Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Закон за намерението и желанието  (Прочетена 2922 пъти)
kaloian1
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 76

 • Град: Плевен
 • WWW
  « -: Април 14, 2011, 07:50:17 »

  Този закон се базира на факта, че енергията и информацията съществуват навсякъде в природата. Всъщност на нивото на квантовото поле няма нищо друго освен енергия и информация. Квантовото поле е просто още едно название за полето на чистото съзнание или чистата потенциалност. То се влияе от намеренията и желанията. Нека разгледаме този процес по-подробно.

  Сведени до своите основни съставни части цветето, дъгата, дървото, стръкчето трева и човешкото тяло са само енергия и информация. Цялата Вселена по същество е движение на енергия и информация. Единствената разлика между вас и дървото е информационното и енергийното съдържание в организмите ви.

  На материално равнище и вие, и дървото сте направени от едни и същи рециклирани вещества: главно въглерод, водорот, кислород, азот и минимални количества от други елементи.. Следователно разликата между вас и дървото не е във въглерода, водорода или кислорода. На практика вие и дървото осъществявате непрекъснат взаимообмен на въглерод и кислород. Истинската разлика между вас е в енергията и информацията.

  В програмата на природата ние с вас сме привилегирован вид. Имаме нервна система, която е в състояние да възприема енергията и информационното съдържание на онова локализирано поле, което поражда нашето физическо тяло. Субективно ние възприемаме полето като свои мисли, усещания, чувства, желания, спомени, инстинкти, импулси и убеждения/Аз/. Обективно то се възприема като физическо тяло, а чрез физическото си тяло ние възприемаме същото това поле като свят.Вашето тяло не е разграничено от тялото на Вселената, защото на квантовите механични нива няма ясно очертани граници. Вие сте като някакво раздвижване, като вълна, колебание, конвулсия, завихряне, локализирано смущение в голямото квантово поле. Голямото квантово поле, Вселената, е вашето разширено поле .

  Нервната ни система не само притежава способността да възприема информацията и енергията на собственото ни квантово поле. Тъй като благодарение именно на тази чудесна нервна система човешкото съзнание е безкрайно гъвкаво, ние сме в състояние съзнателно да променяме информационното съдържание, пораждащо физическото ни тяло. Ние можем съзнателно и волево да променяме енергията и информационното съдържание на собственото си квантово механично тяло и следователно да влияем върху енергията и информационното съдържание на разширеното си тяло (своята обкръжаваща среда, своя свят) и да караме нещата да се материализират в него, и именно това е магията.

  Тази съзнателна промяна се предизвиква от няколко присъщи на съзнанието свойства: внимание , намерение , воля ,възможности и магична сила /лична сила при Кастанеда/ Вниманието енергизира, а намерението трансформира. Всяко нещо, към което насочите вашето внимание, ще засили присъствието си във вашия живот. Всяко нещо, от което оттеглите вниманието си ще избледнее, ще се разпадне и ще изчезне. Намерението от своя страна предизвиква трансформация на енергията и информацията.

  Намерението организира собственото си осъществяване първо на психично ниво вътре в нас,после на духовно информационно ниво в окултния свят ,след което се материялизира.

  Тук е място да спомена че за по-бързо и сигорно материялизиране на намеренията и желанията можем да си спретнем някой ритуалче,но трябва да внимамваме какво си пожелаваме че както всички знаем

  ‘Внимавай какво си пожелаваш,защото може да се случи” и после последиците от нашите намерения са си за наша сметка.

  Единствената печка според мен при която някой от намеренията ни да не се случи е когато е в конфликт с по-голяма сила от нас.

  Според мен е най-добре да нямаме желания,тъй като всяко желание създава чувство за неудовлетвореност и поглъща много енергия и от времето ни ,или поне да намалиме желанията и намеренията си към по-малко на брой,като по този начин ние концентрираме силата и енергията си с по-голяма степен в даденото намерение , иначе силата ни се разконцентрира и ефекта идва по-бавно .

  Свойството намерение към обекта на внимание може да организира безкрайност от пространствено-временни събития/карма или причинно-следствена връзка/,докато се осъществи.

  Това е така, защото в плодородната почва на подсъзнанието ни намерението има достатъчно организираща сила. Организираща сила означава силата да се организират от подсъзнанието пространствено-временни събития, докато се случат нашите намерения.

  В програмата на природата всяко нещо е взаимосвързано и зависимо от всичко останало.

  Забележителното в Магйосника е, че той може да влияе на тази безкрайна организираща сила посредством съзнателно намерение. При човека намерението не е фиксирано или затворено в неизменна схема от енергия и информация. То притежава безкрайна гъвкавост. С други думи, ако не нарушавате останалите закони на природата и волята на човек , чрез намерението си вие можете буквално да наредите на всеки един от тях да изпълнява собствените ви мечти и желания.


  Във ваша власт е да накарате космическият компютър с неговата безкрайна организираща сила да заработи за вас. Вие можете да влезете в първичното пространство на енергията, да внесете намерение и само с внасянето на това намерение да активирате полето на безкрайната взаимозависимост.


  Единственото, за което трябва да внимавате, е да прилагате своето намерение в полза на себе си без да наранявате чужди интереси.

  Когато сте в крак с духовните закони вие ще живеете в хармония и това нещата стават по-лесно.


  Лично според мен е по-добре да нямаме желания и намерения,а за това си има методи и техники.По този начин ние ще спестим много от енергията си и тя ще се събира в нас.

  Аз лично съм изпадал в такива състояния , мога да кажа че не съм се чувствал по-добре от тогава.

  Не трябва да забравяме че повечето от желанията ни са в подсъзнателно ниво, и за това може да си спретнем едно ритуалче за да се покажат.


  Ритуал за пречистване от ЖЕЛАНИЕТО


  1. Ще направя списък на всичките си желания. Ще нося този списък със себе си, където и да отида .

  Ще поглеждам този списък, преди да се впусна в мълчание и медитация. Ще го поглеждам, преди да заспя вечер. Ще го поглеждам, щом се събудя сутрин.

  И ще си мисля за всяко от желанията :

  Дали наистина искам това и дали наистина ми е нуждно при положение че това отнема от силата и енергията ми?Защо да не се концентрирам в по-важните неща и това което наистина ми е нужно?

  Като леко полеко отстраним всяко едно от желанията си.

  Може постоянно да допълваме този списък ,защото не всичко ще излезне изведнъж в съзнанието ни , дори и да отнеме повече от седмица не бързайте ,вие ще почуствате кога е момента ,ще се почувствате освободени и по-леки.
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #1 -: Април 14, 2011, 09:42:40 »

  това според мен означава човек да спре и да мечтае .....за всичко се хаби енергия и потенциал въпроса е дали си заслужава
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #2 -: Април 14, 2011, 14:01:36 »

  Написаното може да е вярно или грешно в зависимост от смисъла, който влагаме в думата "желание". Във всеки случай е.. непълно, защото обяснява една гледна точка,.. както и да е.

  kaloian1, какво по-точно разбираш под "желание", "намерение" и "мечта"?
  Активен
  Nidra
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #3 -: Април 18, 2011, 11:13:34 »

  http://mistichno.com/articles/articles/2008/02/25/%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85%D0%B02
  Активен
  kaloian1
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 76

 • Град: Плевен
 • WWW
  « Отговор #4 -: Април 18, 2011, 19:11:24 »

  Това не съм го измислил аз а е от книгата Седемте духовни закона на успеха - Дийпак Чопра
  въпреки че съм напълно съгласен с него, желанието според мен е когато искаме нещо но не правим нищо да го получим,това е първопричината на намерението което вече ни кара да действаме за да задоволим желанието .Никой не може да не желае ,всички имаме потребности но е добре ако се намери начин да се ограничът желанията защото наистина хабят енергия и време,както духовна така и физическа.Всичко което правим е от желание ,пари,дрехи да се харесваме на другите, и какво ли не .Според мен главната движеща сила на всичко това са парите и секса,те стоят в основата за всички наши действия,което е вид слабост защото недостатъците са точно желания ако сте гледали Седем там е обяснено доста добре.Въпреки че слабостите според мен са повече от 7 и глупост и безотговорност.
  Но мога да кажа със сигорност че тъмните сили или демоните ако вярвате в тях главните им уръжия са именно желания и си мисля че това е една от причините заначина на живот на мъдреците и отшелниците да се откажат от всичко.
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #5 -: Април 18, 2011, 19:55:22 »

  Това не съм го измислил аз а е от книгата Седемте духовни закона на успеха - Дийпак Чопра
  въпреки че съм напълно съгласен с него, желанието според мен е когато искаме нещо но не правим нищо да го получим,това е първопричината на намерението което вече ни кара да действаме за да задоволим желанието .Никой не може да не желае ,всички имаме потребности но е добре ако се намери начин да се ограничът желанията защото наистина хабят енергия и време,както духовна така и физическа.Всичко което правим е от желание ,пари,дрехи да се харесваме на другите, и какво ли не .Според мен главната движеща сила на всичко това са парите и секса,те стоят в основата за всички наши действия,което е вид слабост защото недостатъците са точно желания ако сте гледали Седем там е обяснено доста добре.Въпреки че слабостите според мен са повече от 7 и глупост и безотговорност.
  Но мога да кажа със сигорност че тъмните сили или демоните ако вярвате в тях главните им уръжия са именно желания и си мисля че това е една от причините заначина на живот на мъдреците и отшелниците да се откажат от всичко.  глупости
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #6 -: Април 19, 2011, 10:50:32 »

  А как човек твори!? Как Живее?! Как се радва?! (Говоря за тези, които наистина живеят..) Как дава от светлината си на другите?! Всички велики неща, които човекът е свършил, не са ли с дълбоко вътрешно желание, вяра и воля?! А?!!! И всичко, което не сме свършили, то не е ли от липсата на желание или липсата на воля? Усмивчица
  Има такива желания, за каквито говориш, но съвсем не всички са такива. Не във всичко стоят парите и секса. Защото докато един има желание да изчука някоя мадама, друг има безкористно, истинско желание да помага на околните. Т.е., желанията са два вида: тези, които ни подтикват да разрушаваме и да съграждаме нездрави постройки; и тези, които ни вдъхновяват да Творим истински.

  П.с. Аз знаех, че написаното от теб не си го измислил - нямаше достатъчно правописни грешки, за да си ти.
  Активен
  cristo777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #7 -: Април 19, 2011, 11:25:03 »

  А как човек твори!? Как Живее?! Как се радва?! (Говоря за тези, които наистина живеят..) Как дава от светлината си на другите?! Всички велики неща, които човекът е свършил, не са ли с дълбоко вътрешно желание, вяра и воля?! А?!!! И всичко, което не сме свършили, то не е ли от липсата на желание или липсата на воля? Усмивчица
  Има такива желания, за каквито говориш, но съвсем не всички са такива. Не във всичко стоят парите и секса. Защото докато един има желание да изчука някоя мадама, друг има безкористно, истинско желание да помага на околните. Т.е., желанията са два вида: тези, които ни подтикват да разрушаваме и да съграждаме нездрави постройки; и тези, които ни вдъхновяват да Творим истински.

  П.с. Аз знаех, че написаното от теб не си го измислил - нямаше достатъчно правописни грешки, за да си ти.


  напълно съм съгласна с теб Усмивчица
  « Последна редакция: Април 19, 2011, 17:21:43 от Модератор » Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #8 -: Април 21, 2011, 21:22:28 »

  “Във Вселената съществува неподлежаща на измерване и описание сила, която шаманите наричат намерение, и абсолютно всичко съществуващо в целия Космос е скрепено с намерението чрез неделима свързваща брънка.”
  Карлос Кастанеда
  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #9 -: Април 30, 2011, 10:18:25 »

  желанието според мен е когато искаме нещо но не правим нищо да го получим,това е първопричината на намерението което вече ни кара да действаме за да задоволим желанието .Никой не може да не желае ,всички имаме потребности но е добре ако се намери начин да се ограничът желанията защото наистина хабят енергия и време,както духовна така и физическа.
  Абсолютно вярно
  Но мога да кажа със сигорност че тъмните сили или демоните ако вярвате в тях главните им уръжия са именно желания и си мисля че това е една от причините заначина на живот на мъдреците и отшелниците да се откажат от всичко.
  То е до период, минаваш през периода на отшелника само за да видиш нещо и после си продължаваш но със сигурност вече не си същия и потребността или отношението към нещата ще са други. Но то можеш да бъдеш отшелник и тук в града и всеки ден да ходиш по кафета и пицарии да общуваш да пиеш бира, но ако си бил отшелник преди това (тоест ако си надмогнал нуждата и желанията) сега ще си умерен и ако пиеш и ядеш то няма да е защото имаш нужда  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #10 -: Април 30, 2011, 21:50:08 »

  Празните желания не бива да се ограничават, защото така остават в човек. Той просто ги заключва някъде и ги забравя, но те остават и дават отпечатък по-нататък. Неистинското желание трябва да се Наблюдава.. и докато го Наблюдаваш, то започва да изчезва.
  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #11 -: Май 05, 2011, 19:14:15 »

  Неистинското желание трябва да се Наблюдава.. и докато го Наблюдаваш, то започва да изчезва.
  уау много готино, ще го пробвам
  Активен
  zyx
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #12 -: Май 23, 2011, 00:37:05 »

  е изчезват ама така и не откривам откъде идват ..


  « Последна редакция: Май 23, 2011, 01:07:53 от zyx » Активен
  Станислав
  Гост
  « Отговор #13 -: Август 28, 2011, 11:39:20 »

  Отникъде.
  За да идват отнякъде трябва да има някъде, което да не е тук и сега, а такова няма.
  Следователно, те винаги са тук (и винаги ги няма).

  Така като гледам този форум, има да си говорим до безкрай ... Усмивчица

  е изчезват ама така и не откривам откъде идват ..  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  НАМЕРЕНИЕТО! « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  The One 49 3908 Последна<br />публикация Април 30, 2011, 11:57:42
  от sharga
  Закон за егото « 1 2 »
  Вселенски закони
  nre 19 7599 Последна<br />публикация Юли 03, 2016, 18:17:17
  от Странник
  Закон за вибрацията и превличането
  Видео клипове
  The One 0 1179 Последна<br />публикация Октомври 23, 2011, 23:51:59
  от The One
  Силата на намерението
  Книги
  ангелска любов 5 1538 Последна<br />публикация Февруари 05, 2012, 14:34:16
  от ангелска любов
  Закон за привличане vs контрол и влияние
  Въпроси и отговори
  Me.Racle 2 1181 Последна<br />публикация Ноември 17, 2013, 14:55:51
  от Me.Racle

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright