Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: 2012 - Предсказанието на маите  (Прочетена 11378 пъти)
delfin
Гост
« -: Юли 22, 2009, 01:00:34 »

записано през 683 г.


""О, земний човеко,
 
В навечерието на 3-то хилядолетие, Деветимата Господари на Времето, са на разположение за да ти опишат човека на Новата Ера.

Петият свят на Шестата Ера, тази на Мисълта, няма да допусне друго човечество, освен Галактическото.

Няма повече време, изчерпа се, за да можеш да се учиш на тази планета. Време е да преминеш в четвъртото измерение. Само избраните ще доживеят до Новата Ера на Мир и Универсално братство. Нито една религия, няма да преживее, всички ще изчезнат. Пътят към братството беше насилен от лъжата, която си ти, човече. Новото същество ще бъде цялостно от вътре и от вънка, отразявайки и вибрирайки благоприятните космически енергии, които ще идват от Хунабку - Центърът на Галактиката - Единственият Бог на Интергалактическата Федерация.

Твоят свят човече, никога не е свършвал, както винаги си мислел, защото не съществува светът, а съществува Временният Цикъл, през който преминава съзнанието. Християнският Цикъл вече изпълни предназначението си и сега ще отстъпи масто на Пълният Екоменски Цикъл на Светлината. Новата Раса ще бъде галактическа и ще разменя информация с останалите обитатели на космоса. Затова, трябва да вникнеш в истинските Мистерии на Смърта и Живота и за целта трябва да се пренастроиш /калибрираш/ чрез свещенния календар на 13-те Луни и да оставиш Грегорианският календар. Новото човечество ще ползва нов календар и ще е човечество на мир и братство.
Калибрирането ще се извърши чрез Цолкин - Новият Галактически Календар на маите, който на първо време може да бъде на 13-те луни, от 28 дни всеки месец. Новата Ера няма вече да е Слънчева, а ще бъде Лунна, имайки като център на Новото Хилядолетие Жената, Майката, Земята, или с др. думи разбирането за света на маите. Това ще бъде новото пространство - на Жената, един по-спокоен и чувствен свят.
 
Ще преживееш моменти на Последният (страшният) Съд преди да достигнеш новият цикъл, който ще започне на 21 декември 2012 година от Грегорианския календар. Преди това, земята и легионите на воините на маите, ще прочистят планетата от низки духове и всякакъв боклук, оставен от хората. Всички които ще се сверят с Новия календар, трябва да помогнат за това, с мисловно концентриране и Ново съзнание. Не трябва да имаш страх, защото той няма да ти помогне. Трябва да развиеш мисълта си в четвъртото Измерение и Шестото Космическо Съзнание. Ние Господарите на Времето, ще се върнем да ти помогнем, но основната помощ, трябва да дойде от теб самия.

Много ще загубят живота си напразно, защото не са живели чисто и духовно. В Новия Свят няма да има място за Материалното. Това което виждаш днес човече, е чиста илюзия, затова ще трябва да преминеш през агонията на краят на Големият Кръг (Голямото Колело). Външната промяна ще настъпи само след вътрешна промяна. Пречистването ще настъпи и много ще загубят жизнените си сили, защото са поставяли на пиедестал материалният успех. Ние Господарите на Времето, също сме Господари на Нощта, натоварени с мисията да вземем със себе си тези, които не са калибрирани с новия календар и ги отвeдем в местата на Вечен Мрак или на друга планета, още повече изостанала, отколкото тази на която живеете, о, земни люде. Трябва да си нагодиш мисълта за Реалното Време, само така ще достигнеш до Четвъртото Измерение. Математиката на маите е от Четвърто Измерение и ще отвори вратите на разбирането на космическите числа. Времето на космическото мислене вече идва. Ти човеко, е време да си дадеш сметка, че Времето е Мисловно, а пространството физическо. Ако календарът е за да отбелязва Времето, следва, че е калибратор на Мисълта. Ако приемеш календарът на 13-те Луни - този на Реалното Космическо Време, всичко ще бъде по-просто. Вратата към Петият Свят ще се отвори за теб и ще получиш помощ от Пакал Вотан (Върховният Жрец), но трябва да си помогнеш преди всичко сам, за да достигнеш до Новото Време. Вратата към Петия Свят ще се отвори между 1997 и 1998, входът към Четвъртото Измерение. Там ти ще влезеш само в случай, че се откажеш от фалшивият календар (грегорианскя, бел. на преводача), тъй като той не отчита космическото време, нито каквото и да е време. Настрой си мисълта за Големият Цикъл от 26 000 години, когато Земята преминава през целият зодиакален кръг, докато ти човече, замърсяваше и унищожаваше Земята. Внимавай, тя може и да те елиминира, ако продължаваш да замърсяваш биосферата й, както правиш от много време.
 
Ще има големи кризи в световните институции. До 2012 год ще изчезнат парите и големите фирми ще се провалят и фалират за винаги. Земята вече е навлязла в Четвъртото измерение и ако ти не я съпровождаш в този кръг, ще изчезнеш. Планетата ще изхвърли този, който не изпълни космическата съдба. Тя няма да ти прости, ако не достигнеш до космическо прозрение. Предзнаменованията вече пристигат: катаклизми, земетресения, нелечими болести, смъртоносни вируси. Затова, земни човеко, повдигни твоята честота до Четвъртото измерение, на честота 13:260 на календара Цолкин, 13 месеца, 260 “кин” или “соис”, галактическият отрязък (фракция). Тази е твоята възможност да си прочистиш къщата и да направиш така, че мисълта ти да вибрира на честотата на Галактиката и на Природата.

Предсказанието е в сила от 1993, но изпълнението му е бавно. Очаква се умиротворяване на света между 1996 и 1997, когато ще се установи новата духовност - Нов Галактическо-Земен Спиритуализъм. Ако има коопериране от твоя страна, ще успееш да получиш отново твоите свръхвъзможности, които за заспали до този момент, поради твоят ламтеж за печалба и твоята глупост.

Земни човеко, това е границата на Истината, достатъчно е да вибрираш на честотата на Цолкин 13:20, 13 магически числа и 20-те свещенни знака. Времето лети, човеко, ти тичаше толкова много за да печелиш пари, сега ще трябва да тичаш още повече, за да спасиш планетата и собственият си живот.

Според Кода К (предсказанието) едно звездно мистериозно тяло се приближава към земята преди да настъпи 2012 година. Това небесно тяло ще заблуди и най-знаещите астрономи. Някои от тях ще помислят, че това е една огромна комета, други пък, че това са космически обекти. То ще премине много близко до Земята и ще предизвика големи неприятности на жителите й. Задачата му е да пречисти планетата от нечистотията - човешка и нечовешка.

Тези, които не са калибрирани на честотата 13:20 може да бъдат изхвърлени от нея и да отидат да живеят на това небесно тяло, което е още по-изостанало от Земята. То ще предизвика земетресения, ще се събудят заспали вулкани, злини ще нападнат континентите, Земята ще трепери, ще изчезнат територии и здания ще се разрушат. Това тяло, няма да може да бъде избягнато, защото траекторията му е предначертана и не може да бъде променена. Страшният Съд няма да ни изпрати известие за часа, в който ще се случи. Всички трябва да молят Земята за прошка за действията си против природата.

Но въпреки това, тези които не са калибрирани с Цолкин, няма да се спасят. След преминаването на тялото на Земята ще настъпи един период на мир и хармония. Преди това обаче, ще се случат много нещастия. Очакват се радикални промени, преди настъпването на Новото Време.

Новото време ще бъде краят на Ерата на Сляпата Вяра и различните вярвания, и началото на Ерата на Знанието и Познанието. Ерата Итца не ще бъде повече Ера на Илюзията и всички ще станат маи, защото да бъдеш мая нямя да означава една раса или цвят на кожата, а ще означава да имаш любов в сърцето си и в духът си. Слънчевата култура мая ще разцъфне отново за облагоденстване на човечеството. Цикълът на тъмнината вече приключи и ще дойде Ерата на Итца и всички трябва да тръгнат по пътя на Космическата Светлина, ако искат да продължат като мислещ вид. Човешката раса ще трябва да търси пътя на посвещението на Земята и на Небето; сама по този начин ще може да достигне до просветлението на Големият Дух.
Реинкарнираните Учители на Новата Ера, молят свещенния човешки вид да се събуди за Голямата си Съдба - като синове и дъщери на Космическата светлина.

Хунабку ще блещука като светулка и ще прониже човешките чакри, за да направи от всеки човек едно същество, което да е от вечна светлина.
О, земни човеко, трябва да се синхронизираш с мисълта на Пернатата Змия, защото времето изтича и няма да имаш друга възможност за да се покаеш, ако не следваш космическата истина - Натуралното Време. По този начин също като кондора, който лети в кръг и по начин все напред без да гледа назад, един Планетен Кин (планетен човек), когато достигне до магнитната врата на Кукулкан, няма да може повече да се върне назад, трябвайки да остане там завинаги в Жилището на Кораба Земя.
 
Корабът има 5 жилища (нива), като достъпът до тях е чрез спиралният път на Магическото Създаване. Родени в Хунабку, 20-те слънчеви племена на Планетарния Кин ще се появят отново на космическия Кораб Земя.

Покровителят на изкуствата Симио ще ги научи, както и земните хора, на магията на Тринадесетте Луни, магията която ще води Корабът Земя след изхода й от 2012 година.

Пътуването на корабът Земя и галактическото й изстрелване са в резултат влиянието на Луната, което започва от 2012 г. и земните същества ще станат галактически същества.

Корабът Земя е изграден от 5 жилища, едно за всяка посока (шак), въздействайки винаги заедно на генератора на Омагьосаното време:

Червеното Жилище на изток, Бялото на север, Жълтото на юг, Синьото на запад и Зеленото жилище - центъра, Шакът който е най-важен. Във всяко жилище се влиза през 4 врати, както в храмът на Кукулкан.
 
По този начин, ти, земни човеко, имаш 4 врати, за да влезеш в Четвъртото измерение : Червеният Магнитен вход ще отвори Източният квадрант; белият вход - Северният квадрант; Синият вход - този на Запада и Жълтият вход - Южния квадрант на Галактическото жилище.

Трябва да се калибрираш с Цолкин, само по този начин ще се върнат 20-те слънчеви племена, следвайки Тринадесетте Луни, чрез корабът на Времето Земя, защото изминаха 26 000 години, откакто Корабът Земя влезе във своето време на създаване, това на Първичният Дракон, който сееше дълбоко, чак до дълбините на Земята, слагайки основите на човешкото пътуване. Драконът е проникнал през Червеното Жилище на изток, което е раждането на слънцето.

След това могъщи вълни от светлина бяха повикани: първо 13-те века на Слънчевата Вълна на Дракона, последвани от 13 века на Слънчевата Вълна на Магьосника. Когато все още по-голямата част от земята била покрита с лед, Драконът, подхранвайки я цялата, предостави място на Света вътре във Вълната на Светлината на раждането. Всичко на Земята започнало да расте от Червеното Жилище на Изтока. След туй Магьосникът донесъл познанието, отваряйки 3-тата Магнитна Врата на Магическата Светлина и дал лечението на всички болести чрез ръцете. След това бе повикана светлината на Световният огън, за да могат всички да познаят изворът на живителната топлина. Въпреки че земята е била все още покрита с ледена покривка, с идването на Вълната на Светлината на Слънцето завършило създаването на Източното Жилище. Петдесет и два века на Първично Омагьосване са изминали.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юли 22, 2009, 01:01:30 »

"О, земни човеко, така бил направен Светът, твоят дом. След като получи познанието от Мага, настъпва часа за преминаването през Северното Жилище - блестящо с аурата на изгрева, за да завърши пътуването през Ледената Ера. Корабът Земя трябваше да пропътува до Галактическия Север и тук пристигна в Жилището на Оттатък /През/. Приготвяйки се за преминаване през Небесния Проход, първо повика Петата Омагьосана Вълна от Безкрайното Пространство, където всички Планетарни Кин били свободни да разузнават и се срещна с Хващача на Светове - Безсмъртно Същество, пътник, както в Царството на Мъртвите, така и в Царството на Пространството. И така бяха създадени Пространството и Смъртта, и след това по малко от всичко.
 
Още от създаването на Земята, представено от Симио, Планетарните Кин, живеели, практикувайки магията на 13-те Луни, защото те са наследници на 20-те Слънчеви племена и живеели според слънчево-лунната честота 13:20. Това е фундамента на цикълът на Земният Кораб на Времето. Ако 13-те Луни и 20-те Слънчеви племена, образувани от Цолкин, живееха в хармония, ще има поддържане на орбитата около Слънцето на Корабът на Земното Време. Когато дойде времето, в което Планетарните Кин ще завършат генезиса на Луната, би трябвало да получат Селата (печатите) за Ментална Експанзия на честота 13:260, отговаряща на Централното Земно Жилище на Магията, територия на Белия Шаг.

В дълбокото пространство между Генезиса на Земята и принципът на Генезиса на Луната, имаше узурпация на властта, една уловка беше подготвена от Юпитер и Сатурн. Магията на сегашният момент на Кораба Време Земя се приближава до края на 26 000 година на тази узурпация или с други думи времето, в което Земята преминава през целия зодиак. Какво се е случило?
 
Една планета била унищожена: Малдек, петата от Слънцето, днес известна като пояс от астероиди. Нейната история се е изгубила. Части обаче от нейната магия продължават да се намират на позиция на орбитата на тази планета Малдек.

От друга страна една катастрофа също така се е случила на Марс, четвъртата поред планета от Слънцето. Енергията която е движила Малдек и Марс, била изсмукана и узурпирана от Юпитер, шестата планета, контролирана от Сатурн, седмата планета. Изпълнени с ревност поради нарастване на властта на Планетарните Кин, която те ще получат, в случай че влязат на честота 13:260, силите на Юпитер и Сатурн, заговорничат против тази власт, която Земата ще получи, в случай че се свърже с Уран , осмата планета. Тъй както земята е 3-та от Слънцето, така и Уран е 3-та от Галактиката. Заедно Земята и Уран подържат орбитално равновесие на системата на Слънцето. Двете имат 2 планетарни орбити от всяка страна.
Юпитер и Сатурн продължили да подържат властта на Малдек и Марс, докато тунелът на времето между Земята и Уран се затварял завинаги. Единствено честотата 13:260 на Кораба Време Земя, би могъл да възстанови връзката между тях. В оня критичен момент , вместо на честота 12:260, съхраняваща се в Кристалното Ядро на Земята, Галактичните Кин, получили честота 12:60, една тъмна власт, каято осъдила Земята в историческо време на войни, завоевания, атомна бомба, чуми, замърсяване, смъртоносни болести, изчезване на флора, фауна и хаос.

Обещанието за магия на Галактическото Време, било откраднато от Планетарните Кин. Целта на честотата 12:60, е да изтрие паметта на генезиса /създаването/ на Симио. По отношение на Планетарните Кин, мъже и жени, еднакви в своите възможностти за магии, които живеели в хармония със своите 13 Луни, изгубили една от своите Луни, раздробена като допълнителни дни към календара от 12 месеца. Трансформирането на 13-те Луни в 12, било отчетено като победа от самозваните жреци /религиозните водачи/, хипнотизирани от комбинираната власт на Сатурн и Юпитер, една планета на която са нужни 12 години за да изпълни цикълът си на завъртане около Слънцето, а на двете са им необходими 60 години за да застанат на една линия (равностоене).

И така 12 Луни, по 5 жилища е равно на 60: една 6 част от един кръг от 360 градуса. Разликата между 12-5=7. Затова жреците в антична Вавилония обезсилили силата на 13-те Луни /календара Цолкин/, сменяйки го с мистичната сила на 7. И понеже силата на 13 била намалена с 1 единица, а в замяна на това силата 20 се увеличила(3 пъти) на 60, има едно привидно увеличаване на общата сила, и всичко това в 3 измерения, където се намират затворени Планетарните Кин.

С изчезването на 13-те Луни, магията на Времето на Четвъртото Измерение се превърнала в собственотст изключително на жреците. Създавали се правителства и религии, само за да държат затворени вън от четвъртото Измерение Галактичните Кин. По-чувствителните, които успели да преминат в четвъртото Измерение били асимилирани от правителства или религии, или унищожени. В момента в който честотата 12:60 от третото измерение останала в историята завинаги, Планетарните Кин изостанали от Кораба Земя Време, който работел на честота 13:20. В течение на времето само Мезоамерика, далеч от жреците на Вавилон, подържала календара Цолкин на 13-те Луни благодарение на жреците на маите, които също така запазили паметта на Венера, изходна врата на Звездния полет на Генезиса на Луната. Обаче преди 500 години, жреци (разбирай католически попове) и воини (испанските конквистадори) носители на честотата 12:60 разрушили всичко , което било на маите, както на познанието така и на паметта за пропорцията 13:20. След това мисията на Кораба Време Земя замряла. И с победата на честотата 12:60 е възможно да се движи времето. В замяна на това предложили материално богатство и конфорт на Планетарните Кин, дефинирайки следната лема :”времето е пари”. Историята с всеки изминал момент се отдалечава от истината, защото всичко и всякога е било в дисхармония с Кораба Време Зема, заради честотните изкривявания.
 
Приготви се земни човеко, времето на Четвъртото измерение ще стане реално, изстрелвайки (разширявайки) се едновременно във всички посоки, винаги в сегашно време!"

КРАЙ
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 01:05:16 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Юли 22, 2009, 01:04:44 »

"Всичко - от вътрешността на атома до Вселената - се намира в орбита около някаква централна точка. Нашата Слънчева система, заедно с много по-голямо пространство, се намира в орбита около съзвездието, познато като Плеяди. Според писателя Пол Ото Хесе тази орбита е съсредоточена конкретно около Алциона, най- ярката звезда в Плеядите. Някои казват, че на нашето Слънце са му нужни 24000, за да измине една такава орбита. Хесе смята, че фотонен лъч, се излъчва от Алциона и Плеядите. Това е лъч от силно заредени с енергия частици, който ребалансира и ресинхронизира всички енергийни полета, които преминават през него…

Планетата вече е преживяла големият катаклизъм, бележещ края на Атлантида, но той може да се повтори, ако не обсипем енергийното поле на Земята с любов. Фотонният лъч действа като вид жетвар, даващ възможност на онези, които са готови да се изнесат от това ниво на съществуване, да минат към по-висока категория. През епохата на Атлантида той ребалансирал енергийното поле на Земята…

Преминаването през фотонния лъч, което се извършва в момента, ще бъде с потенциално по-важни последици, отколкото по времето на Атлантида. Този път цялото енергийно поле на планетата Земя се “жъне” и тя прави една гигантска крачка напред в своята еволюция. Онези, които не направят същото, няма да могат да се преродят на земята след
приключването на този процес, защото Земята ще функционира на честота, която ще е твърде висока за тяхното съществуване тук, докато самите те не повишат собствените си вибрации, за да съответстват на вибрациите на планетата.

Идеята за този ребалансиращ лъч е била открита от народа на маите преди повече от 1000 години. Когато цивилизацията на маите достигнала своя разцвет в Централна Америка между 435г. сл. Хр. и 850 г. сл. Хр., те били далеч по-напред от преобладаващата насока в съвременната наука по отношение разбирането на Сътворението. Това се дължало отчасти на факта, че те били превъплъщение на напредналото доброволческо съзнание. Те са приемали други честоти и вероятно са си взаимодействали с посетители от Космоса. Те знаели за тези цикли от лъчи, пресичащи Земята, и създали система от числа и символи за измерването на тези периоди. Според изчисленията, оставени от маите върху техните величествени пирамиди и храмове, сегашният “голям цикъл” от еволюцията на Земята е започнал през 3113 г.пр. Хр. и ще завърши през 2012г. Това съответства на предсказанията на много хора, както и на Нострадамус, който предвидил огромна промяна през този период, през който завършвала една ера от човешката еволюция, а друга започвала.

Онези, които следват изчисленията на маите, вярват,че през 2012 г. планетата Земя ще се ресинхронизира. Различните хора поставят различни мащаби на времето по отношение на тези неща, но всички те са единодушни за основния период. Аз смятам, че “прозорецът” във времето, през който ще видим най-драматичната промяна, е между 90-те години до към 2030г.”


от "Бунта на роботите" на Дейвид Айк
Активен
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Юли 22, 2009, 01:06:40 »

220 дати за края на света, но е на англ., някой може ли да се навие да ги преведе тези дати.

http://www.bible.ca/pre-date-setters.htm

Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Юли 24, 2009, 11:21:10 »

  Господарите на Времето. Време на Безвремие

  Маите са оставили за нас, сегашните жители на Планетата Земя, едно послание записано върху камък. То съдържа седем предсказания - едната част е тревожно предупреждение, а другата част е за надеждата. Първата част ни предупреждава какво би могло да се случи сега - във времената, в които живеем. Втората част ни напътства за промените, които трябва да извършим сами в себе си, за да подтикнем човечеството към една Нова Ера - Ерата на жената, на майката, ерата на чувствителността.

  Всички ние по един или друг начин усещаме, че живеем във времената на Апокалипсис. Всички сме засегнати от войните - войни за петрол, войни за мир. Все по-често изригват вулканите и замърсяването на околната среда от нашите технологии взима застрашителни размери. Разрушаваме озоновия слой, който ни защитава от космическата радиация. Тровим Земята с нашите индустриални отпадъци. Грубо опустошаваме природните ресурси, водата и въздуха. Климатът се променя, температурата се повишава, ледовете и снеговете се топят. Заплашва ни хаос в информатиката.Бедността, генерирана от икономическия хаос, се чувства в почти всички държави. Ние всички търсим отговори и един сигурен път за времето, в което живеем. С проблемите, пред които се изправяме всекидневно, разбираме, че не живеем в хармония.

  Много религии са създали предсказания за това, което се случва. Библията ни казва, че когато всичко това стане в едно и също време, това означава, че приближава епохата на Апокалипсиса. Маите са знаели, че това ще се случи точно в нашето време - затова са ни остaвили напътствия, с помощта на които всеки един от нас може индивидуално да спомогне за навлизането на човечеството в Галактическото Зазоряване, в една нова ера, в която няма да има хаос и разрушения . Те са ни завещали седем пророчества, в които разказват своите проникновения за бъдещето - нашето настояще. Пророчествата са базирани върху заключенията от техните научни и религиозни изследвания, свързани с функционирането на Вселената.

  ГОСПОДАРИТЕ НА ВРЕМЕТО

  Историческите свидетелства за Маите датират от 600 години преди Xристос. В планината Албан са намерени огромни дялани камъни с първите писмени знаци на Маите - числата. Раковината представлява 0, точката - числото 1, и линия – числото 5. Около 300 години сл. Xр. започва истинското развитие на Маите. Те започват да описват и изучават галактиката. След почти 600 години интензивна конструкторска дейност и научни изследвания, през 830 година сл. Хр., Маите внезапно изчезват по мистериозен начин, изоставяйки непокътнати къщи, градове, храмове, които постепенно са погълнати от джунглата. Запазена е много малка част от наследството, което са ни оставили.

  Минават почти 200 години след изоставянето и голяма част от градовете, погълнати от джунглата, са презаселени отново. През 949 година сл. Xр. вождът на Толтеките, наречен Перната Змия от Светлина, повежда своя народ на юг, бягайки от варварското нашествие на чичимаките от север, които са разрушили техния град Тула. Толтеките се заселват в някои от изоставените градове на Маите, но никога не достигат техните нива на развитие. Тази епоха трае от 1000 до 1350 година след Xр. През 1500 година, когато пристигат испанците, голяма част от градовете са покрити от джунглата и до 1700 година малкото, което е останало от тях вече не съществува.

  В резултат от изследванията на останките от градовете на Маите, от изучаването на датите и числата, гравирани върху стените, от възстановяването на техния точен календар и на свещените им книги и текстове, техните знания и мистериозното им послание към бъдещите поколения – послание за опасност и надежда, достига до нас.

  Маите са притежавали са много знания, което им е позволило да се наричат ,,Господари на Времето”. Те са знаели, че всички планети се движат без да променят орбитите си. Културата, науката, религията и изкуството на Маите са били основани на връзката им със Слънцето - Кинич Ахау. Те са вярвали, че само посредством Слънцето биха могли да комуникират и духовно да се насочват към техния единствен Бог Хунаб-Ку – бог, който е навсякъде. За Маите Хунаб-Ку представлявал гигантски организъм, който съдържа всичко и всички ни в своята вътрешност. Неговото сърце и ум се намират в центъра на нашата Галактика . Маите са знаели, че ако нещо се случи със Слънцето, това веднага ще се отрази на живота им. Те са построили своите прекрасни градове, места за церемонии и пирамиди в южно Мексико, на полуостров Юкатан, в днешен Хондурас и Гватемала. Там са оставили своите записки, гравирани върху камъни - предупреждения за времето, за Слънцето, Луната, Венера и за пътя на човечеството към развитието и светлината на една Нова Ера, вместо към материализъм и саморазрушение..

  “Мая” произлиза от “Маяб“, което означава “Място на Земята, наречено Юкатан“. За индусите Мая означава илюзия. За тях всичко, което се променя, е илюзия, а това, което остава вечно, е духът. “Мая” също така означава Ум, Магия, Майка. “Мая” и “Мария”са една и съща дума. Интересно е, че майката на Буда се е казвала Мая, а на Исус Христос - Мария. Нашият месец Май носи името си в чест на римската богиня Мая - богиня на пролетта и на процъфтяването. В езотеричната философия Мая представлява ум, които се освобождава от тялото, за да се движи на големи разстояния в пълно съзнание. Това последно значение може би има някакво отношение към изчезването на почти цялото население на Маите в периода около 830 година след Xристос. Има много теории, свързани с това събитие, някои от които допускат, че Маите са изчезнали по собствено желание, съзнателно, изоставяйки своите градове и къщи в момента на най-високо развитие на тяхната цивилизация. Възможно е Маите да са овладели онези части от мозъка си, които ние все още не сме се научили да използваме. Възможно е те да са имали много високи нива на витална енергия след дълги процеси на пречистване. Може би са използвали някакви свещени думи, повтаряни ритмично по време на мистични церемонии, за да предизвикат повишаване на колективното съзнание в момент на единство. Къде са отишли техните свещенници, астрономи и математици? Дали биха могли да отворят врата към друго пространство или към друго време, друго измерение, паралелно на нашето, но по-възвишено? От Библията знаем, че много антични пророци са умеели да отварят тази врата и, превръщайки се в брилянтна сфера от светлина, са изоставили съзнателно този свят.

  Маите са били напреднали в начина, по които са култивирали земята и прибирали реколтата, за да прехранват своето население. Те са построили ,,Петен“ - мрежа от канали, с които да поливат земята, открита с инфрачервени лъчи от сателит на НАСА

  По архитектурата им можем да съдим за единството на тяхното общество. Минавали са векове докато те са строели сградите си, осъществявайки план, перфектно проектиран до последните детайли. Оказва се, че те са били достатъчно напреднали, за да организират серийно производство. Всички повтарящи се елементи в техните палати са били направени с помощта на шаблони и калъпи, които са използвани със забележителна прецизност.

  Маите са използвали технологии, съвсем различни от нашите, които със сигурност са изгубени във времето. Те са познавали колелото, но не са го използвали. Може би не им е било необходимо. Да вярваме че всичко има нужда от колела, за да се движи означава същото като да мислим, че космонавтите от космическите кораби имат нужда от велосипеди, за да се приземят върху повърхността на някоя планета.

  Изкуството на Маите е било много красиво. Техните релефи и скулптури от камък се отличават с класическа елегантност. Деликатните фигури от керамика на техните владетели, свещенници, занаятчии и на целия им свят представляват снимки на епохата, в която са живели. Това са най-важните документи, с помощта на които можем да разберем техния начин на живот, навици и да стигнем до техния разум и сърце. Впечатляващо е количеството на монументите и градовете, които са построили Маите. Те са живели подобно на древните гърци - в градове - държави, чието население е обитавало сламени къщички около дворците на своите владетели и свещеници. Пирамидите са били предназначени за божествата. Затова те са изградени като стълби, които повдигат към небесата.

  Каменни склуптури, релефи върху камък и рисунки са украсявали палатите на Маите. Върху големи дялани камъни те са записвали живота на своите владетели, а върху стените са описвали важни за обществото им събития. Покривите на своите сгради и площадите Маите са използвали, за да събират дъждовната вода, след което са я канализирали към огромни колективни депозити. Тези депозити се наричали ,, чултунес - чак “ - есенция от дъжда, около която са се обединявали всички.

  Маите са били много напреднали и в математиката. Те са открили нулата 500 години преди арабите. В тяхната система са брояли до двадесет – система, която е основана на числото две или бинарна прогресивна система. Това е математическа система, която е в хармония с Вселената. Същата система използва природата при деленето на клетките. Маите са използвали числата като символи. Те са имали най-точния календар от всички антични цивилизации. Хиляди години по-напреднали от своите съвременници, те са създали календар, който е в състояние да синхронизира Земните, Лунните и Слънчевите цикли с Вселената.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Юли 24, 2009, 11:21:34 »

  Докато са строели своите пирамиди и обсерватории, Маите са намерили начин да опознаят Вселената и са измислили система, с помощта на която да регистрират и изучават природните процеси. Те са изписали всичко върху камък, създавайки паметник на знанието и мъдростта.

  Маите са открили са точните моменти на смяна на сезоните и точките на равноденствие. Те са ги превърнали в спектакъл от светлина и сянка и паметник на тяхното знание. Днес пирамидата на Кукул Кан в Чичен-ица е една от главните туристически атракции на света. Маите са построили градове като Тулум, заобиколени от стени, които не са им служели за отбрана, а по-скоро като отправни точки, свързани с изгряването на Слънцето и планетите.Как са могли да направят тези точни изчисления? Без да имат точни инструменти, тяхната наука за небесните тела е била хиляди години по-напреднала отколкото на техните съвременници. Голям брой свещеници, учени и математици са се занимавали непрекъснато с измервания, регистрация и изучаване слънчевите цикли и на всички звезди и планети.

  Съвременните учени с помощта на най-модерна технология са потвърждават фактите, открити Маите преди 1200 години. В онази далечна епоха те са успели да изчислят разстоянието, което изминава нашата планета около Слънцето. Установеното от НАСА разстояние се различава от тяхното само с няколко сантиметра. Маите са изчислили, че Земята обикаля около Слънцето за 365.2420 дни. Според съвременните данни годишният цикъл по Гринуич е 365.2422 дни – разликата е 17 секунди и 28 милисекунди на година. Маите са измерили годината на планетата Венера и са установили, че тя трае 584 дни. Днес специалистите от НАСА са изчислили, че продължителността на венерианската година е 583. 92 дни.

  Маите са открили, че центърът на галактиката периодично изпраща лъч от светлина към нашата Слънчева Система. През декември 1997 НАСА открива, че от центъра на галактиката изтичат големи количества енергия. Оттогава магнитното поле на Земята - серия от силови линии, които обвиват планетата и действат като магнит, се е отклонило и е намалило своята сила от една мярка 4 GAUSS през 1996 на 1.5 GAUSS -1999 година. GAUSS е мярка за сила на магнитното поле на квадратен сантиметър повърхност. Тази мярка в момента се приближава към нулата. Направени са изследвания с космонавти извън магнитно поле – при изключване на изкуственото магнитно поле, генерирано от техните кораби. Установено е, че първо се увеличава агресивността, а след това хората губят разсъдъка си. Това означава, че магнитната сила има отношение към съзнанието и разсъдъка и когато то изчезне, хората могат да обезумеят.

  Намаляването силата на магнитното поле на Земята през последните години е причинило объркване на мигриращите птици, които използват магнитните линии за ориентация. Същото се случва и с китовете, които се губят и попадат на плажовете. През последните две седмици на септември 1994 имаше колебания на магнитното поле, което попречи на самолетите да използват приборите за автоматично кацане. Ситуацията се оправи през октомври същата година. През юли, август, септември и октомври 1996 се регистрира една аномалия много по-голяма и дълга. Южният полюс се е преместил на 17 градуса за един ден, след което се е върнал в старото си положение, принуждавайки самолетните компании да пренапечатат своите въздушни карти. Летището О’Харе – Чикаго, например, се е променило - от 2 на 1.5 градуса. Започнала е да се променя и честотата на вибрациите, или така нареченият “Резонанс на Шуман”. Това е сърдечният ритъм на Земята, който постепенно се е повишил от 7.8 Херца през 1997г. на 11.5 Херц.

  През Декември 1996 година сателитът SOHO, изпратен от НАСА да изследва Слънцето, изненадващо установява, че Слънцето вече няма полюси. То се е превърнало в хомогенно магнитно поле. През януари 1997 година едно голямо слънчево изригване причинява огромна радиация и унищожава сателита Теле Стар 401.

  Какъв фатален цикъл на Слънцето са разкрили Маите с помощта на числата и защо прекъсват календара си точно в нашата епоха – епохата, която е близо до смяната на хилядолетието. Може би те са искали да привлекат вниманието ни към този период?
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Юли 24, 2009, 11:22:00 »

  ПЪРВОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ НА МАИТЕ

  Първото пророчество говори за края на Страха. В него се казва, че нашият свят, основан върху омраза и материализъм, ще свърши в събота 22 декември 2012 г. До този ден човечеството трябва да избере - да изчезне като мислещ биологически вид, който заплашва да разруши своята планета, или да еволюира към хармонично интегриране с цялата Вселена. Това интегриране ще стане възможно само ако разберем, че всичко е живо и съзнателно, че ние сме част от това Всичко, и че можем да съществуваме в една Нова Ера от Светлина.

  Според Маите нашето Слънце, което са наричали Кинич - Ахау, е живо дишащо същество. В точно определено време то се синхронизира с огромния организъм, в който живее. След като получи лъчи светлина от центъра на Галактиката, то започва да свети по-интензивно, предизвиквайки върху своята повърхност това, което нашите учени наричат слънчеви изригвания. Маите казват, че това се случва на всеки 5125 години и че Земята ще бъде засегната от промените в Слънцето. Планетата ни ще промени своята ос на въртене и това ще предизвика големи катаклизми.Според Маите космическите процеси, като диханието на галактиката, са циклични и циклите не се променят никога. Това, което се променя, е човешкото съзнание, което винаги е в процес на усъвършенстване.

  Като се базират на своите наблюдения, Маите казват, че от началната дата на тяхната цивилизация - 2 Ахау 8 Кумку, което ще рече 3113 преди Xристос , 5125 години в бъдещето се падат в Събота 22 Декември 2012. На този ден Слънцето ще получи един силен синхронизиращ лъч от центъра на Галактиката, ще промени своята полярност и ще предизвика една огромна радиационна вълна. Затова човечеството трябва да бъде подготвено да премине през вратата, която ни оставиха Маите. Актуалната цивилизация, основана върху страха, трябва да се трансформира в една много по-висока вибрация на Хармония. Преминаването през тази врата може да стане само индивидуално и само промяната на цялата ни цивилизация може да предотврати големия катаклизъм, от който може да пострада планетата. Катаклизмът или промяната трябва да се случат, за да бъде дадено ново начало – началото на Новата Ера, на Шестия Слънчев Цикъл.

  Маите са казвали, че тяхната цивилизация е петата, осветена от Слънцето Кинич Ахау – цивилизацията на Петия Голям Слънчев Цикъл. Преди нея на Земята са съществували други четири цивилизации, които са били разрушени от големи катаклизми. Последната цивилизация преди тяхната е била унищожена от голямо наводнение. След него са оцелели малък брой хора, чиито наследници са били Маите. Маите са вярвали, че всяка от тези цивилизации е само една малка стъпка от развитието на колективното съзнание на човечеството

  Познаването на Универсалните цикли ще позволи на много хора да се подготвят за предстоящите промени и по този начин да запазят Човешката раса на планетата. Тези промени ще ни помогнат на нашето съзнание да еволюира към една нова цивилизация, в която ще има по-голямо разбирателство и хармония между всички човешки същества.

  Първото предсказание е следствие от внимателното изучаване на Слънцето. Маите са открили, че цялата ни слънчева система се движи, че във Вселената има Цикли - периоди от време, които се повтарят и които започват и свършват като денят и нощта. Те са знаели, че нашата слънчева система се върти в елипса и периодично се приближава и отдалечава от центъра на Галактиката. Това означава, че Слънцето и всички планети се движат в цикли, свързани с Хунаб-Ку - централната светлина на Галактиката. Една елипса, т.е една пълна обиколка на Слънчевата система, продължава 25 625 години. Този цикъл може да се нарече галактическо денонощие. По време на първата половина от обиколката - период с продължителност 12 800 години, ние се намираме по-близо до галактическия центъри неговата светлина, т.е. в галактическия ден. В другата половина на обиколката, т.е. останалите 12 800 години, нашата Слънчева система се отдалечава все повече от централната светлина и навлиза в сянката, т.е. в галактическата нощ. За всичко съществуващо в Галактиката има ден и нощ, също като на нашата планета, но в по-голям мащаб. Всеки ден и всяка нощ продължават по12 800 години.

   


  Маите са открили, че всеки Голям цикъл съдържа в себе си по-малки цикли, които имат същите характеристики като големите цикли. Галактическият Ден, който продължава 25 625 години, е разделен на 5 цикъла по 5125 години . Първият цикъл е Галактическото Утро, когато Слънчевата система току-що е излязла от тъмнината, за да влезе в светлината. Това е един период на съгласие, вторият цикъл е по средата на деня - обед на Галактиката, където централното Слънце е много силно - етап на развитие, които завършва с най-пълно изразяване на развитието. Третият цикъл е Следобед, където започва да се усеща отслабването на светлината. След него идва четвърти цикъл- Свечеряване, което се превръща в Нощ, а Нощта е периодът, където се реализира осъзнаване на всичко постигнато. Накрая следва заключението, петият цикъл – Дълбоката нощ, която дава началото на Новото Утро – Утрото на следващите 5 цикъла и така - до безкрай.

     Първото пророчество говори за един ритъм, един ред който съществува във Вселената. Според него от 1999 година Слънчевата система започва да излиза от последния цикъл на стария Галактически ден. Това е периодът, през който тя излиза от тъмнината точно преди да влезе в Галактическото Утро. В началото и в края на всеки от циклите, състоящи се от по 5125 години, Централното Галактическо Слънце излъчва много интензивен лъч от светлина, осветявайки цялата Вселената - чрез него то синхронизира всички планети и слънца. Това е ритъмът на сърцето на галактиката - то пулсира всеки 5125 години. Това бляскаво сияние е периодът на преход, който показва края на един цикъл и началото на друг. То продължава 20 години. Сега ние се намираме в така нареченото Време на безвремие - период на интензивна еволюция в кратък срок, в който се извършват много бързи промени за да ни дадат импулс към нов етап на еволюция като индивиди и като общество.

   


  ВРЕМЕ НА БЕЗВРЕМИЕ

  Първото Пророчество ни говори за Времето на Безвремие - последните 20 години (Катун) на Големия Слънчев Цикъл от 5125 години. То обхваща периода от 1992 до 2012 година. По време на този период ще зачестят слънчевите изригвания и човечеството ще навлиза в епоха на големи промени. Те ще бъдат предизвикани от хищническото ни поведение, злоупотребата и разхищението на природните блага. Първото предсказание казва, че това ще се случи, за да ни помогне да разберем как функционира Вселената, да издигнем съзнанието си над материализма и да се освободим от страданието.

  Свещената книга на Майте Чилам Балам казва , че в 13 Ахау в края на последния Катун, ще има разрушени градове, ще има време в което ще сме потопени в тъмнина, и след това Слънчевите хора ще ни донесат знак за бъдещето. Ще се събуди Земята от Север и Запад и Светлината ще дойде.

  Първото предсказание известява че седем години след започването на последния Катун, което означава 1999 година , ще започне една епоха на тъмнина, която ще ни изправи срещу нашето собствено поведение. Маите споменават, че думите на техните свещеници ще бъдат чути от всички нас като едно напътствие да се събудим. Те говорят за тази епоха като за времето, когато човечеството ще влезе в Големия Салон на Огледалата - епоха на промени, които ще поставят човека сам срещу себе си. Човекът ще има възможност да се огледа и да анализира своето отношение както към себе си, така и към природата, към планетата, на която живее. Цялото човечество - със съзнателното решение на всеки от нас, ще може да вземе решение да се промени като елиминира страха и липсата на уважение във всяко отношение.

  Началото на тази епоха от тъмнина ще бъде маркирано от едно слънчево затъмнение, което ще съвпадне с небивало досега подреждане на планетите. Маите са предрекли, че това ще се случи на 11 август 1999, сряда. Тази година е една от най-динамичните през последните 5125 години. Това е година “Каувак” - под знака на свещеното число 19, което прогнозира бури и бедствия – началото на голямата трансформация, която предстои, на промяната на епохите. От тази дата, 13 Ахау 8 Кауак, започват да текат последните 13 години - последният шанс на нашата цивилизация да реализира промените, които ще ни доведат до духовно възраждане и нова златна ера.

  За античните култури слънчевите затъмнения са били символ на предстояща голяма промяна в естествения ред на нещата. Според схващанията на предците на нашата цивилизация, слънчевото затъмнение през 1999 г. има много голямо значение за развитието на човешкия род. За Маите, които абсолютно всичко свързват с числа, времето на тринадесетте свещени числа започва от август 1999. След слънчевото затъмнение през август 1999 природните сили ще започнат да действат като катализатор на серия от бързи промени. Промените ще стават толкова императивно и динамично, че човечеството ще се окаже безсилно да ги спре или забави. Сигурността, която имаме благодарение на създадените от нас технологии, ще започне да отслабва. Вече няма да можем да научаваме нищо ново от тази цивилизация и от формата, в която сме организирани. Нашето вътрешно развитие ще се нуждае от по-добро място, от нов, по-различен начин на поведение основан на повече уважение в отношенията ни.

  Съвременните учени потвърждават твърдението на Маите ,че слънчевото затъмнение от 1999 беше много специално. На този ден Земята беше в позиция най-близка до Слънцето, а Луната - в позиция най-отдалечена от Земята. По тази причина когато Луната застана между Земята и Слънцето, тя не можа да го засенчи изцяло, а само централно. От Земята можехме да видим един огнен пръстен, очертан върху небето. Освен това през ноща на същия този ден кометата Swift- Turttle предизвика хиляди светлинни искри, истински дъжд от звезди - така наречените Персеиди, малки метеорити които навлизайки в атмосферата се виждат като хиляди звезди.

  Всички планети се намираха в позиция Космически Кръст със Земята. Пред Земята бе Луната, закривайки Слънцето, Марс бе отдясно, Юпитер и Сатурн отляво, Уран и Нептун отзад , Венера беше почти зад Слънцето, също както и Меркурий. Всички планети, с изключение на Плутон, бяха перфектно подредени, формирайки един Космически Кръст с център Земята. Интересното е, че в този Космически Кръст зодиакалните знаци, заети от планетите, са Лъв, Скорпион - Орел, Водолей - Човек и Телец. Това са символите на четирите евангелисти, четирите ангели - пазители на трона, за които говори Свети Йоан в Апокалипсис: ,,Първият беше подобен на Лъв, вторият приличаше на Телец, третият беше сходен с човек и четвъртият приличаше на летящ орел.“

  Сянката, която проектира Луната по време на това затъмнение, премина много особена траектория, като пресече Европа точно над Балканите - през Косово, после мина през близкия Изток, Иран и Ирак, после се отправи към Пакистан и Индия. Тъмнината мина през всички места на конфликти – още един факт, който потвърждава предупреждението на Маите за необходимостта да осъзнаем за потенциалните опасности пред човечеството.

  Първото пророчество гласи, че от 1999 ни остават само 13 години, за да реализираме промените в съзнанието и отношенията си и да се отклоним от пътя на самоунищожение. То ни поставя лице в лице със смъртта. Само тя може да ни накара да отсъдим сами себе си и начина, по който живеем. Ако резултатът на това отсъждане е неудовлетворение и страдание, ще го определим като благословия , защото това би означавало, че осъзнаваме грешките си.

  Периодът, в който се намираме, наречен от Маите Време на Безвремие, изисква от всеки от нас да вземем решения, които ще засегнат всички ни. Ако продължим да изпитваме омраза едни към други, да унищожаваме природата, да живеем в страх и егоизъм, ние отиваме към унищожение и хаос и ще изчезнем като мислещ вид от планетата. Ако се осъзнаем и си дадем сметка, че всички ние сме част от един гигантски организъм , че трябва да се зачитаме и уважаваме едни други, че трябва да се грижим за майката Земя, ще израснем.

  Природата , нашето Слънце, Галактиката, очакват нашето решение! От нас зависи смисълът, които ще има промяната на Времената - дали това ще е един етап на болка и разрушение, или ще успеем да постигнем единство и позитивни промени, които ще ни отворят вратите към следващият еволюционен етап.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #7 -: Юли 24, 2009, 11:25:17 »

  Второ предсказание - Големият Салон на Огледалата

  Второто Предсказание на Маите гласи, че в края на цикъла Време на Безвремие, който започна през 1999, всеки от нас ще може да отсъди сам себе си. Човекът ще влезе в Големия Салон на Огледалата, за да преосмисли всичко, което е направил през живота си. Той ще може да оцени себе си по качествата, които е могъл да развие по време на живота си, по начина си на поведение в ежедневието си, по отношението си към другите и към планетата. Енергията която получаваме от центъра на галактиката ще се увеличи и ще повиши вибрациите на цялата Галактика. Това ще предизвика физически промени в Слънцето и Земята.

  Увеличението на вибрациите на Земята оказва влияние върху материята като цяло. Човешките клетки, които също вибрират в определена честота, се опитват да се синхронизират с новия ритъм на вибрация, за да постигнат баланс с планетата. Това предизвиква все по-интензивни емоционални състояния и промени във възприятията и мислите ни, които ни заставят да променяме драстично своето поведение. Чувстваме, че времето тече по-бързо, ходът на събитията се ускорява подобно на нашето тяло, което влиза в хармония с високите вибрации на Земята. По-трудно ни е да запомняме дати и обикновени събития, което се дължи на намаляването на магнитното поле на Земята. Много от нещата, които по-рано ни интересуваха, сега губят своя смисъл. Променят се ценностната система и вярванията ни и ние намираме повече смелост да взимаме решения, които по-рано ни затрудняваха. Проекти за живота ни, които сме осъществявали с години, неочаквано се разпадат и променят. С непозната за нас самите решителност се впускаме в драстични промени, без да се плашим от евентуални негативни последици. И всичко това се случва, защото всеки от нас започва да търси своето истинско аз, и това е единственото нещо, което реално ни прави щастливи.

  Сега се изправяме с готовност пред бившите си големи страхове и мъки. Започваме да се виждаме по един по-различен начин. Изоставяме професиите, които досега сме упражнявали само заради материалното обезпечаване, но които не са ни давали усещането за щастие. Нестабилността в отношенията ни предизвиква страдания и ние сме принудени да предприемаме решителни промени във връзките си – лични и обществени. Ако не успеем да ги хармонизираме, без никакво колебание сме готови да ги приключим окончателно. Понякога се чувстваме извън реалността, дистанцираме се от това, което се случва около нас, а когато заспим имаме интензивни и ясни сънища. На другия ден се събуждаме напрегнати и физически ентусиазирани. Всичко това са примери за кардиналните промени, които се извършват в нас и около нас, с икономиката, политиката и климата на Земята.

  Започват да се трансформират моделите на икономическата и социална система, на реда и правосъдието и на комуникацията. Променят се религиозните вярвания и ценностната система. Човекът се изправи пред своите страхове, за да ги преодолее, и по този начин да се синхронизира с ритмите на планетата и Вселената. Хората могат да видят своята тъмна страна и да разберат кога грешат. Това е първата стъпка към промяната на отношенията между нас и към постигането на единството и колективното осъзнаване.

  Увеличават се причините, които ни разделят, но също и тези които ни обединяват. Нарастват агресията, омразата, сблъсъците заради идеология, религия, морални модели, национализъм, но вследствие на това все повече хора започват да търсят вътрешен мир, учат се да контролират емоциите си, утвърждава се уважението, толерантността, разбирането и единството. Появяват се хора с голямо количество вътрешна енергия и екстрасензорни способности, но сред тях има и измамници, които се възползват от отчаянието на останалите.

  Преживяваме разрушение, смърт и страдание, но това създава условия за солидарност и уважение към другите и за единение с планетата и Космоса. Раят и адът се проявяват едновременно и всеки човек живее в едното или в другото в зависимост от своя собствен избор на поведение - мъдростта да приеме с разбиране случващото се, или невежеството, което ни учи чрез страданието. Тези две сили са неразделими - първата се изразява в осъзнаването на Истината, че във Вселената всичко еволюира, а втората е насочена към материалния план и се захранва от егоизма. В епохата на Промяна на Времената всеки от нас може да се покаже свободно такъв, какъвто е - без никаква цензура и без морални задръжки.

  Второто предсказание ни дава надеждата, че ако мнозинството от човешките създания променят своето поведение и се синхронизират с планетата, драстичните последствия от смяната на циклите, описани в следващите предсказания, ще могат да се неутрализират.

  Човекът винаги сам избира своята собствена съдба, още повече в тази епоха. Предсказанията са предупреждения да осъзнаем, че е необходимо да държим съзнанието си будно и да променим посоката, за да предотвратим сбъдването на пророчествата. Моментът на преход, може да бъде лесен или труден, зависи от нашите решения – това е посланието на Маите в техните предсказания. Те са не само предупреждение към нас, но и напътствия, с помощта на които да можем да вземаме съзнателни решения и да предотвратим катастрофата, пред която сме изправени.

  За Маите животът представлявал един вечен процес към съвършенство. Смъртта за тях е била само момент на преминаване в друго състояние, друг курс на учение. Те са разбирали, че животът е вечен и не свършва никога. Той е ритъм, процес на повторения, където всичко се ражда, живее, умира и отново се ражда - вечна еволюция на материята и съзнанието посредством реинкарнацията на Духа. Маите са наричали прераждането: КАПУТ- СИГИЛ, което значи ,”Завръщане за изпитване, експеримент, на живота”. Всяко следващо прераждане осигурява нови експерименти, които дават на ума по-голямо разбиране за живота, придобиване на нов опит и все повече мъдрост и съвършенство. С всеки живот ние се раждаме, за да научим нещо ново, нещо различно.

  Човекът се преражда много пъти в различни животи, различни тела, места и време. Някои животи са щастливи с повече късмет, за да се научи човекът да управлява изобилието и богатството. Други са трудни, за да изпита недоимъка и бедността - така да разбере, че най-важното е животът. Маите са считали, че всичко, което съществува, е част от тях самите. Това е била и основната им идея, която пораждал чувствителност, уважение и зачитане към всичко. Тези качества увеличaват интуицията, улесняват телепатичната връзка и постигането на колективен разум и хармония, което е целта на Универсума.

   


  Според Маите всяко човешко същество е съставено от три части - физическо тяло, астрална форма и духът, който дава живота. Физическото тяло са наричали Видил-Лил, което значи-съществуващ в неизменна вибрация. Астралната обвивка, душата са наричали Пиксан -форма на Аз, шаблона на материята във вибрация, това което поддържа физическото тяло. Душата съдържа и духа, но са две различни части. Духа са наричали Инхан, което значи- Слънчевото Аз, нещо което се усъвършенства вечно. Маите са се виждали като същества от вибрираща енергия, която зависи от Слънцето. Според тях тялото ни е кондензирана светлина, а болестите - ниски вибрации, нарушения в енергиите. Смъртта е само преобразяване на Пиксан. То дава възможност да се роди ново Аз, в което ще се прероди отново Инхан-Духът.

   


  ХУНАБ-КУ, който е изворът на енергия и информация в Универсума, пулсира и предава информация, координира всичко така, като сърцето координира цялото човешко тяло. Хунаб-Ку се проявява под формата на вълни от информация, светлина и енергия, звук, мисъл. Той расте, разгръща се, ражда Слънца, Звезди, Планети, живи същества със сърца и разум, които чувстват и мислят. Тези живи същества на различни нива на развитие, по-големи или по-малки, съдържат в себе си други още по-малки и така последователно, всички са живи и свързани помежду си. Животът се проявява в природата под формата на цикли, причинени основно от пулсирането на енергията. Енергията, светлината и топлината, излъчени от Слънцето и от Луната, пораждат кръговрата на еволюцията, израстването, съзнанието, живота на всичко съществуващо в Слънчевата система. Маите, както много други култури, са открили, че най-важното в живота е повдигане нивото на жизнената енергия. Те са я наричали ПОА. Става дума за същата енергия, която индусите наричат ПРАНА, а китайците наричат ЧИ. Това е енергията, която движи тялото, емоциите, мислите и води ума към по-високи вибрации - усещане за уважение към всичко съществуващо, към намирането на мир и хармония. Усещането за мир и синхрон с всичко живо увеличава жизнената енергия и отваря съзнанието, позволявайки да се види реалността по по цялостен начин. Умът започва да работи с много високи нива на енергия, като използва двете полукълба едновременно, влизайки в контакт с други умове по телепатичен начин. Така те се свързват в мрежа, образувайки единен колективен разум, едно хармонично единство. Вътре в една връзка от този тип не съществуват негативни чувства, като омраза и материализъм.

  Количеството енергия, което получаваме от Слънцето, определя основния ритъм в човека – деня. През деня получаваме енергия в изобилие, през нощта много малко, само отразената от Луната. Кин (ден) е основната мерна единица за време на Маите, върху която се основават всички останали мерни единици. Едно число и един ден си съответстват. В зависимост от количеството енергия, получена от Слънцето, всеки ден е различен, защото светлината се движи по различен начин и предизвиква различни усещания, състояния на ума и духа. Това, което различава един ден от друг, е положението на Слънцето и Луната. Количеството на енергията, което те изпращат на Земята, създава различни вибрации и природни процеси. По този начин всеки Кин - ден звучи по различен начин, претворявайки се в песен за цялата Вселена. Ако човекът долавя тази мелодия и влиза в синхрон с нея, с всичко съществуващо, той намира своето щастие и може да постигне, върховни състояния на разума, духа, чувствата, телепатия, лечебни способности, възможност да вижда във времето.

  Символите на дните имат поразителен ефект върху начина на мислене и усещане на човека. Те му помагат да подреди своя вътрешен и външен свят, да взема бързи решения и да усеща предстоящите събития. Всяка промяна е предсказуема, а Календарът се превръща в оракул за предсказване на живота. Всеки от двадесетте глифа представя едно състояние на духа.

   


  Това са двадесетте свещенни слънчеви символа на Маите. Изберете своя, този който най-много ви допада, онзи с които се идентифицирате. Този символ има едно послание от Маите за Вас. Запомнете го, ще ви дадем ключ, за да можете да го интерпретирате. Това е една възможност да обясните и предскажете живота си. Разбирането ще ви даде сила да потърсите своя вътрешен мир, ще ви припомни вашата връзка с Универсума и забравената мъдрост.Това е портата, която може да ви отведе до вашето тяло от светлина. Колкото повече човешки същества се научат да използват своето шесто чувство, толкова по-лесна ще бъде смяната на времената за всички ни.

   


  Тъй като вибрациите на всеки отделен ден, зависят от енергиите на Слънцето и отразеното от Луната, позициите, в които те се намират са много важни. Всеки символ има определен цвят, който съдържа неговото основно значение. На всеки един от двадесетте свещени слънчеви знака отговаря позиция, която показва неговата връзка със Слънчевата енергия.

  Червените символи представляват момента на раждане на вътрешната светлина-изтокът.

  Черните символи представят момента на трансформацията на вътрешната светлина-запад.

  Белите символи представят момента на пречистване на светлината-север.

  Жълтите символи са момента на разширяване на светлината-юг.

  Освен цветовете, на всеки символ съответства едно число от едно до двадесет, което представя движението на Вселената. Символът избран от вас е най-полезният за този момент от живота ви, но може и да бъде променен ако се променят вашите емоции и мисли, като резултат от задълбочаване върху символа.

  В следващите групи символи ще намерите друг ключ за вашия сегашен живот, който ще ви помогне да разгадаете своето бъдеще.

   


  Първата група символи са свързани с първите седем числа. Тук са всички знаци, които показват първия етап от развитието на човека, началото на приключението в лабиринта на живота. Това е времето, когато се овладяват усещания на защита, атака, секс, емоциите и за пръв път се отварят очите на ума.

   


  Втората група от свещени символи отговаря на числата от 8 до 14. Те представляват вторият етап от развитието на човека - времето за умствено развитие, пътят на еволюция на съзнанието, моментът да се срещнем с нашето висше аз, да разпознаем нерационалната страна на Универсума, да изпитаме нашите връзки с останалите, да уважаваме, разбираме, да не съдим, да чувстваме връзката си със Земята и с Бог.

   


  Третата група, свързана с числата от 15 до 20, представя последната стъпка на човешката еволюция, колективният и слънчев разум, единство на съзнанието. Това е момент за слушане мелодията на Земята, за спокойствие, за единственото време, което съществува - настоящето.

  Всеки свещен слънчев символ, се свързва с човека, който го е избрал, и носи своето послание за момента в които, се намира. Той осветява вътрешното търсене, помагайки да разбере моментът на промяна, в който се живее.

  Номер едно представя единството. Драконът символизира началото, създаването, насочва мислите към себе си. Това е денят на водата.

  Две символизира полярността, двете сили, които създават енергията, духът, жизненият цикъл, моментът за контролиране на характера. Това е денят на въздуха.

  Три е ритъмът и представя сгъстяването на светлината в материя, моментът за търсене на баланс и мир. Това е денят на тъмнината.

  Четири е моментът на израстване на семената, на растенията, които изникват от земята, момент за преодоляване на расизма Това е денят на царевицата.

  Пет представя появата на автономността, индивидуалността, която е необходима, за да се излезе на пътя към единството. Това е моментът за преодоляване на негативизма - денят на змията.

  Шест представя циклите, равновесието и неравновесието, моментът за разбиране, че животът е повече опитност отколкото край. Това е денят на смъртта.

  Седем е разбиране на пределите, мярката, която ни позволява да опознаем Вселената чрез циклите. Това е момент да контролираме сами себе си и да спрем да контролираме другите. Това е денят на ръката.

  Осем представя музикалната октава, живота, който се преражда, любовта. Това е моментът да разкрием безкрайната любов - денят на зайчето.

  Девет е магическото число на времето, периодичността. Това е моментът за плащане на дълговете - денят на дъжда.

  Десет представлява появата на животните, емоционалният живот, вярност, преданост, точност. Това е моментът за контролиране на сексуалността - денят на кучето.

  Единадесет символизира нестабилността, която позволява промяната, началото на един по-високо интелигентен живот, момента на съзидателност и творчество. Това е денят на маймуната.

  Дванадесет представя появата на човешкият разум, комплексна стабилност, моментът на не отсъждане, и уважение. Това е денят на човека.

  Тринадесет представя контрол над инстинктите, началото на висшия аз, небесният пътник. Това е моментът да изискаме уважение - денят на тръстиката.

  Четиринадесет е появата на магьосника, ясновидеца, този, който притежава магически способности, по-високо ниво на индивидуално съзнание. Това е моментът да се обединим с другите - денят на ягуара.

  Петнадесет символизира връзката на всички умове, колективното съзнание на планетата, моментът да благодарим за всичко, което имаме. Това е денят на орела.

  Шестнадесет представя, връзката и контакта с галактическият разум, моментът за контрол над космическата сила. Това е денят на бухала.

  Седемнадесет символизира синхрона на човешката интелигентност и тази на планетата, момент за разкриване на лидерството. Това е денят на Земята

  Осемнадесет символизира пречистването, големият огледален салон, вътрешната трансформация, осъзнаване, момента за оценяване чистотата на мислите. Това е денят на ножа.

  Деветнадесет представя бурята в момента на промяна, Слънцето, облака, гръмотевицата, момента да повярваме в своята мисия. Това е денят на бурята.

  Двадесет символизира слънчевият разум, мъдростта, цялата галактика, и възможността да създадем нов цикъл, но на едно по-високо ниво, по-хармонично, моментът е да служим на другите. Това е денят на господаря, благородника.

  Помнете вашия слънчев знак, работете с него всекидневно, и той ще ви отвори много врати.

  Страхът, омразата, нетолерантността, създават ниски вибрации, Любовта, разбирателството, уважението към всичко съществуващо предизвиква високи вибрации. Поведението на човека може да увеличи или намали неговата вътрешна енергия. По-малко вътрешна енергия довежда до повече депресия и тъмнина, а повече вътрешна енергия, повече мир и щастие. Това е своеобразна проверката на резултата от човешкото поведение, след която и да е постъпка, която позволява да се разбере дали тя е послужила за повишаване или намаляване на жизнената енергия. Ако човек е нарушил своят вътрешен мир, значи е действал без респект към другите, може би несъзнателно, намалявайки своята вътрешна енергия и предизвиквайки едно състояние на ниска вибрация. Ако човек се чуства добре, значи е действал с разбиране, уважение, оценявайки събитието, като една възможност да опознае живота. Това значи, че е постъпил мъдро, увеличавайки своята витална енергия, и създавайки едно състояние на висока вибрация.

  Хората винаги са господари на своята съдба, и в момента на край на един период и започването на друг, могат да решат как да променят своето поведение. Промяната на времената е част от процесите във Вселената. Чрез нашите решения, можем да засилим разрушенията или да потърсим път, който да улесни промяната. Ако по-голямата част от човечеството решат да влязат в синхрон с природата, ще напреднем бързо, за да променим нашето общество.Този път, ще предотврати поуките, които трябва да получим от катаклизмите, описани в следващите предсказания, и ще ни поведе към Нова ера без трагедии.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Юли 24, 2009, 11:26:56 »

  Трето предсказание - Горещата Вълна

  Третото предсказание казва, че гореща вълна ще повиши температурата на планетата и ще предизвика климатични, геологични и социaлни промени в незапомнен размер и с неочаквана скорост. Това, което трябва да анализираме в него, е нашата връзка като индивиди и като общество с планетата на която живеем. Ако не успеем да постигнем синхрон с природата, със средствата, с които разполагаме, ние сме в състояние да предизвикаме процеси на самоунищожение.

  Увеличаването на температурата ще се дължи на различни фактори, но ключовите са генерирани от дейността на човека. Процесът на индустриализация през двадесети век, замърси драматично атмосферата с токсични газове. Опустошението на тропическите гори, за превръщането им в терени за култивиране, или поради разширяването на градовете се е превърнало в често срещана практика. Опожаряват се горите, които пречистват въздуха, и превръщат въглеродния двуокис в кислород. Огромните огньове и комините на хиляди фабрики, които изпускат големи количества пушек, сажди, изпарения и въглероден двуокис предизвикват промяна на дъждовете, сезоните и климата. Така нареченият киселинен дъжд, продукт на изгорял въглерод, разяжда монументи и мостове, разрушава външните мазилки, унищожава горите, вреди на морските жители и култивираните терени, превръща питейната вода в токсична.

  Продукти, производни на петрола и отделяните сулфиди и азотни отпадъци на индустриално ниво, се намират навсякъде, но са най-концентрирани в населените места. Цялата планета се е превърнала в едно голямо сметище. Изпращаме контейнери с радиоактивни отпадъци на дъното на морето, товарим кораби с потенциално опасни продукти, които могат да унищожат живота в радиус от стотици километри за броени часове. Всичко това създава предпоставки за т. нар. парников ефект - концентрация на въглеродни частици, които остават в атмосферата влизат в химична реакция с въглеродния диоксид и в резултат температурата на атмосферата и земята се покачват непрекъснато.

  Всеки един от нас по някакъв начин спомага за обезлесяването и замърсяването на планетата - с нашите автомобили, отпадъци по улиците и в публичните паркове ние съдействаме на климатът на Земята да се обърне срещу нас. Хората не осъзнават злото, което причиняват на планетата, нито че трябва да засаждат и възстановяват отново растителността, която консумират. Изменението на климата през поседното столетие е драстично и невъзвратимо, но то става достатъчно бавно, така че ние се адаптираме към промените и не го долавяме.

  Друг фактор на глобалното затопляне е Слънцето. Третото предсказание казва, че Слънцето ще увеличи количеството и интензивността на слънчевите изригвания поради увеличаването на вибрациите си, и ще причинява по-голяма радиация. По време на слънчевите изригвания необичайни количества светлина, топлина и частици от слънчев вятър с висока енергия идват към Земята и, сблъсквайки се с атмосферата, причиняват електрически бури. Мълниите вредят на трансформаторите и мрежата и причиняват загуби в информационните системи. Слънчевите ветрове вредят на елекронните компоненти и слънчевите панели на сателитите и предизвикват прекъсвания на комуникациите и системите за ориентиране.

  Дори и в условията на завишен интензитет на слънчевата радиация, обаче, Земята притежава естествен щит срещу вредното за живота влияние на Слънцето. Той представлява магнитно поле с форма на сфера, която е три пъти по-голяма от Земята. Магнитосферата съдържа в себе си атмосферата, в най-високата част на която се намира йоносферата. Там кислородът и азотът взаимодействат с частиците от хелий и водород, които идват със слънчевите ветрове и ултравиолетовите лъчи, в резултат на което се създава озонът. Озонът може да бъде полезен или вреден в зависимост от височината, на която се намира. Озонът, който се намира в горните слоеве на атмосферата, между 10 и 50 километра над повърхността на Земята, е полезен и има две важни функции за живота на Земята. Първата функция е абсорбирането на смъртоносните ултравиолетови лъчи на Слънцето, което предпазва екологичната система на Земята. Комбинирайки се с азота, озонът стига до атмосферата като водни изпарения и се превръща в един могъщ антибактериален фактор, който поддържа здравословните качества на въздуха.

  Останалите десет процента озон се намират на 10 000 м. от повърхността на планетата, но в следствие на замърсяването е станал много опасен. Обикновено този озон се регулира от природата и изчезваше благодарение на химическа реакция на слънчевата светлина с въздуха. Човекът е нарушил този природен процес, вкарвайки в атмосферата частици от аерозоли, пушеци, сажди, въглерод и токсични газове. Те причиняват неестествени и неконтролируеми фотохимични реакции. Природата не е подготвена за появата на частиците от хлор, флуор, карбон, използвани при производството на аерозоли, които се оказват носени във въздуха. Всичко това е повишило до застрашителни размери нивото на озона в ниските слоеве на атмосферата, превръщайки го в СМОГ. В големи концентрации смогът предизвиква възпаления на лигавиците, болки в главата, намалява физическата активност, намалява нашата издръжливост на инфекции, повишава заболеваемостта на дихателните пътища. Той ускорява кристализацията на каучука, обезцветява тъканите и произведенията на изкуството, причинява вреда на листата на растенията. По тази причина много от големите гори на планетата са болни, намалена е тяхната сила и възможност за растеж вследствие загубата на много листна маса.

  Всичко тези фактори са причинили постепенно повишение на температурата на планетата. Английски учени са регистрирали 1997 година като най-горещата година от всички регистрирани до сега, а януари и февруари 1998 са били най-топлите и влажни зимни месеци през последните 100 години. Повишаването на температурата създава силни ветрове, урагани и торнадо. Така се изпарява влагата от земнатата повърхност, предизвиквайки големи суши и много пожари на цялата планета. Липсата на вода създава големи трудности на цялата растителност и сериозни проблеми на фауната на Земята. Разрастват се заразните заболявания, увеличава се популацията на насекомите, които ги разпространяват и те стават устойчиви на нашите средства за защита.

  Отношението на човека към живота на планетата има определящо значение за общото повишаване на температурата и за влиянието, което то ще окаже върху всеки от нас. Дали човешкият вид ще пострада от него или ще успеем да използваме допълнителната енергия, за да еволюираме към по-висша форма на съзнание и връзка с Вселената? Ще успеем ли да повишим своята жизнена енергия, интуиция и по този начин да възприемем реалността в нейното единство и хармония.

  Според Маите човекът е проекция от енергия, която зависи от Слънцето. Тази енергия се движи в цикли и основният цикъл зависи от въртенето на Земята около нейната ос и от позицията и около Слънцето. Най-важната изява на човешката зависимост от извора на енерия са моментът на изгрева и на залеза на Слънцето. Луната също оказва влияние върху енергията на Земята. Тя отразява слънчевата светлина и оказва влияние върху водата на планетата, а лунните фази влияят върху етапите на растеж. Планетите от Слънчевата система също си влияят едни на други. Влияние върху енергията на планетата ни оказват и Алциона - централното слънце на звездния куп Плеяди, около което се върти Слънчевата система през своята еклиптика от 26 000 години, приближавайки се и отдалечавайки се от центъра на Галактиката – Хунаб Ку.

  Маите са знаели, че около всички живи същества съществуват енергийни полета, които се влияят от тези цикли на движеща се енергия. Те са открили, че съществуват географски места, които улесняват съзнателната връзката с Вселената, места, в които се движат енергийни вихри - между 19 и 20 градуса южна или северна ширина. По голямата част от експлозиите на Слънцето и петната върху неговата корона се появяват на 20 градуса на юг и двадесет градуса на север. Най-големите и активни вулкани на Земята (Мауна Кеа – Хавайски острови), Марс и Венера се намират на 19 – 19,5 градуса северна ширина . Големите петна на Юпитер и Нептун и струпванията на облаци на Сатурн се намират на същата ширина. Очевидно не е случайно, че на 19,5 градуса северна ширина се намира пирамидата Ку Кул Кан в Мексико. Според Маите местоположението на пирамидата, свързва гръбначния стълб на човека със КУКСАН СУУМ – гръбначния стълб на Вселената. Това е била пъпната връв, която ги е свързвала със Слънцето и с Центъра на Галактиката - с Хунаб-Ку. Стратегическото разположение на пирамидата благоприятства притеглянето на слънчевата енергия по време на равноденствията, когато дните и нощите имат еднаква продължителност. Светлината и тъмнината тогава са в равновесие - това е моментът, в който са дадени всички енергийни и космически условия, за насочване към Хунаб-Ку. В церемония с ритмични мантри могат да се предизвикват необичайно състояние на съзнанието, което позволява да се възприеме реалността по нов, различен начин. На 16-ти март Маите започвали Лос Уайеб – последните 5 дни от годината, нощите на които са били считани за злокобни. Това е било време на церемонии за пречистване, реализирали са се колективни очистващи обреди. На площада пред пирамидата са танцували, за да уравновесят мъжките и женските енергии. Свещени думи, повтаряни ритмично, с божествените имена, предизвиквали състояние на повишено колективно съзнание.

  Маите са вярвали, че духът започва своите инкарнации като змия, заставен да се влачи в праха на земята, умира и се ражда много пъти, усъвършенствайки се, за да може да се изправи от земята. В този момент той развива емоциите, прераждайки се като животно, еволюира стъпка по стъпка, до възможността да бъде човек, достигайки до разума и мисълта. Когато духът се прероди в човек, той изоставя физическата форма чрез своето собствено съзнателно усилие, и се издига към по-високи нива на реалността, като птица - Пернатата Змия. Човекът преобразява сам себе си, постига истинска свобода, в този вечен възходящ процес на еволюция и съзнание. Маите се учели как се покачва жизнената енергия, Енергията на змията, индийското Кундалини, обединявали всички енергийни центрове чрез гръбначния стълб с енергията на духовния орел в главата. За постигане на всичко това се е изисквал един акт на саможертва на индивидуалната воля пред волята на Бога. Волята на индивида-змията, е противоположна линия с волята на Бога-орелът. Индивидът е трябвало да умре сам по себе си, да изостави своята илюзорна идентичност, своето его, своите емоционални, материални, сексуални привързаности, с цел да се прероди обединен с космическото съзнание - всичко съществуващо.

  Маите може би са постигали и синхрон между двете полукълба на мозъка, лявото, което контролира разума, логиката и дясното, което ръководи интуицията и чувствителността. Известно е, че те са поставяли около главата на новородените дървени плочки, пристегнати с памучен плат- така са предизвиквали удължаване на черепните кости с цел да активират две жлези – Хипофизата и Епифизата. Тези жлези работейки заедно, произвеждат субстанция, която развива мозъка и улеснява духовните контакти и връзката с всички останали същества във Вселената. Когато детето навършвало двадесет месеца, върху лентата, която все още е обвивала главата му, точно между веждите в центъра на челото, връзвали едно топче от кобалт. Необходимостта да види топчето от кобалт в центъра между двете очи е учела растящото дете да използва едновременно двете мозъчни полукълба. В нашата съвременност стереоскопичните изображения, които се използват в книги и картички, представляват едно от упражненията за мозъка, които целят да се научи да използва едновременно двете полукълба.

  Когато двете полукълба на мозъка функционират едновременно, се увеличава възприемчивостта към реалността, възможно е да се види аурата - енергийното поле, което всички живи същества излъчват около себе си. Активират се всички енергийни центрове на човека - чакрите, които захранват всички жлези във физическата система на човешкото тяло. Умът е в състояние да влезе в синхрон с всичко около себе си, създавайки енергийни високочестотни вибрации и състояния на изкючителна чувствителност. А когато се вибрира колективно, умовете се свързват в един единствен Ум, позволявайки прекосяването на нови пространства и измерения на човешкото съзнание.

  Най-важното послание на третото предсказание е, че цялото човечество ще трябва да се обедини в колективно усилие, за да излезе от хаоса, който ни води към разрушение на планетата. Корекциите на нашето поведение и мислене изискват както глобални, така и индивидуални усилия. Ако си поставим за цел да възстановим нарушеното от нас самите равновесие на планетата, може би няма да ни се наложи да изпитаме силата на големи катаклизми и ще имаме достатъчно време и енергия за приспособяване и преодоляване на трудностите.
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #9 -: Август 28, 2009, 01:01:56 »

   Ами това са дати на които някой е предсказал, че света ще свърши но той не е свършил.. Усмивчица Ако има нужда ще ги преведа но на мен ми изглеждат като излишна информация.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #10 -: Септември 20, 2009, 00:15:40 »

  Маите - времето на вечността - на руски статия

  http://spiritofmaat.ru/maya_2012_archive.html

  и в 13 части на руски интервю и отговори на въпроси на Друнвало Мелхиседек за маите и 2012 г. Това, което се разпространявало за маите не било точно, защото неправилно са тълкувани били предсказанията. Маите през последните 527 години не били проронили и дума. Това, което четем и слушаме и гледаме за тях, не произлиза от тях. Обикновено са били трактувани част от  първата половина на предсказанията. Разговорът е от 29.07.2009 г.

  част 1 - http://www.youtube.com/watch?v=76sDIUiwJPo

  част 2 - http://www.youtube.com/watch?v=3ViLJ3fB-Xk

  част 3 - http://www.youtube.com/watch?v=z1MkfNEcQiI

  част 4 - http://www.youtube.com/watch?v=f6J-jvQVk-Y

  част 5 - http://www.youtube.com/watch?v=OzUNUZ53nAo

  част 6 - http://www.youtube.com/watch?v=_UkLjgPfDn4

  част 7 - http://www.youtube.com/watch?v=U_2eKIijLu4

  част 8 - http://www.youtube.com/watch?v=7qw21X40a54

  част 9 - http://www.youtube.com/watch?v=w0wOnZtNWjY

  част 10 - http://www.youtube.com/watch?v=MaR907yLfsg

  част 11 - http://www.youtube.com/watch?v=NVjIX5AqBZY

  част 12 - http://www.youtube.com/watch?v=YnDB8OXkfdE

  част 13 - http://www.youtube.com/watch?v=30vq0FfUE4Q


  Същото на англ. - всичките части

  http://www.youtube.com/watch?v=Rq3s0u73Oes

  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #11 -: Ноември 01, 2009, 19:24:06 »

  Цитат
  Майа всъщност значи "мои хора". Първо дойдоха от Атлантида. Първите ни пирамиди са там, под водата. В района на Бермуда.Тулан беше името на града от Атлантида. Техните велики пророци (звездни хора), дойдоха и предаваха нещата устно. Те са се предавали надолу през хиляди години. В началото са били четирима. Първите учители от Плеядите са учили астрономия и началото на съществуването, Великите Мистерии. Те имат силата на шестото и седмото чувство и на третото око. Те са дошли да ни учат тези неща. Начини да работим заедно и т.н.

  Имало е много посещения от Плеядите, после те се връщат там, след това идват отново и отиват в Азия, Тибет, Kaimaya (това не знам какво е - Dreamer) и също в Индия. "Нагамая" се наричат. Има глифове които говорят за техните посещения, като Wingmakers (това е цивилизация - дълга история е - има инфо в нета - Dreamer). Още ще бива открито когато му е време. В 2012 тези мъдри съществa ще се завърнат отново. Има някои сега преродили се в тела, не знаем кои са те и е тайна докато дойде времето. Това е завръщането на предците за което се говори в нашите предсказания.
  Те всички ще се вдигнат, не само Маите, всички ние.


  Взето от един форум

  превод - Dreamer

  Това е част от реч на Дон Алехандро Перез от 1999 година. Всяко племе на маите има "старейшина" общо всичките те (440 племена) избират един който да бъде нещо като старейшина на всички маи. В момента това е Дон Алехандро.
  ...
  Дон Алехандро и маите (вече и хопите) като цяло не се осланят на ню ейдж книжки и ченълинги - осланят се на своите 5000 кодекса, които са събрани в четиридесет и няколко тома и едва ли някога ще бъдат достъпни извън самите маи.
  ...
  Едно от нещата, които предстоят например, е церемония, която ще смъкне решетката на "двойното съзнание" около Земята, което ще е официалния край на експеримента. Никой не знае кога точно ще е, но и до там ще стигнем.
  « Последна редакция: Ноември 01, 2009, 19:30:11 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #12 -: Ноември 03, 2009, 21:41:52 »

  Между 3113 пр.н.е. и 2012 от н.е. човешката история се развива според специфичен Галактически лъч, през който преминава земята и слънцето и който излиза от недрата на Галактиката.


  Приписваното на маите поклонение на Слънцето действително имало място, но в основата си означавало разбиране на това, че висшето знание и мъдрост в буквален смисъл се предават чрез слънцето или, по-точно, чрез двойния цикъл на движение на слънцевите петна. Цолкин, Свещенният календар, представлява инструмент, позволяващ да се разбере тази информация, заключена в слънчевия цикъл. Освен това Цолкин се явява информационна матрица, описваща взаимовръзката най-малко на две звездни системи, създаващи общо двоично комуникационно поле от петната на повърхността на светилата. Според източникът на информацията, то единият от тях очевидно са Плеядите, а другият, най-вероятно е Арктур.

  Съгласно разчети началото на "Великия цикъл" на маите се определя между 6 и 13 август 3113 г.пр.н.е. по християнския календар. В хронологията на маите тази дата се е записвала като 13.0.0.0.0. И същата дата - 13.0.0.0.0. - е датата 21 декември 2012 г от н.е.


  Този цикъл от 5125 години се дели на 13 равни периоди от малко по-малко от 400 години. Такъв голям период от 394 години маите наричали "бактун".

  Сега се намираме в последния, 13 бактун, разделен на подпериоди:

  Цикъл 13, Бактун 12: ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА МАТЕРИЯТА

  Катун 0: 7 Активизация на галактическата дейност.
  Планетарен управител: Слънчевият Нептун.
  1618-1638 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн се определя.
  "Събиране в едно на разума на земята"

  Катун 1: 8 Планетарен управител: Слънчевият Уран.
  1638-1658 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн получава одухотворение.

  Катун 2: 9 Планетарен управител: Слънчевият Сатурн.
  1658-1677 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн получава благословение.

  Катун 3:10 Планетарен управител: Слънчевият Юпитер.
  1677-1697 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн се внедрява в ежедневието.

  Катун 4: 11 Планетарен управител: Слънчевият Пояс на Астероидите.
  1697-1717 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн става втори инстинкт.

  Катун 5: 12 Планетарен управител: Слънчевият Марс.
  1717-1736 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн като основа на ново знание.

  Катун 6: 13 Планетарен управител: Слънчевата Земя.
  1736-1756 г. н.э.
  Морфогенетичният патерн обезпечава основата на ново умение.

  КРАЙ НА 19-И ЦИКЪЛ НА AXAУ - НАЧАЛО НА 20-И ЦИКЪЛ НА AXAУ
  Оплождане на цялото с хармонията на зведзното семе

  Катун 7: Планетарен управител: Слънчевата Венера.
  1756-1776 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн се осъзнава като всеобщ закон.

  Катун 8: 2 Планетарен управител: Слънчевият Меркурий.
  1776-1796 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн се установява като принцип на обмен на информация.


  КРАЙ НА ЦИКЪЛА НА СЛЪНЧЕВОТО ВДИШВАНЕ - НАЧАЛО НА ЦИКЪЛА НА ЛУННОТО ИЗДИШВАНЕ

  Катун 9: 3 Планетарен управител: Лунен Меркурий.
  1796-1815 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн се установява като социален принцип.

  Катун 10: 4 Планетарен управител: Лунна Венера.
  1815-1835 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн се установява като доминиращо художествено виждане.

  Катун 11: 5 Планетарен управител: Лунна Земя.
  1835-1855 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн се установява като неизменна човешка природа.

  Катун 12: 6 Планетарен управител: Лунен Марс.
  1855-1874 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн достига пълна зрялост на цикличното развитие.

  Катун 13: 7 Планетарен управител: Лунен Пояс на Астероидите.
  1874-1894 г. н.е.
  Започва самоопределянето на установения морфогенетичен модел.

  Катун 14: 8 Планетарен управител: Лунен Юпитер.
  1894-1914 г. н.е.
  Висшите аспекти на морфогенетичния модел напълно насищат полето.

  Катун 15: 9 Планетарен управител: Лунен Сатурн.
  1914-1933 г. н.е.
  Усеща се галактическия импулс на новия цикъл.

  Катун 16: 10 Планетарен управител: Лунен Уран.
  1933-1953 г. н.е.
  Морфогенетичният патерн достига връх на могъществото.

  Катун 17: 11 Планетарен управител: Лунен Нептун.
  1953-1973 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн проявява първите признаци на разрушаване на структурите.

  Катун 18: 12 Планетарен управител: Лунен Плутон.
  1973-1992 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн достига максимално ниво на энтропия - Начало на Преобразованията.


  КРАЙ НА 10-КАТУННИЯ ЦИКЪЛ НА ЛУННО-ГАЛАКТИЧЕСКОТО ИЗДИШВАНЕ - НАЧАЛО НА ЦИКЪЛА НА СЛЪНЧЕВОТО ВДИШВАНЕ

  Катун 19: 13 Планетарен управител: Слънчевият Плутон.
  1992-2012 г. н.е.
  Морфогенетическият патерн завършва себепреобразуването.


  0.1.ИМИШ. 2012 г. н. е. 13.0.0.0.0
  Галактическа синхронизация - Синхронизация с Безпределното.
  http://belsu.narod.ru/may/index.html
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #13 -: Ноември 14, 2009, 23:29:26 »

  ЧЕТВЪРТОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ - ТОПЕНЕТО НА ЛЕДОВЕТЕ


  Четвъртото пророчество казва, че увеличаването на температурата на планетата, причинено от антиекологичното поведение на човека и увеличената активност на Слънцето, ще провокира топене на ледовете на полюсите. Според Маите това е начинът, по който планетата се пречиства и самоозеленява.

  Измененията на климата, повишаването на температурата на моретата и стопяването на полюсните шапки ще доведат до повишаване на нивото на океаните, заливане на морските брегове и промени в морфологичната структура на континентите. Всички съвременни наблюдения показват, че са започнали процеси, които ще причинят промяна на земната повърхност и на водните площи на планетата.

  Изследвания, реализирани от университета на Колорадо, стигат до заключението, че ледниците и снеговете на планинските върховете по цялата Земя намаляват обема си, като резултат от увеличаването на температурата на планетата. Най-големият ледник на Африка в Монте Кения, е изгубил 92% от своята маса. Ледниците на Монте Килиманджаро, са се редуцирали със 73%, в Испания през 1980 имаше 27 ледника, днес са останали само 13. В европейските Алпи и в Кавказ в Русия ледниците са намалели с 50%. В Нова Зеландия и планината Тиен Шан между Русия и Китай – с 26%. Предварителните изчисления от научните изследванията показват, че ако промените продължават в същият ритъм, до петдесет години няма да останат заледени върхове в нито една точка на Земята. Хидрологичната система е от огромно значение за климата, тъй като седемдесет процента от планетата е покрита с вода. Промените, които бързо настъпват в нея, ще предизвикват все по-чести и необуздани бури.

  Температурата на Гренландия се е увеличила с един градус през последните години. В Антарктида ситуацията е още по-тежка - температурата там се е увеличила с 2,5о през последните 25 години, а където по рано е имало само лед, се появява растителност. Ледникът Пайн Айлънд е започнал да се топи от центъра, а не от бреговете си. Огромен блок от лед, който преди е съединявал остров Джеймс Роус с континента, се е откъснал, потапяйки се във водата. Със своите 70 километра дължина, 40 километра широчина и 200 метра височина това е един Мега-ледник с размерите на Люксембург. Неговата по-голяма част е под водата, а само една десета част се показва над повърхността. Центробежните сили го движат към екватора и той постепенно се разтопява.

  През 1998 година проектът Естасион Зелда доказа, че ледовете по полюсите се топят. Учените са открили, че преди години пътуването до Арктика по вода е било със 750 километра повече, отколкото е сега. Когато са измерили дебелината на един леден слой, които преди е бил 3 метра, са установили, че сега е само 2 метра. Топенето на ледниците и увеличаването температурите на океаните предизвикват покачване нивото на водата на моретата и на цялата планета. Учените очакват, че върху топенето на ледовете решаващо влияние ще окаже и рязката промяна на позицията на земната кора върху централното ядро, т.е. промяната на позициите на Земните полюси, което се е случвало вече няколко пъти в историята на планетата.

  Ако полюсите се разтопят, нивото на водата и моретата в целят свят ще се покачи 6 метра. Петдесет процента от населението на Земята живее близо до морето, поради което милиони хора ще бъдат засегнати и ще се наложи да напуснат домовете си. Мислители, инициатори, ясновидци, предсказват, че наводненията от промяната на времето ще завършат с промяна на географските позиции на Земята. Скицирани са различни карти, в които се вижда според тях новото подреждане на континентите.

  Според всички предсказания Земята ще промени орбитата си, ще се появи едно ново слънце със син цвят, ще изчезнат болестите от нашата планета, че човешкият живот ще се удължи 2000 години. Твърдят, че човешките същества, ще имат тела от светлина и ще комуникират помежду си с мисли, а книгите ще представляват кристали пълни с мъдрост. Предсказано е, че ще можем да проектираме нашата воля, но най-важното предсказание гласи, че цялото човечество ще се обедини в едно колективно усилие и ще намери решение, което да ни изведе от хаоса и да предотврати разрушението на цивилизацията и планетата.

  Знаем, че много неща, които не искаме да се случат, и които причиняват огромни трагедии, все пак се случват, за да осъзнаем и коригираме неравновесието, което причиняваме. Корекциите изискват глобално усилие, където всички ние като индивиди трябва да участваме. Трудностите, с които се сблъскваме, ни помагат да си отворим очите за възможностите, които ни поднася нашия нов свят. Вместо да търсим виновни за това, което се случва, можем да израстваме, като приемаме живота и нашите решения по съзнателен начин, да се концентрираме и да създаваме позитивни резултати от нашите действия. Ако не си поставим това съзнателно за цел, ще изпитаме големи затруднения и ще загубим всичко, което сме и сме създали.

  Това, на което можем да се научим от наследството на Маите е как да бъдем в синхрон, да се носим по течението без съпротива - в един поток от емоции и мисли насочен към мъдростта. Маите са използвали техните календари, за да подредят разбирането си за Универсума и да определят влиянието на енергиите през всеки ден върху човека. Рожденият ден е маркирал човешката съдба, а всеки ден е определял колективните събития. Така всичко е било подредено последователно. Маите са разработили различни календари и са ги използвали, за да опознават и измерват циклите, които преминава планетата и човекът по време на своето безкрайно въртене около Слънцето.

  Хааб броял месеците и се базирал на въртенето около Слънцето. Цолкин, броял дните и се основавал на лунните фази. Цол означава сметка, а Кин означава ден. Цолкин е инструмент за броене на дните, календар от 260 дни, разпределени в 13 групи по 20 дни. Тринадесет точки на силата има в човешкото тяло в основните ставни връзки - една във врата, две на раменете, две на лактите, две на китките, две на ханша, две на колената и две на глезените. 13 е числото на космическата пропорция-ключът за между пространствените измерения, Цол кин може да бъде разгледан по два начина като съвкупност от две календарни колела, които се въртят с различна скорост, или като матрица.

  Едното колело отчита дните с номера от 1 до 13, другото е с 20 Слънчеви свещени знака. На всеки 52 години, когато началните позиции на двете колела съвпадали, Маите координирали движението на двата календара и отбелязвали започването на всеки нов цикъл от 52 години като организирали празник от 13 дни, през който посрещали с ритуал слизането от небето на новия огън. Тези 13 дни синхронизирали дължината на Слънчевата година от 365.25 дни с годината на Хааб от 365 кина, което значи 52 по 0.25 ни дава 13 дни, които празнували на всеки 52 години. (За сравнение – в нашия Грегориански календар това уточнение го правим всеки четири години с така наречените високосни години, в които се добавя един ден - 29 февруари, за да компенсира календара.) Числото 52, което представлява един фрактал от пропорцията на 5200 туна - продължителността на времето между два синхронизиращи лъча в галактиката, е било от особено значение в културата на Маите. Те смятали, че човек достига своята зрялост, когато навърши 52 години. Един Цол кин има продължителността на бременността на жената - от деня на зачатието до раждането, което означава че този календар е в хармония с биоритмите на човешкото тяло, с периода на износване и бременност.

  Другият начин да разглеждаме Цол кин е като една матрица от 260 позиции, която има в хоризонтална си основна част 20 Свещени Слънчеви знака. Това са архетипове, символи, които представят различни състояния на енергията във времето. Всеки един от нас има един Слънчев знак, който зависи от деня на неговото раждане и определя неговата съдба. Също по ние всички заедно си споделяме един символ всеки ден. Денят в който живеем, има специфични характеристики различни от останалите дни. Например, в деня на Кауак-Деня на бурята не е препоръчително да се реализират бизнес операции. Маите са планирали своите дейности всекидневно, имайки в предвид тези невидими сили, които са били познати на обществото им и са били символизирани в книгите им. Те са можели да предричат бъдещето благодарение на събитията, които вече са се били случили под един и същ символ на дните. Така са ги превърнали в съветник, с помощта на който са могли да се изправят срещу предизвикателствата на трудни и сложни ситуации.

    


  Двадесетте Свещени Слънчеви знака от матрицата на Цол кин и повторението на числата от 1 до 13 формират материята на времето. В нея има дни, в които под влиянието на планетите от Слънчевата ни система ние получаваме повече енергия. Тя е необходима на мозъка ни, за да стимулира процесите на осъзнаване и вътрешно израстване. 52 дни от всички 260, които съставят в Цол кин, представляват енергийни портали. Това са дни, които вибрират по особен начин, благодарение на енергиите, получени от Вселената. Ако отбележим тези дни в матрицата на Цол кин, ще получим модел със симетрични характеристики, в центъра на който има хоризонтална колона. Този модел точно съответства на принципа, по който функционира нашият гръбначен стълб. В горната му част се намира положителната вълна, която всички ние получаваме от Хунаб Ку - въртенето на урагана, който излъчва безкрайна енергия навън от една централна точка. В долната му част се намира негативната вълна - обратното на движение на урагана, което привлича огромно количество енергия навътре към централната точка в сърцето на галактиката. Хунаб Ку - сърцето на галактиката, пулсира и непрекъснато изпраща енергия и информация по посока на часовниковата стрелка и в обратната посока едновременно. Тези сигнали, които ние наричаме радиоемисии, синхронизират всички живи същества в Универсума. Маите са успели да кодифицират тези честоти от светлина и информация в матрицата на Цол кин - една истинска периодична таблица,от галактически честоти на вибрации. Това, което изглежда една линия от числа, в действителност представлява една магическа гама - галактическа константа от 260 дни, която се повтаря вечно със своята безкрайна обиколка от пермутации. Всички звуци, светлина, енергия, информацията по принцип предаставлява вибрация с определена дължина на вълната. На всички честоти, които вибрират в един период от време, може да се придаде форма, която може да бъде моделирана вътре в Цол кин. Това означава, че математическата матрица съдържаща се в Цол кин, е много повече от обикновен лунен календар, защото в нея може да се впише която и да е вибрация, от омразата до любовта.

   


  Нашият генетически код или ДНК има своя вибрационна структура. Тя съдържа информацията, необходима да се създадат клетки с точно определени функции, които ще се развиват като едно човешко същество. По своята форма молекулата на ДНК много прилича на това, което виждаме в Цол кин. Вълновите ни честоти влизат първи в контакт, когато хората се приближават един до друг – те или се приспособяват, или се неутрализират, или се отблъскват. Химическият контакт следва едва след това.

  Човечеството като цяло също създава вълна, която се движи и расте във времето. Нашата планета, Слънцето, Слънчевата система и Галактиката също представляват безкрайно количество вълни вътре във вълни. - всичко се намира в движение вътре в галактическия електромагнитен океан. Всички те са отразени в неизменна галактическа константа-Цол кин.

  Един лъч тъче формата на вълната на всички същества във Вселената. Той регулира честотата по такъв начин, че различните по форма вълни могат да се нагаждат помежду си, всяка една със своята индивидуална форма. По този начин се тъче космическата материя на Вселената, от която сме част и ние. Когато сме в синхрон с другите форми на вълни, с циклите на Слънцето, Луната и планетите, ние се носим с лекота в живота и намираме хармонята, която е тайната, на всички цикли на Вселената.

  През вековете почти цялото населението на Земята е използвало движението на Луната за измерване на времето. Нейното движение арабите регистрирали в т.нар. алманах, което на техния език означава Луна. Думата месец произлиза от латински и също означава Луна. Това съвсем не е случайно. Древните са разбирали, че лунното вляние по сила е след слънчевото. Нейната сила на привличане се усеща от всички течности на нашата планета.Тя вдига водите на всички морета и нежно ги спуска, причинявайки приливи и отливи. Тя влияе на вътрешните флуиди на всички живи организми и на киселините, благодарение на които съществува животът на планетата ни. Хилядолетия наред хората са определяли цикъла на годината като тринадесетте завъртания на Луната около Земята, но по волята на римския император Юлий Цезар и след това на папа Грегорио 13 мярката за време била променена. Годината била разделена на 10 и после на 12 месеца с различен брой дни. Така се изгубил един лунарен месец. Едно завъртане на Луната било механично разделено на малки части и дните били добавени към другите единадесет от месеците на годината. Така синхронът на човека с природата и Слънчевата система бил разрушен.

  За разлика от календарите на Маите, системата на измерване и разделяне на времето в актуалния ни календар няма никакъв синхрон с циклите и времето в галактиката, а това бавно, но сигурно води човека към самоунищожение. Съвременният човек измерва времето механично, без никаква връзка с природните цикли на планетата, на Луната и Слънцето. Часовниците са дали друг смисъл на световния мир - нашата цивилизация е изгубила усещането си за времето като движение на природните дадености, които ни показват че сме част от галактиката. Днешните хора виждат Вселената като един часовник, една безчуствена машина. Ние смятаме, че човешкото същество е отделно колело от общия универсален часовников механизъм и нашият живот, емоционален, умствен и психически, е тотално изолиран от универсума. Тази несправедливост се усеща от целия свят, но никой не си дава сметка за причината. За съвременния човек времето е злато - това е лозунг на системата. Ние го измерваме само за да имаме индивидуална полза - за да знаем кога се работи и колко се печели. Какво са лихвите - единица за измерване на времето в актуалната система на икономически и социални контакти. Щастието измерваме с усложнени термини и не ни остава време за него. Природата ни интересува много малко - затова тровим и рушим планетата си. Затова се унищожаваме едни други.

  Календарите на Маите ни учат, че човечеството може да предотврати катастрофите и да спре унищожението, ако успее да се синхронизира с природните ритми. Един от начините, по които човекът може да синхронизира с планетата и галактиката, е модификацията на съществуващия вече календар и заместването му с нов, който е разработен според лунните фази. Слънчевата година може да бъде измерена с тринадесет месеца, всеки един от 28 дена, което означава тринадесетте точни лунни месеца, общо 364 дни, и един допълнителен ден за почивка и за посрещане на Новата Година. По този начин ние ще можем да осъзнаем, че не сме сами, а сме част от една космическа система, ще можем да разберем жената, представена от Луната, и да управляваме личното си време.

  Маите имат регистър за времето от преди хиляди години, това показва тяхното познание и владеене на космическите цикли. Те биха могли да продължат своя календар хиляди години в бъдещето, ако така биха пожелали. Въпреки това техният календар свършва на 21 декември 2012 година – вероятно, за да привлекат нашето внимание върху последните двадесет години на Големия цикъл, който определя нашата съдба.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #14 -: Ноември 14, 2009, 23:31:01 »

  ПЕТОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ - КРАЯТ НА СТРАХА

  Петото предсказание ни предупреждава, че всички системи, основани на страха, върху които е изградена нашата цивилизация, ще се трансформират едновременно с планетата и човека. Цялата система върху, която е основана нашата цивилизация и икономика - системата, разпостраняваща информация чрез компютрите и средствата за комуникация, зависи от сателитите и електрозахранващата мрежа. Нарушаването на техните функции вследствие на промените на планетата ще доведе до криза във всички останали елементи на системата - правораздаване, политика, религия.

  Сега човекът е убеден, че Вселената съществува само за него, че човешкият род е единствен представител на интелигентен живот, и за това се отнася с всичко съществуващо като грабител. След като системите, създадени в резултат на този начин на мислене се разпаднат, човекът ще остане свободен да опознае и реализира себе си. Това ще ни даде шанс и ще ни подтикне да видим необходимостта от реорганизиране на нашето общество, за да можем да продължим по пътя на еволюцията си.

  Съвременното общество по принцип е ориентирано към агресия и защита и не е съвместимо с една универсална хармония. Съединените Щати са основали своята икономика върху военната сила. Нейното програмирано развитие създаде голяма част от технологиите, които сега използваме - поточни линии, въздушен транспорт, автомобилен транспорт, компютърни системи и съхраняването на данни, комуникации, молекулярна биология, атомни централи.

  Съветският Съюз също бяха основали своята икономика върху военната сила подобно на Съединените Щати. Политическата власт само на един индивид вътре в системата беше огромна и несъпоставима с неговото ниво на богатство. Държавните служители са разполагали с огромни икономически средства докато са били на власт, но когато са се оттегляли, техният жизнен стандарт значително се е влошавал. За да запазят високите си финансови доходи, държавните служители се корумпирали и всичко това е предизвикало загниването и рухването на системата. След фрагментирането на Съветския Съюз на много независими национални държави и превръщането на цялата система в хаос това, което беше втората световна сила, сега е в руини. Благодарение на опита на Съветския Съюз, обаче, всички държави разбраха, че трябва да тръгнат по друг път.

  Китай също концентрира своята икономика върху военната сила, но китайските въоръжени сили създаваха и гражданско произвдство и имат канали за собствена дистрибуция. Китайската икономика успя да излезе от икономическата криза, защото не позволи на националната си валута да бъде свободно обърната в долари, като по този начин я постави извън достъпа на финансовите спекулации.

  Съвременният човек, се опитва да използва максимум парични средства за минимално време, без да има значение как ще го постигне и какви ще бъдат последиците за неговото благосъстояние като цяло. Огромни ресурси са вложени в хиляди проекти и инвестиции, които не предизвикват разширение на индустриалното производство, а само търсят финансова спекулация. От 1995 година световната икономика вече не е доминирана от продажбите на автомобили, желязо, жито и други стоки и реални артикули, а от размяната на акции и бонуси, което означава размяна на виртуални богатства. Вече не се инвестира в индустрия и стоки, а в Съединените Щати парите и капитала на пазара са 144 процента повече, отколкото са използвани за изработването на материали и стоки. Това е несравнимо повече от най-високата спекулативна точка, до която бяхме достигнали през 1929 година – малко преди големия финансов срив.

  Петото Предсказание на Маите казва, че парите ще спрат да се използват като средство за размяна, и симптомите, които възникват в различни точки на света, изглежда го потвърждават. Нещо повече, възникването на електронната търговия прави възможна кражбата на номерата на кредитните карти и сответно дава възможност да се правят покупки без ограничение посредством интернет. Хиляди потребители могат да се намерят във финансов банкрут без да бъде възможно да се докаже кой е направил покупките. Системите за въздушен трафик, митниците, мрежите за транспорт, системите за телекомуникации, мрежите за разпространение на хранителни продукти и електричество са само някои от клоновете, които биха могли да бъдат засегнати. Във всички градове икономиката ще се парализира, голяма част от хората ще изгубят разума си, ще започне публично безредие и суматоха, вълната от хора ще преодолеят контрола, който имат правителствата. Разрушаването на системите за контрол ще промени завинаги всички системи на обществото.

  Религиите, основани на един Бог, който предизвиква страх също ще влязат в криза. Ще остане само един общ духовен път за цялото човечество, който ще сложи край на всичките ограничения на различните начини по които виждаме Бог. Новият Галактически Ден е предсказан от всички религии и култури, като една епоха на мир и хармония, за цялото човечество. Ясно е, че всичко, което не води до такъв резултат, трябва да изчезне или да се трансформира. Новата Епоха от Светлина не може да има човечество, основано от военна икономика и позиции за истини, налагани насила. Новите времена на универсална хармония не могат да са основани на несправедлива система за разпределение на богатствата, представена от страха, виртуалните богатства и финансовата спекулация.

  Изгревът в Галактиката трябва да се основава на дълбоко уважение едни към други, осъзнаването, че всичко което съществува е част от нас самите. Новото човечество няма да има нужда от съществуващите технологичните системи за комуникации, защото то ще бъде свързано с мислите си. В момента радиовълни, микровълни, радари, телефони, телевизия и всякакъв вид електромагнитни лъчения ни разделят от основната вибрация на Земята. Преобразяването на света започва с промяна в съзнанието на всеки един от нас и осъзнаване на това, което се случва около нас и в нас самите.

  В центъра на страничните стени на пирамидата Ку-Кул-Кан има барелефни изображения на тринадесет човешки фигури в цял ръст. Те представляват тринадесетте движения, които реализира Слънцето от изгрева до залеза. В центъра има човешка фигура без глава, от врата на която излизат седем гърмящи змии. Това символизира момента, когато най- силно получаваме слънчевата енергия на обяд и седемте точки, които свързват човека с небето - чакрите. Тези точки свързват гръбначния стълб, по който се движи енергията, подобно на формата на змия - индийската Кундалини. В тези точки се намира системата на жлезите с вътрешна секреция, която преобразува полезните енергии от вселената в субстанцията, от която се нуждаят органите в човешкото тяло. Фигурата държи букет с цветя и плодове - символ на живота и плодородието, които получаваме от Слънцето. В лявата си ръка тя държи своята собствена глава, показвайки доминирането на ума над егото - необходима стъпка в еволюцията.

  Според Маите материята е неразрушима и безкрайно се трансформира. Когато Духът, който я оживява, излезе от нея, тя се дезорганизира, когато той влиза в нея, тя се събира и се организира в зависимост от генетичните кодове от божествен произход. Физичното тяло е само една маса от сгъстена материя, неразрушима вечна материя, която постоянно се променя благодарение и под контрола на ДНК, която Маите са виждали като една кодирана информация от Хунаб-Ку - Бог.

  Ол егото, или личността, която се разрушава след всяко прераждане, за Маите означава временното съзнание на човешкото същество в периода от раждането до смъртта и е резултат от акумулираните вярвания и житейски опит, които се съхраняват в ума. Това е, което определя поведението на хората, емоциите и страданията. Ол-Егото се намира в едно измерение по нагоре от третото, в което се намира физическото ни тяло и според Маите задачата на човека е да служи на еволюцията на духа. Духът или Инхан, както те са го наричали, е постоянното съзнание на всички хора. Той съществува преди да се роди в тяло и остава след физическата смърт. Духът е този, който в действителност еволюира и се усъвършенства като във всеки живот чрез преживения опит на различните личности и в последователните прераждания увеличава своите божествени познания и разбиране за създаденото. Духът подготвя, започва и обуславя промяната на цивилизациите и социалните структури и промените в поведението на всеки отделен човек и на обществените групи.

  Маите казват че Ол-личността на всеки човек е изложена на постоянни влияния от различни източници и различни светове. Слънцето, Луната, планетите и звездите едновременно, но винаги с различно преобладаване на своите влияние според момента, активират седемте точки за контакт на човека с Универсума. Свещената енергия, която се създава от духовното начало, активира жлезите с вътрешна секреция Епифиза и Хипофиза, а те разширяват спектъра на възприятията на нашият разум. Активирането на тези жлези дава възможност на организма да използва тази част от нашето ДНК, която обикновено не използваме, а това са около 80 процента от кодовете в нашите гени. Според Маите това ще позволи на всички хора чрез своя собствен индивидуален разум да влязат в контакт със слънчевия разум, а от там с универсалния разум Хунаб-Ку в центъра на галактиката.

  Маите са знаели че Вселената, съществува благодарение на полярността. Има две противоположни фази - едната позитивна, другата негативна. Те образуват вечната двойнственост, която наричали я-Омеиотл. ХИА - позитивната фаза - се изразява от светлината на Слънцето, активността, мъжкото, лятото, небето, топлината. ХИУ - негативната фаза - това са сянката и тъмнината, почивката, Луната, женствеността, зимата, облаците, дъжда и студа. ХИА-ХИУ е опозицията между деня и нощта, светлината и тъмнината, топлината и студа, сушата и влагата, живота и смъртта. Тези две фази не са абсолютни, а се променят постоянно, една в друга, и винаги едната съдържа част от другата, което значи че засягат цялата природа и всички събития. Човекът е резултат от тази вечна двойнственост. Всички имаме мъжка и женска част и двете основни движения са ротация и преместване. Без тях не би съществувал животът.

  Според Маите тайната на управлението на времето е в синхрона с настоящето. Миналото не съществува и няма смисъл да се притесняваме за бъдещето. За да бъдем щастливи, трябва да се намираме в настоящето. То се намира в центъра на символа за безкрайността-числото 8. Назад - връщане към миналото, напред - кръгът на бъдещето, тези два кръга са винаги в движение. Те представляват душевни състояния, и мястото в което се съединяват е кръстът - настоящето. През по-голяма част от времето ние не сме в синхрон с настоящето, защото се притесняваме за бъдещето или оплакваме и призоваваме миналото - времена, които реално не съществуват.

  Ако искаме да живеем в нова ера на хармония, първата ни задача е да се научим да имаме добро отношение към останалите, да чувстваме и да познаваме всеки изминал ден природните цикли, на Слънцето и Луната, да отворим съзнанието си за нова информация от Галактиката, интуитивно да чувстваме по-далеч от сетивата, да не се ограничаваме с понятия за време и пространство.
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  2012 Doomsday / 2012 Денят на страшия съд (2008)
  Филми
  Administrator 0 2953 Последна<br />публикация Юни 14, 2009, 23:27:11
  от Administrator
  Nostradamus: 2012 / Нострадамус: 2012 (2009)
  Филми
  Админ 7 3342 Последна<br />публикация Октомври 05, 2009, 12:28:30
  от delfin
  2012 г. Защо свършва календарът на маите « 1 2 »
  Великият преход
  Админ 24 14783 Последна<br />публикация Декември 21, 2012, 19:23:42
  от Strannik
  МАИТЕ НА ВЕЧНОТО ВРЕМЕ « 1 2 3 »
  Великият преход
  Eona Lightholder 30 4822 Последна<br />публикация Септември 11, 2011, 16:14:50
  от Sobercho
  Седемте предсказания на маите
  Великият преход
  kukuruku 3 1364 Последна<br />публикация Декември 10, 2012, 23:46:03
  от Дом

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright