и бъдете сред природата.
* Застанете до някое дърво.
* Или седнете до някое дърво за малко.
* Или си изнесете един стол на слънцето и почетете книга, докато слънцето ви огрява.
* Или отидете да плувате, или потопете крака във водата.

Това са елементите. Те изграждат Земята, затова можете да ги почувствате. Вашата работа е да се развивате, тъй като, докато целият човешки вид се придвижва към сливане на измеренията, вашата нервна система трябва да бъде способна да преведе цялата информация, която ще взриви начина, по който дефинирате света. Абсолютно. Това е, което предстои. През последната година информацията, която може да ви е била известна от години, става все по-
общодостъпна. Много хора, които не се интересуват от извънземни, се интересуват от личното си развитие. Те са наясно с това, че е налице нарастващо движение. Нещо се променя. По целия свят. Не става дума само за САЩ. Съществува конфликт в тези времена на енергии. Можете да го наречете схватка. Можете да го наречете грандиозна битка. Битката ще стане още по-грандиозна. Въпросът е чия честота ще преобладава на тази планета и кой ще притежава, манипулира и определя вашата честота. И кои сте вие с маската на хора като честота, и каква точно е вашата задача в тези времена? От съществено значение е да знаете кои сте, какво правите и кога го правите. Докато ставате междуизмерни и докато честотите се променят и енергиите се ускоряват, това, което става е, че вашето тяло преминава през драстична, стремителна промяна. Промяна, с която нервната система, преносителката на информация, трябва да се справи.
Много от вас умеят да готвят и знаят как се използва готварската печка. Има неща, които известно време трябва да печете при 350 градуса и толкова. Това, което се случва на вашата планета сега е, че много хора функционират при честота 350, а сега честотата стига до 450 и до 500! – Те ще изгорят, ако не бъдат извадени и ако не намерят начин да се заземят, или да интегрират преживяването. Нека го правят, когато сигналния бутон им сигнализира, че са в много реалности. Вие трябва да се опитате да боравите с множество реалности едновременно, да си дадете сметка, че го правите и след това да имате място на тази ваша Земя, в която да преведете информацията. Вие нямаше да сте тук, ако за вас не беше важно да заземите информацията и енергията в Земята. Затова, винаги, когато се окажете електрифицирани или заредени с енергия, трябва да си дадете сметка кога сте в изменено съзнание. Трябва да си дадете сметка колко версии на изменено съзнание съществуват. След това трябва да инструктирате себе си да станете като огромен тръбопровод. Когато си дадете сметка, че сте в изменено съзнание и ви се дава
информация, изцеляваща енергия, екзалтация, приповдигнатост, функционирайте като тръбопровод. Пропуснете я през себе си. Признайте, потвърдете, че сте многоизмерно изражение. Регистрирайте го. Не го анализирайте. Оставете го да се филтрира през вас и да премине в Земята. Повече смисъл ще откриете в него по-късно.от Плеядианците - Ние сме тук.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Февруари 27, 2011, 22:48:56 »

Синхронизация на планетата и човечеството – рецепти и настройки
От Космическото Братство
Чрез Латуйю

    Здравейте скъпи приятели! Повтаряме, отново сме с вас, защото, някои от вас ни чуват за първи път. Създали сме определени условия за вас, за да имате възможност да присъствате тук. Винаги сме около вас и наблюдаваме вашето предвижване, а възможно е, да сме ви държали за ръце и да сме ви водили по пътя. Дори да не сте извършили нищо, всичко е наред, но тъй като сте го извършили, пред вас се разкриват още повече възможности. Това, което сте направили днес, може и да не го осъзнавате, затова ще ви разкажем, какво всъщност сте извършили.
    Сега на планетата Земя идва нова енергия. Тя е преместила вибрационния фокус на по-високо ниво, по-течно и прозрачно. В този момент плътните тела на хората са в изкривено състояние, защото това по-леко и фино пространство се синхронизира по-трудно. То започва в някои моменти да не резонира с плътната човешка структура. Мнозина усещат болки в физическите си тела и тези болки идват от ефирния план, чрез ефирните канали, свързани с физическото пространство, и които започват да се запушват. Но ние ви казваме: в действителност, това не е толкова важно. Важното е да изразите намерение, вашите енергии да се синхронизират и да се движат синхронно с планетата. Това означава, когато планетата се предвижва енергийно напред, да привлича вашите вибрации след своите. В настоящия момент е много важно, да сте единни с планетата, да се усещате като част от нея. Когато ставате по-фини, когато пространството е все по-фино, когато вашите Висши центрове все повече и повече се отварят, може да се получи разбалансиране, и вече не сте наясно, къде е физическото ви тяло и къде е морално, духовно състояние.
    В този момент, за вас е създадена възможност за съединение с планетата Земя. Ако тези, които са около вас, ви кажат, че имат проблеми със здравето си, първата препоръка, която може да им дадете, е да се настроят още повече към енергията на планетата, още по-плътно. И не е важно дали хората вярват или не, че планетата е жив организъм, това няма никакво значение, просто достатъчно е да им разкажете за този начин, за да се образуват нови връзки. Може да им кажете да ходят осъзнато по земята, да имат усещането, че са привлечени от планетата. Разкажете им, че могат да ходят боси, да се докосват до планетата и по този начин да активизират връзките си. Могат да се докосват до Земята като до живо същество. Що се отнася до тези, които обичат да работят земята, които си имат вили или живеят на село, за тях това е съвсем естествено.
    Сега, когато е зима, се криете, и сте високо над земята в домовете си, но ви препоръчваме да сте настроени към планетата, защото е ваш дом и сега целият процес произлиза от нея. Мнозина от вас, които са тук, са своеобразни канали, проводници на енергии от по-висок порядък към енергията на човечеството. Факт е: Земята е вашият дом, а човечеството е жив организъм. Те са в симбиоза, те служат едни на други, те създават смисъла на съществуването. В този момент, при тези енергии, вие сте тези канали, които въздействат на човечеството, което още не проявява осъзнатост и нарастване на съзнанието, а от друга страна сте настроени към енергиите на Земята. Хората, които нямат доверие на тази информация, които не вярват на всичко това, могат да направят точно тази настройка, защото при повечето има проблеми със здравето, има проблеми при работата на физическото тяло. Може дори да полежат на земята, да се свържат с енергията на дърветата, които са много силно комплексно колективно съзнание за заземяване. Може да се приближат до дърво и да се слеят с него, да се усетят като част от колективното съзнание на дърветата, да усетят своята коренова система, която е дълбоко в земята, а с клоните си се устремяват към слънцето. Но да усетят именно кореновата система, която е здрава и непоколебима, това което дава сигурност и надежда.
    Настройте се и усетете този огромен механизъм, който е дълбоко в Земята, като корени на дърво или като вашите спирални енергии, които ви свързват през краката със сърцевината на Земята. Това е един от аспектите, един от важните моменти. Много е важно за всеки от вас, който е на планетата Земя, да прояви още повече своята осъзнатост. Това е осъзнаване на цялостта, за да намалее противопоставянето, което сте имали по-рано. От една страна ви казваме да сте в състояние на единство, но от друга ви казваме да го правите по-рядко, отколкото сте го правили. Направете първата си крачка към друг човек! Ако по-рано в обществения транспорт, може да ви настъпят или блъснат, а вие се дразните от това, дори да не го проявявате външно. Сега изменете реакцията си, помислете си, че човека, който ви е бутнал, може да се чувства неудобно: възможно е да няма достатъчно място, възможно е да ви помага с нещо, възможно е да го е направил за да покаже, колко сте лоялни към обкръжаващото пространство.
    Преди е можело да погледнете човек и да му прикачите определение „недостоен”: това е някаква присъда за начина му на живот, за слабостите му, за някакви пристрастия. Сега опитайте да погледнете на човека с очите на любящ родител, с очите на Бог. Усетете се в този миг на трона. Кажете, нима може родителската енергия да осъди чадото си, да каже, че прави нещо нередно. Точно този, който обича, позволява процеса на живота да протича в съгласие с Висшия план, в съответствие с Висшето благо, с това, което желаете сами, което сте планирали да преминете в живота си. Просто си създайте собствено пространство на приемане, където приемате и разбирате всеки човек такъв, какъвто е. Това може да е много различно от досегашния ви начин на живот и мислене. Можете просто да кажете: „Уважавам те и се прекланям за движението ти съгласно своя път”. За това уважение е достоен всеки, тъй като на неговия път лежат тези зърна, неговите ценности, неговите собствени кристали, които не може да получи, ако следва нечии други съвети. Когато един човек не се отбива от своя път, тогава намира своите кристали, тогава намира необходимото разбиране. Тогава може сам да се освободи, тогава сам задава въпроси, как да промени собственото си пространство.
    Енергиите, които идват сега, дават още по-голяма възможност за разширяване на сърдечното пространство. Фокуса на вашето същество е в областта на вашето външно сърце, той започва да функционира и да се пробужда все повече, във все по-голям обем. Понякога можете да усещате известна болка в областта на тимуса. Това е поради превключване на чакрите. Много хора, които са центрирани на други центрове, сага преминават през освобождаване, но не могат да го регулират съзнателно чрез любовта, чрез позитивно възприемане на околното пространство. Това, което правят, е просто да следват своя дискомфорт. Мислят си, че нещо не се получава както трябва, изпитват болки в сърцето, защото в живота им не се получава така, както са планирали с ума си. Ако около вас има такива хора, може да не им казвате нищо, защото думите ви няма да стигнат до съзнанието им, но сърцето може да усеща. Просто идете при човека и го прегърнете. Прегърнете го и дайте възможност, от сърце в сърце да протече известно количество енергия, порция от вашата любов. Може да не се безпокоите, че нещо може да се случи с вас, ако споделяте с всички жадуващи, с всички, които имат нужда от тази светлина.
    Това е неизчерпаем източник и винаги има Висша природа. Когато се свързвате по този начин с енергията на творението, с енергията на Централното слънце, получавате още по-широк достъп до безкрайния източник. Потапяйки се периодично, потвърждавате: „Да, движа се по този път, по пътя на светлината и този канал ми е нужен”. Потвърждавате, че каналът ви е нужен в активно състояние, и ако го използвате често, той ще се разширява все повече и повече, за да можете да споделяте повече. Сега, както никога преди, енергиите способстват възможността да давате все повече и повече. В момента, когато се съблазните да получавате за сметка на някого или се замислите дали да давате или не, ще забележите, колко тънко работят енергиите. Щом преместите фокуса си в посока получаване, канала ви се изплъзва. Така работят сега енергиите.
    Пребивавате в изобилие само тогава, когато сте настроени на подкрепа, на помощ за тези, които са около вас. Щом в пространството ви се мерне мисълта: „Ти си недостоен… Не мога да давам… Искам от теб… Мога да загубя…”, премествате фокуса си в областта на получаването, знайте, получаването може да си отиде. Така работят енергиите сега. Енергиите работят на нивото на сърцето и чистотата ви поддържа изобилието от Вселената. Само това е пътя – способността да се споделя и дарява на обкръжаващия свят. Когато следвате този приоритет, Вселената ще ви откликва. Но ако се получи засечка, отделение, помислили сте, направили сте си сметката, колко можете да получите за сметка на… и си казвате: „Трябва да планираме разходите си”, ние ви казваме: трябва да повишите доверието си до такъв предел, че да бъдете твърдо уверени и да знаете със сигурност – изобилието във Вселената е толкова голямо и може да обезпечи всичките ви разходи.
    Спряхме се на тази прозаична тема, която за мнозина е много актуална, и може да засегне всеки от вас по време на криза. Когато казваме криза, тя ви засяга в много по-малка степен от останалото общество. Това е по причина, че поддържате във себе си по-висше пространство, пространството на сърцето. Цялата останала маса хора, останалото човешко пространство е подложено на много нестабилни материални енергии. Това се дължи на фокусирането върху тях. Сега, когато този фокус се променя, много хора продължават да са фокусирани на старите енергии. Това повече не работи. Тази нестабилна ситуация подтиква да станете по-милосърдни към околните хора, към околното пространство. Но много хора не осъзнават това и се затварят още повече. Необходим е определен предел, определена степен, когато човек стигне до такова състояние, че да каже: „Край, предавам се!”. И повече няма да издига пирамиди и пространства на тънките сметки, които не вършат работа.
    Казваме ви, вашата природата също се променя сега. Вече не сте същите, каквито бяхте по-рано. Ако външно ви се струва, че няма никаква промяна, вътрешно във вас са стартирани съвсем различни процеси. Много от системите ви работят на съвсем различен ритъм. Много скоро, точно в областта на медицината ще открият, че стават необясними феномени в живота на хората, които при това се чувстват напълно нормално. Казваме ви, че вие се преустройвате. Ако се обръщате с болките си към класическата медицина, няма да ви излекуват. С достъпа ви до новите енергии получавате множество канали. Това е състояние, в което имате достъп до множество информационни източници. Имате възможност да получавате помощ и подкрепа от съзнателните Светлини Същества. Всеки от тях жадува да ви помага. Можете да получите информация само като отправите въпрос.
    Външното пространство над главата ви по-рано може да бъде сравнявано като пространство с един канал. Това пространство сега може да бъде оприличено на някаква цедка с много дупки, които не си противоречат една на друга. Можете да обхващате множество паралелни реалности, можете да станете по-обемни. Тази обемност може да се проявява все повече и повече на съзнателно ниво. Опитваме се да ви обясним на разбираем тримерен език, защото засега все още не сте готови да възприемате тази многоплановост. Ако сами се настроите на разширяващите ви се възможности, засега това е достатъчно за да привлечете в живота си още повече възможности. Постарайте се да не създавате свои мисъл-форми, свои несъзнателни намерения, нежелана своя реалност, защото вече имате многопланово пространство, с множество достъпи. Реализацията също се ускорява многократно. Например, вие случайно изпращате някаква мисъл, която не ви е нужна и казвате: „Не ми върви”. Тази мисъл се проявява мигновено и започва да се реализира. Призоваваме ви към повече осъзнатост, защото, да си осъзнат е да създаваш с мисълта си повече радостна, повече щастлива, по-привлекателна за себе си реалност.
    Има времена, когато се събуждате нощно време и няма с какво да се занимавате, а ние ви казваме: „Творете!”. Това е време за създаването на новата, по-щастлива реалност. Вие сте щастливи. Разкажете и си благодарете, че притежавате такива прекрасни качества, за това, че сте здрави, че сте млади, че ви обкръжават прекрасни и щастливи хора. Затова, че винаги преживявате живота си по най-добрия начин – всеки ден и всеки миг от живота си. Така сътворявате по-качествено пространство. Ако някой в живота ви дойде и ви каже: „Онзи човек не е добър… Той върши това и онова… Нямаш си представа, какво говори за теб…”. Знайте, че този човек е дошъл и ви е донесъл канал за достъп, за да разруши вашето пространство. Щом преместите фокуса си от себе си върху този човек, преминавате на съвършено друга плоскост, изпадате от своята центрованост, и нещо повече, когато осъждате, когато подкрепяте този, който ви говори това, изпадате в едно или друго осъждане. Това може да бъде изразено като негодувание, дори като протест.
    Казваме ви: „Позволете на този човек да преживее своя живот, а на себе си, да преживеете вашия”. Позволявайки на хората да живеят живота си, както смятат за нужно, както са го планирали и заслужили, вие си позволявате да бъдете вътре в себе си. В този начален етап е важно да сте вътре в себе си, да сте в своето пространство и да сте сред подобни на вас. Така си помагате един на друг да сте в равновесие и с повече сила. Когато се докосвате един до друг или просто сте заедно, вие регулирате структурите си. Защото се познавате на друго ниво, на ниво многопространственост. Когато срещнете такава многопространственост, израствате и това ви дава сили да отидете там, където тази многопространственост е на още по-високо ниво.

http://iamthatiam.narod.ru/Cosmos_brothers_9.htm
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1682
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Ametist
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Март 05, 2011, 10:21:16 »

  За заземяване носете черни перли
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #6 -: Март 05, 2011, 11:08:47 »

  Всички минерали и кристали които са за коренната чакра също помагат,например като хематита и тн.

  Дълбоко заземеният човек е в постоянна медитация.
  Присъствието му е силно и съзнанието му се разширява.
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Ametist
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #7 -: Март 05, 2011, 11:31:09 »

  Минерали за коренната чакра - черни перли,хематит, рубин, гранат, карнеол, червен и черен турмалин, червен корал, опушен кварц
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  meander
  Гост
  « Отговор #8 -: Март 05, 2011, 19:15:31 »

  Здравейте.
  Имаме и български гимнастики за заземяване.
  А те са : Копане на лозе(за вино и ракия ),косене на трева с коса(за хайванчета),дялане на камъни(за къща),цепене на дърва(за топлина и уют в дома),копане и плевене на зарзавата(за бурканбулгарконсерв),метене на двора(за напреднали булки)и т.н . Така че си имаме български енергийни гимнастики за заземяване,пък който не вярва да пробва.
  Живи и здрави.
  Активен
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #9 -: Март 05, 2011, 21:25:13 »

   Много забавен пост, meander Усмивчица Научи ли се човек да прави всичко това, би направил и всичко останало.
   Вероятно има най-различни минерали подпомагащи заземяването, но помнете че най-добрият начин за него сме самите ние. Заземяването е мисловен процес, а мисълта произлиза от нас.
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #10 -: Март 07, 2011, 01:57:07 »

  Здравейте.
  Имаме и български гимнастики за заземяване.
  А те са : Копане на лозе(за вино и ракия ),косене на трева с коса(за хайванчета),дялане на камъни(за къща),цепене на дърва(за топлина и уют в дома),копане и плевене на зарзавата(за бурканбулгарконсерв),метене на двора(за напреднали булки)и т.н . Така че си имаме български енергийни гимнастики за заземяване,пък който не вярва да пробва.
  Живи и здрави.
  Напълно съм съгласен с казаното.
  Аз лично се заземявам най-лесно и бързо с правене на нещо каквото и да е то.
  Просто си забавям движенията с 20-30% увеличавам си чувствителността на докосване с 50-70% и ефекта е почти мигновен.Общо и грубо казано!
  Разбира се това изисква вниманието ми в точките на докосване,било в ръцете или краката.
  А когато например "чакам" и нищо не правя си вкарвам вниманието в тялото или следя дъха си.

  По някога когато не съм заземен и започна да се заземявам от мен излиза напрежение с няколко въздишки и ми олеква.

  Разбирам когато не съм заземен по това,че или започва да ми става скучно в случая искам да съм в бъдещето на друго място това почти винаги е подкрепено от бързане.
  Просто когато няма мир значи хвърча някъде или в минало или бъдеще.
  При мен съм забелязал,че бъдещето преобладава както и в повечето четящи според мен с изключение на Рабено може би . Усмивчица

  Все повече се убеждавам,че заземяването е най-важното нещо в този момент както за мен така и за всички особенно за тези които се занимаваме съзнателно с духовно материално ментално и какъвто и да е вид израстване.

  Това е базата и основата на всичко спред това което усещам на този етап.

  Без присъствие в тук и сега няма мир,без мир няма контрол,без контрол няма осъзнатост,без осъзнатост има сън!

  Ето пример за заземена Емотиконка

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Ametist
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #11 -: Март 07, 2011, 09:46:26 »

  И аз съм съгласна,така е
  може лятото да си организираме заземяване на Витоша или кой където живее
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #12 -: Март 07, 2011, 14:22:37 »

  Майката Земя има много голяма сила и може да помогне много ако сме свързани.
  Активен

  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #13 -: Март 08, 2011, 01:16:36 »

  Когато едно цвете е заземено то извлича сила от земята да се остеми към слънцето,което му дава още повече сила да впие корените си още по-дълбоко в земята.

  Каква симбиоза само...каква красота,,,
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  BG
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 4

  « Отговор #14 -: Март 31, 2011, 13:16:00 »

  Ако си си заровя краката в земята дали ще имам по силна вразка ?
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright