Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Поредните въпроси от един начинаещ  (Прочетена 2402 пъти)
praiseyou
Гост
« -: Август 17, 2009, 23:48:27 »

 Първо мислех да задам въпроса си в темата за числата, но като отворя втора страница краят на страницата ми излиза бял и за това питам тук, надявам се че това е правилното място - ако не моля преместете темата. Въпроса ми е следният - Значи със майка ми сме родени в един и същи ден (аз с цезарово сечение), но в различни години (шегичка). Моето число е 11 а нейното e 9. Това дали е знак за по особенна връзка между майка-син ?
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Август 18, 2009, 00:11:33 »

Между майка и син винаги има по-особенна връзка. По какъв начин изчисляваш числата? За да мога да ти отговоря на въпроса трябва да знам кое си сметнал и как. Има значение всичко. А датата на раждане не е от по-голямо значение от тази на зачатие-всъщност истинското ти раждане е деня на зачатието... Датата на раждането е също важна и затова някои от нас избират да се родят преждевременно,но това не е свързано с кармичните връзки,а по-скоро с избора на душата,която сама си избира родители и ден на зачатие,раждане и т.н.Може да ви прозвучи,като детско обяснение,но някои бебета се раждат преждевременно,защото родителите му не са имали сексуален контакт в деня който са си избрали за зачатие душите,а по-късно.....Наистина е така.... Усмивчица
Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #2 -: Август 18, 2009, 00:19:57 »

 Ами до колкото разбрах се смятат рождените дати съответно: 26.07.1956 и 26.07.1985 . Деня на зачатие се смята като се извадят 240? дни или нещо такова си спомням поне..
Активен
giti
Гост
« Отговор #3 -: Август 18, 2009, 00:34:22 »

Според годината...дали е била високосна или не. Не можа ли да откриеш отговор на въпроса ти от описанието на числата и тяхното значение?
Ето най-важното за 9-та
Цитат
Символичното значение на числото 9 е неговото положение като последно и най-голямо от едноцифрените числа. То сочи
духовни постижения, смелост, високоразвито себеосъзнаване и хуманност. Девятката притежава тройната сила на тройката (3x3=9). Когато 9 бъде умножено с което и да е едноцифрено число, сумата от цифрите на произведението винаги е равна на 9.

(9x2=18; 1 + 8=9) (9x3=27; 2+7=9) (9x4=36; 3 + 6=9) и т. н.

Това число представлява тоталността. Бременността при хората трае 9 месеца, 360 градуса образуват кръг (3+6+0=9). Това е мистично число. Казано е: „Древните учители по окултизъм са знаели, че във „висшето броене" числото 9 представлява името на Бога, състоящо се от 9 букви." Кабалистите вярват, че името на Адам (първият човек, представител на цялото човечество) разкрива, че човекът е Бог, проявил се в плътта. Бог е източникът на всичко, точно както числата от 1 до 9 са коренът на всички неща и другите форми без изключение произхождат и се развиват от тях.А 11-та лично аз бих я разглеждала,като 2-ка

Цитат
Числото 2


1. Нумерологичен анализ на двойката според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с ЧИСЛО 2 са креативни и чувствителни, имат силно развито въображение. Те са резервирани, но самостоятелни, сред тях се срещат блестящи писатели, хора на изкуството, музиканти и преподаватели.

Те не са родени водачи; повечето предпочитат да играят второстепенна роля. В същото време, тъй като са изобретателни и отворени към новите идеи, могат да бъдат умни и скромни подчинени. Обикновено умеят прекрасно да разговарят, много са духовити, надарени, с чудесно чувство за хумор. Притежават силно развита интуиция, мнозина от тях са развили извънсетивно възприятие. Двойките са тихи, тактични, сговорчиви. Ненавиждат гнева и конфликтите, обичат красотата, хармонията и реда.

Способни са лесно да се пригаждат към променящите се обстоятелства, но ако емоционалната или финансовата им сигурност е подложена на риск, нерядко изпадат в дълбока депресия, дори е възможно да се разболеят. Особено са податливи на язви и храносмилателни проблеми. Хората с число 2 имат променливи настроения, понякога страдат от меланхолия, която е резултат предимно от необосновани страхове. Неприятен коментар или странен поглед може дълбоко да ги обиди, да ги накара да се отдръпнат и да се обвият в обвинителното одеяло на мълчанието.

Обикновено тези хора имат приятен, приветлив характер. Но също като Луната притежават и тъмна страна; възможно е да бъдат нетолерантни, свръхкритични и властни. По принцип са плахи, обърнати навътре към себе си, не им харесва да вземат решения, лесно променят мненията си.

Склонни са да държат на грешките си, често пъти се чувстват непълни, ощетени и недоволни от себе си. Като семейни партньори са верни и изпълнени с обич, но са склонни към ревност, дори подклаждана от незначителни неща. Изискват подкрепа, насърчение и постоянно изразяване на любов, като в отговор умеят да дават много обич и насърчение. Нямат нищо против компромиса, винаги им харесва да престанат да се бият и да стигнат до помирение. Обичат домът им да е приятен. Те са добри и предани родители, много внимателни, когато стане дума да се харчат пари.

Хората с число 2 са предпазливи в паричната сфера, необходима им е сигурността на спестяванията - да си имат пари „за черни дни". Чувстват се икономически уязвими, дори ако обективно няма причина за това. Те са дружелюбни, харесвани и дори понякога много им се възхищават.

Числото 2 символизира двойствеността - мъж и жена, положително и отрицателно, съзнателно и несъзнателно, добро и зло. Смятано е и за символ на женствеността, възприемчивост-та, пасивността и майчинството.

2. Нумерологичен анализ на двойката според характеристиките на любовта и сексуалността

Мнозина нумеролози грешат, разглеждайки сексуалността на двойката като продължение на тази на единицата. Едното е активно, другото е пасивно; едното напира, другото приема. Тези нумеролози трябва отново да си прегледат източниците. Твърденията им по деликатната тема на любовта и сексуалността са неверни и подвеждащи.

Всъщност сексуалността на хората с число 2 трябва да се разглежда като състояща се от две единици, застанали гръб о гръб.

Какво означава това?

Числото 2 има здравословни сексуални апетити за промяна и новаторство като противопоставяне на постоянното повтаряне на познати неща.

Хората с това число съзнават факта, че тяхната сексуалност и начинът да обичат е нещо дадено, знаят и че любовта и сексуалните взаимоотношения са резултат от взаимодействията вътре it двойката. Колкото повече сменят партньорите си, толкова повече допълнителни аспекти на своята сексуалност откриват.

Така че те постоянно търсят нови и за предпочитане различни партньори. Представата „две единици, застанали гръб о гръб" сочи, че хората с число 2 винаги търсят възможности за любов и секс, следователно имат репутацията на разпуснати.

От друга страна, степента на вариации в техните връзки не гарантира непременно добри сексуални отношения. В сферата на любовта това може да е по-скоро препятствие, по-голямо от всяко възможно предимство. Нещо повече, любовта на хората двойки не идва от дълбините на емоционален извор - тя се базира предимно на импулси, осъществявани с помощта на логиката. Това рационално мислене кара хората с число 2 да смятат, че задоволяването на импулсите им е техният начин на живот.

3. Нумерологичен анализ на двойката според астронумерологията

Това се отнася за хора, родени на дата 2, 11, 20 и 29.

Основната характеристика на Луната е, че тя отразява светлината и топлината на Слънцето и пренася тази светлина в царството на нощта и тъмнината. Следователно Луната представлява подсъзнателния ум, вътрешните чувства и човешките инстинкти. Всичко, което не може да проникне през бронята на личността, докато грее слънцето през деня, през нощта се просмуква в дълбините на подсъзнанието чрез сънищата, управлявани от лунната светлина.

Популярният символ на Луната е полумесецът - полукръг, който поглъща и отразява слънчевата светлина. Но не бива да забравяме, че когато има лунно затъмнение, се образува кръг с полумесец в средата: това е символът на съвършената божественост, съдържаща и мъжкото, и женското. С други думи, Луната допълва Слънцето и е едно цяло с него. Тази концепция се изразява по подобен начин в добре познатия символ ин-ян.

Луната представлява женският аспект на Бога или пък богинята, която управлява небесата наред с мъжкото божество.

Макар че числото 2 идва след единицата и въплъщава женското, пасивното, поемащото и подхранващото начало, не бива да забравяме, че в много култури именно то е управляващото. Защото в крайна сметка само жената - Луната - има способността да осигури продължението на царските династии.

Двойката също като Луната определя и вгражда емоциите в подсъзнателния ум. Така че тя представлява връзката с миналото и с основния корпус на подсъзнателното у човека. Тъкмо това число определя чувствата, импулсите и страстите, по-специално всички процеси, свързани с раждането и смъртта.

Важно е да разберем, че докато единицата - Слънцето - е твърде пряма и мощна, за да могат хората да я усетят непосредствено, Луната филтрира тази сила и ни я изпраща на по-малки, равномерно подавани порции. Така че в повечето случаи влиянието на Луната вероятно ще бъде по-силно от това на Слънцето.

Луната - числото 2 - е много важен фактор в оформянето на характера, приспособяването към обществото и семейния живот.

Връзката между Слънцето и Луната е ъгловият камък в хороскопа и рождената карта.

В нумерологичната карта числото 2 е не по-малко важно от единицата. Не трябва да забравяме, че комбинацията 1+2 ни позволява да проявяваме творчество. Даването и получаването водят до ново сътворение.

4. Нумерологичен анализ на двойката според гласните

Трябва да бъдете по-уверени. Склонни сте да се съгласявате с хората около вас и да приемате нещата дори ако не сте изцяло доволни от тях, а по-скоро бихте искали да ги промените. Можете да го направите; вие сте надарени с високоразвити сетива и усет за всичко ставащо наоколо, умеете и да правите разлика между детайлите. Извънредно тактични сте и притежавате прекрасни дипломатически умения.

Ако зависеше от вас, светът щеше да представлява единствено нирвана.

Няма да е зле да развиете малко дебелокожие, за да се предпазвате от обиди и оскърбителни коментари, които ви е трудно да приемате. Ако намерите начин да се справите с този вид агресивност, без съмнение ще бъдете по-щастливи. Вие сте много силни в емоционално отношение. Хора като вас рядко стигат до умствено крушение.

От време на време ви се струва, че сте способни да поведете света след себе си. Но това не е така! Въпреки духовните ви способности, вашата уязвимост не го позволява. За предпочитане е да следвате други хора, вместо да се стремите да ставате водачи; по този начин ще си спестите излишни страдания. Нямате силата да се изправяте срещу конфликтите, които поражда подобна борба.

Имате способности на медиум. Интензивността на тези черти понякога може да ви плаши, но трябва да се научите да ги използвате за собствена изгода и да извличате максимум предимства от тях.

5. Нумерологичен анализ на двойката според съгласните

Вие сте много приятни хора. Не сте агресивни и дори ако понякога се държите така, в никакъв случай не го изразявате шумно и никога не се разразявате в необясними избухвания.

Излъчвате приветливост и любезност. Хората харесват вашата компания.

Никога не бихте нападнали околните, нито бихте се възползвали от нечия слабост. Вие сте извънредно тактични. Благодарение на тези качества много лесно завързвате приятелства и около вас винаги има хора. Макар да предпочитате да оставате в сянка и да не биете на очи, със сигурност има какво да кажете и притежавате ясно определени мнения.

Харесва ви да изразявате мислите си и осъзнавате своята интелигентност. Винаги намирате точния момент, когато да се изкажете, без да бъдете прекалено подозрителни и без да провокирате околните. Гледайте да пазите уникалността си, както обикновено успявате да го правите.

Не умеете да се преструвате, но ако не харесвате някого, със сигурност ще криете чувствата си и елегантно ще го избягвате. Понякога искреността ви ще ви поставя в затруднено положение. Но ако се придържате към собствената си пътека, което обикновено правите, бъдете сигурни, че тя е правилната.

6. Нумерологичен анализ на двойката според рождената дата

Желаете да живеете сред сплотена група хора. Нуждата ви да общувате с другите ви позволява да си сътрудничите добре с тях, а това носи положителни възможности за в бъдеще.

Животът ни учи да правим компромиси. От време на време е необходимо да позволявате на другите да застанат под светлините на рампата и да напредват, докато вие оставате зад кулисите. Разчитайте на хората, които са способни да ви дават безгранична и безусловна любов и подкрепа.

Вие притежавате естествената способност да оцелявате в трудни и некомфортни условия и сте изключително приспособими. Не ламтите за високо социално положение или огромно уважение и по принцип, макар да не търсите престижа, ще го получите като резултат от естествените си лидерски способности.

Склонни сте да се оставяте да ви въвличат в ситуации, които насърчават зависимостта и неспособността да контролирате собствената си съдба и да бъдете свой собствен началник. В такъв случай се лишавате от възможността да мислите самостоятелно и да действате свободно.

7. Нумерологичен анализ на двойката е според годишнината

Възможна промяна в местоположението. Числото две е индикатор за партньорство - или в бизнеса, или в личния живот - и това може да се случи в периоди на икономически затруднения или емоционален блокаж. Вие умеете да изслушвате. През тази година не се грижите за себе си така, както сте свикнали. По-скоро инвестирате много усилия в работата и се задълбавате в подробностите, фокусирането върху периферни неща нерядко е унищожително. Възможно е то да става за сметка на по-значими неща в живота. Дръжте под контрол склонността си към перфекционизъм. Несъзнателно занемарявате други неща, които са важни за бъдещето ви. Този напрегнат период скоро ще мине, затова не си позволявайте да потъвате в депресия или в отчаяние, ако настоящата ситуация ви се струва мрачна. Възможно е да зависите от партньора си. Освободете се от бремето на някои зависимости, които мъкнете на раменете си, и ще разберете, че последвалото облекчение ще се отрази върху цялото ви същество.

8. Нумерологичен анализ на двойката според деветгодишния цикъл

Към края на годината се надявате да стигнете на много по-висока точка, отколкото сте били в началото. Важното е да не затъвате в рутината. Не ви харесва просто да поддържате статуквото. Това силно, неотстъпно желание да се издигате на по-високи равнища и да имате по-големи постижения в живота ще ви съпровожда през тази година. Вероятно ще изпитате голямо разочарование, ако в крайна сметка видите, че не сте успели да постигнете целите, които сте си поставили в началото й.

9. Нумерологичен анализ на двойката според числото на партньорството

И двамата партньори следва да работят усилено за взаимно сътрудничество. Без него партньорството няма да оцелее. Трябва да бъдете търпеливи, всеки да разбира другия, когато е в период на криза, необходимо е да се научите да живеете в хармония. Моментните изблици не бива да създават пукнатини във връзката. Двамата партньори трябва да се пазят да не влизат в борба за власт. Колкото повече си сътрудничат и се изслушват един друг, толкова по-успешен ще бъде съвместният им живот.

10. Нумерологичен анализ на двойката при възпитанието на децата

Детето с число 2 е извънредно чувствително и му трябва много помощ. То се изправя решително пред живота и смята, че той е пълен с опасности. Битието му изглежда заплашително и родителите трябва да положат усилия, за да му дадат сигурна и солидна основа. По-лесно ще му бъде да се справи с ранните години от живота си, ако ги прекара в топла семейна среда, обградено от любимите си неща, които го успокояват и ощастливяват. Детето с число 2 обича да се рее в света на въображението. Неговите фантастични преживявания му изглеждат толкова реални, че то понякога се оплита в историите, които си измисля. Родителите трябва да му помогнат да постави граница между измислицата и действителността и да знаят кога да пресекат това бленуване и да го върнат обратно на земята. Те носят отговорността за умственото здраве на рожбата си. Такова дете е много чувствително и родителите трябва да си дават сметка за всяка промяна в неговата личност, за всяка проява на слабост или страх. Децата не умеят много добре да обясняват вътрешния си страх. Ако родителите не са нащрек и не идентифицират проблемите навреме, за да ги задушат в зародиш, рискуват да причинят неволни емоционални вреди, за чието излекуване ще отиде много време.

11. Нумерологичен анализ на двойката според пълното име

Вие сте личност, проявяваща изключителна чувствителност спрямо другите и към заобикалящата ви среда. Ако трябва да избирате призвание, подходящо за вас е да станете социален работник, психолог или консултант. Няма съмнение, че ще постигнете големи успехи в тези сфери.

Вие сте надарени с изключителната способност да се вслушвате в нуждите на хората и да разбирате техните тревоги, да проявявате чувствителност към желанията им. Извънредно търпеливи сте и притежавате онова искрено съчувствие и голяма любов, които са необходими, за да разбирате околните. Интуитивните ви способности ви помагат да схващате чуждите чувства и да ги подпомагате.

Вие преливате от топлота и сте способни да дадете много любов на хората около себе си. Винаги предлагате на околните разбиране и чувствителност, както и рамо, на което да поплачат. Харесват ви деликатните и чувствителни неща, грубостта и просташкото поведение ви обиждат.

12. Нумерологичен анализ на двойката според космическите вибрации

Двойката представлява двойственост и разделяне в потенциална форма. Със създаването на това число се зараждат ценности от рода на „Аз" като противопоставено на „Ти". Тук не говорим за холистично съществуване (представено от нулата) или за единично число (проявено в единицата), а по-скоро за разцепление и последващо разпадане на единството.

Числото 2 е представено и символизирано от две хоризонтални линии: знак, който с времето се превръща в латинската буква Z и накрая в цифрата 2.


Според мен майка ти е твоят духовен водач,от когото имаш огромна нужда. Вслушвай се по-често в думите й!
« Последна редакция: Август 18, 2009, 00:46:04 от giti » Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #4 -: Август 18, 2009, 01:07:51 »

Благодаря за разяснението с числата! Явно не съм разбрал правилно когато съм смятал и от там идва объркването ми. Съгласен съм почти напълно с написаното за 2ката, а майка ми, ми изглежда доста по объркана и от мен. Иначе когато съм я послушал никога не съм се прецаквал. Това е много полезно да се знае (от мен).. Ще помоля само за разяснение - значи когато е роден човек във високосна година, тогава се вадят 241 дни, а ако не е високосна 240 дни?
« Последна редакция: Август 18, 2009, 01:11:55 от PraiseYou » Активен
giti
Гост
« Отговор #5 -: Август 18, 2009, 02:13:45 »

Радвам се,че съм помогнала. По принцип е така с високосните години,защото 9-ката не трябва да се разваля т.е. 9 месеца трябва да са цели. По друг начин седят нещата с преждевременно родените,но често характерите и мисиите им отговарят точно на числото,което се получава като извадиш 9-ката-месеците от дата на раждане и се разминават с тази,която би следвало да е ако се изчислява точната дата на зачеване. В това съм сигурна,защото аз съм преждевременно родена,макар и с операция.Наложило се е операция,защото и цезарово сечение не е помагало на майка ми-мн.тясна е била и мн.се е мъчила с мене миличката. Та аз знам точната ми дата на зачатие,защото съм била планирана и баща ми е изчислявал всичко  Усмивчица но ако се бях родила,когато трябва щях да съм лъвче,а не раче и числата ми нямаше да отговарят на кармичната ми мисия ,а за характера да не говорим въобще. Тези числа,които съответстват на рожденната ми дата и др. с извадената 9-ка отговарят най-точно за характера ми,докато др.изчисления нямат нищо общо с мен,дори и истинската дата на зачатие....
« Последна редакция: Август 18, 2009, 02:17:51 от giti » Активен
delfin
Гост
« Отговор #6 -: Август 18, 2009, 19:16:43 »

Гити, ти си първата, която споменава за зачатието, че то всъшност има роля, а не датата на раждането. Досега никой не ми обръщаше внимание от познати или случайни хора, когато заговорех за това, все си караха с това, кога са родени и от там мереха. А колко хора си знаем този момент, почти никой. Аз не го знам и затова не мога да кажа, че астрологично съм това, което съм в действителност.

А и астрологичните карти, които ги използват са вече стари в сравнение с днешното разположение на звездите, новите, които ги има някъде, не са достъпни за масовия читател.
Активен
izida
Гост
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2010, 13:35:42 »

Мисля, че в Китай рожденната дата се смята именно от датата на зачеване, а не от датата на раждане!
Може и да не е Китай, но е Азиятска страна.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Въпроси и отговори на деца за Бога
Послания
delfin 14 3477 Последна<br />публикация Ноември 20, 2010, 17:42:50
от prikazka
На кои въпроси искаме да си отговорим и какво ни обърква в тях?
Обща тематика
nia.boneva6 10 1362 Последна<br />публикация Юли 21, 2010, 02:29:19
от До
Въпроси за смисъла на живота « 1 2 ... 19 20 »
Духовни учения
insanewalker 285 20766 Последна<br />публикация Януари 21, 2013, 15:39:01
от nobody
Въпроси от Транс « 1 2 ... 15 16 »
Въпроси и отговори
mamagaya 225 7126 Последна<br />публикация Май 23, 2011, 17:11:34
от mamagaya
Игра на въпроси
Обща тематика
Kissing You Good Night 5 1329 Последна<br />публикация Май 10, 2011, 20:39:58
от dreek

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright