Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дори болката може да бъде прекрасен учител  (Прочетена 5824 пъти)
Бунтарката
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #15 -: Юли 29, 2009, 17:40:03 »

  .Болката не е нормално състояние за човека,всъщност тя е наистина велик учител.Както всичко друго тя също не се е появила случайно и иска нещо да ти каже,тя има нужда да си се отдели внимание и да бъде разгадана.Понякога тя е знак ,че нещо в поведението ни не както трябва,а в повечето случаи проблема идва от начина ти на мислене.Аз при всички случаи се запитвам ,когато се появи какво не е наред,къде греша ,какво иска да ми каже болката в случая.
  Вие знаете,че да може човек да си преглътне егото ще е голяма победа за него ,а това знаете ,че винаги е свързано с болка,разбиратели ,тя е част от нашия живот и най-лошото в случая е да се страхуваш от нея,защото  ,човек привлича страховете си,а живота е упорит учител.
  И Вие знаете,че в повечето случаи истината също боли.Вижте  аз гледам на болката като на барометър ,дали всичко е наред в начина ми на поведение и начина мии на мислене.Незабравяйте ,че няма нищо случайно и в повечето случаи тя иска нещо да ни каже.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  omnia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


  Omnia ab Uno

  « Отговор #16 -: Юли 31, 2009, 06:00:39 »

  Чрез страха от физическата болка тялото опазва своята цялост.
  Чрез страха от емоционалната болка егото опазва себе си.

  Едно малко дете ще се опари веднъж на печката и няма да повтори.
  Човешката далновидност донася познание какво може да причини физическа или емоционалана болка и съвсем инстинктивно се пази от нея. Това, че не си поставяш ръцете върху печката постоянно не означава, че не си силен, просветлен или смел човек- това просто означава, че си умен.


  Активен

  Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #17 -: Август 02, 2009, 16:27:35 »

  Чрез страха от физическата болка тялото опазва своята цялост.
  Чрез страха от емоционалната болка егото опазва себе си.

  Едно малко дете ще се опари веднъж на печката и няма да повтори.
  Човешката далновидност донася познание какво може да причини физическа или емоционалана болка и съвсем инстинктивно се пази от нея. Това, че не си поставяш ръцете върху печката постоянно не означава, че не си силен, просветлен или смел човек- това просто означава, че си умен.  .Страхът е най-голямата пречка на човека.Човек няма нужда да се страхува ,по-скоро трябва да знае как да се предпазва и как да отреагира в дадена ситуация....
  Но има разлика от това да се страхуваш и от това да се отдадеш на страха.
  Човек привлича страховете си и това е още една причина ,че той не трябва да се страхува.
  Аз съм спасител и учител по плуване.От опит и от наблюдение ще ви кажа ,че точно страхът пречи на хората да се научат да плуват.Вижте по-добре да науча едно дете да плува отколкото да го науча да се страхува от дълбоко.И представете си на мен като спасител ми се наложи да спасявам някой ,ами естествено ,че ще ме е страх,но ако му се отдам най-много да погубя и себе си.Разберете в критична ситуация вие ще загубите ценно време като се страхувате ,вместо да действате незабавно .
  Вижте какво пише за страха ,в книгата ,която чета:
  Страхът не е нищо друго освен умствено чудовище от самият теб,негативен поток на съзнанието.Всичките страхове са въображаеми дяволчета.Но ако победиш страха ще победиш в живота си.Погледни някое бебе.То не се чувства ограничено от нищо.Съзнанието му е пейзаж изпълнен с преспективи и възможностти.Ако бъде отгледано правилно ,то ще постигне велики неща.Ако бъде изпълнено с негативизъм,в най-добрия случай ще стане посредствен човек.
  Страхът е условен рефлекс,навик,който изцежда живота и ако не внимаваш,лесно може да погълне енергията ,креативносттап идуха ти.Усетиш ли ,че страхът надига грозната си глава,моментално го смачкай.Най-добрият начин е да вършиш точно това,от което се страхуваш.Разбери анатомията на страха.Той е твое собствено творение.И като всяко друго творение можеш да го разрушишсъщо толкова лесно ,колкото си го създал.Методично търси и унищожавай всеки страх,който тайно се е промъкнал в крепостта на ума ти.Само това ще ти даде огромна увереност,щастие и вътрешно спокойствие.
  "Единствените граници в живота са тези ,които си поставяш сам"
  Смелостта ти позволя да следваш собствения ти жизнен път.Смелостта ти позволява да правиш каквото поискаш,защото знаеш ,че то е правилно.В крайна сметка степента на смелост в живота ти определя каква степен на реализация ще постигнеш.Чрез нея наистина можеш да осъществиш всички прекрасни чудеса на епичното произведение,което е твоя живот.А хората ,които станат господари на себе си,разполагат с предостатъчна смелост.


  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #18 -: Август 02, 2009, 19:54:14 »

  Смелост, но и с доза разум, не слепешком да се хвърлиш, а после да се съжалява.
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #19 -: Август 02, 2009, 23:55:11 »

  Смелост, но и с доза разум, не слепешком да се хвърлиш, а после да се съжалява.
  delfin,aз имам малко особено отношение към разума ,та той точно е пречката някои хора да не допуснат някои неща,точно разумът ти пречи да действаш интуитивно,разумът ти може да бъде затвор за теб и спирачка за велики начинания.Съгласна ли си?
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  omnia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


  Omnia ab Uno

  « Отговор #20 -: Август 04, 2009, 05:52:40 »

  Страхът не е производно на разума.
  Животните също имат страхове базирани на инстинктите, а не на разсъжденията им.

  Разумът не може да е пречка, той е като ...водата например -можеш да се удавиш, да угасиш огън или да сготвиш супа с нея. Всичко зависи от намерението, желанието или нуждата.
  Активен

  Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
  delfin
  Гост
  « Отговор #21 -: Август 04, 2009, 13:52:08 »

  Разумът ни е нужен в това тяло. Без него не може. Интуицията е на друго ниво, тя е свързана с духовността. Но колкото и да ни е развита интуицията страхът е просто заложен в това плътно тяло, защото има много случаи в живота на един индивид, който точно този заложен страх го предпазва. Това е заложено като инстинкт в нас. Страхът е едно за мен, докато вече страховите фобии са съвсем друго нещо.
  Така мисля аз.
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #22 -: Декември 10, 2009, 21:31:40 »

  В борбата се ражда сила. За да превъзмогнеш болката, първо трябва да я изпиташ.
  Тук ми се иска да поговорим за това нещо наречено болка, от което хората бягат и се плашат, въпреки че повечето хора се развиват най-много в резултат на най-трудните си преживявания. Не смятате ли, че като се страхуваме от болката, така се страхуваме от живота, а тя е неизменен спътник? Няма как да познаеш радостта, ако не знаеш що е болка.

  Може би тази тема би помогнала на До и Amaranth да си отговорят на някои въпроси, предвид начина, по който се чувстват в момента. Надявам се, че съм привлякла вниманието им към тази тема, която мисля, че би им била полезна.Усмивчица
  « Последна редакция: Декември 14, 2009, 15:20:41 от delfin » Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #23 -: Декември 11, 2009, 01:23:36 »

  Но защо и страдат все най-добрите хора, а лошите си "живеят живота", както се казва? Често си задавам този въпрос, ту си отговоря нещо и пак си го задам след някоя поредна случка в живота ми.

  По принцип съм убедена, че човек сам избира живота си и препятстията в живота си, които да го научат точно на това, което е избрал да се научи още преди да се е родил.

  В това отношение съм съгласна с Майкъл Нютън и се сетих за явен пример, подходяш за поста ти:

  В книгата му имаше пример с жена, която е инвалид и отива при него с надеждата да разбере защо живота й е толкова тежък. В процеса на реинкарнация тя вижда как в минал живот е била пират като Аполон...  наслаждавал се е на жените, бил е главорез, участвал е в битки, убивал е и целият му живот е бил удоволствие от жените и битките. В следващия живот тя е искала да се развива умствено и й се предлагат няколко варианта: В първия тя живее, омъжва  се, развежда се, но не успява да постигне нужното развитие, а родителите й, които искат дете, да се грижат, за него остават самотни.
  После вижда ситуацията, в която тя е инвалид и решава, че това е най-доброто за нея и родителитей - тя обездвижена ще успее да се развие умствено и родителите й ще са щастливи, че има за кого да се грижат и след избора си, в процес на спомняне се убеждава, че това е било най-правилният избор.
  « Последна редакция: Декември 14, 2009, 15:22:39 от delfin » Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Icko
  Гост
  « Отговор #24 -: Декември 11, 2009, 21:00:22 »

  Да, така е. Болката освен за изчистване на карма, също е и най-прекият път към Духовно усъвършенстване. Болката може би е най-големият учител на състрадание. Изминал този път, човек е способен да разбере и помогне на друг в подобна на нему ситиация. Или иначе казано, болката ни учи да бъдем по-добри и да обичаме както себе си, така и другите.
  delfin, и на мен ми е минавала подобна мисъл преди години, но вместо да си задаваме въпроса "защо", то може би е по-добре да бъдем доволни, че ни се дава възможност да постигнем онова, което сме планували преди идването си на Земята.
  Животът е дар от Бога, за това нека го изживеем пълноценно във всичките му цветове.
  « Последна редакция: Декември 14, 2009, 15:23:26 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #25 -: Декември 14, 2009, 15:26:10 »

  Аз съм тук насилствено, не съм искала да идвам изобщо, просто ми е заповядано (в един от редките случаи, защото все пак това се води донякъде и планета на свободния избор). Явно това, което ми е дадено е нямало кой друг да го свърши и са ми заповядали да дойда в този плътен материален ад.
  Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #26 -: Декември 14, 2009, 20:06:42 »

  delfin,помисли си отново.Това,което казваш може да се превърне в урок за теб,а може би и е такъв вече,който имаш да усвояваш.Душата винаги идва на Земята по свое съгласие и сама избира пътя,по който да върви.Има и изключения,но като цяло е така.Обичай повече себе си и Живота като цяло и ще се чувстваш по-добре.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #27 -: Декември 14, 2009, 21:01:26 »

  Да, винаги има изключения!
  Най- главният и важен Вселенски закон, който се отнася за всички планети, а не само за нашата е: ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ИЗБОР! Обаче има и излючения! Не е само Делфи на която са й заповядали да дойде тук, на мен също ми е било заповяданото. И да наистина е важен житейски урок, който като го научиш заобичваш и живота в плътната материя АД. Ако някога сте се чудели, защо деца посягат на живота си, при все, че в повечето случаи живота им е добре подреден, то отговора е този: Било им е заповядано да дойдат тук, защото са нужни за нещо важно... (напр. прехода, който предстои на Планетата ни и човечество е достатъчно важен, за да има и такива изключения, за които говорим...) но познавайки др. по-добри Светове, живота им тук наистина е АД и те посягат на него.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #28 -: Декември 14, 2009, 21:26:11 »

  Гити, няма свободен избор навсякъде, всичко зависи според плана на развитие на всяка отделна звезда, система, Галактика, даже и планета. Земята е експериментална планета в тази област за свободната воля, както и нашата Локална Вселена. Ние сме десетична планета, а всяка такава 10-та планета по право е експериментална в нашата Вселена Небадон (по "Урантия"). В подробности няма да навлизам, защото това е необятна тема.

  Даже има и проведени изследвания на подобна тематика по повод идването и прераждането от една психоложка и на анкетите й при обобщаването на резултатите доста хора са отговорили, че чувствуват, че насила са принудени да се преродят тук. Ако я открия къде беше ще напиша по-подробно.
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #29 -: Декември 14, 2009, 21:48:10 »

  Да, винаги има изключения!
  Най- главният и важен Вселенски закон, който се отнася за всички планети, а не само за нашата е: ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ИЗБОР! Обаче има и излючения! Не е само Делфи на която са й заповядали да дойде тук, на мен също ми е било заповяданото. И да наистина е важен житейски урок, който като го научиш заобичваш и живота в плътната материя АД. Ако някога сте се чудели, защо деца посягат на живота си, при все, че в повечето случаи живота им е добре подреден, то отговора е този: Било им е заповядано да дойдат тук, защото са нужни за нещо важно... (напр. прехода, който предстои на Планетата ни и човечество е достатъчно важен, за да има и такива изключения, за които говорим...) но познавайки др. по-добри Светове, живота им тук наистина е АД и те посягат на него.

  Това може и да е така наистина,но ме изненада това,че поста го написа именно Делфин. Когато за пръв път писах във форума имах проблем с това,че все повече усещах духовният си водач и аз отхвърлях мисълта да го видя и не се чувствах готова и все едно ми се натрапваше това чувство. Тя ме посъветва да открия начин да се защитя от усещането и да помоля да ме остави намира(духовният ми водач) за момента понеже не съм готова. После с убеденост написа,че нищо не става против нашата воля.

  За това съм изненадана,понеже Делфин бе тази,която затвърди в мен мнението за свободен избор,а сега убедеността и е разколебана.Тъжен
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Страници:  1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Атлантида вече може да бъде открита от всеки
  Древни цивилизации
  Аэ съм 0 2033 Последна<br />публикация Юни 02, 2010, 15:10:54
  от Аэ съм
  Йога без учител
  Йога
  Kaloyan 11 2398 Последна<br />публикация Януари 17, 2011, 02:44:18
  от Ivs.SY
  Кръвната група може да бъде променяна
  Любопитни факти
  Kery 0 1759 Последна<br />публикация Юли 05, 2010, 16:41:24
  от Kery
  Зависимостта от болката.. « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Amaranth 25 2530 Последна<br />публикация Декември 31, 2012, 21:59:09
  от вожда
  Може ли душата да бъде зла? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Sue 15 1380 Последна<br />публикация Август 17, 2012, 15:24:06
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright