Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Начало на Прехода  (Прочетена 7460 пъти)
lessus
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #45 -: Март 22, 2012, 01:54:35 »

  Съгласен съм (с последните неща), и при това , включвайки себе си в това число , все пак казвам "Пътя ще покаже". Наблюдавах "човешката" природа ,кояо смята че вече е достигнала някакъв етап на познание за Природата - тогава нека го видим на приложение , не само думи (въпреки е човеците вярваме много в тях) В свое успокоение ще кажа "Поне някои опита са дали резултата -че "думите" се сбъдват."

  Дешефрирай: "Както успееш ..."
  Намигване
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #46 -: Март 22, 2012, 08:57:21 »

  Съгласен съм (с последните неща), и при това , включвайки себе си в това число , все пак казвам "Пътя ще покаже". Наблюдавах "човешката" природа ,кояо смята че вече е достигнала някакъв етап на познание за Природата - тогава нека го видим на приложение , не само думи (въпреки е човеците вярваме много в тях) В свое успокоение ще кажа "Поне някои опита са дали резултата -че "думите" се сбъдват."

  Дешефрирай: "Както успееш ..."
  Намигване
  lessus преди няколко дни усетих липсата ти и ето, че се материализира отново тук.Ех тази ментална вселена  Ухилен.Радвам се да те прочета отново  .

  Сега ще се наложи и да кажа нещо по темата  Ухилен

  Според мен прехода е започнал доста одавна във всеки един от нас и сега всеки е на "определен" етап от него.Всеки един от нас малко или много вече е разширил съзнанието и осъзнатоста си.
  Когато тази осъзнатост продължи да нараства още повече и още повече си спомняме кои сме в същност, рано или късно ще си спомним,че сме Human Beings(човешки същности), а не Human Doings(хора които правят за да бъдат), тогава ще отпадне нуждата да правим нещо за да реализираме или открием себе си или да постигнем менталната представа за това кои сме.
  НО!
  Това не означава, че ще престанем да правим всичко това което досега сме правили,не означава,че ще престанем да мислим или да работим и извършваме всички тези прекрасни неща.
  Означава само,че няма да се изгубваме в търсене на себе си.Означава,че това което правим ще е лишено от користни цели, целящи да изградят някакъв нов образ в главата ни за това кои сме, образ отдалечаващ ни от нашата СЪЩНОСТ, човешка същност.
  Тогава всичко което правим и мислим ще бъде пропито от тази същина, а именно любовта която ни свързва, но не човешката, а безусловната.

  Ако човек не е осъзнал напълно себе си и реши да изгражда нов свят който да е на принципа на цялото, който да е базиран на една съвършенна идея тогава ще се получи комунизъм, а именно:"Висша цел с нисше съзнание"

  Но това няма да се случи според мен Усмивчица

  Аз виждам съзнанието ни се променя всеки изминал ден,направо е удивително,израстваме като губи в разбирането си за света и мястото ни в него,много от нашите убеждения и принципи се разпадат буквално за дни,а преди са ни били нужни години ако не и животи.

  Съдейки по себе си наблюдавам ,че колкото повече работя върху осъзнатоста си и себепознанието си това мигновенно дава ефект върху физическата ми реалност.
  Променя ми се възгледа,после изживяването,после случките и хората стават различни а уж са същите като преди.
  Но колкото повече се опитвам да нагодя външната действителност към по-добра и светла толкова повече губя същността си,толкова е по-лесно са се изгубя.

  Ако се огледаме какво виждаме?
  Хора които са се забързали да направят своето бъдеще по-хубаво и светло, не е ли точно това бързане нещото което изцеди и отрече настоящето което преживяваме постоянно?
  Единственото нещо което можем да преживеем?
  Отричайки настоящето отричаме себе си.

  Може би някой ще каже ами Ок,ами ако направим така,че всеки да се стреми да направи бъдещето на другия по светло, тогава какво ще стане?
  Звучи прекрасно нали?

  Е след като толкова време неможем да направим нашето бъдеще светло,след толкова много опити и борби за това тъй важно бъдеще, как тогава ще направим някое чуждо?

  Въпросите са риторични, просто размишлявам на глас!

  Единствения начин е ако съумеем да се опознаем да разберем връзката със битието и да престанем да го отричаме!
  Да живеем в мир и приемане на себе си и "другите" създавайки едно нармонично настояще.
  Настояще, което ще бъде достъпно за всеки тук и сега, всеки който ще се докосва до нас във всеки един момент ще опитва от тази хармония и приемственост и ако е способен ще я пресъздава, ако не е ще се замисли поне как така сме успяли да я постигнем.

  Когато все повече от нас опознаят себе си, тогава няма да има нужда да се прави нещо.
  Тогава това нещо ще е вече тук и ще бъде преживявано, тогава външната реалност ще се сменя, но вече като естествено следствие от това което преживяваме.
  Даже бих казал,че няма такова животно като външна реалност и вътрешна, по скоро са слети в едно, еднакви са.

  Пак ще можем да правим планове за бъдещето и проекти, разбира се,но няма да търсим себе си там,няма да ги чакаме със затъен дъх и когато ги постигнем да се радваме, а ако нещо попречи да генерираме напрежение и страх, че може да не станат.

  Насладата ще тече в нас във всеки миг!

  Тя насладата и сега още може да тече,за този който е опознал себе си,без да прави абсолютно нищо.Всъщност по друго време тя неможе и няма как да тече, тъй като не съм чувал за някой който да е преживял удоволетворение в бъдеще.Може да го преживеем само сега.
  Точно в тази наслада ще се превърне всеки един от нас и ще прави от метала злато от всичко до което се досне.Като истиски Алхимик.

  В този свят в който виждам,никой няма да прави нещо или работи за да си достави удоволствие, а всеки ще е удоволетворен винаги и ще влага това удоволетворение до всичко до което се докосне.
  Това е свят без нужда, свят без изисквания, свят без разделение, без осъждане.
  И е много лесно да види всеки един от нас и да си направи сам сметката като се запита...
  Аз сега в тоя свят ли живея?Имали осъждане,разделение,изискване в начина по който аз живея и ако има то на какво се дължи и  как мога да направя така,че са ги трансформирам в приемане, единство, радост и удоволетворение за да ги поднеса на света и така да го обогатя точно сега?


  Цветя ще никнат от стъпките на новия човек!  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #47 -: Март 22, 2012, 19:32:14 »

  Така е , благодаря за Приветсвието , когато му дойде времето ще се появя по-дейно пак ,Скоро ще е.Аз също се радвам ,че съм сред вас , и вие сред мен  Усмивчица
   Да, така е - "началото" на този "Преход" започва още щом излезем от тунела ,при своето раждане , още като бебета Усмивчица И наричаме този "преход" "Живот" Усмивчица По-правилно би трябвало да тълкуваме "Живота е Преходен" . Да , той представялва просто "преход" от един "живот" към друг . От "първичната супа" идваме и там отиваме Усмивчица От Вода във Вода... и различни химични елементи в нея . Това е само преход ,а Живота е вечен ,това е основното ,което аз бих се радвал да знаете. Нашето състояние е "Живот", въпреки някои заблуди ,който сме видели преди това Усмивчица
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #48 -: Май 17, 2012, 14:11:15 »

  Началото на този преход е преди години и хората не го осъзнават.
  Но самото начало не е почнало , имало е само подготовка за началото.
  Старта ще е на 21 декември 2012 година.Всичко ще почне със светлина.Която ще промени всичко.И тогава вече ще е открит старта на прехода.До сега се подготвяхме за него и за нещата които предстоят.И вие хората го правехте несъзнателно с филми и нови начини за развитие на духовното.Филмите за новото време и за извънземни не са случайни.Те ни подготвят за това което предстой.Преди някои да ме критикува , това е мое лично мнение и го споделям.Не сте длъжни да вярвате в нищо , времето ще покаже.Планетата е жива и Природата е жива и ни предстой да го разберем.
  Активен

  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #49 -: Май 17, 2012, 15:37:13 »

  Всъщност мога да ви дам ценна информация за някои неща около Прехода, които получих чрез философията на ПРАКТИКА | 1991:

  +  Епоха на Водолея: започнала на 22.10.1984, когато Уран влиза в Козирог. Последствията от предишни влизания на Уран в Козирога са очевидни - например стилът ар-деко, ар-нуво, бел епок (от периода 1900-1907), както и откритията, положили основите на ядрената физика, също така и първите проблясъци на Айнщайн, който тогава е бил скромен чиновник в Патентното в Женева (доколкото знам, от прозореца на канцеларията му се е откривала чудесна гледка към Женевското езеро). През периода 1984-1991 е характерно това, че всички устои на социалната система на света се разклащат сериозно - през 1985 Горбачов, виждайки СССР неспособен да се конкурира успешно с останалите части на света, започва Перестройка; през 1986 се взривяват Чернобил и совалката "Чалънджър" - това са намеци свише, че така повече не бива - много нависоко сме се зацелили и трябва първо да пораснем вътрешно, за да растем външно - иначе ще гръмнем като совалката, която издържа 74 секунди във въздуха. През 1987 в ред страни от соцлагера се приема Перестройката, включая и България с кодово име "Юлска концепция". През 1988, която е най-бурната година от втората половина на ХХ век, стават ред граждански войни, Ирано-Иракската война е в разгара си, параноята на Саддам Хюсеин го кара да изтреби маса народ по домовете им както спят с химическо оръжие; През 1989 всички знаем какво стана - падна Берлинската стена, падат ред диктатури в Източна Европа; През 1990 започва преустройството на СССР; Но през 1991 СССР клеква пред промените и се разпада. Така свършва цялата история с епохата на Водолея и началото му.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #50 -: Май 17, 2012, 16:16:50 »

  За мен е важно само ,че почва деня за планетите и това е важното.
  Самия преход е излизане от страхът и тъмнината и влизане в мирът и спокойствието.
  Това е един процес които става от много време.И точно това време в което живеем е най интересно и скоро ще ме разберете.Самото преминаване на тази граница от едно в друго.
  Граница която е само начало на случващото се.
  Активен

  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #51 -: Май 17, 2012, 19:52:11 »

  Без съмнение, но аз в случая исках да дам справочна информация за процесите. Иначе колко му е да се направя на голям ченълингаджия и да изпращя един ченълинг на масата и да кажа: "Ай четете!" и да почна да правя скандали след като кажат, че това, което съм написал, са пълни глупости - на търкалета, на шайби, на кубчета, лентички и прочия форми. Така че наистина, недейте така да се захласвате - без Знание сме за никъде - какво е то това - сляп слепци да води? Какво ще стане - ще им се изпречи на пътя някоя яма, няма да я видят и ще се изпопребият всичките, а после ще ревете: "Аааа, ама защо няма звукова сигнализация по евростандарт и оповестителна система за паднали хора в ямата!". Да, ама Господ не ни дава звукови сирени навсякъде - понякога, колкото и да е добър и милостив, ни дава да се оглеждаме… Ако го правим, правим, ако не - за наша сметка си е - ние ще паднем и ще се потрошим. Животът не е само блеене за 21.12.2012, но и действие, ПРАКТИКА!
  Ето защо ще ви кажа моята прогноза за 21.12.2012 - ще бъде един весел ден, изпълнен с очакване от страна на децата за подаръците от дядо Мраз, а от възрастните - за край на света, но да ви кажа - децата ще се окажат прави - те ще си получат подаръците, защото вярват в това истински. А ние само се чудим какво да направим, за да не подобрим околната си среда, квартала си дори… Не знам за вас, ама лично на мене ми е супер неприятно да газя в кучешки артефакти, да няма откъде да мина по тротоара, направен за хората, а не за паркиращите коли, както и ред други неща.
  Помислете си и пак ще говорим!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #52 -: Май 17, 2012, 22:29:42 »

  Трудно ми е да те разбера , но това е без значение.
  Всички споделяме.
  За тази дата ще поживеем и ще видим.
  За мен и за повечето хора е важно , че има преход.
  И както казва името на темата е начало на Прехода.Затова и аз изразих моето мнение.
  Ами образовайте се и да чакаме този преход.
  И мерси на Kissing You Good Night  за споделената информация.
   
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #53 -: Май 18, 2012, 11:59:42 »

  Началото на прехода почва с децата или с светлината и нейните нюанси и завършва с тях.
  Ако въобще може да кажем, че има начало и край, понеже едното е свързано с другото.
  Тук пиша за децата http://indigota.com/index.php?topic=5933.0
  Активен

  Ралинатор
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1


 • Град: София
 • « Отговор #54 -: Май 18, 2012, 23:15:59 »

  Здравейте , според мен не случайно попаднах точно на вашите статии .И понеже участвам в една такава група във фейсбук в която си говорим за отделни автономни общества разискваме проекти на Кубрат Томов https://kubrattomov.files.wordpress.com/2012/03/kubrat_tomov.pdf ,както и проекта Венера намерихме "тестатиката" :http://neshtoto.com/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9/?fb_ref=AL2FB&fb_source=timeline Ефективен енергиен источник който работи в Швейцария надявам се да ви е интересно .
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #55 -: Май 19, 2012, 01:30:14 »

  Изключително ви подкрепям Рали Усмивчица
  Цялата тази идея ми звучи повече от чудесна!Дано тук хората се събудят от съня и започнат да действат, като вас!
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #56 -: Май 19, 2012, 18:10:53 »

  Здравейте , според мен не случайно попаднах точно на вашите статии .И понеже участвам в една такава група във фейсбук в която си говорим за отделни автономни общества разискваме проекти на Кубрат Томов https://kubrattomov.files.wordpress.com/2012/03/kubrat_tomov.pdf ,както и проекта Венера намерихме "тестатиката" :http://neshtoto.com/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9/?fb_ref=AL2FB&fb_source=timeline Ефективен енергиен источник който работи в Швейцария надявам се да ви е интересно .

  Толкова ми  олекна , за това ви говоря.
  Това го знам то е в мен.Всичко което е от линка.
  Много благодаря Ралинатор  не съм запознат още но това което го пише е така.

  Искренно се надявам да е по-леко и да не се сбъдне но информацията която имам ми казва друго.По добре аз да съм луд отколкото да стане това което знам.Но понеже информацията може да породи паника няма как да се предаде по лек начин и се радвам ако има такива организации понеже са много нужни.И само ако са за благото на човека и природата.И не търсят материални блага.
  Нека Природата ни помага.Ние не и помагахме до сега.
  Искам да помогна с нещата които знам и които знаят други хора пръснати по светът.Но как, не знам.
  Скоро ще узная ,ако е вярно ,че отговорите са вътре в нас. Прегръдка
  « Последна редакция: Май 19, 2012, 18:18:21 от sunshine_and_love » Активен

  Страници:  1 2 3 [4]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Сънища, свързани с Прехода « 1 2 3 4 5 »
  Моите сънища
  Eona Lightholder 64 10411 Последна<br />публикация Януари 29, 2013, 15:09:41
  от MouseMaiki
  Начало
  Послания
  lyubomir 2 1149 Последна<br />публикация Февруари 16, 2011, 02:06:39
  от Еlsha
  Начало и история на същността - Сътворението « 1 2 3 4 »
  Космогенезис
  Soenya 52 5335 Последна<br />публикация Май 15, 2011, 13:08:16
  от Soenya
  Прехода
  Великият преход
  execute 8 2161 Последна<br />публикация Май 16, 2012, 11:19:40
  от Sunshine(sun)
  Честито Ново Начало « 1 2 »
  Обща тематика
  Турист 28 3967 Последна<br />публикация Юли 07, 2016, 20:15:39
  от Турист

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright