Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Закон за изказване на благодарност  (Прочетена 4188 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 18, 2011, 13:48:48 »

  Изказване на благодарност - в живота на човека всеки ден има важни и не толкова важни, и също така малки моменти и дребни на вид детайли, за които ако човекът наистина високо цени, изказва благодарност. Благодарността е вид награда за това, което си получил - независимо от кого и за какво. Благодарността извисява душата и я прави благородна. Още по-голяма сила има тя, когато е отправена към някого, когото човекът счита за неприятел, за враг, за причинител на негови страдания и неуспехи. Защо? Нищо в живота не се случва случайно, всичко е верига от закономерности и ако човекът познава духовните закони на живота ще знае, че тези хора, които счита за свои врагове и причинители на неуспех и страдания, са всъщност провокаторите, които го карат да погледне на себе си, на живота си, на делата си от друг ъгъл, от друга гледна точка и да видят какво всъщност пропускат, къде грешат, къде е нужно да внесат промени, къде да се поправят в поведение и отношение към нещо или към някого. Човекът реагира най-вече емоционално и в много случаи - първосигнално, заслепен от силните чувства на гняв, обида, ярост, агресия, самосъжаление, срам, страх, безпомощност. Човекът е палитра от разнообразни чувства, което е богатство, но още по-голямо е то, ако се научи как да го използва. За прехода в новото време Ошвешт не веднъж е писала, че само хора с устойчива емоционална стабилност ще могат да преминат без усложнения. Да владее чувствата си човек много трудно успява, а взетите под влияние на емоции решения и действия почти винаги водят до провал. Затова - благодарността за всичко и към всеки е награда не само за този, който я получава, а и за този, който я изказва.

  Прието от "Ошвешт" през "Галя Йосифова - Виния "
  Източник: http://moyatjivot.com/
  Активен

  animus
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11

  « Отговор #1 -: Януари 27, 2012, 14:08:31 »

  Законът на Благодарността
  Означава, че за всяко нещо, което ви се дава/случва вие трябва да бъдете благодарни, защото това ви дава шанс да откриете неща, които са важни за вас.
  Чрез това, което Ви се случва, всъщност получавате уроците/знанията от които се нуждаете за да израстнете. Затова Благодарете. За всичко.
  Дори за онова, което не ви харсева и ви наранява. Какво научихте от него? Полезно ли е за вас? Да. Ето, затова си струва човек да благодари.
  Благодарността показва, че сте готови да оцените даровете, които ви се дават, че сте готови да вървите съзнателно по пътя си.
  Тук не става въпрос за обикновенното „Благодаря”, което казвате за подарък или жест.
  Става въпрос за онова „Благодаря”, което е израз на мисълта ви, че сте получили „Благо” и за това пожелавате и вие „Благо”.
  „Благото”, което получавате е урокът и знанието. За тях трябва да благодарите.
  Това е Закон, защото ако не благодарите, скоро ще престанете да получавате знаците, които ви насочват към най-важните за вас уроци.
  Когато казвате „благодаря” вие казвате: „Забелязах знака, урока, знанието.”
  Ако вървите през живота си безхаберно, каквото и да ви се случи дори и най-лошото, вие ще го проклинате, защото не разбирате смисъла му на Знак за урок и знание.
  И ще затънете още повече в него. Но ако го разберете и благодарите, знанието ще се разкрие пред вас и злото няма да е зло.
  На децата казвайте: „Благодари за всяко нещо, което ти се случва, защото то те научи на това и това...”
  Постепенно детето само ще започне да търси ползите във всяко събитие и ще благодари. И така ще бъде винаги открито за знанията, които му се полагат.
  Активен
  Щуродино
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 256

  « Отговор #2 -: Септември 18, 2012, 17:00:23 »

  В книгата "Душите Индиго" Кабир Джафи пише,че мъжете много обичат да "поправят".Сбирките за духовно израстване -според него-по цял свят се посещават от 80% жени и 20% мъже.Има голям брой жени,които съзряват бързо
  Активен

  Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
  MouseMaiki
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #3 -: Октомври 16, 2012, 21:04:05 »

  Енергийната сила на думата "Благодаря" е равностойна на силата на любовта - основа на живота. Когато казваме "Благодаря" ние съзнаваме защо го правим - нашата вътрешна и истинска структура е любов и по този начин я предаваме на околните - нашата мисия. Осъзнатост за даровете на живота, било лоши или добри ни кара да бъдем благодарни - защото сме на училище и получаваме знания. Няма как да не бъдем благодарни!
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Закон за взаимопомощта при хората
  Вселенски закони
  Reiki 4 2513 Последна<br />публикация Февруари 18, 2011, 02:31:05
  от Amaranth
  Закон за егото « 1 2 »
  Вселенски закони
  nre 19 7513 Последна<br />публикация Юли 03, 2016, 18:17:17
  от Странник
  Закон за намерението и желанието
  Вселенски закони
  kaloian1 13 2878 Последна<br />публикация Август 28, 2011, 11:39:20
  от Станислав
  Закон за вибрацията и превличането
  Видео клипове
  The One 0 1146 Последна<br />публикация Октомври 23, 2011, 23:51:59
  от The One
  Закон за привличане vs контрол и влияние
  Въпроси и отговори
  Me.Racle 2 1136 Последна<br />публикация Ноември 17, 2013, 14:55:51
  от Me.Racle

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright