Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дори болката може да бъде прекрасен учител  (Прочетена 5822 пъти)
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #30 -: Декември 14, 2009, 22:49:50 »

Един от критериите, че една душа се развива е факта, че изпитва необходимост да помага на другите (надделял е егото си и започва да мисли за другите, а не само за себе си).

Аз не съм индиго, не съм кристална, даже съм заек, който има още мнооого моркови да изпапка преди да достигне до сериозно и зряло развитие. От това, което съм осъзнала най-силното чувство е, че искам да съм полезна и когато приключа земният си живот смисълът, че съм го живяла и това, което ще ме зарадва (колкото и лош да е живота ми) е не това, което съм научила, а хората на които съм помогнала от това, което съм научила.

Аз нямам тази възможност да помогна на хората, които имат хората индиго, нямам и тази възможност да се занимавам с деца и жени претърпели домашно насилие, понеже, когато исках да съм доброволка във фондацията се оказа, че имам желанието, но нямам опита, за да знам как да реагирам.Тъжен

Духовно развитият човек иска да помага и избира да помага и се съмнявам, че индиго хора, както и души, които искат да се развиват и да помагат са насилствено накарани да живеят живот, в който имат възможността да помогнат на хиляди души. Това е дар, който ще извиси човек, ако ще и да живее в калта. Аз съм на мнение, че такива хора забравят собственият си избор, който е за добро на много хора.
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 18:58:57 от delfin » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
delfin
Гост
« Отговор #31 -: Декември 14, 2009, 22:57:45 »

Да, имаме свободен избор, и това, което съм ти писала е така, но... има и това, което го пиша сега. Просто опитайте да разберете двете неща. Всичко съществува. Насила нищо не става, но и много неща ни принуждават да правим. Сложно е за обяснение, нямам дар слово да обяснявам това на пръв поглед противоречие, което се получава сега. Аз си го разбирам, но е нормално вие да виждате противоречието в това, защото логически е така и същевременно - не.

Както сме свят на противоположности, така сме и свят на противоречия и все пак - ВСИЧКО Е ЕДНО.

Лично мен, тук това мое Аз, в това мое лице, на тази Земя, в това измерение, е в такава роля, а другите ми многобройни Азове, частици от моето Голямо Аз си имат свои други роли, за които някои от Азовете само се досещат, а други изобщо не знаят, че са част от нещо по-голямо. Е, това мое Аз (тукашното) е насила накарано да се преражда в тази си роля, а истинската ми частица от Духът ми не е искала и е трябвало "солидни" убеждения за идване тук, за които каквито и неща да ми се предоставят досега, все още не им виждам смисъла, за какво толкова е трябвало да ме карат насила. Но... едно е да си на самото стъпало и да се вижда всичко надолу обобщено, друго е да си под стъпалото и да не се вижда това обобщение и защо едно е така, а друго - друго в това свое въплъщение. Когато чак се върна, където ми е мястото, чак тогава ще имам тази възможност за обобщеното виждане от страна на по-големия кръгозор.

Мъглата стана все по-голяма, нали, но е така.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #32 -: Декември 14, 2009, 23:07:21 »

Сега е на мода да се говори много за духовно извисяване, но с риск тук да ме "взривите", мога да кажа, че основно си е само мода. Може и да съм зряла и каквато и там душа, но това не значи, че един или друг е духовен. Не... аз съм най-най-мъничка частица от Нещото и просто искам да се върна в тази част от това голямо нещо. Просто... вече ми е омръзнало всичкото това противопоставяне в ежедневния живот, постоянното хленчене на българина, а и на другите народи все за нещо, а самите себе си не променяме.

НЕ МОЖЕ ДА ПОМАГАМЕ НА КОЙТО И ДА Е, СЛЕД КАТО САМИТЕ НИЕ НЕ ПОСТАВЯМЕ РЕД В СВОЯТА КЪЩИЧКА, Т.Е. В МАЛКАТА ЧАСТ ОТ ДУШАТА СИ, С КОЯТО СМЕ СЕГА ТУК - НЯКОИ НАСИЛА, ДРУГИ - ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ.

Първото нещо е да можем да помагаме на самите себе си, а това не сме научили още, почти никой от населяващите сега Земята. Трудно ще ме разберете може би, защо го пиша това нещо, то си е част от моя си път, и аз си го разбирам много добре.

Трябва да знаете, че има момент, в който при развитието си - чрез падане, ставане и все така - нагоре и надолу и пак нагоре, една душа в дадената си инкарнация или поредица от инкарнации изцяло отрича това, което е било до този момент. И настъпва един момент - един безкраен миг на Покой в Покоя, но и в него продължава все напред по Пътя, по който върви, падайки и ставайки и все така, - една постоянна Промяна в Покоя и Безкрая, един вечен кръговрат и вечен Път.
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 19:00:38 от delfin » Активен
Icko
Гост
« Отговор #33 -: Декември 14, 2009, 23:12:25 »

Къде Душата трупа опит, учи се и развива? Как и с каква цел? Защо?
Отговорите ли си на тези въпроси, то ще знаете и истината за избора Ваш.
Хаосът е навсякъде във Вселената, но хаос подреден е той. Но защо наречен е той хаос, след като в действителност не съществува?
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 19:01:15 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #34 -: Декември 14, 2009, 23:13:04 »

Във все повече мои си философски нагласи изпадам. Пореден процес на преосмисляне, на падане и ставане, ново Начало, нов край преди това в този безкраен кръговрат. Просто си искам да си продължавам по Пътя, който съм си избрала и вече се задушавам тук, просто си искам не само полета чрез мисли, въображение и всичко друго, но полет без Земния Биологичен Биоскафандър.

В момента съм и в голям период на трансформация на тъмната (отрицателната) ми страна на този ми сегашен Азов аспект.

И плюса и минуса е в Едно. И Тъмното и Светлото е Едно. Никое не Може Да Съществува Без Другото Самостоятелно, Само Двете в Едно.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #35 -: Декември 14, 2009, 23:15:34 »

Няма подреден хаос, има зони на Вселенска Уредба, не мога да го обясня, то е усещане, то си е просто мое си знаене.

Нещата, които се знаят, просто не могат да бъдат изразени - ТЕ ПРОСТО СА.
Активен
Icko
Гост
« Отговор #36 -: Декември 14, 2009, 23:18:44 »

delfin, спри се и помисли добре върху думите, които пишеш. Не заблуждавай другите! Други думи има да изричаш, но те към теб насочени са.
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 19:01:51 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #37 -: Декември 14, 2009, 23:19:53 »

Истина самостоятелна - НЯМА, то е низ от истини, всяка скрита зад воали и воали, повдигнем единия, а зад него - още и още, все воали и скрити истини и пак -  всичко е относително и всъщност - нас ни няма, ние не съществуваме и същевременно съществуваме навсякъде и във всичко, във всеки един момент и извън всякакви моменти.

И спирам до тук, че много се разглаголствах, а не трябва да ви обърквам повече. Всеки от вас си има своите истини, открития, както и аз съм със своите. И винаги ще търся новото в новото на новото. В огромния Безкрай, който е всъщност моят Дом, любим, и желан, и мечтан.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #38 -: Декември 14, 2009, 23:26:45 »

Знам какво пиша, защото чрез това нещо и други ще си преценят много неща за себе си.

При мен просто излиза извън рамките на всякакви неща, които се приемат от сегашното ни земно битие. Просто една малка част от мен явно поиска да се изяви по този начин.

Ако никой не ме е разбрал, или ако някой ме е разбрал - то изобщо на всички - извинявайте, ако някой възприема нещо лично. Всичко, което пиша е просто в СЕГА, а ми е така леко-леко, като една малка прашинка зареяна далече-далече.

Няма повече да ви обърквам - лека вечер с най-добри чувства и пожелания.

ДАО, нещо прекрасно за мен, едно от прекрасните ми неща в моя мъничък голям свят и Вселена (само просто насока към частица от вътрешният ми свят, както и "Урантия", друга малка частица от Безкрайното Безкрайно, което усещам сега, а има още и още, все на пластове и сега, и в нови търсения).
Активен
Icko
Гост
« Отговор #39 -: Декември 14, 2009, 23:37:36 »

Леко откъснала си се от земния живот и вероятно за това чувстваш се ти така сега, delfin. Нищо против теб нямам. Но добре ще направиш,ако анализираш се ти, утре сутринта. Лека и сладка нощ:).
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 19:02:56 от delfin » Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #40 -: Декември 14, 2009, 23:43:28 »

Няма тъмна и светла страна... ти просто си си ти и всичко идва от емоциите ти, които са най-нормални и идват от ситуациите, които си изживяла.

Не е тъмно това, което усещаш... то е нормално, защото живота ти е бил такъв и те е накарало да мислиш по този начин. Когато усетиш нечия душа няма никакви тъмни мисли или скрити тайни и т.н. Усещаш цялостно душата и откъде идва и през какво е преминала и има общо усещане за разбиране (останалото усещане е необяснимо с думи).

Мисълта ми беше, че си била права, като каза,че имаме избор и че в случая, ако си индиго (и да не си) и действително имаш възможността да помогнеш на много хора, съм на мнение, че избора е твой, понеже касае развитието към по-добро на хиляди души. Времето е относително - ще живееш 50 години (например)и ще помогнеш на хиляди хора през тези 50 години да израстнат духовно (какво са 50 години спрямо помощта, която би могла да дадеш с опита си?).

П.П - много на рими го ударихте Делфин и Ицко, ще каже човек,че спорят двама поети Ухилен
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 19:04:56 от delfin » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Вещичка
Гост
« Отговор #41 -: Декември 15, 2009, 00:12:43 »


Първото нещо е да можем да помагаме на самите себе си, а това не сме научили още, почти никой от населяващите сега Земята.

Това е вярно. Човек едва когато измине някаква част от Пътя и ОСЪЗНАЕ ИСТИНАТА, едва тогава може да помага и то само в рамките на собственият си опит  Намигване

В този ред на мисли ИСТИНАТА е една, но е субективна - пречупена през призмата на всеки отделен индивид, защото Пътищата са различни както кармата е различна и хората са различни - светът е шарен...

Елша, има тъмна и светла страна, защото дуалността е характеристика на 3то измерение. Не е задължително обаче тъмната страна да е лошата страна. ИН и ЯН са част от планетата Земя и са неразделни... е, поне докато сме в трето измерение предполагам, а може би не... Но пък от тази дуалност се ражда единството  Намигване 

И Делфин, няма насилствени инкарнации - има само изкупване на кармата и това до момента когато решиш, че може да преодолееш кармата си и го направиш или пък си решила, че можеш да помогнеш тук и затова да си се инкарнирала. Имаш спомени от други светове, защото идваш от друго място - може пък за сефте да се прераждаш на Земята и просто тук "климата" да не ти понася... то, не че е много за понасяне де - простотията и безхаберието  Усмивчица   Явно в момента те тресат тежки транзити и затова си се обърнала към Вселената за успокоение  Намигване 

Споко, всичко отминава  Веселяк  И аз се пека на този огън в момента, защото реших да се усамотя с мислите и усещанията си - зарязах астрологичните форуми в които пишех и се покрих, само тук надничам от време на време и докато не открия това заради което се обърнах навътре нема да мирясам  Ухилен Ухилен Ухилен
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #42 -: Декември 15, 2009, 00:30:23 »


Първото нещо е да можем да помагаме на самите себе си, а това не сме научили още, почти никой от населяващите сега Земята.


Елша, има тъмна и светла страна, защото дуалността е характеристика на 3то измерение.
Тъмната и светлата страна е характеристика понеже сега се възприема дуалността не защото сме в някакво 1-о,2-ро,3-то и тнт. възприемане,а защото хората търсейки себе си,търсят конкретно определение и етикети за да се определят или да определят ситуациите,които не разбират.(така е от векове още преди реформацията,даже и след реформацията,както забелязвам)

Всичко е свързано... какви са тези глупости за лошо и грях... живеем,усещаме и реагираме спрямо усещанията си... и щом усещанията си макар и лоши според нас са ни накарали да мислим и да реагираме по различен начин(но са били от вътрешният ни аз)значи сме реагирали правилно!
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 00:46:37 от elsha » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
giti
Гост
« Отговор #43 -: Декември 15, 2009, 01:39:15 »

Мисля, че всички много се отплеснахте... Стига със съветите и заучените фрази! Не може да коментирате нещо, което не сте го почувствали и изживяли!!! Делфи не говори глупости и явно само аз я разбирам какво казва, защото специално в това се чувстваме по един и същи начин и имаме еднаква съдба. И тука не става въпрос за гадни животи или нещо такова... напротив, моя ми живот никак не е гаден. Обаче..., пътувайки всеки ден към Света , от който съм дошла тук, за да изпълня сегашната мисия, съпоставяйки двата Свята ми е няакак си мъчно, че съм приела тази мисия. Явно и в началото ми е било мъчно и затова съм се дърпала. Знам, че ми е било заповядано... трудно е да се обясни- човешкият език е беден за да обясни тези чувства.....
Активен
giti
Гост
« Отговор #44 -: Декември 15, 2009, 01:55:17 »

Цитат
И Делфин, няма насилствени инкарнации - има само изкупване на кармата и това до момента когато решиш, че може да преодолееш кармата си и го направиш или пък си решила, че можеш да помогнеш тук и затова да си се инкарнирала. Имаш спомени от други светове, защото идваш от друго място - може пък за сефте да се прераждаш на Земята и просто тук "климата" да не ти понася...
1. Ако сега се инкарнира тук за първи път, най вероятно щеше да се инкарнира в някоя африканска държава бедна на ресурси, където оцеляването е трудно!
2. Изкупуване на кармата, според мен са пълни глупост. Идваме тук, за да се учим и се прераждаме 12 пъти. Кармата е за това, да можеш да наваксаш това, което си пропуснала да научиш в предната инкарнация, а е трябвало!
3. Наистина ли не си чувала, че има души, които нямат нужда от повече инкарнации на Земята, но въпреки всичко те идват отново и то в моменти, във важни моменти, като прехода, който предстои?

 Е ще ви кажа нещо, което ми беше дадено, като информация от Горе. Имах много въпроси относно форума и участниците му... Аз, Делфи, Дидо и още 3-а участника тук сме на последното 12-то прераждане и сме си избрали то да се случи именно сега в периода на прехода, за да помогнем с натрупаните знания. А знанията ни не са само от предходните 11 инкарнации, ами и от онзи другият Свят, за който говорих по-горе, където сме били доста дълго време според Земното измерване на времето. По принцип на една душа са й нужни около 40 дни, за да се инкарнира отново. Моята предишна инкарнация е била през 1800-те години.... Помисли си само! чакала съм 200 години ...
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 04:11:55 от delfin » Активен
Страници:  1 2 [3] 4 5   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Атлантида вече може да бъде открита от всеки
Древни цивилизации
Аэ съм 0 2033 Последна<br />публикация Юни 02, 2010, 15:10:54
от Аэ съм
Йога без учител
Йога
Kaloyan 11 2398 Последна<br />публикация Януари 17, 2011, 02:44:18
от Ivs.SY
Кръвната група може да бъде променяна
Любопитни факти
Kery 0 1757 Последна<br />публикация Юли 05, 2010, 16:41:24
от Kery
Зависимостта от болката.. « 1 2 »
Въпроси и отговори
Amaranth 25 2528 Последна<br />публикация Декември 31, 2012, 21:59:09
от вожда
Може ли душата да бъде зла? « 1 2 »
Въпроси и отговори
Sue 15 1376 Последна<br />публикация Август 17, 2012, 15:24:06
от Щуродино

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright